Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozczarowanaaaaa655

Moj chlopak zarabia ok 3-4 tysiace a kupil mi piescionek za 100zl;( na zareczyny

Polecane posty

Gość .x.x.x.x..xx.x.x.x.x
może i ładny, ale chyba, jak nam na kimś bardzo zależy to chcemy dać mu to, co najlepsze... co innego, gdybyście świata poza sobą nie widzieli, ale skoro ten koleś raczy cię historiami o swojej byłej, to ja bym po takich zaręczynach zwątpiła w jego uczucie.

Gość @drinkmartini
"Jak ktoś wyżej napisał, dla faceta ten pierścionek to kawałek blaszki, pewnie wydawał mu się piękny i w twoim typie, dlatego sądził, że cię uszczęśliwi." O tak :D. bo facet wchodzący do jubilera wybiera biżuterię pod gust dziewczyny i traf chciał, że najpiękniejszym pierścionkiem okazał się ten najtańszy :D. Obstawiam, że raczej wpadł i powiedział: "chciałbym obejrzeć srebrne pierścionki z cyrkonią."

Gość @drinkmartini
i akurat co jak co, ale na zaręczyny wybiera się taki pierścionek, który zrobi wrażenie na dziewczynie, albo będzie zgodny z jej standardami pierścionków zaręczynowych. a ten tutaj, jak widać, ani specjalnie nie przypadł do gustu autorce, ani nie można powiedzieć, że facet bardzo przyłożył się do jego kupna. chłopak po pół roku znajomości potraktował sprawę na odczepnego. nie zainwestował, bo nie wierzy w waszą przyszłość.

Gość afrykański budda 123123123
z twojego topicu wnioskuje że i tak przepłacił za ten pierścionek!!! Nie warta jesteś jakiegokolwiek pierścionka, no może takiego z lizakiem:)

Gość tralalala riki tiki tak
chłopak wpadł w rutynę zaręczynową :D, dlatego już w to tak nie inwestuje ;). P.S. kolacja z winem to bardzo dobra okoliczność na zaręczyny, nie masz, co się czepiać.

Gość babba jaggaxx
jeśli tamtej kupił ładniejszy pierścionek i bardziej się starał zrobić jej przyjemność, to też byłoby mi przykro na miejscu autorki. pierścionek za 90zł to lekkie niedocenienie przyszłego, bądź co bądź, niewolnika do gotowania, prania, sprzątania i seksu na kiwnięcie palcem "pana".

Gość __malena__
Zgadzam się z postem kuapouszka.

Gość maskaradnik
co tam, Ginjal? Zazdrość zżera widzę :D :classic_cool:

Srebrny pierścionek z cyrkonią na zaręczyny??? Ja się dziwię autorce, że nie przegnała delikwenta. Siara.

Gość mogl chociaz kupic z bialego z
cyrkonia, nie musial juz z bylantem...ale srebro to jednak przegiecie, nie chodzi o cene ale za kilka msc pierscionek bedzie caly porysowany:(

Gość teraz ja się wypowiem
18:48 [zgłoś do usunięcia] tralalalalalalalalalalalal nie wiem czy wiesz... srebrny pierscionek zareczynowy przynosi pecha... Hmmmm.... ja dostałam pierścionek z żółtego złota, z pojedynczym brylantem, a... jestem panną. Zerwałam z facetem, kótry mnie nie szanował. Żadne brylanty mi tego nie wynagrodziły. A co do pierścionka autrorki - wielu narzeczonych kupuje droższy drugi pierścionek - na zasadzie, że pójdziecie do sklepu i sobie wybierzesz cos ze złota. Ne bądź taką materialistką.

Gość lilanana
hmm każdy ma swój stopień wartości.. mój wymarzony pierścionek zaręczynowy kosztuje dokładnie 175 zł i jest srebrny. bardzo orientalny. predzej moj chlopak wybralby cos drogiego i tradycyjnego. ale sorki jak atrze na pierscioneki kolezanek to wszystkie na jedno kopyto. zloto i drogi kamien a wszystkie sa prawie jednakowe. nic ciekawego.

niestety autorka- pomimo tego, że pisze jak nastolatka ma swoją rację srebrny pierścionek zaręczynowy jest niepoważny takie srebrne cacka czasem dają gimnazjaliści swoim dziewczynom na takie niby zaręczyny- na znak , że to ich dziewczyna

Gość lilanana
z ta roznica ze zalezy co kto lubi. jak ja kocham srebro to nie chcialabym dostac zlota. proste. i nie rozumiem co to za wymysly ze ma byc tak i juz. Tobie ma sie podobac ten pierscionek. a swoja droga. ludzie, macie problemy :P pozdrawm i jednak zycze ci wymarzonego pierscionka w koncu :)

