Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

*********Termin SIERPIEŃ 2011*************

Polecane posty

Rybka - co moge poradzic to zeby z butli karmil ktoś inny -maz, babcia, ale nie Ty. bo u mnie to samo bylo -histeria jak chcialam podac butle. a od meza po kilku podejsciach wzial.

Rybka mam ten sam problem. Czasami podaje Antosiowi butelkę z żelazem rozpuszczonym w wodzie. Traktuje to jak zabawę . podobnie jest ze smoczkiem. Mąż raz też próbował, ale dla niego smoczek = zabawa.

Dzięki za rady dziewczyny! Kryzys laktacyjny to na pewno nie jest ( miałam ich kilka ale nie tym razem) pokarmu mam dość , nie zjada wszystkiego... Spróbuje ten żel, choć nie widze nigdzie białych kreseczek... Które zęby powinny iśc pierwsze? A przy uszkach bylyby jeszcze jakieś objawy po za temperaturą? Jak to rozpoznać?

TNKS - ja uzywam Dentinox N i pomaga na bolące dziąsło. A może to kryzys laktacyjny , jak pisza dziewczyny/? meeg24 - to czasami nie są potówki? Rybka170587 -nie pomogę, my na mleku modyfikowanym od 3 miesiąca. U nas odstawienie bylo z dnia na dzień, po trzech dniach Kacper zapomniał, że jest cos takiego jak cycek mamusi. Ja do mleka na noc dodaje tylko 2 miarki kleiku ryżowego. Podałam raz jabłuszko, ale lekarka radziła się wstrzymać do piątego miesiąca, bo to wg niej za szybko, lepiej poczekać. Więc czekam, już tak chętnie bym mu cos dodatkowego dawała. aga15510 - Antoś ma anemie, że podajesz zelazo?

podobno pierwsze wychodza jedynki u gory z reguly. A z zabkami to moze byc tak, ze wyjda za jakis czas dopiero i na razie nic nie widac, ale dziaselka juz bola, bo cos tam sie w srodku dzieje. A slini sie mocno dzieciatko, TNKS-termin?

Cześć Dziewczyny ;) Dużo mam do nadrobienia ale z małą mam tyle pracy i jeszcze święta;) Martynka ma już od dziś zdjętą ortezę i bioderko zdrowe najlepszy prezent na święta ;)pan dr był bardzo zadowolony ze swojej słodkiej pacjentki ;) ;)

alescie sie rozpisały :-D sierpniowa mama- frida, maść majerankowa, miska z solą pod łóżeczko a od jutra leć na spacer:-D zimne powietrze obkurcza sluzówke i dzieciątku lżej sie oddycha. TNKS to jak znajdziesz ten specyfik to napisz tak z ciekawości... Dziadek jak chłopaki nie wytrzymają i rzuca się na "gołą" choinke to ją zapiszemy do klubu łysiejących he he :-D u nas tez ząbkowanie się rozkreca- ten żel działa tylko chwilę a dzis to mam wrażenie że mały zje rączkę aż do łokcia i tylko rączke bo mleka zjadł dziś malutko... i mój mały dziś dziwnie wyglada: policzki + broda ma takie czerwone błyszczące jak polakierowane ( nie ma widocznych chrostek ale takie czerwone błyszczące place) czy uczulenie na jakiś nowy produkt wyszło by tylko na buzi? ( z nowosci to zmieniłam mu tylko kaszkę na bananową bo wczesniej miał jabłkową i chciałam urozmaicic. dostał tez marchewkę ale jadł ją już 3 razy czyli to chyba nie to bo by coś wcześniej wyszło. aga tez zapytam dlaczego żelazo?

cd... as no prezent super:-D tymkowa ile będziesz się byczyć u tesciów? i muszę się wygadać......byłam u lekarki po receptę na pepti. stwierdziła ze to jednak skaza...w aptece mnie zhaltowali z receptą że dlaczego nie jest zaznaczone P czyli przewlekła choroba bo jest wtedy znizka. to dorwałam męża kazałam mu leciec do lekarki niech przeprawi receptę.mąż wrócił z taka samą i powiedział że lekarka powiedziała że nam się P nie nalezy bo mały pije mleko profilaktycznie i nic mu nie jest.???????????????????????????????????????????????????????????????????????????? no żesz ! to do mnie gada ze skaza a do niego co innego? no masakra jakaś- to ja narazam małego na kazdej wizycie ( nie ma osobnej poczekalni dzieci zdrowe siedzą z chorymi) ciągnę go do innego miasta żeby "najlepsza" pediatra co 5 minut zmieniała diagnozę? kusi mnie zeby jutro wysłać do niej tesciowa i zobaczyc co z kolei jej powie....

