Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jolowittttaa23

ciekawy orzypadek? objawy ciazowe jednak jedna sprzecznosc?

Polecane posty

Gość Jolowittttaa23

sluchajcie.. i wypowiedzcie sie prosze :) Nie planowalam ciazy wiec nie wkrecam sobie zadnych objawow... Czy to swiadczy o ciazy? .. że: 1. piersi bolą mnie od tygodnia tak bardzo, ze bylam zaniepokojona, sutki sa takie wrazliwe, a kiedy ich dotykam czuje kłujący ból, piersi sa duze , nabrzmiale, ciezkie i te male gruczoly wokolo sutkow sa wieksze... Az mnie te piersi wkurzaja jak schodze ze schodow;/ 2. pobolewanie, klucia, bol jak na miesiaczke od tygodnia... 3. mala plamka krwi na majtkach.. taka ze sluzem jakis czas po stosunku... 4. zmienne na stroje, placzliwosc, apetyt.. 5. strasznie senna jestem!!! padam juz w okolicach dobranocki :/ 6. Chce mi sie pic! pragnienie to tez objaw? i suchosc w ustach? 7. jestem rozchwiana i rozkocjarzona. JEDNAK UWAGA! szyjka powinna byc od samego poczatku zamknieta? ja mam otwarta chyba... palec mi do niej delikatnie wchodzi jak badam szyjke.. jest wysoko... okres powinnam miec 3 dni temu i nigdy mi sie nei spoznial. zdarzyl mi sie stosunek przerywany, czlonek byl brudny ze spermy kiedy narzeczony znowu go wprowadzil... bylismy oboje pod wplywem alkoholu... O

Gość Jolowittttaa23
ponadto robilam test ciazowy .. ale to tydzien przeszlo przed termninem @... wyszla blada kreska... ale jednak byla widoczna ta druga kreska. wiec zrobilam kolejny test.. i wyszla taka widoczna pod swiatlo ... czyli ledwo, a trzeci nie stwierdzil ciazy

Gość Jolowittttaa23
??

Gość a tak w ogóle
Zawsze jeżeli choć troszeczkę widać tę drugą kreskę jest ciąża. Nie wiem czy się ucieszysz czy wręcz przeciwnie ale na 99% jesteś w ciąży

Gość Jolowittttaa23
czyli nie musza byc mocne kreski? Dla mnie to nie czas na dziecko, ale jesli juz ma byc w drodze... poukladam wszystko przez te 9 miesiecy na jego przyjscie:) mam 23 lata..dopiero zmaieszkalismy z narzeczonym na swoim..

Gość Jolowittttaa23
ale co z moja szyjka? otwarta jest... chyba..

Gość JolkaaaJolanta23
czy szyjka w ciazy mzoe byc otwarta?

Gość JolkaaaJolanta23
Moze ktos wie?:)

Gość jasjdfg
w jaki sposob dotykasz swojej szyjki macicy bo ja nie wiem :o

szyjka ma być zamknięta ale od strony macicy. nakie badanie jak ty przeprowadzasz, może ją tylko podrażnić. druga kreska nie musi byc widoczna, poza tym jeśli zrobiłaś pre-test to nigdy wyraźnej mieć nie bedziesz, bo to specyfika tego testu.

Gość Jolowittttaaa23
alabociek:) no wlasnie pre-test robilam, dobrze wiedziec :))

ja kiedy zrobiłam pierwszy test to miałam tak niewyraźną kreskę że trzeba było pod światło spojrzec. Teraz jestem w 15 tc więc myślę że jak Ci wyszła druga kreseczka to reczej napewno jesteś w ciąży. Życzę dużo szczęścia

wszystko co opisujesz to wypisz wymaluj moje objawy ciążowe... co do szyjki... pamiętam, że moja była bardzo rozpulchniona i wcale nie zamknięta... bo tak jak napisał ktoś powyżej, zamknięta ma być ale od strony macicy...

ale z drugiej strony - te objawy pasują tak samo do zbliżającej się miesiączki, a na kafe pełno było już opisów dziewczyn, jak pre test wyszedł pozytywny, a ciąży nie było (właśnie przez te blade kreski). a trzy dni spóźnienia to jeszcze nie dramat, może się zdarzyć najlepszym :)

ja na twoim miejscu kupiłabym 2 testy różnych firm i powtórzyła badanie, ale z pierwszego moczy ponieważ wtedy stężenie hormonu ciążowego jest największe. Ja zrobiłam test rano w dniu miesiączki i wyszła blada kreska, a potem zrobiłam test z krwi

Gość Jolowittttaaa23
zrobilam kolejny test.. nie ma drugiej kresi wyrazniej, jest pod swiatlo... ale ten byl taki nie firmowy z allegro.. nie wiem juz co myslec:)

kobieto idź do apteki i kup sobie bobotest i jeszcze jakiś i zrób go normalnie jutro rano, albo jeszcze lepiej idź na badanie poziomu beta HCG to będziesz miała pewnośc, a nie na testy będziesz wydawała kasę

Ja w ciąży nie mam żadnych objawów. O tym, ze noszę fasolkę dowiedziałam się prawie półtora miesiaca od zapłodnienia. Jedynynm lbjawem był brak miesiączki. Więc z tymi ojawami to różnie bywa.