Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anetah

UWAGA - macie prawo podejmować decyzje samodzielnie!

Polecane posty

Gość anetah

Naprawdę. To nie kłamstwo! To proste: zastanawiacie się chwilę i robicie to, co jest zgodne z waszymi marzeniami. A nie rodzicie dla rodziny, męża, znajomych. Błagam was - uświadomcie sobie, że coś takiego jak "presja otoczenia" nie istnieje. To TYLKO wasze wytłumaczenia spowodowane lenistwem w podejmowaniu decyzji! To są zbyt poważne decyzje, żeby podejmować je na zasadzie: "żeby ciotka lubiła, żeby mąż nie marudził..." Zapamiętajcie to sobie...

Gość anetah
no ja jestem w szoku, ale dopiero weszlam na kafeterie, i przeczytalam losowe 3 wątki - te kobiety sa beznadziejne!

Gość taka będziesz zosia samosia
będziesz sobie robić wszystko po swojemu....i zastaniesz w końcu sama jak palec.... bo nikt nie lubi takich przemadrzałych wszystko wiedzących najlepiej.... ...a czy można być szczęśliwym bez rodziny przyjaciół znajomych? .... uważam ze umiejętności słuchania innych i mądrego korzystania z ich rad to jedna z najcenniejszych umięjetności jakie można nabyć w życiu.

Gość anetah
no nie wierzę! żartujesz chyba sobie :)) "będziesz sobie robić wszystko po swojemu....i zastaniesz w końcu sama jak palec.... bo nikt nie lubi takich przemadrzałych wszystko wiedzących najlepiej.... ...a czy można być szczęśliwym bez rodziny przyjaciół znajomych ?" No błagam Cię - jeżeli mam mieć przyjaciół, którzy aż tak wtrącają się do mojego życia, że decydują o tym ile mam mieć dzieci i jak mają mieć na imię, to wolę być sama do końca życia :D ".... uważam ze umiejętności słuchania innych i mądrego korzystania z ich rad to jedna z najcenniejszych umięjetności jakie można nabyć w życiu" Tu się zgodzę, ale zauważ, że wątki, które cytuję nie mają nic wspólnego z umiejętnością mądrego korzystania z rad innych :( Niestety dziewczyna, która pisze, że urodziła dziecko, bo mąż naciskał nie należy do tej grupy zbyt mądrych.. Zmarnowała życie sobie, dziecku i mężowi. No ale sąsiadka będzie ją lubiła.. :| A to dla Ciebie najważniejsze, tak?

Gość anetah
raz - to życie na pokaz, a dwa - niskie poczucie własnej wartości... powiedziałabym: epidemia niskiego poczucia własnej wartości..

Gość udręczona mamuśka
Znalazła się następna, która chce zbawić świat i ludzi. Weź qrwo zajmij się czymś bardziej pożytecznym zamiast prać kafeteryjne brudy. Gó.wno cię obchodzi jak i kto podejmuje decyzje i pod czyim jest wpływem. Żal mi ciebie ;)

no ale ja zbawiam świat - moim zdaniem one nie wiedzą, że mają taką możliwość: powiedzieć: "nie"... A ty o tym wiesz? ;) czy jesteś autorką jednego z tych topików? :P

główny problem polega na tym, że te kobiety teoretycznie podjęły już decyzje, ale zmieniają je, albo wahają się pod wpływem otoczenia..... Są to tak ważne sprawy (niechęć posiadania dziecka na przykład), że moim zdaniem to szczyt durnoty sugerować się opiniami innych... ZWŁASZCZA, że uważają inaczej i są przekonane do swoich racji, to i tak większość zrobi jak teściowa/mąż/sąsiadka chcą...

Gość juaska
Szczerze powiedziawszy tez nie bardzo rozumiem sens tego topiku :O Sa rozni ludzie, przebojowi i mniej przebojowi, niesmiali i slabszy psychicznie, potrzebujacy wsparcia. Wysmiewanie sie z innych na pewno nie doprowadzi do zadnych zmian :O Wiec...po co?????

