Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Myszunia;o)

Rodzimy latem 2011 roku w Anglii:)

Polecane posty

pomiary sa na kopiach z usg:) jakie dostawałas w szpitalu, są wszystkie

na końcu usg sa skróty i pomiary, ja mam jeszcze tabelki wydrukowane a potem podliczenie wszystkich wg aparatury szpitalnej i waga dziecka, mam wpisaną nawet głębokość wód płodowych

Grays tabelka nie zawyza tylko nie podaje granic od do ale skoro jestes w 35 tyg a wyszlo 37 to idealnie 2 tyg,jak z porodem 40 lub 42 tygodnie(-:a ja mam znowu 2 tyg w druga strone(((-;na tej tabelce wzoruja sie miedzy innymi w szwajcarii,a im jakos wierze.No ale od kazdej reguly sa wyjatki(-:

Grays duza dzidzie bedziesz miala(a jaki masz brzuszek???)ja w 34 tygodniu i zero dni jak mialam usg to moja kruszynka wazyla 2300 ale po wczorajszym usg juz przytyla(-:albo zle mi ja zwazyli wtedy!

A mi wychodzi z tej tab ze dzidzia w 34 i 5 dni tyg ma 2008kg a z usg 2172kg wiec malutki jest . A jesli o glowke chodzi to u mnie ma 308 a brzuszek 283...

Gość do BIEDRONKA
ALE TY KOBIETA PIEPSZYSZ JAK PORABANA . JA MAM DWOJKE DZIECI , PIERWSZY POROD 16 GODZIN I ZAKONCZYL SIE KLESZCZAMI , NIE BRALAM EDPIRALU , NIE MIALAM TRAUMY PO PORODZIE . DRUGIE DZIECKO WYSZLO W CIAGU 45 MINUT ALE SKURCZE MIALAM PRZEZ PRAWIE 30 GODZIN , I TEZ NIE BRALAM ZADNEGO ZNIECZULENIA . DA sie przezyci nie gadaj glupot , ze pozniej mozna nie chciec kolejnego dziecka .

Grays moje Usg wygladalo tak [poszlam 1 raz zobaczyla tylko pomiary hC.AC,FL i powiedziala ok tzn nie przy mierzeniu FL zrobila dziwna mine pozniej zmierzyla 2 raz i powiedziala teraz lepiej i kazala mi wyjsc i wrocic na pande tam wrocilam okazalo sie ze jeszcze raz mam isc bo nie sprawdziala serduszka wrocilam serduszko sprawdzila w 5 sekund i powiedziala ze pieknie i prosze czekac na poczekalni oddala nam ksiazke i tyle a lozyska wogole nie sprawdzila ;(;(;( A dzis nadal ruchow nie czuje ;(;( Ja oszaleje ;(

Bierdonko to u mnie brzusio wiekszy jest od glowki.... Glowka 306 a brzusio 312 czy tak powinno byc ??

No to moje gratulacje dla pomaranczowej :) Jak widzisz dzielna z Ciebie kobieta jest, ja przy Tobie to poprostu tchorz jestem :) Zmieniajac temat jesli ktoras z Was chce kupic smietnik na pampersy to w toys r us maja fajna promocje http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us/Bathing/Nappies/Tommee-Tippee-Sangenic-Plus-Nappy-Wrapper-Tub%280011728%29 ...

w 31t5d mialam lozysko nadal na przedniej scianie teraz niestety nic nie wiem bo madonna ktora robila mi scan spieszyla sie chyba do domku i zrobila to na odpiernicz sie !!!!

Biedroneczko,tu nie chodzi kto tchorz,a nie tchorz ,bo to nie licytacja.Poprostu kazdy ma inny bol wytrzymalosci.Moja kolezanka urodzila blizniaki bez znieczulenia i mowi ,ze wcale tak nie bolalo-dajcie spokoj ta to wytrzymala(((-;a inna mdleje przy przekluciu uszu,sama wiesz co organizm to inny prog wytrzymalosci.ja narazie nie bede sie straszyc,bo jak nie bede mogla miec tego zastrzyku to co, mam sie powiesic?(-;a propos...tez mam ten kosz na brudne pieluszki i uwazam ,ze rewelacja(-;ja juz zakupilam tez hurtem troche wkladow(-;