Bo ja miałam bardzo dużą anemię w ciąży. Miałam profilaktycznie podawać po pół torebki (3,5 g) dziennie. W sumie dostałam dawkę na 2 miesiące, ale po tym jak on mi nie chciał w żaden sposób go przyjmować troszeczkę się poddałam i daję mu raz na kilka dni. Myślę że pediatra troszkę za bardzo panikowała. Przy wyjściu ze szpitala Pani ordynator z dziecięcego tak dokładnie go przebadała, miał robioną morfologię i nic nie zleciła, a jest specjalistą w swoim fachu. Inne dziewczyny przy wypisie dostały zlecenia aby dawać dziecku różne preparaty( glukoza, żelazo itp.) a mojemu nic nie zleciła.

TNKS-termin,to moja mała miała zapalenie ucha jak miała miesiąc.Miała takie objawy jak twoja przy jedzeniu nie gorączkowała.Dopiero drugi i to prywatnie się poznał co to jest.Musieli mojej malutkiej podać luminal w czopkach antybiotyk i kropelki i dopiero na drugi dzień zjadła na spokojnie butle.Oby Was to omineło. W Święta chrzcimy malutką już teraz Wam życzę WESOŁYCH ŚWIĄT!!!!

Ciotka specyfik nazywa się loxon i podobno jest skuteczny! Dziewczyny to na 100% nie krzys... Jak mam kryzys laktacyjny to mala podczas jednego karmienia wisi 20 min przy jednym cycku, potem przy drugim i jest glodna po karmieniu, a ja mam puste piersi... Dziś w sumie pila przez 30 min a to latutko jak na nią... Jeszcze jedno karmienie przed nami , dam butle ( jak co wieczor ) Musze kupic jutro ten dentinox i spróować... Dziś dałam jej marchewke do "gryzienia" i masowała sobie nią dziąsełka... Marudna ale jest strasznie :( A śliny ma mase... Cała mokra jest non stop, ale dr nam powiedzial że to nie od ząbków tylko że jeszcze nie kuma że ma ją połykać...

helo. Dziecie spi a ja buszuje w komorce. Z moim M mamy dzis dzien lektur on czyta jezyk niemowlat a ja ,kazde dziecko moze nauczyc sie spac, jest tam opisywany niesamowity sposob na uczenie samodzielnego usypiania i przesypiania nocy. Wysylalam je wam kiedys mailem. Z ciekawosci ktoras stosowala metode? Czy raczej nie miala problemow? Z tym smoczkiem to u nas walka ciezka....czasem ssie kciuka, ale jeszcze nie umie go wykorzystaac jako swiadomego uspokajacza? Byloby to pewnie lepsze niz smoczek. U tesciow do czwartku po swietach zostajemy, praktycznie 2tyg poza domem. Maly dzis dostal 120lm i dwie duze lyzki kleiku i to sie dopiero mus zrobil. Przez smoczek 2mu lecialo ok no i usnal przy butli, wiec nie musiala stosowac metody usypiania. Wczoraj od placzu to moj dostaje chrypki, takie glosisko. Strasznie sie boje zeby gardelko nie zachorowalo, bo nie wiem czy rozpoznam. Na noc przynioslam mu grzejnik olejowy, teraz lapki nie beda zimne. Jutro rehabilitacja, nagram filmik cwiczen bo nie pamietam ich za chiny.... Te odpowiednie chwyty itd

