Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaonaonaonaonaonaonaonaona

NIE CHCĘ DZIECI!

Polecane posty

Gość aaaa ty tempa strzalo
. autorka moze faktycznie przesadzila z takim opisem dzieci, ale przez to widac ze ma wyjatkowa niechec do dzieci. a ja mam wyjątkową niechęć do takich bab!

Gość adinnaaaa
tematow tez jest wiele o zajsciu w ciaze itp i ciagle powstaja nowe, mnie to nie interesuje i nie podniecam sie tym. to jest portal na, ktorym mozna pisac o wielu tematach

mozna pisac o wielu tematach jak już ktoś coś napisze to musi liczyć się z różnymi ripostami w danym temacie

Gość adinnaaaa
tylko to wszystko zaczyna mijac sie z tematem. temat jest o czyms innym, a konczy sie nagonka na autora. taki jest cel pisania na forum. ja bym wolala poczytac wypowiedzi osob, ktore maja podobne problemy. po co komus psuc rozmowe? jak ktos pisze o kupkach dziecka czy ulewaniu ja sie nie wtracam, bo po pierwsze mnie to nie dotyczy i nie orienntuje sie w problemie, a po drugie zwyczajnie mnie to nie interesuje

wszystko tak jak piszesz, zgadzam się. Ale wypowiadać się trzeba z kulturą i szacunkiem do innych

Gość Droga Pani
To jednak jest bezsensu pisać na dzisle ciąża, poród, macierzyństwo i wychowywanie dzieci o tym że nie chcesz mieć dziecka.Pisz sobie na dziale ogólnym jak chcesz.

Gość adinnaaaa
tylko pisanie w internecie daje mozliwosc wyrzucenie z siebie anonimowo negatywnych emocji. autorka ma chyba wyjatkowy uraz do dzieci. watpie ze w gronie przyjaciol tak by sie wypowiedziala. moze pisanie na forum daje jej jakas ulge. rozne sa powody. ja tez nie chcialabym miec dzieci, ale traktuje je dosc neutralnie, czasami denerwuje mnie tylko wmawiania mi, ze i tak kiedys urodze, bo to jest zadanie kazdej kobiety.

Chcialam tylko powiedziec, ze jezeli facet chce miec dzieci, a Ty autorko nie, te predzej czy pozniej zwiazek sie sypnie...

autorka już poszła w długą

Gość adinnaaaa
nie koniecznie, ja jestem w zwiazku, w ktorym juz od poczatku zaczelam rozmawiac o tych sprawach. partner zdeklarował sie ze chcialby miec, ja powiedzialam, ze nie i zdania nie zmienie. dalam mu wybor na samym poczatku, kiedy wiezi nie sa takie mocne i latwiej odejsc. jak by swierdzil, ze potrzeba posiadania dzieci jest silniejsza zrozumialabym. zostal przy mnie i powiedzial ze bedziemy wychowywac psy hehe

Gość adinnaaaa
to jest bardzo wazny temat, wiec najlepiej na poczatku to przedyskutowac, zeby pozniej po latach nie bylo pretensji, zalu i placzu

adinaaaa no to super mysle jednak, ze skoro facte zdecydowanie deklaruje ze chce miec dzieci, to w pewnym momencie nie bedzie mogl swojego instynktu ''tlumic''... ja tez rozmawialam o tym od paczatku, ale moj sobie zycie bez dzieci bardzo dobrze potrafi wyobrazic, wiec nie mialam problemu... ale nie wyobrazams sobie sytuacji, gdzie po latach ja dalej nie chce a on coraz bardziej...

Gość slavador daliiiii
kobieta która nie chce dzieci to wybrakowany towar

Gość adinnaaaa
moj partner ma 30 lat, wiec jak by mialo wystapic silne pragnienie posiadania dzieci to juz by wystapilo. jestemy doroslymi ludzmi i nasze slowa nie ida na wiatr. juz jest na tyle dojrzaly, ze mogl stwierdzic czy taka wersja zycia jest dla niego do przyjecia

ja mowie o autorce, a nie o Tobie :-) my tez jestesmy doroslymi ludzmi, i mamy podobna sytuacje :-)

Gość adinnaaaa
moze i wybrakowany, ale juz taka sie urodzilam. jak kazdy czlowiek chce byc szczesliwa i nie mam zamiaru tego tracic by zadowolic spolecznstwo

nikogo to nie powinno interesowac jak inni planuja rodzinne zycie, Ci co chca to maja, Ci co nie to nie. Proste. Wybrakowani sa Ci, ktorzy mysla zasciankowymi stereotypami

nazywając " małymi ryczącymi obsranymi paskudami", pokazujesz jaki masz mały iloraz inteligencji, nie chcesz mieć dzieci spoko, twój interes ale twój partner może chcieć je mieć, daj mu szansę egoistko do szczęścia, zostaw go!!! szkoda że Twoja matka nie pomyślała zanim Cie urodziła ze po co jej problem z "małymi ryczącymi obsranymi paskudami"

Gość buahahahahahaha
a co złego jest w nazwaniu dzieciaka małyą , ryczącą obsraną paskudą?:P czy wy macie po kolei w głowach ? trochę dystansu, kobiety ... same siebie wyzyacie od najgorszych , ale skoro jakac anty dzieciata kobieta napisala cos co wam sie nie podoba, od razu szturmem przypuściłyście na nią atak :O

buahahahaha - i nic ci do tego jak ktoś zasługuje to ruszamy i tyle

Gość adinnaaaa
a argument "twoja matka nie pomyslala" juz mnie oslabia. przeciez to ni z gruszki ni z pietruszki. jej matka najprawdopodobniej czula instynkt macierzynski i byla szczesliwa, ze urodzila dziecko.

Gość buahahahahahaha
aaaa ty tempa strzalo buahahahaha - i nic ci do tego jak ktoś zasługuje to ruszamy i tyle a czym ona sobie "zasłużyła" :O?? temat jest chyba zupełnie o czymś innym ?

Ja mam 38 lat 12 w malzenstwie nie bedzie to dla Ciebie pocieszeniem ale od kiedy siegne pamiecia mialam niechec do dzieci a jak slyszalam o instynkcie macierzynskim to przechodzily mnie dreszcze myslala ja dzieci nigdy w zyciu co w to graj pewnie i mojemu mezusiowi a tu dupa od 2 lat walcze o ciaze, walcze z czasem i jak moglabym sie cofnac wstecz to smarowalabym dzieciaki od 20 roku zycia. Z tego moral ze naprawde trodno zeby u kobiety nie obudzil sie instynkt macierzynski.

Gość buahahahahahaha
adinnaaaa agrument o matce zawsze musi pasc:P czy to aborcja, czy nazwanie dzieciaka "bachorem ", czy tez deklarowanie niecheci do macierzyństwa :P

w dziale o macierzyństwie nazywa dzieci ryczącymi obsranymi paskudami. wybacz ale tu się dzieci kocha i szanuje

Gość adinnaaaa
takie jest zycie, kazdy decyzja, ktora podejmuje sie teraz, moze za kilka lat okazac sie zla. ale czlowiek, kieruje sie dniem dzisiejszym i uczuciami, ktore teraz w sobie mamy.

Adina nie wiem ile masz lat i zycze Ci ewentualni zeby chec na macierzynstwo przyszla Tobie szybciej niz mi. I pewnie niczego nie robi sie z przymusu albo dla innych.....