Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieszczęśliwie zakochany

wiecznie podkrążone oczy, ciemna skóra wokół oczów. miłe Panie pomożecie?

Polecane posty

wiecznie podkrążone oczy, ciemna skóra wokół oczów. miłe Panie pomożecie? co mam zrobić? krem kupić? a są takie NIE za 100 zł? PROSZĘ o pomoc ps. tak mam całe życie

Gość mrowa 09435
To co może pomóc (poza przeszczepem tkanki tłusczowej) to kwasy i retinoidy żeby pogrubić i rozjaśnić skórę pod oczami (zacznij od łagodnego kremu 5% Bandi i Dirosealu) plus kompleks dla skóry naczynkowej (Naturalis) żeby poprawić krążenie. Ewentualnie w tym samym celu żel z wit. K (Auriderm XO), ale to już większy wydatek (choć jest niesamowicie wydajny). No i dobry korektor w międzyczasie - tu akurat nie ma co oszczędzać, Helena Rubinstain albo Lancome IMHO najlepsze (ten pierwszy też bardzo wydajny, drugiego jeszcze nie zmęczyłam to nie wiem na ile starcza).

Gość kosmetyko kosmettykami
ale zbadaj sobie wątrobę

Gość mrowa 09435
A fakt :) ja założyłam, że badania zrobione i wyniki ok, a sińce, jak u wielu, wielu ludzi, są wynikiem złego krążenia krwi w naczynkach i/lub cieniutkiej skóry wokół oczu.

nie mam zwyczajnie podkrążonych oczów tylko całe oczodoły mam zaciemnione, nad oczami też mam ciemne! pisałem że mam to całe życie więc skąd pomysł zatrucia albo niedoborów? na pewno nie wątroba? byłoby to dziwne to moja matka ma to samo a niedawno badała wątrobę i ma zdrową jak ta dziewczyna tylko ona jest umalowana http://newmediapop.com/wp-content/uploads/2009/09/zombie.jpg aha i jestem chłopakiem więc korektor nie dla mnie :) mrowa 09435 dzięki jeszcze coś ? PLIZ

Gość mrowa 09435
Jeszcze przychodzi mi na myśl hydrochinon (arbutyna) do rozjaśniania skóry (bo skoro całe oczodoły to może być bardziej problem z pigmentacją skóry): http://mazidla.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_new.tpl&category_id=40&product_id=658&vmcchk=1&option=com_virtuemart&Itemid=27 http://www.bio-med.pl/hydrochinon.html I takie (czy podobne) serum : http://www.zrobsobiekrem.pl/?358,eliksir-wybielajacy-przebarwienia-i-piegi-30-ml Na pewno musisz się uzbroić w cierpliwość, na efekty trzeba będzie poczekać a kosmetyki stosować bardzo regularnie. Ale szanse, że efekty będą są bardzo duże :)

Gość mrowa 09435
Życie jest toksyczne, kto żyje ten umiera.

mrowa 09435 a Ty jesteś kosmetyczką czy po prostu znasz się na tym bo lubisz?

Gość patig66669898
przeklajam odp. od lekarza może pomoże Jedną z przyczyn podkrążonych oczu może być obniżone ciśnienie. Podkrążone oczy mogą świadczyć też o problemach z wątrobą, woreczkiem żółciowym czy nerkami, które odpowiadają za nasze płyny ustrojowe. Między innymi może też następować zatrzymanie wody w organizmie i po przespanej nocy możemy mieć podkrążone oczy. Przy obniżonym ciśnieniu pomaga aktywność ruchowaj. Wszelkie dynamiczne ćwiczenia czy sporty siłowe, podniosą wytrzymałość naszego organizmu i poprawią kondycję. Proszę postarać się (poprzez aktywność) aby przynajmniej raz dziennie przez dziesięć minut puls wynosił 130 uderzeń na minutę. W podniesieniu ciśnienia pomaga: prysznic (na przemian ciepła – zimna woda), masaż szczotką w kierunku serca, dobre śniadanie lekko przesolone i z małą ilością cukru. Dużo dobrych myśli, śmiech i poczucie radości życia. Powtarzanie każdego dnia rano: „Jestem zdrowa i silna. Moje płyny ustrojowe pracują każdego dnia coraz lepiej” nastawia optymistycznie do życia a zarazem normuje stan naszego samopoczucia. Każdy niedostatek daje nam szansę na poprawę i jest szansą na zrobienie czegoś dla samych siebie. Uwierz że potrafisz! a sama zadziwisz siebie. Napisz, jak dałaś sobie radę.

Gość Dreptak
Ja miałem to samo w zwi ązku z nietolerancją mleka. Krowiego. Badania nie wykazały uczulenia ale zmiana diety pomogła - znikneło też całe mnóstwo innych powaznych problemów. Chyba około 70 procent dorosłych w naszym kraju w pewnym stopniu nie toleruje laktazy - czyli wielu produktów mlecznych powinni unikać lub ograniczyć ich spozycie. Objawy ustąpią po 2 - 3 tygodniach bez mleka i jego przetworów - znaczy trafione. Przy powazniejszych zatruciach - odtruwanie moze trwać 2 miesiące i dłuzej. Ale w takim wypadku miałabyś wiele innych problemów. Mnie między innymi bolały zdrowe zęby - cała szczęka. I oczy nie miesciły mi się w oczodołach. I... długo by wymieniać.