Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasia-Angel

Starania i probleny z zajściem w ciążę

Polecane posty

Hej hej mam nadzieję że mogę się do Was przyłączyć??:) ja dopiero jestem na początku drogi.W tym miesiącu odstawiłam po 10 latach tabletki hormonalne, mam PCO i dużo obaw że nie będę mogła zajść w ciąże, choć mój gin twierdzi że badania mam ok i zaraz po odstawieniu są większe szanse że się uda.Mam nadzieję.Przeczytałam tylko część wątku i piszecie żeby nie myśleć a ja kurcze jak się kochamy to głównie myślę o dziecku - czy się uda:) wiem że to błąd ale to jest baaardzo silne. Od początku stycznia biorę Prenatal. Trzymam kciuki za Was wszystkie i za siebie samą też:D

Czy ja też mogę się przyłączyć?? Staramy się 6 cykl... Z pierwszym dzieckiem poszło fantastycznie, w zasadzie nim się dobrze postaraliśmy to się już udało, tym razem miałam przeczucie, że tak niestety nie będzie.... Zrobiłam badania pod koniec listopada.... wyszły niezbyt ciekawie..., ale obecny cykl jest już w całości na lekach (euthyrox i metformax), biorę też witaminy, castagnus i od tego cyklu piję ziółka nr 3. Mojego męża, tak profilaktycznie też faszeruję... Mam nadzieję, ale chyba jakąś taką coraz słabszą... Doszliśmy do wniosku, że dajemy sobie jeszcze trzy szanse (ten cykl, który rwa i dwa następne) i jak dalej nic z tego nie będzie to mamy zamiar wybrać się do Bociana do Białegostoku. Daleko co prawda, ale z tego, co czytam, to same dobre opinie. Tak w ogóle coś o sobie. Mam 28 lat, 3 letniego synka i fajnego męża:) Pozdrawiam

gruchaweczko ja na Twoim miejscu nie słuchałabym za dużo rad tu bo oszalejesz ;) Dotka ja bralam na razie jeden cykl... od dziś mierzę już regularnie temperaturę i chyba zaczniemy robić testy owulacyjne.

Hej dziewczyny za mną 4 cykl starań oczywiście bez owocny. Jutro kończy mi się okres więc dalszy ciąg starań. Ja oprócz kwasu foliowego i magnezu nic nie biorę, ale od miesiąca faszeruję męża witaminami dla mężczyzn. Zobaczymy czy to ma jakiś wpływ. Lekarz kazał dopiero w kwietniu mi sie zgłosić jak mi się do tego czasu nie uda. Ale liczę że tak źle to nie będzie. Powodzenia dla wszystkich Zawsze to radość większa na forum jak się którejś uda

xxx DOTKA xxx ja biore Duphaston na podtrzymanie ciąży zebym nie poroniła :) ale jedna dziennie nie wiecej

Hej dziewczynki. Ja tez biorę Duphaston już trzeci miesiąc, miałam odstawić w zeszłym cyklu ale w końcu jeszcze ten cykl. Ja miałam za mało progesteronu ale lekarz myśli że się już wyregulowało. Ja nie mam ani mdłości ani bóli żadnych po tych prochach. gruchaweczka ja tez brałam prochy ale po odstawieniu okazało sie że z progrsteronem mam problemy i mi się nie udało. Od tego cyklu łykami wiesiołek. Pozdrawiam

Kaszuba ja wiem właśnie, ze to jest lek glownie na podtrzymywanie ciazy. Progeseron tez mam w normie (bo widze, ze niektore na to biora). Ja mam niby na uregulowanie @ (ktora mam w miare regularnie!). Wiec nie wiem czy brac to dalej... Czy pomoze czy zaszkodzi? Bo czuje sie paskudnie po tym :(

DOTKA - Duphaston to lek drugiej fazy cyklu, ma za zadanie uregulować @, a tym samym polepszyć warunki owulacji, umacnia endometrium dlatego jest podawany od 16 dnia w razie gdyby doszło do zapłodnienia, zarodek będzie miał większą szansę na mocne zagnieżdzenie się w macicy. Lek ten pomaga więc w utrzymaniu ciąży w pierwszych najgroźniejszych dla dziecka tygodniach. Dlatego warto go brać, nawet jak masz regularne cykle.

