Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Becia0308

Jak sobie radzimy na wyspach?

Polecane posty

Czesc Kashi , ja robilam kiedys dawno rybe po grecku i o ile dobrze pamietam to najpierw smazy sie rybe , potem na patelni warzywa; cebula , marchew , seler , pietruszka starte na tarce , cebula pokrojona . Dawalam zawsze wiecej cebuli i marchewki , przyprawialam vegeta i pieprzem , pod koniec dodaj przecier pomidorowy i dus jeszcze jakis czas , potem warstwami ukladasz warzywa , ryba , warzywa itd Mieszkam na wyspach ponad 6 lat , mam 3 letnia corke , diablice . U nas nie ma sniegu , byl dwa tyg temu taki jak w Polsce , ale teraz nie ma , ale jest mrozno Pozdrawiam serdecznie

Gość antiia
Hej, ja skrobie z Exeter. U nas zasypane. Kopletny paraliz. Heh Anglia :)

No i jak fajniutko, że jest nas coraz wiecej, ja za chwilke smigam do miasta na zakupy zeby przed najwiekszym sniegiem zdazyc, lista zakupow zrobiona hhyh sporawa wyszla... Kurde moje dziecko to mala alkaida nawet moja mama juz na nia tak mowi, stwierdzila ze gdyby jej nie widziala to by nie uwierzyla ze jest tak absorbujaca i nic zrobic nie idzie, teraz zasypia moze troszke pospi to uszy odpoczna:)

Zdesperowana miałam juz wcześniej pisac ale pewnie już nie raz ktoś ci to mówił że na tym zdjęciu, które wyskakuje na Twoim linku wyszłaś jak Kasia Popowska

Dzieki dziewczyny za porady co do ryby po grecku tylko napiszcie mi prosze z jakiej ryby to sie robi?Czy moge kupic mrozone filety czy lepiej swieze?U nas nie pada,ale listonosz i tak nie chodzi.Dzisiaj dokupilam ostatnie prezenty i jakies slodycze i wszystko juz chyba mam.Brzuch mi daje popalic teraz robie sobie godzine lezakowania a potem biore sie za prasowanie.Moj maly na szczescie jak mu wlacze bajke to siedzi cicho i moge odpoczac ufff....

A u nas sypie, sypie i nie przestaje, zamiast do asdy (która jest na wzgórzu) pojechaliśmy do tesco, no i niestety wszyscy tak zrobili i była masakra, pół godziny zakupy a godzina stania w kolejce, mąż stał a ja poleciałam do polskiego sklepu z nastawieniem że pewnie pustki bo towar nie dojechał, a tu niespodzianka kupiłam wszystko co chciałam baa nawet krówkę z delecty dostałam!!! szał ciał mówię Wam, w tesco też wszystko nawet buraczki, tylko za bardzo prezentów nie mam dla mamy i dla małej, kupiłam jej tylko pieska interaktywnego bo się cieszy jak coś do niej śpiewa i świeci, chcę jeszcze kupić matę do zabawy ale to muszę jechac do Cardiff bo mam jedną upatrzoną w toysrus, a zmężem prezentów sobie nie robimy tak jak pisałam wcześniej. Ale motyw jechaliśmy do miasta i po drodze spisaliśmy numer serwisu z oponami, dzwonimy i się pytamy: "Macie opony zimowe"? -Tak mamy a jaki model samochodu? "C4 " -A to nie mamy, ale może pan zamówić - To kiedy bym je dostał jeśli zamówię? - Wie pan taka pogoda że nie wiem kiedy by dojechały!!!

zawsze kupuje mrozone filety rybne nie jemy czesto ryb niestety , bo srednio lubimy bez tych opon zimowych to masakrycznie jest , ciezko ruszyc z miejsca nie mowiac juz jak trzeba ruszc pod gore np u nas dwa tyg temu lezalo ok 25 cm sniegu , pozamykali drogi , nie odsniezali a potem byla slizgawka na bocznych drogach i cholerne zaspy , ale jakos tak fajnie bylo , bialo i naprawde zimowo no pomijajac klopoty z komunikacja czekam moze u nas tez sypnie na swieta macie juz ubrane choinki ?

U nas choinka ubrana od soboty,znowu zaczal sypac snieg...A czekam na przesylke z DHL jutro i pewnie z powodu zlych warunkow nie dojedzie grrrr.

