misiapysia30 0 Napisano Grudzień 29, 2010 Książka jest bardzo dobrze zeskanowana i czytelna. jest mnóstwo przepisów oddzielnie dla fazy I i II. Przede wszystkim ta książka jest napisana dla Polaków więc jest duzo polskich potraw i produktów. Np we wczesniejszej wersji z którą sie odchudzałam, nie było mowy o śledziach w occie w smietanie itp. w pierwszej fazie :-). Zmiany dotyczą np. fazy ataku, teraz trwa od 2 do 7 dni. 10 dni dla bardzo otyłych. Dukan już nie zaleca ale "wypisuje na recepte" codzienne scapery 20 minut bądx lekkie ćwiczenia od pierwszego dnia diety. Ponadto bedzie można w ramach warzyw jesc ogórki kiszone i kapustę kiszoną. Najlepiej jest przeczytać, w końcy to ponad 11o stron. Mogę jedynie powysyłać ją na maila. Jest w formie pdf. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
misiapysia30 0 Napisano Grudzień 29, 2010 A i w I Fazie można jako dodatek uzywać, cebuli, korniszona i papryki :-)))))))))))). Można również będzie jeść wędliny takie jak szynka wołowa bardzo smaczna zreszta, zamiast tych obslizgłych ohydnych wedlin drobiowych ble fuj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
misiapysia30 0 Napisano Grudzień 29, 2010 ponizszy link mozna wrzucic w google i pokaza sie strony z ktorych mozna sciagnac ksiazke. Pierre_Dukan_Jaroslaw_Urbaniak_-_Nie_potrafie_schudnac_-_Przepisy_specjalnie_dla_Polakow Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomasina 0 Napisano Styczeń 2, 2011 I co dziewczyny jakoś nikogo tu nie widzę. Ja od jutra zaczynam swoją diete ale tak jak piszę nie bedzie to typowa dieta dukana po prostu nie bede jeść produktów mącznych i słodyczy bede jeśc mięsko gotowane lub na parze albo w folii w piekarniku, warzywa i owoce pić dużo wody i herbatki zielonej i czerwonej na przemian noi oczywiście ćwiczonka chce zrzucić 10 kilo. Już 10 kilo zrzuciłam po ciąży zostało jeszcze 10. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
magdolinka 0 Napisano Styczeń 2, 2011 Hej dziewczyny chciałabym się do Was przyłączyć jako że jutro zaczynam dietę Dukana :) Chcę zrzucić 18 kg...brrr... i bardzo chcę aby się udało, chociaż przeraża mnie wizja tych miesięcy na diecie...jako że jestem słodyczomaniakiem..i stąd moja nadwaga ;) Mam nadzieję, że razem będzie łatwiej :) Pozdrawiam Was i życzę sukcesów :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
...vanilka... 0 Napisano Styczeń 2, 2011 witajcie! ja rowniez pragne do Was dolaczyc :) mags startujemy z tej samej wagi ;) mam 77kg i 170 wzrostu rok temu wazylam dokladnie 10 kg mniej a moim marzeniem jest waga 58-62 kg , mam 25 lat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
...vanilka... 0 Napisano Styczeń 2, 2011 mam nadzieje ze jutro tez sie ktos odezwie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
magdolinka 0 Napisano Styczeń 2, 2011 vanilka ale Ty jesteś 9 cm wyższa :( ...ja to wyglądam jak pulpet jakiś !!! :)) po ciąży się jakoś nie mogę wykaraskać, ale mam nadzieję że się z cudownym Dukanem uda ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
...vanilka... 0 Napisano Styczeń 2, 2011 ile masz dzieci i w jakim wieku? ja mam 2ke syn prawie 5 lat i corka 2 lata wogole to po 2 ciazy bardzo szybko schudlam a pozniej tak sobie pofolgowalam i teraz mam, strasznie mnie to doluje a najbardziej okres studiow (jestem na 2 roku) kfc i inne "ciekawe" i "lekkostrawne" rzeczy zamierzam do dukana dorzucic lewatywe jutro ide kupic we wtorek mam zamiar pierwszy raz wyprobowac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
