Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alisssssss

jak mozna mowic ze 175 cm facet jest niski???

Polecane posty

Gość Myśliwi byli wyżsi
To, jak przez wieki kształtował się wzrost ludzi, dokładnie prześledzili antropolodzy. Przebadali między innymi szkielety ludzi żyjących w paleolicie, czyli w epoce kamienia. Okazało się, że ludzie byli wtedy... wysocy. Przed trzydziestoma tysiącami lat, zanim nauczyli się rolnictwa i hodowli zwierząt, mężczyźni często osiągali 1,80 m wzrostu. Byli smukli, mieli długie nogi i ręce. Ci paleolityczni zbieracze i myśliwi mieli dietę bogatą w białko zwierzęce. Byli dobrze odżywieni mówi prof. Piontek. I mieli inną filozofię życia. Oni wytwarzali broń tylko dla siebie, a nie masowo, na sprzedaż. Jak zabili jakiegoś grubego zwierza, to cieszyli się nim przez tydzień, powoli go jedząc. To musiał być szczęśliwy okres w dziejach ludzkości przypuszcza profesor. Jeśli mieli się tak dobrze, to dlaczego tak powoli ich na świecie przybywało? mam wątpliwości. A dzisiaj, kiedy jest dobrobyt, to nas niby przybywa szybko? Nie! Wiele dzieci rodziło się zawsze tylko w społecznościach rolniczych. I tak jest do dzisiaj, wystarczy spojrzeć na Chiny i Indie wyjaśnia profesor.

Gość keratim
Kobiety rosną wolniej - znaczy się, że moja rodzina jednak ma dobre warunki, bo u nas wszyscy wysocy, my z siostrą tylko 170 cm, ale już brat 198 cm. Nie jest źle..

Gość do tej madrali keratim
i co z tymi danymi? :> madralo :>

dawac mi tu krzywa Gaussa to podyskutujemy :> madralo :>

madrala sie zmyla :>

Gość keratim
do tego madrali keratim dane :> ale już :> i nie wciskac ciemnoty :>" - poszukaj sobie, co ja jestem? rocznik statystyczny? Tam masz na pewno.. przewertuj dane sprzed 20 lat i zeszłoroczne i będzie jak na tacy. My to kiedyś takie badania robiliśmy na studiach i tak wyszło, a nie inaczej. W większości rodzin dzieci dorosłe są wyższe, niż ich rodzice nawet.

krzywa Gaussa ma być :> madralo :>

Ja już gdzies pisalem że mam 182 ale dziwnym trafem nie widuje zbyt wielu osob wyzszych ode mnie. Na roku jakies 70-80 %facetow jest nizszych ode mnie, o kobietach nie wspomne wiekszosc miescie się w granicach 160-165. Na dodatek jak wiadomo to mlodzi ludzie, z duzego miasta w decydujacej czesc. Oni sa wyzsi niż ludzie rodzin wiejskich i niewyksztalconych. A mimo to nie wyciagalbym wniosku że 175 to jest niski. .oim zdaniem to sredni wzrost.

krzywa Gaussa ma być :> madralo :> rozklad normalny wzrostu AD 2010 :>

Gość keratim
do tej madrali keratim - sam sobie dawaj kurduplu. Moja wina, że takich podstawowych obserwacji dokonać nie możesz? Do wszystkiego potrzebujesz krzywą gaussa? :O A może z dołu nie widzisz tych wyższych? :D

krzywa Gaussa ma być :> madralo :> rozklad normalny wzrostu AD 2010 :> a jak nie masz to spadaj na drzewo razem ze swoja przerosnieta rodzina :>

IQ to ty pewnie masz po lewej stronie rozkladu normalnego :D

Gość keratim
do tej madrali keratim krzywa Gaussa ma być :> madralo :> rozklad normalny wzrostu AD 2010 :>" I czym się chwalisz? że byłeś na jakimś wykładzie? :D Nie szpanuj, bo nie ma czym, skoro nie masz podstawowego zmysłu obserwacji ludzi wokół. :D

Dodam że studiuje na medycznej, ale mam znajomych na awfi-e i pomimo iż rzeczywiscie faceci sa tam ciut wyzsi to jednak roznica jest niewielka.

