Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polamaniec

zlamana noga w trzech miejscach/operacja

Polecane posty

Gość polamaniec

W niedziele zlamalam sobie noge. Wstalam z kanapy, poszlam do kuchni i ni z tego ni z owego upadlam. Nie potknelam sie, nie bylo nic wylanego na podlodze. Szlam i nagle lezalam. Maz zabral mnie na pogotowie. Na izbie przyjec wyjac z bolu przesiedzialam 5 godzin. Potem wreszcie dali mi cos przeciwbolowego, rentgen i okazalo sie ze noga zlamana w 3 miejscach (miedzy kolanem a kostk). Wsadzili cala noge w gips i na poniedzialek ustalili termin operacji. Wstawili mi metalowy pret na cala dlugosc od kostki do kolana i 2 sruby. Dzis juz jestem w domu. Noga przeokropnie boli, jest sztywna (gipsu nie mam), mam problemy z chodzeniem z kulach, a tylko tak moge sie przemieszczac. Za 2 tygodnie ide do ciagniecia takich klamer (nie sa to normalne szwy) i wtedy zaczne rehabilitacje. Chociaz juz teraz musze sama noge cwiczyc. Przez 6 tyg. nie mohe w ogole na tej nodze stanac. Zastanawiam sie kiedy przestanie tak bolec i czy po tych 6 tygodniach bede w stanie chodzic? Pret i sruby zostana mi juz w nodze do konca zycia, nie beda tego wyjmowac. Mial z was ktos tak? czy jest jakas dieta, ktora przyspiesza zrastanie kosci? Do tego wszystkiego mam dzis urodziny i wielkiego dola. Sama (maz wroci dopieo za 2 godziny z pracy) uziemiona w sypialni, bo po schodach nie daje rady chodzic. Obolala, bez zadnych szans na poprawe losu (jestem bezrobotna od kilku miesiecy, a teraz przez to zlamanie jeszcze na ladnych kilka tygodni (oby nie miesiecy) jestem bez sznas na zatrudnienie). Czemu los ciagle kladzi mi klody pod nogi? :(

Ja na Twoim miejscu wzmocniłabym sie naturalnymi produktami wzmacniajacymi uklad kostny: http://nastawy.com.pl/ sa na prawde rewelacyjne,z tym ze ja stosowalam rpodukty tej firmy na cos innego. Pozdrawiam.

Gość odkopalam haha
jakim cudem zlamalas sobie noge w 3 miejscach nie przewracajac sie o nic tylko po prostu upadajac? czy to w ogole mozliwe? jak to sie stalo, oplatalas jedna noge wokol drugiej czy co? z suplementow moze chrzastka rekina cos przyspieszy, ogolnie jest na stawy, moze na kosci tez pomaga

Gość polamaniec
Kaszaa123 - dzieki za porady, poszukam odpowiednikow tu na miejscu (mieszkam w Irlandii) albo poprosze aby ktos z polski mi przeslal. odkopalam haha - ciagle sie zastanawiam jak to sie w ogole moglo stac. I nadal nie wiem. Zwyczajnie wstalam z kanapy w salonie i poszlam do kuchni, na podlodze nic nie bylo, nie byla mokra czy sliska, kapcie mam takie zakladane na cala noge a nie wsuwane wiec o nie tez nie moglam sie potknac. Szlam i upadlam. Napewno nie podlozylam sobie sama nogi. Najglupsze jest to, ze doslownie centymetry dzielily mnie od szafek. gdybym zdolala dosiegnac to moze az tak by sie to zle nie skonczylo. Moze bym sie potlukla, a nie polamala. Bede miala robione badania na osteooporoze - moze to cos wyjasni. Chociaz lekarze sa zdania, ze to nieszczesliwy wypadek. Zdarza sie, juz niejedno widzieli.

Gość Lumik

Reha Expert w Krakowie na prawdę daje radę! ja chodziłam do nich z kolanem i tak na prawdę u nich leczenie bardzo mi pomogło. świetnie prowadzili rehabilitację, dokładnie i bez problemu teraz mogę uprawiać sport.