Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doloreska!

Czy tego chłopaka cokolwiek usprawiedliwia!!!!

Polecane posty

Gość LoveIsInTheAir
znam kilka osób, które były dręczone w podstawówce... jednemu mama do dziś dolewa ciepłej wody do kąpieli, bo ma tak zrytą psychikę, że nie potrafi się ogranąć. w moim bloku, zupełnie inne miasto niż moja podstawówka, rok temu 14latek wyskoczył z 12 piętra, bo nie dawał rady - w szkole gnoili go uczniowie, w domu rodzice.

Gość odpowiem ci z punktu widzenia
matki! Gdyby moj syn kiedys cos takiego zrobil i wyznalby mi jaki byl powod tego wszystkiego bronilabym go tak zeby do wiezienia napewno nie trafil. ps. mam 40 lat i trojke dzieci i na miejscu matki tego chlopca sama bym tych skurwieli zabila.

uważam, że za zniszczoną psychiką stoją właśnie ci ludzie, zmarnowali mu życie, i jeśli to prawda, że to on zlecił te pobicia itp to ja tego nie popieram w ogóle chłopak powinien rozwiązać to w inny sposób... ale może już nie potrafił.... co osiągnęły tym dokuczaniem temu chłopakowi te osoby???? robiły to żeby się pośmiać? zgasić nudę? popisać się przed innymi?? TO JEST CHORE i to co się dzieje teraz w liceach i gimnazjach przechodzi ludzkie pojęcie! zastanówmy się, bo kij ma zawsze dwa końce! istnieją granice ludzkiej wytrzymałości!!! i od razu zaznaczam, że ja nie byłam prześladowana, i nikogo nie prześladowałam

Gość truskaffka83
prawda, że te dzieciaki zostały strasznie ukarane....ale cóż, myślały że bezkarnie będą mogły szaleć, przeliczyły się. Co ten dzieciak musiał przeżyć, że zdecydował się na taki krok ;/ żal mi tych "napadniętych" ale...same sobie zgotowały ten los

Gość blowwww
dokładnie opowiem ci z punktu widzenia .. ' -tak tylko teraz gówniarstwo będzie się bronić nawzajem i nikt sie nie przyzna do błędu.. wszystko zwalą na chłopaka i zniszczą mu życie do końca ... tylko pamiętajcie,że kiedyś to Wy mozecie mieć Go na sumieniu (tfuu tfuu odpukać ) .

Gość asfasdfasdfasf
odpowiem ci z punktu widzenia A to może spróbuj odpowiedzieć z punktu widzenia matki pokrzywdzonych,np matki tej zgwałconej dziewczyny.

Gość doloreska!
I co z tego że oni mu dokuczali. Owszem ja lubiałam te osoby i do tej pory je lubią mimo że ich zachowanie względem tego chłopaka było raz śmieszne, raz wkurzające. Tamten chłopak był mi obojętny, teraz jest coś co czuje do takiego człowieka poprostu wstęd i niesmak. Ale czy to go usprawiedliwia, wiecie jaką on wyrządził krzywde tym osobom? wiem że oni nie są bez winy ale jednak...

doloreska, dziewczynko, mało jeszcze o życiu wiesz :O żal mi tych osób, to co im s zrobiono jest straszne, ale nie usprawiedliwia to ich zachowania! i uważam, że powinni zostać za to rozliczeni prawnie chłopak, który był prześladowany, także powinien powinien ponieść karę, chociaż on był karany przez swoich "kolegów" dłuższy czas. poza tym może mieć tak zniszczoną psychikę, że jego przyszłość będzie wyglądać jak wegetacja

Gość truskaffka83
obojętność - zaraza XXI wieku. Gdybyś TY, albo inni ludzie z twojej klasy zareagowali, gdybyście to przerwali - nikomu nie stałaby się krzywda. Jesteś współwinna, niestety, teraz wielkie oburzenie i żale na forum... A gdybyś wcześniej wczuła się w tego chłopaka - byłoby inaczej. Ale nie, bo on przecież był ci obojętny! Obojętne było ci to, że ktoś cierpi ;/ co za czasy...................................................................

