Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EwelinaMalina:)

Dlaczego faceci na poczatku znajomości starają się, zabiegają o kobietę, a gdy

Polecane posty

Gość Tiaaaaaaaa......
No właśnie Riczart Alpert - dwie strony powinny coś z siebie dawać. A jeśli ktoś stale tylko daje, a drugi jedynie bierze, to nic z tego dobrego nie wyniknie. I szkoda, że niektórzy mężczyźni nie potrafią docenić tego wszystkiego, co kobieta dla nich robi i poświęca. :-(

Gość Tiaaaaaaaa......
I jaki sens ma staranie się przez mężczyznę o uczucia kobiety, skoro on potem tych uczuć i tak nie chce? :-0

Do tego właśnie dążyłem dwie strony muszą dać coś z siebie. Jeśli facet nic a kobieta tak- chuj z tego będzie. Jeśli kobieta nic a facet tak, też chuj z tego bedzie. Obydwie strony muszą dawać z siebie wszystko.

Gość Tiaaaaaaaa......
Riczard Alpert "Do tego właśnie dążyłem dwie strony muszą dać coś z siebie. Jeśli facet nic a kobieta tak- ch*j z tego będzie. Jeśli kobieta nic a facet tak, też ch*j z tego bedzie. Obydwie strony muszą dawać z siebie wszystko." I tu się w pełni zgadzamy. :-) Prawda jest taka, że nie daje z siebie ten, komu po prostu...nie zależy. I sprawa staje się jasna. Tu nie chodzi o to, jak czasem sugerują niektórzy, o wystawne kolacje na codzień i setki wiadomości dziennie czy nieustanne patrzenie sobie w oczy. Ale tu chodzi o codzienny kontakt i wsparcie, poczucie, że ma się obok prawdziwego, kochającego/-ą przyjaciela czy przyjaciółkę, z którym/-ą można podzielić się i troskami, i radościami, i z którym/-ą będzie się wspólnie pokonywało przeszkody, jakie stawia nam życie.

Reasumujac... O zwiazek musza dbac obie strony, inaczej dupa z tego bedzie:). Albo jedna albo druga strona odejdzie, bo nie da sie zyc z osoba ktora cie olewa totalnie:o

Gość Tiaaaaaaaa......
Tak, Ewelinko, nie da się żyć z kimś, kto nas olewa, nawet jesli pała się do niego dużym uczuciem, bo ta obojętnośc zawsze będzie psrawiała ból. A żeby obie strony dbały o związek, to w sumie recepta jest prosta ;-) : muszą się dobrać dwie osoby, które wzajemnie darzą się uczuciem. I po kłopocie. ;-)

Gość Tiaaaaaaaa......
Coś mi litery przeskoczyły: będzie sprawiała ból.

''Tu nie chodzi o to, jak czasem sugerują niektórzy, o wystawne kolacje na codzień i setki wiadomości dziennie czy nieustanne patrzenie sobie w oczy. Ale tu chodzi o codzienny kontakt i wsparcie, poczucie, że ma się obok prawdziwego, kochającego/-ą przyjaciela czy przyjaciółkę, z którym/-ą można podzielić się i troskami, i radościami, i z którym/-ą będzie się wspólnie pokonywało przeszkody, jakie stawia nam życie.'' Wyjęłaś mi to z ust.

Gość gkdgjdkjdkgj
Właśnie a czemu to facet ma się tylko starać?? Co to święte krowy jesteście jakieś??. Jak widzę, że laska nastawia się na tylko stronę bierną to taka dostaje od razu kopa w du....

Tiaaaaaaa Ja to doskonale rozumiem:) Napisalam tu we wczesniejszym poscie, o moim bylym ktory przestal sie starac,,,byl zbyt pewny mnie, zaczal mnie olewac, zero wsparcia, zero slowa kocham.. Nic poprostu, caly czas ja walczylam o ten zwiazek:O ale ile mozna??? Nie moze tak byc, ze caly czas stara sie jedna osoba, a druga ma wszystko gleboko w dupie:O Nie mialam juz sily, poprostu go zostawialm, a on wtedy dopiero zrozumial, wogole sam powiedzial ze byl zbyt pewny mnie:O i ze to byl jego b;lad, ale ze zaluje... Stal sie kochany, lecz ja juz pare razy dawalam mu szanse i nie chcialam poprostu nie mialam sily dawac kolejnej. Powiedzialam dosyc, stop. Ciezko mi bylo, ale gdybym dala mu ta kolejna szanse zapewne bardziej bym sie meczyla:O Teraz nie zaluje. poznalam swojego obecnego i jestem szczesliwa bo czuje sie kochana, a to jest najwazniejsze:)