magdolinka 0 Napisano Styczeń 2, 2011 vanilka ale jak to lewatywę ??? po co? ja mam jedno dziecko - córeczkę rok i 5 mcy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
...vanilka... 0 Napisano Styczeń 2, 2011 wlasnie czytalam ze warto przy odchudzaniu ja zastosowac ja mam na mysli lewatywe dla oczyszczenia jelit ze zlogow -tym chce zaczac nowy teap odchudzania :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
magdolinka 0 Napisano Styczeń 2, 2011 aha, chyba że tak.. no ja się tyle naczytałam o efektach tej diety i naoglądałam ich dokoła że mam ogromną motywację ale wiem że będzie ciężko.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
magdolinka 0 Napisano Styczeń 2, 2011 testuję nowy nick Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
...vanilka... 0 Napisano Styczeń 3, 2011 hej pobudka! ja juz wyprowilam synka do przedszkola, mazgo zawiozl, corka jeszcze spi o dziwo a ja pije kawke z expresu , z dodatkiem niestety ciut cukru-no nie wypije kawy bez cukru :-/ w garnku gotuja sie jajka wogole to musze sprawdzic jeszcze raz menu i sobie na pare dni z gory porobic zakupy :) mam zamiar tez piec chlebek dukana :) widzialam ze na allegro nawet mozna zamowic jedzonko dukanowskie hihi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
onlyola 0 Napisano Styczeń 3, 2011 Witajcie dziewczyny!!! ja juz po sniadanku no i tak jak bylo zamierzone Dukan pelna para :)) ciesze sie ze jest nas coraz wiecej, kurcze a przede mna ciezki dzien bo przacy musze szukac :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
magdolinka 0 Napisano Styczeń 3, 2011 No ja też już po śniadaniu...no smaczne to to nie było..niestety :( ale cóż...No ale bądźmy silne ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
...vanilka... 0 Napisano Styczeń 3, 2011 hej! ciesze sie ze wszystkie od rana stosujemy sie do dukana ;) ja mam mega wkur.. bo przezylam maraton po pko, juz 2 tyg "wyplacaja" nam odszkodowanie i ciagle to samo, pieniadze zostaly juz przelane ale na koncie ich jakos nie widac kur.. liczylam ze w starym roku zrobie zakupy z nizszym watem a tu dupa dzis mila pani powiedziala mi ze pan ktory zajmuje sie nasza sprawa jest na urlopie a ona nie ma zielonego pojecia co i jak :-o jutro bez jaj ide prosto do kierownika jakiegos, najpierw pojde poprosic o nazwiska osob zajmujacych sie ta sprawa zeby chodzilo o wyplate 200 zl to pal licho, moge czekac ale tu chodzi o 4tys i czuje ze oni licza ze nie wiem moze"zapomnimy" :-/ to sie wygadalam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość na dukanie schudlam 50 kg Napisano Styczeń 3, 2011 Witajcie Dziewczyny. Postanowiłam opisać Wam jak się udało mi schudnąć i tym samym zmotywować Was do dalszej walki. Przed tę dietą naczytałam się różnych opinii i ciągle ktoś mi zabierał motywacje mówiąc, że najlepiej jest po prostu MŻ. Ale jeśli ktoś lubi jeść to po prostu ciężko mu zastosować MŻ, bo nie umie sam siebie kontrolować ja by schudnąć potrzebowałam jakiegoś schematu według, którego powinnam postępować, bo inaczej się w tym wszystkim pogubię i szybko sięgnę po coś niezdrowego i kalorycznego. Dlatego MŻ czy tysiąc kalorii nie było dla mnie. Przerabiałam i nie przynosiło to efektów szybko wracałam do swojej wagi. W momencie kiedy pierwszy raz zaczęłam się odchudzać ważyłam 80kg przy wzroście 180 więc w sumie nie aż tak dużo, ale po przygodach z różnymi dietami schudłam do 60 np., a za chwile waga wskazywała 90. Nie tak za cxhwile, bo mijal np. rok i stopniowo tyłam, ale strasznie szybko 30kg w ciągu roku? Masakra jakaś. Wzięłam się znowu za jakas dietke tym razem 1000 kg z 90 schudlam do 70 było ok. Ale potem jakos tak wyszlo, ze zaczelam jesc wiecej i przytylam spowrotem do 90kg. Już mi się nie chciało odchudzać i jadłam i jadłam aż waga wskazała 110kg. Oczy mi wyskoczyły z orbit jak zobaczyłam cyferki na wadze. Teraz dopiero marzyłam o tych 80 kg które tak strasznie przeszkadzały mi na początku. Zaczęłam szukać.Przełomem było odkrycie diety Dukana. Schudłam na niej 50kg. Najdłużej i najtrudniej było zrobić III fazę. Bo jak chudłam z dnia na dzień to to bardzo mnie motywowało. 