Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Tereska @

PORÓD (krok po kroku) w Szpital na Wyspiańskiego w BB

Polecane posty

ja początkowo miałam miec swoja połozna...ale ostatecznie stwierdziłam ze nie bd nikomu w łape dawała....to jest ich swiety obowiazek sie mna i dzieckiem zajac w czasie porodu...pracuje,płace składki wiec tez czegos wymagam.....jakieś prawa pacjenta wkońcu istnieją.....

Gość karerinaaaa
Ja rownież dołączam się do prośby o jakieś informacje na temat przebiegu porodu w tym szpitalu, a szczególnie jak wygląda tam sytuacja z nacięciem krocza. Dziewczyny będziecie mieć swoją położną czy nie? Jeśli tak to kogo polecacie? Ja mam termin na luty

Gość gość
moja lekarka prowadząca pracuje w szpitalu ale mimo wszystko chyba chciałabym mieć położną tylko dla siebie. Jeszcze nie wiem kogo dokładnie, może podpytam mojej lekarki jeszcze. czy kogoś szczególnie poleca etc

Gość gość
a kogo masz bo ja chodze do Krysty, zastanawiam sie jeszcze nad swoja polozna juz mialam rozmowe ale i tak nie wiadomo czy by przyjechala bo mi termin na swieta wypada a ona wtedy nie bierze sobie pacjentek takze i tak zostalabym z niczym..

Gość gość
a i wiecie moze czy szpital ma swoja liste co trzeba zabrac ze soba do porodu?? chyba bede musiala sobie podjechac do szpitala i zapytac...

Gość kacha9999
ja rozwniez myslalam nad swoja polozna ale zrezygnowalam i zgadzam sie z opinia poprzedniczki ze to jest ich obowiazek zajac sie mna po porodzie a ceny ida od 500 w gore wiec wole cos dziecku kupic... ja rozniez chodze do dr krysty, jestem bardzo zadowolona ale na temat czy bedzie przy porodzie nie rozmawialam bo pewnie tez nie za darmo..

Gość gość
a co do listy co trzeba to w kazdym szpitalu podobnie wiec popatrz sobie na internecie, wiem ze w szpitalu nie musisz miec swoich ubranek dla dziecka jedynie pozniej na wyjscie.. musisz miec pampersy, chusteczki nawilzajace i chyba jakas masc..

Gość gość
a szczerze mowiac wszystko zalezy ile bedzie w danym czasie rodzacych, u mnie kolezanka rodzila sama i miala super opieke... hmm ciekawe jak wyglada obchód po porodzie przy nowym ordynatorze, czy czepiaja sie jak byly ordynator..

Gość marteluska
Z tego co pamiętam to w szpitalu znajduje się lista co należy ze sobą zabrać. A jeśli chodzi o nacięcie krocza to wydaje mi się, że raczej starają się tego unikać, -najlepiej porozmawiać z położną o swoich oczekiwaniach. Ja miałam nacięcie, ale położna tłumaczyła mi po porodzie, że niestety nie dało się inaczej ze względu na dużą wagę dziecka.

Gość gość
no kazdy przypadek jest inny i nie zawsze da sie uniknac naciecia... byle tylko z dzieckiem bylo wszystko dobrze..a teraz szczerze mowiac coraz wiecej robia w szpitalu cesarek.. :(

Gość gość
dzis bylam w szpital wiem co zabrac a co do cesarek hmm chyba w kazdym szpitalu mnie wlasnie grozi cesarka ale to z przyczyn niezaleznych odemnie i zastanawiam sie jak tam wlasnie z cesarkami czy opieka tez jest ok...

Gość gość
można dostać jakaś liste....? mogła bys umiescią ja na forum wszystko to czego wymagaja?

Gość gość
widzę że dr Krysta popularna, bo moją ciążę też prowadzi:) skoro macie terminy na grudzień to prosimy (mówię za siebie i za dziewczyny które rodzą tak jak ja po Was) o jakieś wiadomości po porodzie. Z krystą o porodzie też jeszcze nie rozmawiałam, mam jeszcze 3 miesiące więc trochę czasu jest.

Gość gość
a jeszcze co do nacięcia krocza, to nie zawsze taki diabeł straszny jak go malują...moja siostra rodziła w Wyspiańskim 2 synów (6 i 2 lata temu). Przy pierwszym była nacinana, przy drugim podobno tylko leciutko pękła (wg lekarzy) przy czym po nacięciu dużo szybciej doszła do siebie, mniej bolało po porodzie etc a po tym "lekkim" pęknięciu bardzo źle się czuła. Tak więc nawet jak będzie istniała konieczność nacięcia to można mieć nadzieję że nie będzie tak źle...wiadomo-najlepiej bez pęknieć i żadnych nacięć ale tak to jednak bardzo rzadko się zdarza

Gość gość
fajnie by było jakbyś napisała co trzeba wziać do szpitala:):) a co do naciecia to tak jak piszesz, kazdy przypadek inny i nie wiadomo jak bedzie w trakcie porodu... :\ byle porod był szybki i lekki hehe :D

Gość gość
a bedziecie rodzic na wyspiańskiego czy wojewodzki??