Właśnie a czemu to facet ma się tylko starać?? Co to święte krowy jesteście jakieś??. Jak widzę, że laska nastawia się na tylko stronę bierną to taka dostaje od razu kopa w du.... a czy my tu piszemy o tym ze jedna strona ma sie starac?????????????? gdzies to wyczytal??????????? Czytaj ze zrozumieniem:O

Gość gkdgjdkjdkgj
"Teraz nie zaluje. poznalam swojego obecnego i jestem szczesliwa bo czuje sie kochana, a to jest najwazniejsze " A popatrz co napisałaś w pierwszy poście. "już wiedzą że kobieta jest powiedzmy "ich" To przestają nagle się starać, już tak nie zabiegają, (niektórzy nawet nie szanują...zmieniają się o 180 stopni), jak na początku??? A potem budzą się z ręką w nocniku, gdy kobieta odejdzie???? Jak to z wami jest drodzy faceci? " Czegoś tu nie czaje. Na początku wrzuciłaś wszystkich do jednego wora. A teraz piszesz, że twój obecny taki nie jest. Więc temat postu jest tym bardziej dziwny. "Dlaczego faceci...

Gość Tiaaaaaaaa......
Riczart Alpert - :-) Ewelinko - jak już pisałam wyżej, znam to doskonale z własnego życia. Cieszę się, że znalazłaś kogoś, kto rzeczywiście Cię kocha, a nie tylko udaje! Życzę szczęścia we dwoje!

Gość gkdgjdkjdkgj
"a czy my tu piszemy o tym ze jedna strona ma sie starac?????????????? gdzies to wyczytal??????????? Czytaj ze zrozumieniem " No właśnnie czytam. Ktoś już tu wcześniej pisał że dwie osoby powinne coś z siebie dawać. I im jakoś tego nie napisałaś co mi .....

EwelinaMalina:) już wiedzą że kobieta jest powiedzmy "ich" To przestają nagle się starać, już tak nie zabiegają, (niektórzy nawet nie szanują...zmieniają się o 180 stopni), jak na początku??? A potem budzą się z ręką w nocniku, gdy kobieta odejdzie???? Jak to z wami jest drodzy faceci? ----------- możliwe, że się po prostu rozczarowali tym o kogo się starali. stwierdzają, że wysiłek nie był wart zachodu. są też tacy którzy życiową pasją jest "ganianie za króliczkiem". sukcesem zdobycie. jak małe dziecko i jego zabawki. stara jest fajna, do czasu aż dostanie nową. ;)

Gość Tiaaaaaaaa......
słodko-gorzki reaktywacja "możliwe, że się po prostu rozczarowali tym o kogo się starali. stwierdzają, że wysiłek nie był wart zachodu". To by nawet brzmiało logicznie, gdyby nie jedno drobne, ale za to jakże istotne "ale": jeśli się rozczarowali kobietą i im z nią źle, to dlaczego w takim razie w dalszym ciągu z nią są, a nie odchodzą? Bo im pewnie tak wygodnie. Ponarzekają, podcinając gałąź, na której siedzą, ale z niej nie zejdą. "są też tacy którzy życiową pasją jest "ganianie za króliczkiem". sukcesem zdobycie. jak małe dziecko i jego zabawki. stara jest fajna, do czasu aż dostanie nową". Takie typy też są. No ale ci zwykle szybko się ulatniają po zdobyciu kobiety, a nie siedzą z nią kolejne długie miesiące.

Czegoś tu nie czaje. Na początku wrzuciłaś wszystkich do jednego wora. A teraz piszesz, że twój obecny taki nie jest. Więc temat postu jest tym bardziej dziwny. "Dlaczego faceci..." Czepiasz sie:classic_cool:

Gość Tiaaaaaaaa......
Offerma - niczego nie robię wbrew sobie, tylko robię coś dla każdego, na kim mi zależy, czy to mężczyzna, czy przyjaciółka/przyjaciel. na tym dla mnie polegają przyjaźń i miłość - na wsparciu i na dbaniu o tym, żeby ta druga osoba była szczęśliwa i miała jak najmniej trosk. Nie wiem, co w tym złego, jak i w tym, że miło by było, gdyby ten ktoś powiedział ci za to "dziękuję", szczere "dziękuję". Czy to tak wiele? Nie sądzę. Nie wiem, gdzie w tym jest manipulacja. To po prostu wynika z uczuć dla drugiej osoby. No ale skąd Ty masz to wszystko wiedzieć, skoro nigdy nie byłeś w żadnym związku?