O kurka! 🖐️ Dobrze, że powstał ten topik. Idę do mamusi i powiem, że od dzisiaj sama podejmuję decyzję. :classic_cool:

Gość trhethth
Moim zdaniem największy problem na tym forum masz ty bo nie masz swojego życia i musisz ekscytowac się cudzym. A według psychologii twoja działalność może świadczyć o tym, że sama masz ajkieś problemy z którymi sobie nie radzisz i teraz próbujesz to nadrabiać.

"A według psychologii twoja działalność może świadczyć o tym, że sama masz ajkieś problemy z którymi sobie nie radzisz i teraz próbujesz to nadrabiać" może o tym świadczyć :D

Gość udręczona mamuśka
Kretynka jakich mało :D Żałuje, że poszła do roboty:D Pewnie sama nie podjęła tej decyzji, o czym tak namiętnie trąbi teraz w tym temacie:D Żal mi takich dwulicowych suk ;)

po 1 - gdzie napisałam, że żałuję? po 2 - gdzie pytałam co robić??? :D zadałam tylko jedno pytanie: "Na serio tak fajnie jest na wychowawczym?" Nikt mnie na nic nie naciskał, nikt niczego nie sugerował. Nie oszukuję męża, nie robie nic wbrew mamusi :)

OK - napisalam, ze zaluje, zwracam honor, ale to JA zaluje, a nie mamusia. mezus sasiadka :PP

Gość 123 próba
Dla mnie Twoje wypowiedzi z tematu o wychowawczy są na podobnym poziomie co te które podałaś wyżej. No może inaczej sformułowane, ale sens jest podobny. No bo po co zakładałaś taki temat? Idziesz albo nie idziesz na ten wychowawczy. Byłaś na macierzyńskim (jak piszesz) wiec wiesz mniej więcej co cie czeka??? Śmiesznie się zachowujesz.

Gość niuniaaniunia
"Przyganiał kocioł garnkowi" :)

Gość biedaczka chciała być mądrzejs
za a wyszła tak samo głupia :D

Gość tez aneta
droga autorko, nie chcialo mi sie wchodzic do wszystkich zalinkowanych tepatow, weszlam do jednego, przeczytalam 1-wsze zdanie ..cos na zasadzie "maz chce dziecko a ja nie" i uwazasz te kobiete za slaba? ma postawic na swoim, ze nie to nie? zycie w zwiazku, rodzinie, spoleczenstwie to ciagle kompromisy, dialogi, ustepstwa itd.. radzisz pani, aby powiedziala mezowi nie i chuj! a czy powiedziala mu przed slubem, ze nie bedzie chciala dziecka? to powinna byc decyzja obydwojga. To co radzisz, to tanie poradnictwo przed podroza na bezludna wyspe.. samotny z Ciebie czlowiek musi byc :/

zakładałam, żeby się zapytać, czy to jest fajne. Nie ma twoim zdaniem różnicy między pytaniem: "co robi?nie kocham swojego dziecka - zrobiłam, bo teściowa marudziła" a tym: "czy dzieci są fajne?" na serio nie ma? ;)

Gość ja mma madra rodzinę,
której zdanie bardzo sobie cenie, wiec chetnie sie radze i dobrze na tym wychodzę. Bez przegięc. Pomijajac,ze maz(ojciec). ma tyle samo do powiedzenia w temacie dziecka, co zona. Jak ktos ma głupia rodzine, to trudno ( ale przeważnie tez wtedy nie jest zbyt madry, bo niby skad...)

do tez aneta. Rozumiem doskonale, ale dialog jest w przypadku kiedy chodzi o bardziej błahe sprawy niż poczęcie dziecka! Nie można komuś (dziecku) zmarnować życia, bo rodzina tak chce.

Gość ja mam madra rodzinę,
zreszta sa ludzie ktorzy nie umieją zyc bez rad- tak jak większosc pytajacych na kafe ( pytaja zreszta obcych ludzi, malo zorientoiwanych w temacie). Inna rzecz,ze sensowna rodzina nie wywiera presji., najwyzej zyczliwie doradza. Przyjaciele tez.