Matka tej zgwalconej dziewczyny powinna sie lepiej zastanowic jak sobie corka wychowala, gdyby taka przesladowala moje dziecko a potem przyszla do mnie z pretensjami ze moj syn zlecil na niej gwalt poczestowala bym ja policzkiem za to ze niszczyla psychike mojemu dziecku. Zreszta marny bylby zywot czlowieka ktory by skrzywdzil ktores z moich dzieci i nie wazne byloby czy to jest rowiesnik mojego dziecka czy moj.

Gość blowwww
ale czemu patrzysz tylko na tamte osoby? Jasne bo ból fizyczny jest większy od psychicznego i Oni są biedni .. najbiedniejsi. A ten chłopak ? Pewnie piszesz tak bo lubiłaś tamte osoby i tylko przez pryzmat tego ... Gdybyś lubiła tamtego chłopaka a ich nie to pewnie byłoby inaczej ale Ty nigdy nie postawiłabyś się w takiej sytuacji bo nie zadawałabyś się znając życie z wyrzutkiem :O:O

Gość asfasdfasdfasf
odpowiem ci z punktu widzenia Ale postaw się w tej drugiej stronie.Bo ich matki na pewno myślą podobnie tak jak Ty że wychowują swoje dzieci dobrze i tak jak na leży,a jak coś się takiego stanie to nie wierzą że ich dziecko jest zdolne do czegoś takiego,więc wczuj się w role matki tej np. zgwałconej dziewczyn.Co byś w tedy czuła??

wszyscy do przymusowych robót! nie do więzienia czy poprawczaka! jaki wiek? która to klasa? Zmienić prawo tak by można było zmusić zamiast kary więzienia do przymocowych prac społecznych,fizycznych itd wymieniam pilne roboty dla przestępców: - budowanie wałów przeciwpowodziowych -budowa zbiorników ochronnych przed powodzią -budowanie dróg -budowanie linii kolejowych -budowanie mieszkań itd

Tylko ze ja swoje dzieci dobrze wychowalam, nigdy nikomu nie zrobilyby krzywdy a mam z nimi bardzo dobry kontakt. Z corka jestesmy przyjaciolkami a z synami rowniez swietnie sie dogaduje. A prawda jest taka ze ta dziewczyna nie zostala zgwalcona przez czlowieka ktore przesladowala ale przez ludzi ktorzy dostali takie zlecenie to do nich powinno sie miec pretensje.

Gość doloreska!
Każdemu w szkole ktoś kiedyś dokuczył, to nie jest powód do tak karygodnych działań. No właśnie, może postawiłybyście się wszystkie w sytuacji matek tamtych osób. - Wasz syn prawdopodobnie będzie jeździł na wózku - Wasz syn ma zniszczone jądra - Córka została polana kwasem - Córka została zgwałcona Bo wszystkim rządził jakiś mściwy psychicznie chory człowiek.

Gość asfasdfasdfasf
odpowiem ci z punktu widzenia No i chyba jesteś upośledzona :P Skoro on zlecił im zgwałcenie jej to do niego nie można mieć pretensji bo on jej nie zgwałcił osobiście hehe dobre podejście> A i uwierz mi że jaki kontakt z dziećmi byś nie miała to i tak ich wszystkich czarnych historii nie znasz więc nie wiesz tak naprawdę czy czegoś nie zrobili.I masz na dodatek córkę a nie potrafisz w czuć się w rolę jakby to właśnie ją zgwałcili?? I żeby nie było ja nie bronie tutaj anie tego chłopaka co zlecił całą tą robotę,anie tych pokrzywdzonych którzy go wcześniej prześladowali.

Gość vsdfew3445s
"Bo wszystkim rządził jakiś mściwy psychicznie chory człowiek." Zgnębiony psychicznie przez bande dzieciaków... przykre, że doprowadziliście go do takiego stanu, skoro zrobił coś takiego to na pewno nie było to zwykłe dokuczanie.. Głupota nie boli, a potem tak się kończy..

a DLACZEGO " mściwy psychicznie chory człowiek" stał się takim człowiekiem??? twoje wypowiedzi są zimne, znieczulone, nieobiektywne i ograniczone!! oceniam wypowiedzi, bo nie znam cię dyskusje z tobą są bardzo czcze, masz swoje zdanie w temacie, więc? po zakładasz topik? myślałaś że wszyscy myślą tak jak ty? 😭

Gość jakby to założyła
ofiara a zarazem winowajca która dokonała się tego czynu inaczej byście pisały.

