Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewaewaewa37

Moja 18letnia córka jest mamą? Proszę o wsparcie i ratunek!

Polecane posty

Gość ewaewaewa37

Jestem załamana. Mój mąż tym bardziej się wścieka, tym bardziej że nie wie kto jest ojcem tego dziecka. Córka wyznała mi prawdę że ojcem jej dziecka jest bliski kolega mojego męża, jestem zszokowana. Nie moge nic o tym powiedziec mężowi, on powiedział że jak dorwie człowieka który zrobil dziecko jego córce to go po prostu zabije. Proszę o jak najwięcej rad! Czy któraś z Was była w takiej sytuacji?

Gość edukacja seksualna
edukacja seksualna powinna byc jednym z głównych przedniotów w szkole juz w podstawówce..nawet młode dziewczyny powinny wiedziec na czym polega antykoncepcja i z jakimi konsekwencjami wiąze sie współżycie.. mysle ze duzzzzo wczesniej powinnas z nią o tym porozmawiac! jak miała 13-14 lat o kwiatkach i motylkach...

Gość ewaewaewa37
Urodziła! Mieszka z nami i prosiła mnie bym nic nie wspominała ojcu o człowieku który zrobił jej dziecko. Ja też się boje, tym bardziej że ten znajomy męża po jakimś czasie przestał do nas przychodzic a dawniej odwiedział nas bardzo często.

Gość ewaewaewa37
Tak! Urodziłam bardzo wcześnie i mój mąż jest 10 lat ode mnie starszy. Ale jemu nie chodzi oto że córka urodziła dziecko ale oto kto jest ojcem tego dziecka, on domyśla się że ja wiem kim jest ten człowiek.

Gość nie dość że są beznadziejni
no tak, to historia się powtarza - wczesne macieżyństwo i dużo starszy partner :) Czego się spodziewałaś dając taki przykład dziecku?

Gość najlepiej...
najlepiej uciez od odpowiedzialności. Ojciec dziecka musiiii płacic alimenty na dziecko!!ona sie boi ale niech pomysli o swoim dziecku zeby miało jak najlepiej. Teraz nie przychodzi do domu ten gosciu bo sra po gaciach. Nie nawidze takich typów! test na ojcowstwo- DNA i sprawa w sądzie o ustalenie alimentów.

Gość ewaewaewa37
No właśnie dzisiaj powiem o tym mężowi, boję się jego reakcji. Całe szczęście mój mąż nie widzi winy w córce, pogodził się już z tym że córka została matką.

Gość formalnie zajęta
a ty majóweczko09 co takie złośliwa jesteś może pochwal się swoimi osiągnieciami

Gość no powiedz o tym mężowi i
sprawa załatwiona!

Gość jak twoja córka zaszła w ciąże
była nieletnia! Poszłabym z tym na policję!

Gość jffj
Śmieszą mnie teksty że powodem takich sytuacji jest nieuswiadamianie dzieci. A co jest winne jak dzieci były uświadomione? Może juz zbyt wielka wiedza? :D W moim rodzinnym domu seks był normalnym tematem. Z mamą i tatą było można pogadać o wszystkim bez strachu ze się opieprz dostanie że się człowiek interesuję takimi sprawami. Siostra w wieku 15 lat zaszła w ciążę. I co edukacja seksualna pomogła? No przykro mi bardzo ale to nic nie pomoże. Wszysctko zależy od tego co dzieciak ma w głowie bo jak ma coś na kształt sieczki to nic i nikt nie pomoże.

Gość ewaewaewa37
Rozmawiałam już z mężem, wściekł się. Nigdy go takiego wściekłego nie widziałam, pojechał do mieszkania człowieka który zrobił dziecko naszej córce ale na szczęścia tego pana nie było w domu.

Gość niedaleko pada jablko od
jabloni hahahaha :D jaka matka taka corka ty wpadlas w jej wieku to nie powinnas robic z tego powodu jakiegos halo :D jak dobrze pojdzie masz szanse zostac 55 letnia prababka i jak bozia da to i 73 letnia praprababka! :P

Gość ewaewaewa37
Ale ja nie mam pretensji że ona zaszła, mój mąż też nie. Ale wściekał się że do tego czasu nie wiedział kto jest ojcem. Mąż nawet uważa że córka nic nie zawiniła w całej tej sytuacji, zajmiemy się nią i jej dzieckiem. Mąż jest wściekły po tym czego się dowiedział, na początku się darł że zabiję tego człowieka.

Gość ewaewaewa37
Poza tym ja wpadłam!! No fakt, ale ja miałam u swojego boku mężczyzna, zresztą mój mąż(wtedy chłopak) zaczął mnie już naciskac na dziecko. Mój mąż kocha córke najbardziej na świecie i zrobiłby dla niej wszystko.

Gość to twoja wina i juz
mąż powinien ciebie zabić

Gość z ogolnego to przyszla
bo tam ja zjechali

Gość ewaewaewa37
Ponad 40 lat, on nie jest dobrym partnerem dla naszej córki. Nigdy nie miałby akceptacji u mojego męża, my zajmiemy się córką i wnukiem. Zrobimy wszystko by ona sobie ułożyła na nowo życie.

miło, ze wspomagacie córkę, ale to ONA powinna decydować o swoim życiu też bym nie zaakceptował związku 18. letniej córki z 40. letnim facetem, ale nie podjął bym za córkę decyzji

Gość ewaewaewa37
Ja też się nie dziwię ale z drugiej strony ja widzę w tym wszystkim winę córki, mój mąż niestety nie widzi że ona również postąpiła źle. Teraz jedyne co możemy to tylko jej pomóc, cieszę się że mój mąż już pogodził się z tym co się stało ale chciałabym żeby przestał myślec o człowieku który jest ojcem naszego wnuka. Teraz musimy namówic córkę by podała tego człowieka o alimenty.

wina, to zależy od jej dojrzałości i sprytu "kolegi" doświadczonemu mężczyzny poderwanie i zawrócenie w głowie młodej kobiecie nie sprawia większego problemu, tym bardziej że starsze nastolatki uważają swoich rówieśników za niedojrzałych szkoda tylko, ze podrywacz nie okazał się równie dojrzały jak to zwykle amatorzy młodzieży - zapomniał o odpowiedzialności i konsekwencjach winę córki widziałbym tylko w braku zabezpieczenia - ale to moje zdanie