Ja jutro ubieram jeśli mężuś raczy w końcu ją sięgnąć z poddasza:) A dzisiaj za to miałam taki wielki kielich świąteczny z ikei wypełniony czarnym i białym piaskiem z kilogram piachu minimum, taki świateczny na dodatek i przez przypadek rozstrzaskałam w drobny mak!!! Do tego szufelke i zmiotke mam na nowej chacie, więc klęczałam na podłodze z 30min, ostatnio tyle gratów potrzaskałam że powinnam mieć szczęścia do końca życia i jeden dzień dłużej!

witam mrożnym wieczorkiem.. d na zewnątrz -8,jak na Anglie to juz kataklizm chyba ;-) padam po całym dniu... i stwierdzam fakty: zakupy z mężem i 8 miesięcznym dzieckiem to porażka ;-) majoweczka-pogratulować pierogów,ja kupiłam gotowce bo niestety nie cierpię ich lepić :-D a wogóle jak ty to robisz że już wszystko masz gotowe??mi córka nie pozwala nic zrobić,w dzien mi nie śpi więc chce żeby ja zabawiać a ja biedna na raty wszystko robie :-( i idzie mi to jak wydobywanie węgla w średniowieczu.... kasha-my mrożone filety rybne z Lidla najbardziej lubimy i rybka po grecku wychodzi z nich rewelacyjna-ja dodaję jeszcze rodzynki..mnnnnniam Becia0308- a lustra czasem nie rostrzaskalaś bo to pecha przynosi chyba ... pozdrawiam i miłego dnia życzę albo nocki jak kto woli... do jutra

Julja zakupy z 2-3 latkiem to porazka dopiero , w wozku nie posiedzi ,wszedzie chce isc samo , wszystkiego chce dotykac a ostatnio moja polozyla sie na podlodze na boku , glowe podparla reka i patrzy na mnie i rob czlowieku kurde zakupy Juz nie mowie jaka brudna wyszla z tego sklepu . Normalnie nerwy trzeba miec stalowe czasami . Moja juz w ogole z wozka nie korzysta , wiec chodzi po calym sklepie albo lezy jak ostatnio . Ja tez jutro chce ubrac wreszcie choinke , my dla odmiany przchowujemy ja w piwnicy i tez meza musze pogonic zeby ja wyjal w koncu bo nas wigilia zastanie . Kashi jestem fanka ksiazki Niania w Nowym Jorku , jest genialna a teraz wyszla druga czesc musze sobie kupic .

A ja dopiero dzis na zakupy sie wybieram. Troche panikuje. Moj tato ma jutro przyjechac a tu taka pogoda, mam nazdzieje ze do jutra troche stopnieje wszystko, a przynajmniej nie bedzie sypac. Bo to ze wyladuje jest bardziej pewne niz to ze uda nam sie po niego wyjechac na lotnisko w takich warunkach. Wczoraj tak zasypalo, ze u nas autobusy nie chodzily, a spod domu nie dalo sie wyjechac samochodem tyle sniegu bylo. A poza tym , to jestem w ciazy, wlasnie sie dowiedzialam w ubieglym tygodniu, co jest dla mnie naprwde fantastycznym prezentem na gwiazdke, zwlaszcza ze pierwsze swoje malenstwo poronilam. Mam nadzieje ze to malenstwo bedzie zdrowe i kolejne swieta spedziemy z powiekszonym skladzie. A ja dzis dzien wolny, wiec zaczne dom ogarniac, i moze i ja troche pierogow nalepie. Zawsze to juz by byla jedna rzecz mniej do zrobienia na wigilie.

Anitia - ale będziesz mieć fajne święta:) gratuluje i trzymam kciuki żeby było wszystko było ok:) No i fajny prezent dla taty ( jak w końcu dotrze):), moja mama przylaciała w zeszły piątek i musieliśmy ją odbierać pociągiem, bo policja pozamykała główne drogi wkoło nas:) Ja jutro zacznę świąteczne wypieki pierożków nie robię bo ostatnio robiłam często (ruskie) i troszkę nam się przejadły, mam nawet farsz zamrożony. Dzisiaj chcę męża wyciągnąć jeszcze na małe zakupy żeby mamie coś kupić, kurde mówiłam jej nie kupuj nam żadnych prezentów no ale się nie dało i tak swoje musiała zrobić. Jutro jak pogoda pozwoli i główne drogi będą ok to chce jechać do Cardiff do ikeii pokupić resztę brakujących rzeczy do domu no i małej wjechać po tą mate do zabawy. Olivka przestała w końcu marudzić po tej szczepionce, dużo śpi więc można odsapnąć. Właśnie sprawdziłam pogodę ma dziś u nas nie padać i przez chwilkę ma być nawet około 0, musiałoby tak być przez kilka dni, wtedy nasza wyprowadzka przed nowym rokiem byłaby realna, a jeśli nie to poracha będziemy płacić na dwa fronty!!!!