Gość sdasad
a psychicznie chory jest dlatego ze wasz/wasza syn/corka, zgnoili go w szkole

fajną masz klasę:O u mnie to przez całą edukację były dokuczania, owszem, zamykanie w damskiej toalecie, chowanie pleceaka, zamykanie komuś plecaka na kłódkę za suwaki, związywanie plastikowymi paskami wiecie jakimi, jak cbs prowadzi czasem zlapanyh, rysowanie penisó w zeszycie itd ale kurwa gwałty na zlecenie, bez zlecenia z :O:O:Oresztą też, oblewanie kwasem, miażdzenie jąder kurwa:D to jak z filmu rewelacje. było o tym w mediach coś?

a właśnie dziwi mnie to bardzo, że sprawa nie jest nagłośniona ??? jeśli to prowokacja to po prostu żal mi cię autorko

Gość hehe i dobrze
Pisze ktos ze czy on pomyślał ze krzywdzi ich na cale zycie... A czy oni o nim myśleli? Ze niszczą mu zycie? Spokoj pewność siebie usmiech na twarzy radosc z dnia normalnego? Przeciez na pewno cale dnie to go męczyło ze Pojdzie do szkoly i oni tam beda. Mogl byc inny czy nawet dziwny ale to oni zrobili z niego potwora. Niby czemu mial uciekać do innej szkoly bo im chciało sie z niego zabawę robic? Ich zabawa ważniejsza? Wg mnie mial prawo odpłacić po sto kroć. Oni zaczeli powinni sie liczyć z reakcja. Chcieli prawa silniejszego to zrobil im prawo dżungli. To oni zaczynając zabawę zniszczyli mu zycie bo jakby oni zabawy nie zaczeli to i krzywdy nikt by nie mial, a on w więzieniu by nie skończył. Uwolnił bym go. Gdyby nie oni żył by spokojnie. Takich gnoi tepić ktorzy niszczą innych dla chorej satysfakcji. Zemsta usprawiedliwiona jak najbardziej. Mial prawo. Prawo odebranej dumy godności szczęścia usmiechu i normalnego życia. Sami sa sobie winni.

Gość Pan Bóg nawet temu człowiekowi
wybaczy. A wiesz dlaczego po to co ten chłopak zrobił było w przypływie chwili, gniewu, emocji, wszystko jest tutaj usprawiedliwione.

Gość werwerw3r
kiedyś mój tata powiedział mi jedną ważną rzecz każda zła rzecz jaką wyrządzimy innym wróci do nas ze zdwojona siłą i do tych gnojków wróciło 🖐️ chłopak musiał być nieźle zdesperowany skoro zdecydował sie na takie coś dobrze ,ze nie wybrał samobójstwa gnojki maja lekcja na resztę zycia 🖐️

bredzisz świątobliwy. to musiało być zaplanowane. musial pewnie zaplacić tym co dokonali zemsty. to zjeb w dodatku tchórz. hm desperat. wina jest rodziców, nauczycieli ze p0ozwolili gnębić chłopaka, tych dziewczyn i chłopaków i tych gwałcicieli sadystów:/ wszystkich po trochu

Gość kwiaatuszekk
oni mu zniszczyli psychike

Gość werwerw3r
każdy zasługuje na to co go spotkała 🖐️

Gość madjmtjgad
Bylo 4 na jednego. Potem 4 na 4 więc o co chodzi? Było niesprawiedliwie a on zadbał o sprawiedliwość :) sami zgotowali sobie swój los. Nie żałuję ani trochę bo jakby nie zaczęli znęcania to by też nie cierpieli. On cierpiał oni cierpią. On w więzieniu a oni... DO PAKI SKURWYSYŃSTWO niech bedzie po równo