Gość do TNKS termin
Hej. Moja mała też miała zapalenie ucha jak miała miesiąc. Lekarz sprawdzał jej uszka zaglądając do nich takim specjalnym aparatem z latarką. Zresztą ma tak sprawdzane uszka na każdej wizycie u lekarza, niezależnie od tego z czym przychodzimy. Objawy, które były w domu to właśnie niechęc do jedzenia, płacz. Strasznie płakała mi podczas picia z butli. Podobno jak dziecko ciągnie to wytwarza się cisnienie w uszkach i to boli jeszcze bardziej, dlatego puszcza butelkę lub pierś i płacze. Uszko jest też podobno bolesne prze dotyku - tak mówił m lekarz. Mam nadzieję, że jednak ominie to Twoją malutką. My spędziłyśmy 10 dni w szpitalu czego nie życzę nikomu:(

Drogie Panie, pierwsze wychodzą dolne jedynki i...mojemu synowi właśnie wyszły! Urodził się 2 września, więc baaaardzo szybko. Mam pytanie. Próbuję się przygotować do rozszerzania diety i za Boga nie wiem, jak wszystko upchnąć. Rozumiem, że 4x mleko, 1x zupka. A owoce, deserki znaczy? Jak Wy to rozwiązujecie? Kurczę, to moje drugie dziecko, ale zupełnie nie pamiętam, jak to robiłam przy pierwszym...

U nas była tak jak u pomarańczowej wyżej:)tylko obeszło sie bez szpitala.Lekarz rozpoznał po tym jak pokazałam jej jak mała je,do lekrza poszliśmy z tym własnie że nie je i płacze przy jedzeniu.Jest starą ale najlepszą lekarką w moim rejonie.Zapalenie ucha miała tylko dlatego że szanowny inny doktorek(laryngolog) za głęboko wsadził jej trąbkę podczas badania i raz po kąpieli brzydko pachniało jej z uszka to były tylko te objawy.

Dziękuje dziewczyny ( pomarańczko również ) za odpowiedz! U nas chyba to jednak nie uszka bo wieczorem wypiła 2 butle - w sumie 220 ml... Po całym dniu prawie bez jedzenia teraz nadrobiła... W takim układzie to albo ząbki, albo brzuszek... Choć kupki dziś były dwie, nie prukała, nie prężyła się,a brzusio miękki... Temperature jej mierzyłam 2 razy i była ok, ale płakała tak bardzo :( pierwszy raz aż tak... :( mam nadzieje że jutro będzie ok.. Jak nie, to pojedziemy do DR jeszcze przed świętami żeby potem nie było... Jeśli to ząbki to mam nadzieje że szybko wyjdą i że przy nastepnych już tak nie będzie... A i jutro będę karmic przez nakładki! Może to właśnie brak nakładek coś na "wyprawiał"... Choć wcześniej ładnie piła pierś... Oj mętlik mam w głowie straszny... A mała wieczorem miała już chrypke od płaczu :( mam nadzieje że nic jej nie będzie! 29 mamy szczepienie... Chciałabym mmieć to już za sobą... Spokojnej nocki dziewczyny!

TNKS dobrze ze wiesz w miare co i jak z tym placzem. Oj dzieciatko napewno cos chcialo od mamy....i wez tu zgaduj zgadula.. Dziewczyny mozlwe ze moj maly strawil 120ml mleka z kleikiem a jadl o 20? Bo przed chwila plakal plakal i nawet moj paluszek do ssania nie pomogl. Wiec dalam butle z woda popil i plakal, pewnie niezbyt cieple.... Dalam wiec spic z obu piersi pierwsza faze, czyzby pic mu sie chcialo? Ooj kleik mial wydluzyc nocke....nie dalo rady..

Oj dziewczyny, z tymi dziećmi - człowiek osiwieje szybciej niż myśli... Bartek dziś obudził po 7ej z zapuchniętym prawym oczkiem i policzkiem. Oczko trochę łzawi. Nie wiem co robić - położyłam go (jak zawsze), bo standardowo je i śpi jeszcze do około 9ej. Zobaczę jak się obudzi. Nie wiem co mam robić, bo w przychodni akurat w środy nasza pediatra nie przyjmuje (obok jest prywatna przychodnia gdzie można ją zastać, ale również nie w środy). Nie wiem co robić...Chodzę koło tego łóżeczka i obserwuję..I siedzę jak na szpilkach...

