Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Myszunia;o)

Rodzimy latem 2011 roku w Anglii:)

Polecane posty

dzien doberek, dzisiaj ide do poloznej do przychodni, we wtorek na usg :) hihi wlasnie moja niunia ma czkaweczke :)

Przyciągam tebelke, bo później sie zgubi NICK........WIEK....TERMIN.......PŁEĆ....IMIĘ.......MI E JS COWOŚĆ aapacz22...................29.04..........syn............ .............Bristol beatka@@@.....20........20.06........synek.......Fabian.. .Bournemouth katty@...........27 .........02.07 ......synus................. Birmingham mamunia27.......27.........16.07............?............ ...........Batley ewa_84.........27.........18/07..........dz..Karolina.... .....Manchester kasztaanka.....27........18.07..........dz............... ...........Rugby KasiuniaUK......28.........25.07 AniaMC..........29.........26.07.........córka..Lena.... Newcastlu/Tyne JULKA1609.....34..........09.08.........?... .......................Londyn Ewelina29.......30.........10.08.........synek...Nicolas. ....Helensburgh kasia ............20.........10.08.........coreczka............... .Aberdeen Ninka............27.........18.08.........?.............. ..... Grays77.........34.........22.08.............. ..Grays/Chafford Hundred S_Gosia_S.......23.........25.08............synuś....NAT ANIEL anitia............29.........26.08.............synek..... .Alex.......Exeter agi21.............24.........25.08 ankasoton.......35.........20.09......................... ...Southampton SZCZĘŚLIWE MAMUSIE: NICK........WIEK....... DATA.........IMIĘ...........WAGA/DŁUGOŚĆ kasiulka_x ...31......5 luty..........Joanna.......4510g/61cm KASIEŃKAA__..21....4 kwietnia.....Aleksander...3450/około 53 cm noussa.........27....17 kwietnia.....Sara..........3280/ok 52 cm izunia1986.....28.....31.05.2011.....Nathaniel....3420g/5 1cm Ewa wszystkie te wózki takie ciemne wybrałaś, ja Ci chyba nie doradzę, bo mnie sie bardziej żywe kolory podobaja. Mnie najbardziej te jasne cappuccino sie podoba. Spakowałam ciuszki małej do szpitala i wyszła mi taka pełna torebka. Ale ja sie szykuje zeby zostac na 3 dni, bo nie wiem jak to wyjdzie z tym antybiotykiem u nas.

ja juz po wizycie- brzuszek nie urosl a nawet zmalal :( wiec we wtorek usg, ale dzidzia sie rusza- serduszko wyslucha niby wszystko w porzadku co do wozka to juz wybralam czekam na przesylke :) http://www.darex.imoli.pl/allegro/czarne/duze2/IMG_6512.JPG http://www.darex.imoli.pl/allegro/czarne/duze2/IMG_6513.JPG i do tego czarna parasolke :) wozeczek w anglii bede miez w przyszla sobote :) ja jeszcze ciuszkow nie spakowalam- na razie pieluszki kosmetyki,reczniki i rzeczy dla mnie a ubranka w sobote :)

Dziewczyny mam pytanko wy chrzestnych prosicie po urodzeniu dziecka ?? Czy wypada mi poprosic kogos aby bym chrzestnym mojego synka gdy maly jest jeszcze w brzuszku ??

mój Oluś jeszcze w brzuszku miał kilka razy dziennie czkawkę , trawała do 10 minut, i jak zapytałam lekarza to powiedziała że to normalne i nie mam się czym martwić,dziecko urodziło się zdrowe i silne.

Gosia sama sie nad tym zastanawialam, ale wydaje mi sie ze lepiej po urodzeniu,my tak z mezem zadecydowalismy-wybranych juz mamy a zapytamy ich zaraz po porodzie

Ewa nio u mnie to sie straszke popierniczylo :/ I nie bede miala jak sie zapytac tego chlopaka bo przez tel albo nk nie wypada a bede sie z nim widziala teraz jak bede na urlopie bo jade do niego :/ i w sumie z chrzestna to samo :/ a wiesz ja urodze w sierpniu a w listopadzie bede miala chrzest jak bede w pl na wszystkich swietych ale chrzestni mieszkaja daleko od nas :/ Mial byc moj brat no ale neistety juz nie mam ani jednego ani drugiego brata bo bratowe sobie nimi zakrecily jak nitka w kolo palca i nie mam z nimi zadnego kontaktu !!!

