Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość waga TOP

WAGA

Polecane posty

Gość waga TOP

ile wazyły Wasze dzieciaczki w 27tc? wiem że to różnie bywa oja dzidzia ma 1300 g i jest chłopcem (podobno rodzą się z większa wagą) norma jest cos ok. 1000g dlatego martwię się czy nie za duża ta dzidzia na ten czas....

Gość waga TOP
saleminka8- no to podobnie z wagą (wiadomo tydzień daje róznice bo dzidzia cały czas rosnie ;) ).... ja sie martwie czy aby nie dopadla mnie jakaś cukrzyca czy coś (bo sporo o tym czytam) i tam zazwyczaj dzieci są wieksze niż przewiduje norma...bo norma mówi o 1000 g.... obciażenie glikozą bedę robiła

Gość waga TOP
literówki -sorki

Gość podnosze1111
podnosze

Gość ariadnaaaaa
26 tc 820 gr córa

Gość alaa ma kotaaa
mój w 32tc miał 2050g w 36tc 2900g

Gość alaa ma kotaaa
a i dodam , że mam cukrzycę :)

no co ty nie zawsze,moja kolezanka miala cukrzyce i syn mial mala wage,w 30tc 1200 ;) urodzil sie 2700g moj w 32tc mial juz 2300 ;)

Gość mój synek w 27 tc
ważył dokładnie 1277g a urodził się dokładnie w dniu terminu z wagą 3450g i 55cm długi;)

Gość WAGA TOP
do mój synek w 27 tc- mamy podobne wagi na ten 27tc rozumiem że Ciebie nie dotknęła ta cukrzyca? w dniu porodu całkiem "znośna" waga, nie był ani malutki ani przesadnie duży -w sam raz :) ja póki co też nie mam jej stwierdzonej ale trochę się przeraziłam ze synuś już taki duży... ale z tego co widzę nie tylko ja mam taką dużą dzidzię

Gość mój synek w 27 tc
nie, na szczęście mnie ominęła ta wątpliwa przyjemność jaką jest cukrzyca ciążowa;) choć w początkowej fazie ciąży chyba było blisko, bo miałam dosyć wysoki cukier zapewne z tego względu, że nadrabiałam braki wagowe sprzed ciąży (przed ważyłam 50 kg przy 170cm wzrostu) i jadłam bez opamiętania w dzień i w nocy;) na szczęście wilczy głód minął w połowie ciąży i później już jadłam i przybierałam na wadze normalnie no a tak w ogóle, to waga określana przez usg jest orientacyjna;) liczy się tylko to, że dziecko rozwija się prawidłowo, a jaką ma wagę nie jest tak bardzo istotne jeśli oczywiście mieści się ona w granicach normy wyznaczonych przez usg najczęściej i tak waga urodzeniowa dziecka jest bliska wagi urodzeniowej rodziców - ja ważyłam 3200g, a mój mąż 3100g, synek trochę więcej, ale jednak podobnie;) u Ciebie na pewno też tak będzie:) wszystkiego dobrego dla Was i lekkiego porodu:)