Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Myszka..,

Zafascynowana Kościołem Zielonoświątkowym.

Polecane posty

Gość do myszki
KK to sekta uważaj!!!!

licencja nie wierz ze teraz jest 15 i każdy wierzący katolik sie modlili i właśnie do koronki do obrazu ktury jezus kazał namalować faustynie tak samo jak bóg kazał zbudować arkę przymierza

Gość ale walisz byki
do obrazu ktury jezus kazał namalować faustynie tak samo jak bóg kazał zbudować arkę przymierza KTÓRY!!

Licencja.. ten list od Ojca co masz w podpisie idź i przeczytaj chorym, głodnym dzieciom w afryce Ten tekst to stek wybiórczych haseł..

Gość black ship
Ale wez pod uwage ze dotykajc szat Jezusa ludzie ktorzy byli uzdrawiani slyszeli od Niego wiara twoja uzdrowila cie.To nie relikwie maja moc tylko ludzka wiara.Jezus ciagle mowil o wierze, bo wiara to moc.I mowil rowniez ze nie swoja moca to czyni ale moca dana mu od Ojca, ktory jest w niebie.

Gość black ship
Licencja jeszcze jedno, Zydzi mieli cale mnostwo przypisow do tlumaczenia Pisma, problem byl w tym ze bardziej trzymali sie interpretacji niz samego Pisma i dlatego nie poznali ze Jezus przyszedl na ziemie.

Gość black ship
Ja swego czasu tez chodzilam do KZ .Wierzylam ze Bog rozwiaze za mnie wszystkie problemy, takie obietnice i wiara ze nic nie musze robic, ze Bog zajmie sie wszystkim.Owszem Bog sie zajmuje ale nie mozna polozyc sie na ulicy i czekac az mieszkanie i pieniadze z nieba spadna.Dobry kontakt z Bogiem to jest naprawde cos wspanialego, ale nie daj sobie wody z mozgu zrobic.Tam stosuja wybiorczo Pismo Swiete.A zasady sa bardzo proste i wcale nie trzeba nalezec do zboru by miec dobry kontakt z Bogiem i czuc sie kims wartosciowym.A oni tak wlasnie robia, wmawiaja ci aluzyjnie ze bez nich nie poradzisz sobie, ze musisz byc w zborze jesli naprawde wierzysz, ze jestes strasznym grzesznikiem i jesli jestes inna niz oni to jestes klamca ktory usiluje sie wkrasc do ich wspolnoty.Ja odeszlam, bo okazalo sie ze gdy mialam naprawde powazne problemy nikt z nich mi nie pomogl, czekali az Bog mi pomoze.Nie pomogl ci Bog? no coz jestes zbyt wielka grzesznica i to przeszkadza Bogu ci pomoc, my nic nie mozemy zrobic to twoja sprawa.Nie zaslugujesz na pomoc.Owszem jak sie bedziesz kajac na srodku sali, na pewno Bog ci przebaczy i znow bedziesz mogla nalezec do naszej wspolnoty.I tak w kolko macieju.

Gość kjkkkkkkkk
po wypowiedziach kamelii i licencjii doszlam do takiego samego wniosku , odrzucił mnie ten kosciól ! mam wrazenie ze posiadaja Ducha sw na wyłacznosc i własnosc ! a to straszny grzech przeciwko duchowi sw ! one sa strasznie przesiakniete pycha !

Bóg pomaga tym którzy przestrzegają jego prawa sam sie przekonałem nie raz jak szukałerm pracy gdy prosiłem boga zeby dał mi prace w ktorej bym sie nie narobił i dał mi w ochronie brame otwierałem pilotem i przeszłem co godzina wokół budynku ale musiałem poszukac ale czekałem z miesiac czasu

, czekali az Bog mi pomoze.Nie pomogl ci Bog? no coz jestes zbyt wielka grzesznica i to przeszkadza Bogu ci pomoc, my nic nie mozemy zrobic to twoja sprawa.Nie zaslugujesz na pomoc.Owszem jak sie bedziesz kajac na srodku sali, na pewno Bog ci przebaczy i znow bedziesz mogla nalezec do naszej wspolnoty.I tak w kolko macieju.--------------co za bzdury . daj spokój i nie wymyślaj kłamstw . rozumiem ,ze z jakiegoś powodu czujesz sie rozczarowana - pewnie dlatego ,że nie pomogli ci tak jak sobie zażyczyłaś - ale w życiu nie uwierzę ,ze ktokolwiek z wierzących mógłby powiedzieć drugiemu - " nie zasługujesz na pomoc " Nie rozczulaj sienad sobą - tylko zadaj sobie pytanie jakie naprawde tobą kierowały pobudki ,że zaczełaś chodzić do tego a nie innego kościoła . Bo jak na mój gust - z bardzo interesownych i jesteś teraz zła ,zę ci nie wyszło i nic materialnie nie skorzystałaś.

piczkowata Licencja.. ten list od Ojca co masz w podpisie idź i przeczytaj chorym, głodnym dzieciom w afryce Ten tekst to stek wybiórczych haseł.. --------------------------- to powiedz mi , które jest nieprawdą . za to twoja stopka wiele mówi o tobie i twoich zainteresowaniach .