TNKS, Villa🌻 biedne Wasze maluszki❤️ Villa, ja pewnie leciałabym do lekarza, bo nerwy by mnie zeżarły. Ech...mroźno się zrobiło, a śniegu nadal nie widać. Co to za święta będą:O TNKS👄 za wskazówki o odżywkach, od dzisiaj moim guru w tym temacie:D Ciotka🌻trzymam za słowo w sprawie choiny (na pewno ją zeżrą, bo wczoraj miałam przedsmak u koleżanki:O)

Dzwonię prywatnie do mojej pediatry, ale nie odbiera. Normalnie dawno taka zestresowana nie byłam... A wczoraj byłam u niej w przychodni na NFZ :o

Vilia a oczko ropieje? Może zapalenie spojówek? Albo może gdzieś się oczko przewiało? Ja bym na Twoim miejscu skoczyła do dr a jak się Twoja nie zgłasza to skocz do innego, najlepiej do przychodni gdzie jest też okulista! Daj znac co i jak? Tymkowa działam metodą selskcji :) cieszy mnie, że to nie ucho bo jak dziewczyny pisały jak u nich było to faktycznie wrogowi bym nie życzyła... Biedne dzieciaczki Mani i od pomarańczki! A uszko bardzo boli - wiem z doświadczenia! Dziadku odżywki są wrecz śmiesznie tanie bo 15 czy 25 zl za kilogram to grosze ( w zasadzie to są maski nie odżywki ) i 10 zl za super szampon to też grosze a mi np bardzo pomagają! Polecił mi je mój super fryzjer pare ( ok 10 ) lat temu jak przyszlam do niego ściąć włosy... Powiedzial że mam najpierw tego spróbowac, jak nie pomoze to zetniemy - miałam jeden wielki suchy kołtun! Masakra! No i pomogły :) oczywiście u fryzjera kupowałam tą odżyke za 50 zl ( placente ), potem na allegro odkrylam że kosztuje 15 zl :O fajny jest też szampon wygładzający firmy joanna ( w czarnej butelce 1 litr ) ale nie pamietam ile kosztował ( z pewnoscia nie zbyt duzo ) wiec jeśli masz słabe kudełki to myśle że warto sprówoać ;) daj znac jeśli zakupisz czy Ci odpowiadają

hejaaaa ja też słyszałam, że idą pierwsze jedynki na dole........i u nas jest biała kreseczka, ale czekamy na rozwój sytuacji tymkowa ja jeszcze nie miałam kiedy zajrzeć do tych ksiązeczek :(

Czesc dziewczyny, na poczatku pisalam troszke na tym topiku, ale pozniej sie przenioslam na inny, bo mieszkam w Anglii. Chcialam tylko napisac do Villi. Kilka dni temu moj synek mial zaropiale oczka i ogolnie katarek, kaszelek. Poszlam z nim wiec do lekarza. Lekarka go zbadala i stwierdzila, ze jest ok, plucka sa czyste. A co do oczek, to najprawdopodobniej jest to wlasnie z przeziebienia i zalecila tylko regularne przemywanie oczu przegotowana woda. Jesli to nie pomoze po dwoch dniach mialam zglosic sie do niej ponownie, bo to by swiadczylo o jakiejs bakterii w oczku i wtedy przepisalaby mi jakies dropsy. W kazdym badz razie ja przemywalam oczka rumiankiem i juz po pierwszym takim zabiegu widzialam roznice. Takze Vilia glowa do gory. Nie stresuj sie tak bardzo. Dalej probuj skontaktowac sie z lekarzem, a w miedzy czasie jesli pojawi sie ropka, przemyj dziecku oczka przegotowana woda czy rumiankiem. Bedzie dobrze.