Gość keratim
do tej madrali keratim IQ to ty pewnie masz po lewej stronie rozkladu normalnego" Jeden wykład tym bardziej na twoje IQ nie wpływa pozytywnie. Bo jest znikome, skoro na obserwowalne zjawiska potrzebujesz dowodów. Żenujące.. 🖐️

Nie no keratim, ale face the facts Twoja rodzina to skrajnosc. Nie twierdze że negatywna czy pozytywna ale jednak skrajnosc. Nie reprezentujecie przekroju spoleczenstwa, jeżeli chodzi o wzrost skrajnie ta srednia zawyzacie. Ludzie bie sa tacy wysocy jak Twoja rodzina, musisz to zrozumiec

Gość moj ma 194
i do niego mowie moj ty maluszku :D

jaka z niego glupia ci­pa :> zenada keratim :>

Moi znajomi mówią inaczej! Dlaczego sondaże nie pokrywają się z rzeczywistością, do licha? Jak możecie twierdzić, że Partia Młodych Inteligentów uzyska 12,5% poparcia, skoro chce na nią głosować większość moich znajomych? Niech policzę: Kazia, Henio, Józek, Marysia... Będzie z 90%! No cóż. Twoi znajomi to grupa celowa. Poza tym, jak sądzę, nie masz jakiegoś tysiąca znajomych? Sondaże są wykonywane na grupie losowej, a to zupełnie inna para kaloszy. Wykres dowolnej ciągłej cechy (na przykład wzrostu czy zasobów pieniężnych) w grupie losowej tak właśnie zapewne by wyglądał. Weź bazę pesel i wylosuj dowolnych tysiąc osób. Zbadaj ich wzrost i przedstaw na wykresie. Będzie on podobny do krzywej Gaussa. Twoi znajomi mogą należeć do klubu osób wysokich bądź wertykalnie upośledzonych. Przedstawiając ich wzrost na wykresie nie uzyskasz prawdopodobnie wykresu rozkładu normalnego. Czy to ważne? Bardzo. Zmienne podlegające rozkładom normalnym trzymają się praw statystyki. Reszta zazwyczaj nie. -> Mówiąc po naszemu: Twoje rozumowanie oparte o opinie znajomych jest statystycznie nierzetelne. Drugą sprawą jest dobór przyjaciół. Rzadko kiedy będą oni reprezentować cały przekrój klas społecznych, poziomów inteligencji, poglądów politycznych ect.

Gość keratim
Jak się do kobiety zabierasz, też potrzebujesz krzywej gaussa, aby określić czy masz prawdopodobnie do czynienia z kobietą, czy z facetem? :D Znam prostsze sposoby Einsteinie. :D Obserwacja..

umiecie czytac ze zrozumienie madralo keratim? :>

umiecie czytac ze zrozumienie madralo keratim? :> wy keratim nie wiecie co krzywa Gaussa :D a udajecie uczona laske :D

Gość keratim
[zgłoś do usunięcia] janekrys Nie no keratim, ale face the facts Twoja rodzina to skrajnosc. Nie twierdze że negatywna czy pozytywna ale jednak skrajnosc. Nie reprezentujecie przekroju spoleczenstwa, jeżeli chodzi o wzrost skrajnie ta srednia zawyzacie. Ludzie bie sa tacy wysocy jak Twoja rodzina, musisz to zrozumiec" Akurat mój facet ma 197, a jego brat 189, a jego rodzice są niżsi ode mnie. Identycznie u moich sąsiadów, którzy mają 3 synów i matka musi patrzeć w górę, jak do nich mówi.

umiecie czytac ze zrozumienie madralo keratim? :> wy keratim nie wiecie co krzywa Gaussa :D a udajecie uczona laske :D facet-kobieta to próba 0/1 (nie liczac kilka procent transgenderowcow)

No dokladnie, ja smialo mogę stwierdzic że nie widuje wokół siebie osob wyzszych niż 184 cm 190 to rzadkosc jak niebieski stolec po buraczkach doobiadu. Jakbym mial okreslic srednia wzrostu mlodych mezczyzn studiujacych we wroclawiu to dalbym gdzies że 178 nie wiecej

Gość keratim
Jednak trzeba wliczyć jeszcze transwestytów, transseksualnych itp.

nie rozumiesz keratim: srednie IQ to 90-110 i takie ma 80% spoleczenstwa podobnie wzrost: jest jakis przedzial (powiedzmy 172-182) w ktorym zawiera sie 80% spoleczenstwa

Gość keratim
do tej madrali keratim - żaden inteligent nie jest wulgarny.. Więc nie udawaj intelektualisty, bo jak pisałam jeden wykład intelektualisty z ciebie nie uczyni.

Ja mam mnostwo znajomych, i tych z ktorymi widuje się czesciej i tych ktorych spotykam raz na ruski rok, bedzie ich naprawdę wielu. Sa to ludzie mlodzi, uwierz 190 to naprawdę rzadkosc. Ludzie zobacza 2 takie osoby obok siebie i już im się wydaje że wszyscy sa mega wysocy i maja nie wiadomo ile wzrostu i wogole że srednia to cos kolo 2 metrow

"żaden inteligent nie jest wulgarny" jak ktos nie umie odroznic ironii od vulgo to "wysoka ja brzoza, a głupia jak koza" 🖐️