Powinnaś porozmawiać z lekarzem o swoich dolegliwościach i obawach. Mi się wydaje, że nie trzeba faszerować się hormonami jak są w normie, a ból piersi i mdłości mogą być spowodowane za dużą ilością progesteronu czyli przez duphaston, może trzeba ci po prostu zmniejszyć dawkę albo odstawić w ogóle. Skoro wszystko ok. Ten lek to nie jest złoty środek na zajście w ciążę tylko zastępstwo jak twój organizm sobie nie radzi z jakimiś funkcjami np. nieregularne cykle, mało progesteronu, niedomoga ciałka żółtego. Do tego jak zajdziesz w ciążę na tym leku to będziesz musiała go brać przez trzy pierwsze miesiące ciąży. Niby nie znam osoby której przez ten lek urodziło by się chore dziecko ale na ulotce jest coś na ten temat napisane. Ja dlatego chcę jak najszybciej odstawić jak tylko mi się wszystko uspokoi.

Gość agnieszka 1979
hej dziewczyny! mam pytanie dotyczące badania drożności jajowodów a raczej skutków tego badania. Miałam robione to badanie w poprzednim miesiącu. Wyszło, ze wszystko jest ok (lekkie zrosty w lewym jajniku ale przepchane prze kontrast) ale w ciąży nadal nie jestem ;( Czy macie jakieś informacje o skuteczności tego badania, czy któraś z z was zaszła w ciąże po tym badaniu....? U mnie wszystkie wyniki dobre a nawet wzorcowe a ciągle nic. Staramy się z mężem od ponad 2 lat i powoli tracę nadzieję że w końcu się uda????

hej dziewczyny mam drugi miesiac ciąży i dostałammocny katar czy to nie szkodzi mojemu dzidziusiowi nie wiem co robi a boje się

Wczoraj sobie pomyślałam jak by było super gdyby mi też ktoś tak buszował w łóżku wieczorem jak koleżankom co nie mogą spać.... :(

No ale nic, trzeba działac dalej :) Dziewczyny a może macie jakieś wskazówki co do mierzenia temp? Ja to robię dopiero od teraz... A przede wszystki co to znaczy skok? I czy skok gwarantuje owulację?

Hej Dizewczyny Nie pisałam chilę bo w pracy mamy kontrolę internetu a w domu nie chce mi sie męża odganiać od kompa. Poza tym myslałam, że może wkońcu się udało ale niestety nic z tego. Wkurza mnie to wszytko biorę leki które mi lekarz zalecił, mam dietę, chodzę na siłownie i basen i nic nie schudłam. Wrrr Do tego od poniedziałku mam okres. Uzupełniam tabelkę i czekam co będzie wtym miesiącu NICK .......................WIEK...........SKĄD..........CYKL STARAŃ....TERMIN @/ TEST ********************************************************* ************************************ Kasia-Angel.................22..........dolnośląskie.. ...............12. .........07.01.2011 miauczydelko..............39.......zachodniopomorskie... ......12...........21.12.2010 Małgorztai Mistrz.........27.......warminsko-mazurskie.......27........ ....17.01.2011 taka jedna staraczka....30.......... mazowieckie...............1............04-05.12.10 Niunia888l...................22............dolnośląskie .. ..............3............12.12.2010 kasiula201..................27............dolnośląskie. .................3............24.12.2010 Karinka24...................25........... mazowieckie.................7...........7.02.2011 AgusiaS.....................30..................śląskie ......................1...........27.12.2010 validos27...................30..............małopolskie. ..................6..........17.12.2010 AnnaD80...................30..................podlaskie.. .............5..............05.02.2010 haga.......................28................małopolskie .. ..........12............18-19.02.2011 scooby84.................26................wielkopolska.. ...........13.............24.01.2010 Kasiaol............ 25......................dolnośląskie................14..........02.02.2011. venaa86..................25................małopolskie. ..............11............17.01.2011 klara1984...........27..............Lubelskie............ ...4................16.01.2011