A co do pierścionka autorki - wielu narzeczonych kupuje droższy drugi pierścionek - na zasadzie, że pójdziecie do sklepu i sobie wybierzesz cos ze złota. Ne bądź taką materialistką. gdyby facet był poważny to dając dziewczynie to srebrne gówienko powiedziałby "kochanie jestem cipa- nie facet, daję ci tą namiastkę pierścionka zaręczynowego bo nie umiem kupić ci odpowiedniego- ale ( tu wstawić datę) przejdziemy się do jubilera, i wspólnie wybierzemy tobie ten prawdziwy" a tak to laska ma co ma i nie wie co z tym dalej robić :P

lilanana nie zauważyłaś przypadkiem, że autorka najwyraźniej nie lubi tego co ty?:D bo nie jest zachwycona:P

Gość lilanana
no zauwazylam dlatego zyczylam wymarzonego pierscionka :)

Gość lilanana
ale jdnak szkoda ze dla wielu liczy sie kamien i cena. nagorsze ze moj facet tez chyba mysli ze jak kupi mi cacko za pare tysiecy to ja bede wniebowzieta dlatego na kazdym kroku uswiadamiam mu ze ja tego nie chce i powoli chyba dociera :)

nie chodzi o kamień i cenę tak jak nie idziesz do kogoś z wizytą w piżamie- bo byłby to brak szacunku tak jak nie przyjmujesz gości na podłodze ( chyba, że robisz parapetówkę) tak każdy facet powinien zachować przynajmniej minimalny standard- żeby kobiety nie obrazić bo potraktował ją właśnie jak gimnazjalistkę

A ja uważam, ze dziewczyna ma uzasadniony problem i powinna go zasygnalizować chłopakowi. Prawdopodobnie, po przejściach z ex, facet stracił szacunek do kobiet, zaczął uogólniać i uważa , że nie warto inwestować w kobiety, bo wszystkie są takie same. Jednak to jego problem (który musi rozwiązać sam) bo to, że jego ex była nie fair w stosunku do niego, nie upoważnia go do tego, by przenosić swoje negatywne emocje na inne kobiety. Pierścionek za 100zł jest niepoważny, zwłaszcza że stać go na droższy. Powiedz chłopakowi: "chyba jestem wartościowa dla ciebie tak bardzo jak ten pirścionek"

swoją drogą coś w tym jest dlaczego autorka ma być "karana" za poprzednią babę?

Gość lilanana
no mysle ze szacunek wyraza sie jednak nie w rzeczach materialnych, ale ja moze jakims wyjatkiem jestem

Gość lilanana
i dziwic sie czmeu faeci sie zenic nie chca :P

dalej nie rozumiesz otaczają nas rzeczy materialne jeśli jesteś temu przeciwna chodź po ulicach z gołymi cyckami w sumie co będziesz zwracać uwagę na rzeczy materialne

Gość jjjjjjjj jjjjjjjjjj
skad sie biora takie tepe materialistki.... Mojej kolezance chlopak oswiadczyl sie w 'restauracji' i szczerze powiem ze wszyscy znajomi sie z niej smiali bo to zalosne ! To nie film, oswiadczyny nie sa dla tlumow wielbicieli tylko sa symbolem dla tych dwoch osob, ze chca byc ze soba do konca zycia ! Nawet jakby Ci dal pierscionek z odpustu to nie powinno Cie to obchodzic bo wazne ze on Cie kocha i chce spedzic z Toba zycie ! Moj obecny maz tez kiedys byl zareczony, tez kupil jej samochod (a mi jeszcze nie bo nie mam prawka haha;p), fundowal jej zagraniczne wakacje, ale weź sie puknij w glowe dziewczyno- facet w ogole na Tobie nie oszczedza, pierdscionek go obchodzi tyle co i zeszloroczny snieg bo to tylko symbol!!!!!

Gość lilanana
boze co za porownanie. co mam rozumiec . ze jak facet daje tanszy pierscionek to mniej kocha i mniej mnei szanuje. ludzie.

Gość Ameliaaaaaa
szacunek również w tym sie wyraża moja droga to dlatego do swojego profesora nie pojdziesz a podziekowniem i stokrotka w reku tylko raczej kupisz cos odpowiedniego , z klasą to samo do mamy, ojca, przyjaciela , któremu wiele zawdzieczasz..... zareczyny to okazja szczególna i po prostu nie wypada wystąpic z chlamem ... chyba, ze ci na tej osobie nie zależy jak facetowi zalezy to bardzo starannie sie do tego przygotowuje

Gość jjjjjjjj jjjjjjjjjj
I wierz mi, ja kochalam moj pierscionek z brylantem nad zycie (hiperbola;p) a teraz minal rok i dalej mi sie podoba, lubie go ale szczerze mowiac juz ani mnie ani nikogo innego nie obchodzi jak moj maz sie oswiadczyl i co mi dal, bo to juz po prostu nie jest wazne.

Gość lilanana
uu mojej przyjaciolce oswiadczyl sie chlopak zakladacja zalpecione zdzblo trawy na palec jak lezeli na lace. uhuh dopiero teraz pojedzecie jak mu nie zalezalo i ja ponizyl nie ?? ehhh :P:P