50 kg gubiłam w ciągu 6 miesięcy. A II faza to 10 dni na każdy utracony kg. Więc aż 500dni musiałam przebrnąć by utrawalić swoją wagę. Tu motywacja była słabsza, bo już nie chudłam, a na diecie musiałam nadal być. Mimo, że byłam szczęśliwa z mojej wagi tęskniłam za czymś pysznym za jakąś pizza czy czekoladą. No, ale 500dni to strasznie długo prawie 1,5 roku i w końcu odrzuciłam myśli o jedzeniu przecież nie chciałam znowu efektu jojo musiałam doprowadzić diete krok po kroku do końca by znowu kiedys sie nie przerazić wagą. I aktualnie jestem na ostatnim etapie tym trwajacym do konca zycia nie przytylam jestem zdrowa, bo sie badalam. I szczesliwa. Z rozmiaru 50 zeszłam na 38-40. Dziewczyny Dieta Dukana to najlepsza rzecz jaka mnie spotkala. Nie wiem ktora wersje tej diety robilam po prostu znalazlam jakas w internecie. II faze zrobilam na przemian 1/1. Teraz nadal nie jem bardzo wielu produktow takich jak makarony, ziemniaki itd. Niby pisze ze mozna jesc normalnie teraz tylko w czwartki wracac do protein. Ale ja mimo wszystko nie wrocilam do produktow zakazanych w diecie. Jem ciagle to samo na co Dukan zezwalal. Moze to jest tego recepta, ze teraz nie tyje? zxmienilam swoje nawyki na zawsze:) jestem lzejsza o 50kg i szczesliwsza o wiele wiele bardziej DLATEGO ZMIENCIE SWOJE ZYCIE PRZEPROWADZCIE DUKANA BADZCIE WYTRWALE I ROBCIE TO KROK PO KROKU, A NA PEWNO SCHUDNIECIE. TYLKO POTEM UWAZAJCIE NA TO CO JECIE, BO NAWET DIETA DUKANA CUDOW NIE ZDZIALA I TRZEBA SIE BEDZIE PILNOWAC. Ale ja po 2 latach na Dukanie juz sie przyzwyczailam i to co robie przychodzi mi naturalnie i jest normalne nie musze robic wyrzeczen po prostu odzwyczailam sie od zlego jedzenia. Jem oczywiscie czasem cos slodkiego. Np. latem lody smietankowe, czasem kostke czekolady, ciastko. Ale rzadko bardzo rzadko. I w ogole chipsow, paluszkow, frytek. Nic z tych rzeczy od 2 lat tego nie mialam w ustach. I juz nie tesknie za tym. Co dzien patrze w lustro i mowie ze warto bylo:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NieboFioletowe 0 Napisano Styczeń 3, 2011 czesc Dziewczyny!!! ale tu ruch :) cieszy mnie to bardzo.ja dietkę zaczełam dzisiaj, mam nadzieje ze wytrwamy wspolnymi siłami.piszcie proszę co jecie.ja dzisiaj na obiad robie rybkę (z piekanika)i ile dni stosujecie 1 faze?musze sobie kupic ksiązkę, chetnie sie dokształce w tym temacie :) zyczę Wam miłego dukanowskiego dnia! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NieboFioletowe 0 Napisano Styczeń 3, 2011 50 kg to bardzo duzo- gratuluje, ehh trzeba miec silną wole zeby osiagnąc taki sukces.ja chciałabym zrzucic 10, 15 kg - mam nadzieje ze zapał mnie nie opusci. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
