Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o co tu kurna chodzi

Koleżanka kąpie swoje dzieci raz, dwa razy w tygodniu !! Uważa, że ja robię źle.

Polecane posty

Gość tak oczywiscie,
nic dziwnego, ze za granica Polacy maja opinie brudasow i niezadbanych ludzi !!! wstyd mi za was !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość idiociarstwo
taaaaa za granicą, np. w Niemczech, gdzie mają zasadę kąpania raz w tygodniu na pewno uznają nasz codziennie kapiący się naród za brudasów, aleś dowaliła:-)

Gość czysta po prostu
'...nasz codziennie kąpiący się naród..?"

Gość idiociarstwo
Czysta, mi żal tej higienistki, ze takie idioctwa z dziećmi wyprawiała. Mogła jeszcze pod mikroskopem sprawdzać ilość bakterii na ciele. U mnie w mojej normalnej szkole nie było takich zidiociałych higienistek.

Gość idiociarstwo
Mi żal dzieci tych sterylnych matek.Są strasznie nieszczęśliwe.

Gość idiociarstwo
Czysta, to Ty przed obiadem swoje dzieci kąpiesz, zamiast tylko umyć im ręce ? Haha Mówi się - umyć ręce przed obiadem, a ta kąpie , bo jak mają brudne ręcem to i brudne włosy i twarz też. Kurde, głodne te dzieci chodzą, bo muszą włosy myć zanim zasiądą do obiadu.

Gość idiociarstwo
A teraz licząc śniadanie, obiad i kolację i jakiś deser to ile razy te biedne dzieci te włosy muszą myć:-):-)

Gość czysta po prostu
Dzieciak niedomyty wyrasta na jeszcze bardziej to zlewającego nastolatka-i to jest dopiero tragedia!Miałam styczność ostatnio i uwierzcie-każdy by poczuł z metra. I te dziewczyny -buzia jak aniołek i strąki tłuste zamiast aureolki!Czystości się uczymy w dzieciństwie i tak nam widać zostaje.

Tu sie wtrace, ZNOWU bo mieszkam poza granicami Polski, i wiem jaka ma sie opinie o ''czystosci'' Polakow, szegolnie jak chodzi i mezczyzn... Ja juz powiedzialam wczesniej, Wy sie ''myjcie'' dalej w misce, i ''myjcie'' dzieciaki chusteczkami nawilzanymi, a ja bede dalej wchodzila wireczorem pod prysznic, i nie bede tego zmienic. Tylko po cholere chcecie nam wmowic, ze codzienne branie prysznica, czy kapiel to podstwa do wizyty u psychiatry ?? ehhh :-O

Gość pasożyt
Biancaaa właź do sterylizatora brudna świnio. Myślisz ze jak sie opłuczesz codziennie pod prysznicem to przestajesz śmierdzieć??? Świnia zawsze bedzie świnią i tego nikt nie zmieni.

Gość czysta po prostu
idiociarstwo-no podkoloryzowałaś!Ale tak serio to codzienne umycie całego ciała(nie kąpiel pół godzinna)myślę że jest ok.Latem-gdy sama czujesz że potrzebujesz-też ok.Jeśli myjesz się codziennie to nie trzeba tego jednodniowego brudu godzinę zmywać-jak się człowiek zapuści to pewnie i owszem.

Gość czysta po prostu
Dla bojących się wody z różnych przyczyn-ja ,mąż i dzieci prawie wcale nie chorujemy,nie mamy problemów skórnych,alergii,nic nam się nie łuszczy z przesuszenia,mamy bujne błyszczące włosy(też długie),nie musimy skóry natłuszczać -mamy odpowiednie kosmetyki do częstego mycia.Gdy jest się czystym i nawet się spocisz to nie czuć tego od razu ,bo tylko zjełczały stary pot daje po nosie.Nie boimy się ubrudzić, spocić ,bawić ze zwierzakami,bo później i tak jesteśmy czyści.Jasne,że nie każdy ma warunki żeby się kąpać i brać prysznic,ale do puki się jakoś stara utrzymać higienę to jest ok i" szacun".Gorzej gdy ktoś jest brudny z przekonania-a tu widzę że są i tacy.