Gość gość
dla dziecka ubranie do wyjscia alatan lub linomag recznik kapielowy flanelowa i tetrowa pieluszka pampersy. dla ciebie koszule nocne recznik wody mineralne dokumenty karta ciazy i rmua ze jestes ubezpieczona klapki podklady i podpaski majtki siateczkowe

Gość gość
dzieki za informacje :)

Gość gość
Witam, ja również mam zamiar rodzić na Wyspiańskiego - termin na początek kwietnia 2014, ciąże prowadzę u Lasatowicza i póki co jestem bardzo zadowolona :) mimo to na 99% będe brała swoją położną do porodu :) Tak więc czekam na Wasze relację jak będziecie już po :)

Gość gość
to po co ci relacje skoro bedziesz miala swoja polożna i ona bedzie przy tobie i wszystko ci wyjasni i pomoze...

Gość gość
myślę że własna położna to przecież nie wszystko. nie ma jej w szpitalu 24h na dobę przez cały czas pobytu po porodzie. myślę, że wszystkie jesteśmy ciekawe(przede wszystkim te z nas, które mają przed sobą pierwszy poród i są "zielone" w temacie) jak wygląda tam obecnie opieka poporodowa, opieka nad niemowlakiem, czy dość nieprzyjemne historie o pielęgniarkach z oddziału niemowlęcego są wciąż aktualne, czy pielęgniarki z poradni laktacyjnej są pomocne czy raczej olewają sprawę, czy coś się zmieniło na oddziale po zmianie ordynatora etc. pytań jest cała masa więc to, że koleżanka powyżej planuje rodzić ze swoją położną to nie wszystko...

Gość gość
Dziękuje gościu z godz. 10:22 za tak szczegółowe objaśnienia, dokładnie to samo miałam na myśli, to, że będe miała swoją położną to nie wszystko, ona będzie, ze mną tylko przy porodzie, a potem nie wiadomo jak akurat wypadnie jej dyżur, więc będe skazana na resztę personelu. Chodzi mi głownie o wasze opinie na temat szpitala po Waszych porodach, jak było itp. z najświeższych informacji, moja znajoma wczoraj urodziła w tym szpitalu, ale zrobili jej cc bo dzidzia była ułożona pośladkowo, tak więc ona mi też co nie co opowie po wyjściu więc na pewno się podziele.

Gość gość
a wiecie jak z cc??czy moze maz uczestniczyc badz stac gdzies w poblizu?

Gość gość
przy cc raczej nie moze byc maz bo to operacja niby i lipa, jedynie przy naturalnym...

Gość gość
witajcie,na w szpitalu ogólnym na Wyspiańskiego przyszły na świat 2 moje córki :) jedna 3 lata temu a druga 11 miesięcy temu.wspomniana wyżej Pani Doktor prowadziła drugą ciążę.Miałam 2 cc-opieka personelu dobra,co do położnych to jest jak wszędzie-jedne super a drugie masakra :p najbardziej sobie chwalę znajomą która pracuje na oddziale noworodkowym :) bo tamte panie w 90% są tragiczne.pozdrawiam

Gość gość
to skoro bedziesz miec swoja polozna to jej mozesz wypytac o wszystko, niech udzieli wszystkich informacji a nie miec pretensji.. kazdy jest ciekawy co i jak!!!!!!!!!!!!!

Gość kacha9999
szczerze Wam kobitki powiem ze moje znajome rodzily na wyspianskiego i tak sobie chwalily, ogolnie olewka, jeden madrzejszy od drugiego, ogolnie lepsza opinia jest o wojewodzkim.. ja sie jednak zdecydowalam na wyspianski ze wzgledu na dr kryste bo powiem szczerze tak to bym rodzila w wojewodzkim.. ale zobaczymy w praktyce jak juz bede w szpitalu.. moje zdanie jest jedynie takie ze polozne same wybraly sobie taki zawod i powinny sluzyc pomoca i dobra rada a nie pobierac kase ze wezmiesz sobie prywatnie polozna i traktowanie jest inne.. coz polska sluzba zdrowia :( moze w koncu ktos tez doda swoja opinie juz po wszystkim i doradzi :) :)

Gość gość
ja mam przymusowa cesarke powiedzcie mi jak to na wyspianskiego wyglada czy opieka ok??

Gość gość
no i mam jeszcze jedno co do tej cc nie wiecie ile wczesniej robi sie planowana cc??

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się