Ale co to za debata? Prosiłam o opinie, rady, pomoc! Nie potrzebuję udowadniania mi, że KK, ŚJ prawosławni są źli! Bo wyznaję dialog między religiami! Zaciekawił mnie, zafascynował KZ. Tylko dlaczego w tym wątku, jak i w innych atakujecie!Pełni jadu i nienawiści! Natrętnie kopiując wpisy z innych wątków! Tego nie uświadczyłam w żadnej innej religii, wyznaniu. Dobrem się zwycięża;-) Dlatego proszę o zrównoważone wpisy;-) Pokażcie w czym jesteście lepsi nikogo po drodze nie obrażając. Nie zgłębicie relacji z Bogiem przyjmując taką bojową postawę. Bóg jest przecież w każdym z nas. Dziękuję za mądre wpisy, ostrzeżenia;-) Nadal jestem głodna wiedzy. Widzę, że wiele zależy od zboru.

ja już swój " zrównoważony " :) wpis zamieściłam - idź ,przekonaj sie sama . oczywiście ,ze wiele zależy od zboru , od pastora , od ludzi , ktorzy tworzą dany kościól . Nie ma dwóch takich samych:) dla kogoś kto wychował sie w KK wizyta w zborze moze być lekkim szokiem - ze względu na żywiołowość i entuzjazm modlacych sie ale wierz mi , nie musisz się do niczego zmuszać . Chcesz spiewać - spiewaj , nie chcesz nie spiewaj , możesz klaskać - mozęsz nie klaskać , mozęsz siedzieć mozęsz stać - wszysto zależy od ciebie - czuj się wolna :)

Gość a ja mysle ze
a skad tak " zywiołowosc " w KZ?

Gość a ja mysle ze
odpowiadasz na pytania ?

Gość a ja mysle ze
do ciekawosci , do dalszej rozmowy etc - wybierz

powiem tak - cokolwiek napiszę i tak nie uwierzysz - wieć najlepiej będzie jak sama sie przekonasz :)

Gość a ja mysle ze
napisz chetnie poczytam

Gość po za kk
nie ma zbawienia

Gość sewen
A jeszcze jak groszem sypniesz to masz szansę zostać świętym nawet jak jesteś Hitlerem;(

Chcę pójść w Wawie na Sienną, tylko pewnie jeszcze nie jestem gotowa. Może jest ktoś w podobnej sytuacji jak ja? Może równiez na Sienną? Boję się tych przywitań;-) resztę zniosę. Bez kłótni tu;-) Każdy wierzy w to co chce i nikt tego nie ma prawa podważać. Oczarowana jestem klimatem KZ, w KK brak mi np. muzykalności... Aktualnych pełnych żywiołowości rytmów;-) Ostatnio w kk Proboszcz podobno narzekał na to, że nie ma Mszy za dusze i nie będą odkupione;-) Są parafie gdzie wierni lgną do KK, wszystko zależy od proboszcza.. Dlatego jestem poszukującą zboru odpowiadającego mi;-) Ps. UWIELBIAM! śpiewać;-)

Gość a ja mysle ze
licencja juz krązy w okól ciebie by zgranac do sekty . KZ ma Ducha sw na wyłacznosc tak samo jak zbawienie . nazywaja sie chrzescjanami a nie wiedza ze chrzescjanstwo to : Biblia bez swiat poganskich . a takie swieta oni " obchodza " . KZ jest sekta .

Gość a ja mysle ze
ty za to smierdzisz gnojem arogancja pycha i egoizmem . żal.

Ajj. Nigdy nie rozmawialiśmy o jego wyznaniu. Bardzo nieporęcznie mi;D Nie wiem do którego zboru przynależy. Ogólnie wolałabym iść do innego niż on;-) Zaopiekowałby się mną starannie;-) Jednak wolałabym nie ;-) Oj rozumiesz... Zresztą z pół roku nie rozmawialiśmy. Odpada;D

Gość dziewczyno daj sobie spokój
i poczytaj topik o tej sekcie , masz oczy z amkniete czy co ?

Na mnie wiele osób chciałoby mieć wpływ a nie ma. Padło nie bez powodu na zielonych, czymś mnie poruszyli. I mam zamiar przekonać się jak to w rzeczywistości wygląda...