Witam:) A u nas nie sypie snieg...:) Za to mrozno jest... A ja gnije w lozku jeszcze :P Dzieci sie bawia w sypialni obok ..Czas sie chyba podniesc hehe :) My jutro jedziemy po alkohol i produkty na salatke.. A i rybe trzeba usmazyc..Tak jest wszysko juz zrobione :) Pozdrawiam!

Anitia gratuluje!A to macie prezent.:)Zycze aby malenstwo rozwijalo sie dobrze i roslo zdrowo.Kasha226 wiem cos na temat zakupow z dzieckiem...masakra.Znam to kladzenie sie na podlodze,moj jeszcze uwielbia budowac piramidy na miesnym z pudelek.Dlatego zeby sie teraz nie stresowac po ostatnie zakupy wysylam meza samego,my sobie siedzimy w domku.U nas wczoraj tak ladnie sypalo a w nocy odwilz i wszytsko plywa,nawet sie nie chce za okno wygladac. Zrobilam dzisiaj rybke po grecku.Cud i miod normalnie,tego mi bylo trzeba :)Teraz dwa dni sie bede relaksowac przed Swiatecznym szalenstwem i obzarstwem.;)

w końcu się do WAs dokopałam,dopiero na 4 stronce ;-) i znowu mrożno...już jest -6 to co będzie nocą? u mnie choinka stoi już od 10 dni,córa ma radochę ze światełek; majoweczka -a ja się trochę pekam tak wszystko już robić i szykować bo boję się że się zepsuje...i odkąłdam wszystko na ostatnią chwilę czyli czwartek i piątek...ciekawe co z tego wyjdzie?pewnie nic :-d anitia-GRATULUJĘ najmocniej! dbaj o siebie i fasolkę!to ci piekna niespodzianka świąteczna,wie już ktoś???czy czekasz do wigilii?????wieszmy wtym roku tez poraz pierwszy we trójeczkę spędzimy ❤️ a staraliśmy się kilka lat o dzidzię więc tez będą to dla nas niezapomniane świeta!!! .....a ja dziś ostatni dzień na macierzyńskim...ale do pracy nie wracam jak narazie,boję się zostawic dziecko z obcą osobą,zwłaszcze że ona częstso mi się krztusi przez refluks i trzeba ją non stop pilnować...trudno-bedzie nam teraz trochę cięzko ale dziecko najważniejsze ❤️ no to uciekam jak narazie póki mała śpi mam 15 minut na kawkę i zyczę miłego wieczorku,nie zapracowujcie się tak bo padniecie na święta ;-)

Witam, witam i o drogę pytam:) Ale mam dzisiaj dobry humorek ulala A więc kupiłam wszystko co chciałam w ikeii a nawet więcej , oczywiście nie dało się wszystkiego zabrać samochodem więc, cześć mebli dowiozą nam po nowym roku, do tego pojechałam do toysrus i kupiłam kupę zabawek dla małej, ehh zawsze się śmiałam z angoli i walusów że tyle kupują a sama zrobiłam to samo, no ale stwierdziliśmy z mężem że rzadko jeździmy do tego sklepu bo jest daleko, więc kupiliśmy już część zabawek jak mała podrośnie, a były promocje więc kusiło. U mnie pogoda wciąż do d... niby zaczyna wszystko topnieć ale żeby stopniało na tyle abym mogła podjechać na tą ulice gdzie się przeprowadzę to musiałoby być na plusie co najmniej 5 stopni i to przez kilka dni:( a dzisiaj zadzwoniły do mnie majstry co mieli położyć wykładziny i powiedzieli że próbowali podjechać tam jeepem z napędem na cztery koła i się nie dało:( i zrobią podłogi jak pogoda pozwoli 4 stycznia:(

Julija to ile byłaś na macierzyńskim? Mnie dopiero ta decyzja czeka hmmm ale do pracy będę musiała wrócić:(

bylam w tesco, sama, bo mi sie faceci pochorowali, najpierw przez 15 min nie moglam znalezc parkingu, potem polowanie na koszyk, godzina zakupow i dokladnie godzine stalam w kolejce! wyjazd nastepne 15 min. szok. choinke mam juz od poczatku grudnia. dziewczyny, mam zamiar piec jutro pierniczki imbirowe. mam miod, imbir, cynamon, cukier muscovado.. czy ma ktoras jakis sprawdzony przepis? pierwszy raz bede piekla ciastka. nawet kupilam sobie specjalne foremki.