Gosia to rzeczywiscie moze zapytaj teraz. my wybralismy moja bratowa,i starszego brata meza.my chrzciny bedziemy tez w polsce robic 11wrzesnia,bo akurat tydzien wczesniej moj brat bierze slub wiec ja przy okazji ze rodzinka razem bedzie to sie zorganizuje.

dziewczynki ja jadę w poniedziałek po paszport, i informuję że jadąc po pierwszy paszport do Londynu NIE TRZEBA być z dzieckiem.

czy nadal paszport wydaja tylko na rok ?? Nio ja tak mysle ze zapytam teraz u nas mial byc moj najstarszy brat ale ze wyszlo jak wyszlo to wybralam syna moejje chrzestnej;) a chrzestna bedzie siostra cioteczka meza;p

Gość biedronka :)
Kasia pierwszy paszport jest na rok. Gosiu moim zdaniem spokojnie mozesz juz chrzestnych wybrac, ja tam sie nie czaje a w zabobony nie wierze a po za tym to nie slyszalam ze nie mozna chrzestnych informowac jak dziecko sie jeszcze nie urodzilo. My juz od 2 miesiecy mamy wybranych i poinformowanych, wlasnie dlatego ze mieszkamy od nich daleko, a wiadomo ze ludzie maja rozne plany wiec juz im zapowiedzielismy :) W koncu wieczorem w czoraj sie ta babka od ciuszkow odezwala i dzisiaj rano przywiozla mi je do domu :) sa malutkie i slodkie :)

To dobrze ;) Poinformuje ich teraz :) Bo pozniej bedzie za malo czasu na to ! A mam jeszcze pytanko co do meldunku dziecka w PL czy dziecko musi byc meldowane tam gdzie matka ( z tego co wiem to tak kiedys bylo) czy moge zameldowac u tesciow??

A co do czkawek to popieram Grays :) pierwsze slysze zeby w jakikolwiek sposob byly szkodliwe dla dziecka !!! Jest to moja 2 ciza i zapewniam ze moj synek miewal czkawki czesto a urodzil sie zdrowy, ciesze sie za kazdym razem jak malutki ma czkawke, jest to super uczucie :)

z tego co ja wiem nie ma takiego obowiazku meldowania dziecka tam gdzie matka.ja jestem zameldowana u swoich rodzicow a dzidzie bedziemy meldowac u meza. ja bede paszport wyrabiac w manchesterze-na paszport czeka sie do 3tyg-podobno mozna przyspieszyc za dodatkowa oplata-ale tego nie wiem-dopiero bede pytac w konsulacie. a na spotkanie o zlozenie dok.mam zamiar umowic sie z nimi na pierwszy tydz.sierpnia wiec do konca sierpnia powinnam zdazyc.do konsulatu bede pisac w przyszlym tyg.i ustale juz teraz termin spotkania-bo na to czeka sie ok 2tyg. mam nadzieje ze zdaze,musze,moja siostra tak zrobila i jej sie udalo-paszport gotowy byl po 2tyg

ewa_84 Ja tez jestem zamelodowana u rodzicow a malego chce u tesciow zameldowac :) Nio ja w sumie pod koniec lipca zadzwonie i umowie sie na koniec sierpnia badz poczatek wrzesnia ;p oby do pazdziernika dali rade wyrobic :) A orietujesz sie jak to jest dokladnie z tym meldunkiem w PL?? Bo cos ostatnio znajoma mi opowiadala ze miala duzo problemow i ze wkoncu zdecydowala sie nie meldowac P.S A tak wogole planujecie kiedys wracac do PL??

Dziewczyny z tym meldunkiem Wam nie pomoge, wiem tyle ze nie ma obowiazku meldunku jak mieszka sie w uk. My nie mamy zamiaru tam wracac bo tu nam dobrze i meldunku nie mamy w pl nigdzie. Wyrabiajac 2 paszport dla dziecka poprostu zaplace w ambasadzie 80f i oni sie juz wszystkim zajma a ja tylko odbiore paszport, szkoda mi nerwow na ta biurokracje w pl. Zmieniajac temat to mam pytanie gdzie kupilyscie lub kupujecie koszule do szpitala taka w ktorej bedzie mozna karmic ??? Nie chce kupowac drogiej bo nie sypiam w koszulach, nigdy w uk takiej nie kupowalam i pojecia nie mam gdzie szukac, myslalam o primarku ale czy znajde taka w ktorej bedzie latwo mi karmic ( np na guziki czy cos w tym stylu ) ...

Biedronka ja u siebie w primarku nie znalazlam koszuli i kupilam na ebay;) Taka nie za fajna ale na lepsza szkoda mi kasy ;) rodzic bede w normalnej koszulce a pozniej jak sie umyje przebiore sie w koszule tu masz link http://cgi.ebay.co.uk/Motherhood-Maternity-Nursing-Nightie-Night-Dress-8-22-/140456766092?pt=UK_Clothes_Shoes_Accessories_Women_s_Clothes_Women_s_Maternity&var=&hash=item66727fe4bc ale teraz sa ladniejsze hihi i chyba sobie jednak kupie jeszcze jedna:)