Wlasnie offerma, nie udzielaj sie, skoro nie byles nigdy w zwiazku:P

Gość Tiaaaaaaaa......
Offerma, tak się składa, że dwóch z moich eks właśnie tego ode mnie oczekiwało. Sami mnie prosili o pomoc w pewnych sprawach.

Wydaje mi się, iż ma to związek z innym zachowaniem kobiet: większość zmienia się, nie dba już aż tak o siebie, poświęca cały czas facetowi, zaniedbując przy tym zainteresowania (które on uznał za atrakcyjne, gdy się poznaliście i na podstawie których stwierdził, iż jesteś ciekawą kobietą), a i częściej dochodzi do niemiłych słów niż na początku.

Oj dokładnie tak.. Niestety, ale kobitki najczęściej jak juz faceta uwiodą, to przestają dbac o siebie, nie chce im się już malować, nosić butów na obcasach, poprawiaś paznokci - wiem to po sobie ;) A faceci jak to faceci.. nie lubią nieogolonych smierdzących bab :P Dlatego tez przestają się może starać, bo wiedzą że nie ma o co.. Nie chodzi tu o to, że się rozczarowali czy nie kochają, po prostu myślą że i tak nikt na nas nie poleci... :) Ponadto niedobrze, gdy facet wie że ma kobietę w garści w 100 %.

dlatego babebczki, nawet bardzo bardzo zakochane, nie powinny rezygnować z siebie - jak ktoś wcześniej powiedział - ze swoich hobby, ze spotkań z koleżankami, babskich wyjść z których wraca się po pijaku, zakupów, fryzjerów etc na rzecz garów i prania ;)

Gość Tiaaaaaaaa......
Gabrielle Solis. "Oj dokładnie tak.. Niestety, ale kobitki najczęściej jak juz faceta uwiodą, to przestają dbac o siebie, nie chce im się już malować, nosić butów na obcasach, poprawiaś paznokci - wiem to po sobie A faceci jak to faceci.. nie lubią nieogolonych smierdzących bab Dlatego tez przestają się może starać, bo wiedzą że nie ma o co.. Nie chodzi tu o to, że się rozczarowali czy nie kochają, po prostu myślą że i tak nikt na nas nie poleci..." Gabrielle, nie generalizuj. Nie wszystkie kobiety po związaniu się z mężczyzną przestają dbać o siebie i rezygnują ze swoich hobby. Ani ja tego nie robię, ani moje bliskie koleżanki-mężatki. "Ponadto niedobrze, gdy facet wie że ma kobietę w garści w 100 %". Tak się właśnie dzieje, ale to wygląda mi na jakąś manipulację: kto będzie górą. A tam, gdzie jest manipulacja, nie będzie prawdziwej, zdrowej relacji. Gabrielle Solis. "dlatego babebczki nie powinny rezygnować z babskich wyjść z których wraca się po pijaku". Czytam, czytam i czytam i oczom własnym nie wierzę! Z których się wraca PO PIJAKU?! Dziewczyno, aż tak nisko upadłaś? Nie ma nic gorszego niż osoba, która nie potrafi kontrolować swojego picia i wyglądająca, jakby właśnie wyszła z meliny, niezależnie od płci. Szanuj się kobieto i nie namawiaj do chlania innych! :-(

Tiaaaaaaaa...... "Czytam, czytam i czytam i oczom własnym nie wierzę! Z których się wraca PO PIJAKU?! Dziewczyno, aż tak nisko upadłaś? Nie ma nic gorszego niż osoba, która nie potrafi kontrolować swojego picia i wyglądająca, jakby właśnie wyszła z meliny, niezależnie od płci. Szanuj się kobieto i nie namawiaj do chlania innych! " :) podoba mi się Twoje podejście w sprawach damsko-męskich. I'm watching You. ;)