Julka brzuszek mam ogromny, 119 cm, a jestem wysoka 172 cm, wczesniej miałam 64:)wogóle przytyłam już 26 kg, ale tym najmniej sie martwie, bo w kazdej tyłam ponad 20 i wcracałam do wagi w ciągu kilku miesiecy Biedronka ma racje, ale to nie chodzi o próg bólu, ani nawet o swiadomośc, poprostu jedna rodzi szybko inna dłuzej, ale tych co rodza szybko jest naprawde mało, oby wszystkie znlazły sie w tej grupie:) Gosia i dałas sie tak spławic, ja miałam usg dzisiaj i zaczyna mi dziewczyna kłaść żel i mówi, ze jest praktykantka, ok, ale widze, że cos nie bardzo jej to szło, powiedziałam dziekuje, ale ja nie będę się stresowac i poprosze by wykwalifikowany pracownik zrobił usg, dziewczyna czerwona poszła po 2 inne:) i wszystkie 3 stały nade mna, ale to jest dziewczyna cena stresu, przeciez ja bym nie była pewna badania, dlatego taki piękny opis mi dały, wszystko sprawdziły, ale to trzeba sie postawić, ja zawsze z męzem chodzę on to ma gadane DYPLOMATYCZNIE ale stanowczo. Gosia wiec kiedy masz to usg nastepne, ale mówiła że wszystko ok na badaniu przeciez...

tylko że łozysko jest tu najwazniejsze, dziwne że nie zbadała...

do pomarańczowej, oczywiscie że wszystko da sie przezyc, może cofniemy się do czasów gdzie młotkiem zeby sie traktowało, bo piszesz tak jakbys uwazała sie za świeto bo 16 goddzin czy 30 bez znieczulenia, tylko po co ta martyrologia, tak bardzo podkreslasz ile godzin to trwało, a może przez te 16 bólu, smacznie byś spała z epiduralem, a stres i ból, przedkłada sie na stan dzieci

świętą:) sorry za literówke sama rodziłam 2 razy bez znieczulenia, i szybko zapomina sie o bólu, ale w czasie porodu umierac sie chciało, nie wierze że nie wrzeszczałas w niebogłosy, nie plakałaś i nie wiłas sie z bólu, którys z tych symptomów przeszłas wiec jeszcze raz pytam po co siebie i dziecko męczyć? żadne to bohaterstwo urodzic bez znieczulenia

Grays :) Ja tez w cuda porodow nie wierze ale nie chcialam sie z nia wymadrzac bo po co, niech se mysli co chce a ja i tak mam na ten temat swoje zdanie i tak jak Ty go nie zmienie :) Julka a gdzie wklady kupowalas ? widze ze argos ma za 9f x3 i zastanawia mnie czy to dobra cena !!!

ja kupowalam bezposrednio z Tommee Tippee przez internet.Tam sie trzeba zarejestrowac i daja dobre znizki przy wiekszym zakupie(-;to bylo kilka miesiecy temu ale pewnie teraz tez tak jest(-;

hej dziewczyny widze zetrwa gorąca rozmowa na temat epiduralu. Ja przez cała ciaze mowilam sobie ze nie chce ze gas mi wystarczy.ale po 5 godzinnym pobycie w domu we skurczami co 2 min stwierdzialm ze biore.i to byla jak dla mnie najlepsza decyzja.dali mi gas zanim epidural zaczal dzialac to bylo mi niedobrze.wklucie wogole mnie nie bolalo,wiekszy bol czulam jak mi wenflon zakladali.to fakt troche dziwne uczucie jak nog nie mozna podniesc do gory,mi zlapalo bardziej prawa strone wiec lewa troche ruszalam. ja sobie sama nie dozowalam.jak czulam ze mnie cos boli,a bolalo po podaniu kroplowki na wywolanie to mowilam i polozne mi zwiekszaly. partych tez nie czulam.tylko nie wiem skac bolały mnie żebra.wiec wiedzialam kiedy są skurcze i kiedy przez.generalnie jestem zadowolona.i jak kiedys bede rodzila to tylko z epiduralem.