Biedronka ja wlasnie w primarku taka kupilam za 4f. co do meldunku to nie wiem jak to dokladnie jest musze zadz.do pols.urzedu i sie dopytam.moja siostra meldowala tam gdzie ona zadnych problemow nie bylo. co do powrotu do polski to ja owszem mam zamiar wracac,i to tak zeby dziecko do szkoly w pl.poslac.ja b.tesknie za moimi rodzinnymi stronami.chcemy domek z mezem postawic i wracamy

Ja planuje kupic dom do remontu ;) Ale u mnie jest problem bo maz nie chce wracac a ja rowniez chce aby dziecko poszlo w pl do szkoly ;)

Dzieki sliczne za link :) Zobacze najpierw w primarku a jak nic nie znajde to kupie ta druga :)

Biedronka ja tez mysle o tej drugiej :) kolorek roz z bialym ;)) A odpowiecie jak wam wychodzi sex?? Ja czuje sie bardzooo w sumie mega napuchnieta i nie m am z tego przyjemnosci pieszotki ok ale sam stosunek tragedia ;( Mam nadzieje ze... Po porodzie sie to zmieni

Mysle ze na naszym etapie ciazy to czasem moze byc meczacy :( a szkoda... Mnie prawie zawsze jakas kolka lapie i w ogole brzusio juz przeszkadza :( Ale nie przejmuj sie juz nie dlugo sie to zmieni :) wtedy nadrobimy ;)

hej mamusie:) ja koszule kupilam w primakru za 4,50.fajne na guziki.Szkoda mi bylo kasy na drogie tym bardziej że nie karmie.śpie w nich żeby je troche zuzyc i wygodniej mi było jak mnie szwy bolały. ja dzwonilam do konsulatu w manchesterze 3 czerwca żeby umowic sie na spotkanie i najblizszy mozliwy termin 28 lipiec.wiec 2 miesiące musze czekac.Wiec dziewczyny nie nastawiacie sie tak że 2 tyg i spotkanie.znajomy pojechal do pl wyrobic paszport bo tez musial dlugo czekac.i kobieta mi mowila ze czeka sie ok 3 tyg a jak pytalam o przyspieszenie to powiedziala że napewno sie wyrobia.my jedziemy 19 sierpnia do pl i wlasnie to są 3 tyg,kobieta mnie zapewniala ze sie wyrobią.inaczej mam problem;/ jezeli chodzi o chrzestnych to mysmy sie pytali jeszcze przed porodem,bo jakby odmowili to musielibysmy dalej szukac. no nic zmykam z małym na spacer ,poki nie pada

Ja nie wiem gdzie wyczytayscie ze ja napisalam ze czkawki sa szkodliwe????? Ja tylko napisalam ze niektorzy lekarza sie wypowiadaja, ze jesli dziecko ma czkawke w brzuchu, ma sklonnosci do czkawki i po porodzie. To wszystko, w przeciwienstwie do Grays, ktora powiedziala, ze jak nie ma czkawki to zle. Po prostu ile lekarzy tyle opinii, i jeszcze nie slyszalam zeby dziecku cos sie stalo, bo nie mialo czkawki w brzuchu. Gosia - jesli chodzi o chrzestnych to mysle ze mozesz pytac nawet teraz przeciez w sumie juz duzo ci czasu nie zostalo. Ja jeszcze nie pytalam nikogo, bo w sumie nie jestem jeszcze pewna kogo wezme na chrzestnych. Kasia -nie trzeba byc z dzieckiem jadac po pierwszy paszport, to jest na stronie ambasady, ale chwile trzeba sie wystac w kolejce, wiec jak np dziecko jest na piersi a masz do londynu kilka godzin, i jeszcze w kolejce kilka godzin stania, to czasami niestety niektorzy sa skazani na to zeby ciagnac to dzieciatko ze soba. Gosia - a gdzie zamierzasz wyrabiac paszport, bo jak w Londynie to chyba nie trzseba sie umawiac na spotkanie, przynajmniej jeszcze kilka tygodni temu nie trzeba bylo. biedronka - ja kupilam sobie koszule w pl, sa takie rozpinane po bokach akurat tak przy piersiach wiec spokojnie bedzie mozna karmic, tutaj niestety nie wiem gdize mozna takie kupic, ale moze ktos moglby ci kupic w pl i przyslac.

czesc dziewczynki,a propo czkawki to nie ma sie co madrzyc.wystarczy poczytac jak ona powstaje i co ja powoduje(a moze ona byc tez przyczyna chorob jesli wystepuje bardzo czesto).powstaje ona wtedy gdy zostaje podrazniony nerw bledny(ktory nie do konca jest jeszcze wyksztalcony u maluszka)i przepona reaguje gwaltownym skurczem,co jest normalne.Natomiast prawda jest ze regularna i czesta czkawka w brzuszku czesto wystepuje tez po porodzie jak pisze Anitka.Tak,ze podtrzymuje mila atmosfere tego forum(-:a ja dzisiaj prasuje ciuszki i juz mnie rece bola alr w sumie fajnie jest czuc te przygotowywania do przyjscia dzidzi(-:pozdrawiam>