Jestem...Dodzwoniłam się do mojej pediatry, ale nie mogła przyjechać, bo jest poza Łodzią. Kazała się nie stresować i iść na wszelki wypadek do innego pediatry z przychodni. No więc Bartka złapałam pod pachę i pobiegłam. Po przebudzeniu opuchlizna się zmniejszyła, więc wyszłam chyba trochę na panikarę, ale oczko w zewnętrznym kąciku było nadal napuchnięte. Nie ropiało i lekarka powiedziała, że nic tu niepokojącego nie widzi. Być może coś mu do oczka wpadło i samo wypłynęło, bo nic widać w oku nie było. Nie było zaczerwienione ani sine. Mam obserwować i przepłukiwać solą fizjologiczną. JAkby coś się działo to przyjść szybko ponownie. No i zwracać uwagę czy trze to oczko bardziej od drugiego i czy nie ropieje. Być może przy spaniu (spał na prawym boku) się odcisnęło i napuchło. Dobrze, ze na razie wszystko OK :)

jejciu Vilia, qrna wspolczuje, bo to głowienia sie nie miara od czego to by moglo byc...ja juz widze siebie rwącą włosy z głowy jakby mojego cos spotkalo, inne cos np tutaj na wyjezdzie...eeh... dzisiaj na poludniu minus 7 stopnia i szronu pelno, wiec z malym szybko do autka i na rehabilitacje. Dzisiaj mu sie podobalo, i juz lekko zakumal ze ma puszczac to glowke w dol ;) A w nocy po tym kleiku to pic mu sie chcialo, bo zwyczajnie pociagnal z 5 łyków i poszedl spac do 4.30 wiec zobaczymy jak dzis bedzie. Tylko jak mam go napoic tą wodą jak on usypia przy piciu kleiku;/ moze smoka mam za malo przepływowego i meczy sie piciem...

odgrzebałam i przeprosiłam się z szuflą do sniegu. pada u mnie na maxa i co swiąt nie lubię to dobrze ze popadało bo dziwnie tak jakos było.... TNKS loxon masz pewnie ten 2% bo jest i 5% ale na recptę a z tych typowych androgennych najlepszy jest wg mnie apricort e tez na receptę. a ja placentę tez znam i używam moim skromnym zdaniem jest lepsza od waxa ( przy waxie dodatkowo lecą włosy bardziej teoretycznie te co i tak powinny wypaść ale na psyche dobrze to nie działa) i pamiętajcie przy maskach dobrze jest miec pootwierane łuski włosa czyli naładowac maski na włosy i siedziec w wannie ( a para z wody pootwiera) albo ręcznik na włosy albo grzac łepetyne suszarka. placenta w sklepach z artykułami fryzjerskimi jest po tyle co na allegro tylko zwykle jest na najniższych półkach bo zarobku duzego na niej nie mają

ten wax tez nam, niezły jest;) Jak wroce ze swiat zafunduje sobie jakis zabieg z Kerastase u fryzjera, bo nie wiem czy sama zdołam odratowac. dziewczyny, zaczelo mnie kłuc okropnie po lewej stronie podbrzusza, na wysokosci biodra ale bardziej w strone pepka. Moze jajeczkowanie mam? Pomimo ze troche nizej jajowody to az tam odczuwam? Bo przestałam malego w dzien karmic, i teraz tylko w nocy. Wiec ciotuchna chce sie znowu wprowadzic na dobre? Potem sobie mysle ze moze to od dzwigania gondoli i nosidelka, przepuklina? Ale chyba nie jest po lewej stronie.... No bo w wyrostek to mi sie najmniej chce wierzyc... Nie moge ustac z malym na rekach tak kluje...eh.... Ide obejrze na wspolnej, i do wyrka...

Ja słyszałam, że dobre są na wypadające włosy kapsułki Revalid - ale w ulotce napisali, ze nie można stosować w ciąży i przy karmieniu piersią. Tymkowa, wyrostek jest po prawej stronie a przepuklina może się zrobić z każdej strony - to ubytek w tkance powięziowo-mięśniowej i prosto mówiąc narządy jamy brzusznej wyłażą z brzucha ;) to widać i czuć pod ręką jak uciśniesz. Może owulacja u Ciebie. Dziewczyny pisały, ze niektóre z nich przechodziły pierwsze jajeczkowania boleśnie.