Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia83 ..

rozliczacie się razem czy z małżonkiem

Polecane posty

Gość mamusia83 ..

mamusie kochane, pomóżcie mi bo nie wiem jak mam się rozliczyć za rok podatkowy 2009, razem z mężem czy osobno? Jak to jest u was i co o tym sądzicie? za wszelkie rady będę wdzieczna.

Gość odpowiem też .......
teraz to się rozliczamy za rok podatkowy 2010 ...ja zawsze się rozliczam z mężem

Gość mamusia83 ..
wiem, że za 2010. Pomylić się każdy może....

Gość NIKA12345
JAK DLA MNIE WARTO RAZEM, ZAWSZE DOCHÓD JEST DXIELONY PRZEZ DWIE OSOBY

Ale jesli i ja i maż nie przekraczamy pierwszego progu podatkowego, to czy ma to znaczenie finansowe czy rozliczymy się razem, czy nie? bo rozumiem, ze jak jedno z małżonków przeskoczyło na wyzszy próg, a drugie nie, to przy wspólnym rozliczaniu i dzieleniu przez dwa, wyjdzie, że oboje są na niższym progu i mogą płacić nizsze podatki. Ale jak oboje nie przekraczają najniższego progu, to ma to znaczenie?

my tez nie przekraczamy ale i tak razem się rozliczamy, mniej papierów :D, poza tym od razu ulgi sobie rozliczymy

a ja osbno i mąz tez,tak jest do zawsze:))kasa jest dla mnie,a jego kasa dla niego(ze zwrotu)-raz w roku mozna sobie poszalec:))

Ale jakie ulgi? Ja też sobei rozliczam (za odsetki od kredytu, rehabilitacyną i za internet) - nie potrzebuę do tego rozliczać się z meżem. Czy zatem chodzi tylko o mniejszą ilosc papierów i pisania, czy jednak jakos się oszczędza?

nie tylko o papiery w sumie, poza tym mamy wspólne konto bankowe na które te zwroty przychodzą

Gość mamusie a wogole
mozna w tym roku odliczyc sobie ulge na dziecko bo cos mi se obilo o uszy ze nie .