Cześć! Julija ja w zeszłym roku stanelam przed decyzja powrotu do pracy i bylo to dla mnie bardzo ciężkie. Dlatego też znalazłam pracę do której mogę chodzic z moja mała czyli pilnujemy inne dziecko. W ten sposób mam dodatkowe spore pieniądze i swoje dziecko dopilnowane i pod moim okiem. Tak więc polecam. Być mozeu Ciebie tez jest taka możliwość. A u nas jest juz odwilż. Robi sie okropna ciapa i ciezko przejechać wozkiem. Dobrze że nie musze tak czesto wychodzić z domu :) a co do choinki to moja jeszcze tez jest na strychu. Może do wigilii mój chlop ja sciagnie na dol . Jemu jak sie czegos nir da pod nogi zeby sie przewracal to ciężko go zagonic do pracy. Na te swieta nie mam duzo pracy. Muszę zrobic tylko ciasta bojedziemy do mojej mamy i kazdy cos szykuje.

Serenada, fajnie że tak ci się udało, ja to bym chetnie się rozejrzała za kims kto by mi z mała został, bo sama siebie z dwójką nie wyobrażam hehe ale czas pokaże, dobrej nocki życzę Zdesperowana widzę że wypad do tesco tak Ci się udał jak mi wczoraj:) dobrze że chociaż wszystko kupiłam co chciałam.

No dziewczynki nie śpimy:) Jakie dziś plany? Ja chyba w końcu choinkę ubiorę, ale to sie jeszcze zobaczy, bo zostaje sama i nie wiem czy mała mi da ją całą ubrać?:) Ejj a macie tu jakieś zwierzaki?

anitia gratulacje ❤️ a to ci dopiero prezent pod choinkę ;) U nas drugie święta z Michałkiem :) pierwsze były niezapomniane choc byliśmy tak jak w tym roku sami to jednak dziecko dużo radości wnosi do domku. My też po zakupach z tym że jeździmy do Morrisona i tam spokojnie, do kasy 1 osoba przed nami, miejsce na parkingu było wózków pełno i jeszcze vouczer na 30F dostaliśmy ;) Dziś przespałam pierwszą noc od 1,5 miesiąca przerwaną tylko 2-ma pobudkami :D jestem wyspana na maxa :D Dziś pieczemy chałki i makowce zawijane, oj będzie sprzątania jak synuś będzie pomagał ;) Kurcze człowiek jak sie wyśpi to nawet padający śnieg nie przeszkadza :D Ja nie wróciłam do pracy i tak było postanowione od początku ciąży. Miłego dzionka życzę :)

Becia-ja na macierzyńskim byłam 9 miesięcy platne a teraz zaczęłam to additional niepłatne :( annnnna,kurcze nie zazdroszczę tych nieprzespanych nocek :) my jak narazie odpukać odkąd Jula skończyłą miesiąc spi mi po 10-12 gdzodzin w nocy,taki spioszek z niej ... Sorki że nie napiszę więcej ale gary wzywają,kolacja wigilijna się sama nie zrobi :D miłego dnia

fajnie macie z ta wigilia, ja to raczej nie mam na co liczyc. mialam isc do kolezanki, ale sie rodzina zwala i musze sie troche pod nich podpasowac bo nic nie zjedza.. jakas karkowke pieczona, jajka nadziewane, no i ta rybe grecka. wiem, ze to nie bardzo po wigilijnemu ale inaczej sie nie da :( upieklam te pierniczki imbirowe, ale wyszly fajne w smaku, takie cos na podobe tych z ikei! tylko moglam je grubsze wykrajac, ale nie jest zle. kto chetny to podam strone z przepisem: http://pomarancza.blox.pl/2008/11/Pieprznie-i-szafranno-moja-moscia-panno.html mam kotke, 4 lata ma juz, neutralizowana wiec nie ma z nia problemu zadnego.

A ja mam rybki ;).Mij maz bardzo chce miec psa ale na razie musi o tym zapomniec.Ja w bloku z dwojka malych dzici i jeszcze pies haha,dobre sobie.Ja bedziemy miec dom i z kim tego psa zostawic podczas wakacji to pomyslimy.Dziewczyny co kupujecie dzieciom a co mezom pod choinke?