Mi na ostatniej wizycie po mierzeniu brzucha w 33t+4 dni obwod brzucha wynosil 35 cm, a wg tabelki dzieciatko wazy 2900 w co mi sie nie chce wierzyc, bo 3 tygodnie wczesniej mialam 29 cm brzuchi dziecko ok 1700 g wiec nie wierzse ze by tak uroslo w 3 tyg. Ale na ostatniej wizycie bylam nie u swojej poloznej tylko innej, bo moja na urlopie. Jesli za tydzien na wizycie okaze sie ze rzeczywiscie tak nagle uroslo to bede nalegac na dodatkowe usg, bo to chyba bylby strasznie duzy skok, prawda? A jesli chodzi o epidrul, to chyba fajnie ze tutaj kazda moze wybrac sobie co chce, ja tam nie zamierzam nikogo przekonywac, jestem dosc wytrzymala na bol, ale chyba i tak zdecyduje sie go wziac, bo jesli moge to czemu nie? Po co mam cierpiec jak nie musze.

Grays mam Usg w czwartek nio dalam sie splawic jak dziecko ;( Niby powiedziala ze ok ale jak moze ktos powiedziec ze ok jesli nawet nie sprawdzila serduszka ??? Na nastepnym usg chce wszystko dokladnie miec sprawdzone dzis maly raz tylko jeden jedyny raz wlozyl mi nozke pod zebro ale dla mnie to juz bardzooo duzooo;)

Gość mamunia27
Ja mialam 2 tygodnie temu obwód brzucha 37, teraz mam 34 a to juz 39 tydzien ciazy. Sprawdzala mi to inna polozna. hmm czy to mozliwe ze brzuch zmalał ? Co o tym myslicie?

Gość do grays i biedronki
ja sie nie uwazam za swita i jak chcesz wiedziec , nie plakalam , nie wylam , sorki , zaczelam krzyczec na mojego meza w aucie w drodze do szpitala bo mnie strasznie denerwowal swoim gadaniem . JA SKUPILAM SIE NA ODYCHANIU , KTORE BARDZO MI POMOGLO I SLUCHALAM CO MOWILY POLOZNE . MNIE CHODZILO O TO , ZE MOZNA URODZIC BEZ ZNIECZULENIA I NIE MIEC ZADNEJ TRAUMY PO PORODZIE ( NIE MYLIC ZE SKACZACYM NASTROJEM ) I MYSLEC O KOLEJNYM DZIECKU. PEWNIE . Oczywiscie jak wy macie wybor bez , z i innymi rzeczami to czemu nie ale jak juz napisalam wczesniej da sie a o bolu sie zapomina jak zobaczy sie tez MALENKI CUD SWIATA . WIEC DZIEWCZYNY ZYCZE SZYBKIEGO PORODU BEZ LUB Z JAK KTO WOLI . KAZDY MA SWOJA OPINIE I SWOJE ZDANIE .

Gość do grays i biedronki
I NIE WPADAM TUTAJ ZEBY SIE KLOCIC ALBO KOGOS WYZYWAC . Grays - lubie cztac to co piszesz , uwazam ze madra baba z ciebie sorki za literowki zostawiam was mile panie , bo nie chce psuc topiku..

Do pomaranczowej !!! Piszesz ze nie chcesz nigo obrazac to jak mam odebrac Twoj wpis typu ALE TY KOBIETA PIEPSZYSZ JAK PORABANA to raczej jest obrazliwe !!! Uwazam ze kazdy moze pisac swoja opinie, wiec napisalam co ja mysle o epiduralu nikogo przy tym nie obrazajac...

Mamunia ,przed samym porodem mozna nawet spasc z wagi ok kilogramka(-;a ja juz ledwo sie ruszam babki(-:

czytam i czytaqm w tym necie i nie moge sie doczytac. moge brac ibuprofen?paracetamol slabo obniza mi goraczke i wolno zdrowieje a przeziebienie w tym stanie jescze mnie dobija.

Kasia w ciązy bezwzględnie nie wolno brac ibuprofenu! możesz wziąć 2 paracetamole na raz i wymyc się w letniej wodzie jeśli chcesz zbić gorączkę