Gość Kochane kobiety
Przecież ja nie jestem za brudem. Nie rozumiem też, jak ktoś może nie zauważać, nie czuć zjełczałego potu, smrodu, jak może dobrze się czuć mając brudne ubranie i śmierdzące pachy czy śierdzącą, niemytą dupę. Są takie niedbaluchy.Też czuję do tego odrazę i wcale nie jestem za brudem i nietrzymaniem regularnej higieny.Ale nie rozumiem dlaczego zrównujecie nas z kimś takim, jak opisałam,z takim właśnie brudasem ????Dlaczego Wam się to tak kojarzy, że jak codziennie nie weźmie kąpieli całego ciała, to jest brudny i śmierdzący ?Przecież tak nie jest.Ta łydka i plecy czy łokieć,czy pośladki, o które tu była taka kłótnia nie będą śmierdzieć nieświeżością i potem po 1-2 dniach ich nie mycia. Pachy, stopy, zęby czy szyja owszem, to są partie, których nie umycie co dzień grozi smrodem.Ale skoro ktoś te partie myje nie ma bata, będzie czysty.A całe ciało nie potrzebuje gruntownego mydlenia dzień w dzień. Jeśli ktoś ma taką potrzebę i się z tym lepiek czuje, to ok, jego sprawa.Ale nie może podporządkowywać każdego człowieka pod jego model czystości i obrażać kogoś czystego nazywając brudasem i zrwnując do rangi kogoś, kto łazi w brudnych gaciach, ze śmierdzącymi pachami i nogami. Tacy smierdziele nie powstają z tego powodu, ze nie kąpią się cali co dzień, jak Wy twierdzicie,tylko pwstają z niedbalstwa o mycie w ogóle, po prostu idą spać z brudną dupą, z nieumytą pachą, albo i kilka dni się nie myją, przecierając tylko chustką to i owo. Tak że wypraszam sobie zrównanie mnie do rangi kogoś takiego. A Wy to właśnie robicie.

Gość Kochane kobiety
I pozwolę sobie odnieść się do 1 argumentu, który się pojawił, że niby te kąpiące się co dzień potrafią zauważyć, że ktoś się nie myje cały co dzień, i tylko umył pachę, stopę i dupę i poszedł spać. Że to niby czuć. A co, pytacie się ludzi w pracy, tramwaju, sklepie, jak się umyli poprzedniego dnia ?Skąd macie tę pewność, ż ten smród jest z umycia niektórych części w umywalce . Pewnie nie raz spotkaliście kogoś, kto wydał Wam się czysty i świeży a mógł być też zwolennikiem teorii, że kąpiel nie co dzień i umył się właśnie w misce.

Gość pasożyt
"czysta po prostu " twoich wypocin nie chce mi sie nawet rozumiec - ty myślisz ze jak napiszesz ze sie nie boisz wody to bedziemy myslec ze jestes czysta??? tak jak mowilam świania zawsze bedzie świnią nawet jak sie obmywa, czy chlapie wodą codziennie :D Wam tylko pomoże sterylizator hehe wtedy mozesz mowic ze jestes czysta. takze codzienne wyparzanie się wrzątkiem brudna koleżanko :D:D:D:D

Gość Kochane kobiety
Kolezanka wyżej pisze złośliwie fakt, bo ja też pisałam złośliwie, bo nie mogłam już czytać tych bzdur, ale kolezanka ma rację, że takie "chlapanie" się codzienne w wodzie nie musi oznaczać czystości. Bo to właśnie tylko szybkie chlapanie nie mające nic wspólnego z porządną kąpielą.Ja mogę porządniej się wymyć nad tą wanną czy miską, jeśli odpowiednio dobrze się namydlę i dobrze to spłuczę.

Kochane kobiety teraz tak calkiem powaznie, i bez stresu, jeszcze nigdy nie spotkalam sie w moim otoczeniu, czy rodzinie z ''myciem'' sie w misce...

Gość pasożyt
kiedys tez miałam taka koleżanke w klasie co to wszystkiego sie brzydziła, mowiła ze inni śmierdza po gimnastyce a ona pachnie i bierze prysznic codziennie .kiedys poszlysmy z inna dziewczyna do niej do domu na frytki pomagałysmy jej obierac ziemniaki i ze spodni wystawały jej obszrpane sprane gacie :) Ta czyścioszka miała w domu klejąca podłogę, kurz na meblach i śmierdzący mokry ręcznik (chyba od tego ciągłego mycia haha) . No więc wy wszystkie takie czyścioszki jestescie na pokaz a jak przyjdzie co do czego to chlew :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Gość czysta po prostu
pasożyt-gdy argumentów brakuje pozostaje pyskówka co?Świnia pozostanie świnią a brudna świnia pozostanie brudną świnią?