Hej Kasia-Angel wchodzisz czasem jeszcze na tamten stary topik o Castagnusie? Ja niestety stracilam dziecko i tak moze w lutym,marcu planuje znow staranka. Najpierw czekam az dostane @ lecz nie wiem jeszcze kiedy sie pojawi Na razie sie choruje bo mnie grypa jakas wziela i uporczywy duszacy kaszel :( Pozdrawiam

kaszuba idz do lekarza w ciazy nie lekcewaz zadnych objawow choroby. Ja niestety moje malenstwo stracilam bylam w 13 tyg ciazy a po usg okazalo sie ze ciaza obumarla w 8/9 tc Co bylo przyczyna nie wiem,ale w tak wczesnej ciazy nawet kaszel jest grozny. Trzymam kciuki by u ciebie bylo wszystko jak najlepiej. Daj znac co i jak

Robilam dzisiaj dwa testy roznych firm. Na jednym i drugim wyszla druga blada kreska. Czy moge sie juz cieszyc? :) Pierwszy raz od poczatku staran widze druga kreske na tescie (a nawet dwoch). Rece mi sie trzesa:p Czy to juz na pewno ciaza?

DOTKA GRATULACJE!!! Leć na BETĘ z krwi - 100% pewności, ale chyba jest już się z czego cieszyć:) albo zrób jeszcze kilka innych testów róznych firm;)

Jejku! Nie wierzę. Ale mam teraz problem. Do 25 d.c. bralam duphaston. dzisiaj jest 29 d.c wiec mam go brac dalej teraz? Do lekarza uda mi sie umowic najszybciej na jutro (zobaczy juz ciaze czy jeszcze za szybko?). I jeszcze to ze mnie rozlozylo teraz. Z nosa leci ciurkiem, kaszel mnie tak meczy, ze chyba sie udusze... Wczoraj bralam rozne medykamenty a dzisiaj te dwie kreski.... Boje sie, zeby cos sie nie stalo.

xxx DOTKA xxx lec na Bete kochana gratulacje tez miałam dwie kreski jedną sląb drugą mocniejszą bierz ten duphaston ja jestem w ciązy i go biore u mnie lekarz stwerdził ciaże w 7 tyg jak zobaczyl na usg a tak to po BECIE mi policzył to wtedy miałam 4 tydzien jak poszłam pierwszy raz :* trzymam wciuki kochana ale sie ciesze :)

Dzieki Kaszuba:* Ja dalej nie wiarze. Bete jak zrobie dzisiaj to na wynik i tak bede musiala czekac do jutra do wieczora. A do lekarza bede miala pewnie gdzies w poludnie. To jak duphaston skonczylam brac 25 d.c a dzisiaj jest 29 to mam zaczac znow brac bez konsultacji z lekarzem? Nie zaszkodzi? A co z tymi moimi lekami, antybiotykami ktore bralam? Nie beda tez mialy zadnego wplywu? Moge pic dalej chociaz syrop na kaszel? (bo mnie wykonczy chyba:( )

Nic ci nie bedzie jak bedziesz brała duphaston 1 tabletke dziennie ja tak biore i moje dzieciątko jest zdrowe :) a syrop na kaszel to nie wiem kochana bo ja tez chora jestem ale nic nie biore boje sie he :)

Kurcze no boje sie... Bo kaszel mam okropny. Mialam isc do lekarza ale jak sie okaze ze to jakies zapalenie oskrzeli np? Bez antybiotyku sie chyba nie obejdzie? A bez zadnych lekow moze byc jeszcze gorzej :(

Gość :((((((((
:(((((((((((((((((((((((