Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarna0709

Wyrwany ząb i skrzep

Polecane posty

Gość czarna0709

Na początku przepraszam zę ten wątek tutaj dałam ale niewiedziałam gdzie go mam dać. Trzy dni temu(21.12.2010) zostałam pozbawiona zęba dolnej 6 z prawej strony, niestety nie dało sie uratować Zakrzep został, na poczatku o tym nie wiedzialam że to ma zostać wiec po zabiegu wypłukałam jame ustną i on mi się nasunoł leciutko na ząb obok, no ale jest. I mam taki problem... mija 3 dzień od zabiegu dziąsło sie zrasta ale jest na nim białawy nalot,nieźle mi daje z jamy ustnej(śmierdzi), chociaż zęby myje, i troche mnie boli, dalej jest spuchniete, seplenie przez to. Wczoraj było mi bardzo zimno i miałam dreszcze. Obawiam się że moge mieć ten... suchy zębodół, a jutro wigilia jak go będę miała to nikt mi nie pomoże bo wszystko będzie zamknięte proszeeee pomocy!! Stomatolog nie wypisał mi żadnych antybiotyków, powiedział że jak bedę miała gorączke to wtedy mam przyjść i je wypisze. Moje pytanie brzmi: Czy to może być suchy zębodół? Prosze o pomoc!!!:(

może idź jeszcze dzisiaj do dentysty w trybie pilnym mi za drugim czy 3 razem napakowal jakiś takich ziół chyba, co wygladało trochę jak pakuły i dopiero mi się zagoil ten zębodół, bo tak to masakra była

Gość czarna0709
wczoraj do niego dzwoniłam i mówiłam o tym białym nalocie, ale zapomiałam wspomie o tym że mi się skrzep przesunoł i nachodzi mi na normalny ząb sądze że narazie nie mam tego suchego zębodołu bo aż tak strasznie jak opisują inni to mnie nie boli, tylko mocniej troche wieczorami. Dentysta powiedział mi przez telefon że jak będę miała gorączke to żebym wtedy przyszła :0

Gość ty 15 latku
oj nie wiem. ale jak jedzie z japy to nie dobrze stan zapalny!!!płucz ziolami szłwia letnia, jak bedzie oraczka idz nap ogtowie

dziura w dziaśle po zębie "zalepi się" jeśli nie od góry - widocznym skrzepem krwi - to od dołu - po prostu zarosnie. Nie przejmuj sie. A usta mozesz płukac zwykłym bezalkoholowym płynem do płukania jamy ustnej.

Gość czarna0709
ty 15 latku - tydzień wcześniej miałam leczonego tego zęba antybiotykami bo własnie miałam stan zapalny pojawiała się ropa, więc mi go rozwiercił żeby to wypłyneło i przepisał mi antybiotyki.Ogólnie ten ząb miał być leczony kanałowo, ale ja we wtorek poszłam do dentysty to powiedział że jednak go się nie da uratować i mi go usunoł, czy w takiej sytuacji jak brałam te antybiotyki tydzień wcześniej dzionsło może być dalej narożone na zapalenie?? :( a co do płukania to płucze jame ustną ciągle szałwią albo rumiankiem. Najgorsze przede mną bo tutaj wigilia, święta tyle dobrego jedzeinia a ja będę się męczyła patrząc na nie i przezowając 1 pieroga poł godziny ;/

Gość czarna0709
aha no i jeszcze coś, wiecie może po ilu dniach można już płukać usta intensywnie po tym zabiegu? I po jakim czasie można pić alkohol bo wiadomo zbliżają się święta przydałoby się wypić lapke wina, no i sylwester za niedługo?

Gość ja tak miałam i powiedziałam
regeneracja taka zwykła trwa około tygodnia.