Gość pasożyt
biankaaa a kogo to obchodzi ze ty nie widzialas???? nikogo :D

Gość pasożyt
no w szkołach sa ferie dlatego dziewczynki pewnie siedzicie na kafeterii od rana. Ja pracuje już czyscioszki hahaha

Gość czysta po prostu
o kurcze...!dzieciakowi nawtykałam !Dzięki Biancaaa;)

Gość pasożyt
idzcie pod wrzątek lepiej hahaha :D

Gość Wrazliwy nosek
wlasnie wrocilam z osiedlowego marketu -alez tam smierdzi potem, chlapiecie sie miskach, potem w sklepie spocicie i capi od Was na kilometr... fuj.

Gość pachnąca pupka
to od was czyscioszki smierdziało, Źle pipka ochlapana wodą była pod codziennym prysznicem :)

campari34 a ja kąpię swoje dzieci co dzień od zawsze tak było są fajne płyny z neutralnym ph. fajne mydła nie wysuszające skóry TAK Ci sie tylko wydaje, ze sa neutralne Nie wierz tak odraz w to co napisza na opakowaniu. To wszystko jest chemia. Naturalneo mydla jeszcze z tapachem w naturze nie ma! Widze, ze znalazlo sie wreszcie kilka normalnych dziewczyn, ktore zapytaly z wrazenia lekarzy. Te co tak kapia sie codziennie sa porpstu zacofane. W Polsce jeszcze do niedawna, lekarze tez kazali kapac dzieci codziennie. Mielismy to wbite w glowe - to kapanie. Tylko, ze tu w niemczech juz od ponad 30 lat tego sie nie robi. Dermatolodzy i inni lekarze dowiedli, ze to poprostu szkodzi. Na tle tych 30 lat z badan wynika, ze bardzo spadly zachorowania dzieci na alergie i inne schorzenia skory. No, ale ... za nim to Polska zrozumie ... minie jakies 20 lat.

Gość ofra łinfrej
­­­­­­­­­­­ NIE WIDZICIE, ŻE TO O RZEKOMYCH OPINIACH LEKARZY OD GODZ. 8 Z HAKIEM NAPISAŁA JEDNA I TA SAMA IDIOTKA? CO MINUTĘ WPIS I ZMIANA CZCIONKI A NA KOŃCU JEJ SIĘ POJEBAŁO I ZACZĘŁA PISAĆ WIELKIMI LITERAMI JAK TA WYŻEJ :-D NIESTETY ALE WIDZĘ, ŻE ILORAZ INTELIGENCJI NIEKTÓRYCH TYLE WYNOSI TYLE ILE LITRÓW WYNOSI OBJĘTOŚĆ WODY W TYCH ICH PIERDOLONEJ MISCE DO MYCIA :-D CO DO LEKARZY TO POWIEM TYLE, ŻE MAM W RODZINIE I PIELĘGNIARKĘ I PEDIATRĘ I CHIRURGA. ZARÓWNO ONI JAK I ICH DZIECI MYJĄ CODZIENNIE _______C A Ł E_______ CIAŁO A NIE CZĘŚCI WYBRANE W DRODZE "LOSOWANIA DNIA" A DLA TYCH PERDOLĄCYCH O STERYLIZACJI I WRZĄTKU TO MOGĘ TYLKO POWIEDZIEĆ TO: LEPIEJ MILCZEĆ I WYDAWAĆ SIĘ GŁUPIM NIŻ SIĘ ODEZWAĆ....I ROZWIAĆ WSZELKIE WĄTPLIWOŚCI :-D :-D :-D I TAK, WIEMY WIEMY...... PRZY BRAKU : - SENSOWNYCH ODPOWIEDZI - INTELIGENCJI - I BRAKU ARGUMENTÓW ....NAJLEPSZĄ OBRONĄ JEST ATAK................................... :-O OCH, ŻAL MI WAS GŁUPIE ŚMIERDZĄCE CIPY :-D

Gość pachnąca pupka
koleżanka chyba leczy swoje kompleksy używając wulgaryzmów :D od tego ciągłego mycia wysterylizowało ci mózg :) I tak jesteś brudna nawet jak chlapniesz się codziennie prysznicem, no ale jak ktoś śmierdzi na codzień to już tak musi :D Jak przypadkowo nie doszoruje się dokładnie to później efekt mamy latem w autobusie - śmierdzący pot, bo cuchnąca skóra przyzwyczaiła się do ciągłego szorowania, raz się nie wyszorowało to zaraz klops i wielki smród :D