...vanilka... 0 Napisano Styczeń 3, 2011 historia naprawde zadziwiajaca :) super oby i nam udalo sie tak zrzucic raz a porzadnie te kg ;) ja pisalam na sniadanie zjadlam 2 jajka, do tego kawa z expresu, mam te otreby do mleka ale rano nie mialam mleka 0% wiec ich samych nie jadlam, ale jutro bede obowiazkowo na sniadanie je wcinac na obiad zjadlam...3 mikro cielece parowki, niestety nie mialam mozliwosci zrobienia zakupow :( (latanie w banku z oddzialu do oddzialu pochlonemo moj czas na zakupy-ale zalatwilam, udalo mi sie i pieniadze mam juz na koncie ;) ) corka teraz spi a jak obudzi sie to bedzie po 16tej wiec za pozno na latanie po sklepie za obiadowymi skladnikami jutro za to mam zapisane ze na obiad zjem pol piersi z kurczaka zrobione w parowarze do tego kapusty kiszonej sobie ugotuje :) ksiazke mam w formie elektronicznej plus przepisy, podaj maila to wysle;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
...vanilka... 0 Napisano Styczeń 3, 2011 acha i 1 faze stosowac bede 8 dni :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
...vanilka... 0 Napisano Styczeń 3, 2011 pomysly czerpac bede tez z : http://forum.dieta-dukan.pl/viewtopic.php?f=34&t=1552 http://www.netkobiety.pl/t16026.html mam zamiar tezzrobic chlebek wg przepisu Dukana :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NieboFioletowe 0 Napisano Styczeń 3, 2011 vanilka - dziekuje za linki, podaje ci mojego maila: mami25@o2.pl :) wlasnie mąz wrocił z zakupów(wypisałam mu liste dukanowskich produktów)wiec juz mam twarożki light, jogurty naturalne,chudą szyneczkę, pachnący szczypiorek,rybkę na obiad.musze jeszcze kupic te otręby.wlasnie popijam zieloną herbate.musze przywyknąc do kawy bez cukru - mysle ze do wszystkiego człowiek jest w stanie sie przyzwyczaic :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Dominika. Napisano Styczeń 3, 2011 ale mona uzwac sodyika. Ja nie nawidye kawz bey cukrz ye slodyikiem mi lepiej wchodyi po ya tzm kawa fajnie zapelnia zoladek. Pierwsza faze stosuje sie w zaleznosci od tego ile kg zamierza sie schudnac jesli chcecie schudnac mniej niz 5 kg to faza uderzeniowa powinna trwać jeden dzien jesli mniej niz 10kg to faza uderzeniowa powinna trwać 3 dni jeżeli 10-20 kg faza uderzeniowa powinna trwac 5-7dni jezeli wiecej niz 20kg faze uderzeniowa trzeba przeprowadzic 7-10 dni Ja moja faze I przeszlam 5 dni i sobie schudlam 25kg oczywiscie schudlam na II fazie tyle. Teraz mam chyba najtrudniejsza faze utrwalania. Boje sie zaczac wprowadzac te produkty ktore byly wczesniej zakazane, bo boje sie ze bede i tak miec JOJO:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Dominika. Napisano Styczeń 3, 2011 tam w pierwszej linijsce mi ise klwaitura przestawila z na y i tak idiotycznie wyglada jakbym pisac nie umiala sorki:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NieboFioletowe 0 Napisano Styczeń 3, 2011 wiec ja pierwsza faze spróbuje pociągnąc 5 max 7 dni (zalezy jak bardzo bedzie mi brakowało warzyw - bo uwielbiam je jesc)i jak tam Wam dzień mija dziewczyny? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NieboFioletowe 0 Napisano Styczeń 3, 2011 Dominika 25 kg tez piękny wynik!na pewno "chwile" to trwało wiec moim zdaniem nie powinnas obawiac sie dodawac innnych produktów, wprowadzaj je stropniowo i kontroluj wage a mysle ze joja nie bedzie ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
asiaa203 0 Napisano Styczeń 3, 2011 cześć dziewczyny ja od dziś zaczęłam diete, mam nadzieję, że z Waszą pomocą uda mi się wytrwać bo jest to już nie wiem które podejście od 5 miesięcy. mam do zrzucenia 6 kilogramów. pare lat temu schudłam ładnie na kopenhaskiej jednak po ciąży nie wróciła wskazówka wagi na swoje miejsce robiłam podejście do kopenhaskiej wytwałam ale spadło tylko 3 kilo tak więc teraz testuje dukana mam nadziję, że się uda :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
asiaa203 0 Napisano Styczeń 3, 2011 zrobiłam własnie test Dukana zapowiada się obiecująco :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach