Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doloreska!

Czy tego chłopaka cokolwiek usprawiedliwia!!!!

Polecane posty

Jak mawia stare czeskie przysłowie, "no man is an island". Jak z kimś zadrzesz, przygotuj się na to, że ktoś może Ci odpłacić z nawiązką. To tak abstrahując już od oceniania, kto w tej sytuacji zrobił dobrze, a kto źle. Jak już ktoś wspomniał, przynajmniej to nie USA, gdzie za fakt, że 1, 2, 3, 4 osoby gnębiły jednego chłopaka czy dziewczynę poczęstowana może zostać ołowiem cała szkoła.

Gość do obiektywnej opinii i hnjkgb
Jakoś nie mam współczucia dla tych skurwieli. Oni będą pamiętali to przez całe życie a ten chłopak powinien się udac na leczenie psychiatryczne i to rodziny tamtych gnoi powinni ponieś koszty jego leczenia.

Gość trrrruskawka__
buahha ty mi nie wychodz tu z biblią bo gówno z niej rozumiesz, biblia to jedna wielka metafora, poza tym mam gdzieś biblię, złamał podstawowe prawa człowieka - to o nietykalności cielesnej

Gość do obiektywnej opinii i hnjkgb
Oni również złamali prawa jego nietykalności.

Gość jeżeli chodziło o
zwykłe wyzywanie to powinien był nasłać swoich kolesiów, aby ich tylko pobili (na opamiętanie prześladowców), bez okaleczania na całe życie... powtarzam: nawet zemsta powinna mieć jakieś granice tytułowe pytanie brzmi: czy tego chłopaka COKOLWIEK usprawiedliwia. odpowiedź brzmi tak, a samo pytanie jest nieco retoryczne...

Gość zabiłabym dziadostwo......

Gość współczuje temu chłopakowi
nie dosc ze zostal skrzywdzony to jeszcze jest narazony na taka kare jak wiezienie.

Gość fajne provo.........
To chłopak jest wpełni usprawiedliwiony. Ja go popieram. Na jego miejscu zrobiłabym to samo.

Gość mk,k,lolo,,
nic nie usprawiedliwia tego chuja zachował się jak psychol i tyle

Gość gfhjgkg
psychole to raczej osoby, które nie rozumieją, jak bardzo można kogoś skrzywdzić psychicznie jak ktoś napisał, poparzoną twarz widać, ale zrujnowanej psychiki już nie ten wyżej chyba sam ma w zwyczaju znęcać się psychicznie nad innymi

Gość jedno jest pewne___
on musiał ich bardzo nienawidzieć, że posunął się do tego

Gość trochę go to usprawiedliwia
:( bo oni są sami sobie winni.

Gość Marcin84w
niezłe prowo,fajnie się czyta temu gościowi ze zmiarzdzonymi jajkami powinni całkiem je obciąć żeby się takie przychlasty nie rozmnażały

Gość czarna beemka
czytam ten temat i wszystkie pochlebne komentarze i chyba wskazane jest,by sie bac msciwej podlosci ludzkiej. mam nadzieje,ze obracam sie wsrod innych ludzi, niz ci, ktorzy tutaj pisza. a wam wspolczuje.

Gość ile osób ziejących nienawiścią
:D :D :D

Gość to oczywiście PROWOKACJA
Nic takiego nie miało miejsca, słyszelibyśmy o tym w mediach, zbyt bulwersujące to jest, żeby przejść bez echa. Ofiara znęcania mści się okrutnie na prześladowcach - ależ by media miały używanie! Autorka nabrała was, pewnie żeby sprawdzić jakąś swoją hipotezę. Mnie osobiście ciekawi wynik eksperymentu, czyli że dobrze im tak. Ludzie, chyba żeście się z kapustą na łby pozamieniali! Też byłam ofiarą, a mimo to nie padło mi na mózg, żeby popierać bicie, tortury (zmiażdżenie jąder) i gwałty! Ciekawa obserwacja psychologiczna ten top, no naprawdę.

Gość prowokacja napewno ale mimo
wszystko popieram takie rozwiązanie :)

Gość nastkaaok
" Przecież to są młodzi ludzie, praktycznie dzieci! Po czyjej stronie jest wina tego zajścia? Po stronie tej czwórki? a może gnębionego? A może to wina rodziców i pedagogów? i systemu? Rodzice gnębionego chłopca powinni przeczuć, że cos jest nie tak, powinni umiec z nim rozmawiać. A tamta czwórka skądś takie wzorce wzięła. I jeszcze jedno, czy wy nie bierzecie konsekwencji za swoje pisanie tutaj? A jeśli jakiś nastolatek to przeczyta i zamiast konkretnych wskazówek co może z problemem zrobić, załatwi sobie broń i wybije pół szkoły? Skąd w was taka nienawiść? Proszę, pomyślcie zanim coś napiszecie." W pełni popieram! Ludzie co wy piszecie? Nic nie usprawiedliwia przemocy! Ani psychicznej ani fizycznej. Należy myśleć o innych rozwiązaniach, pomóc takim osobom. Psycholog w szkole, nauczyciel który widzać ze ktos jest gnebiony powinnien zareagować. Tutaj na forum chyba same matoły sie wypowiadają;/\ Myślicie jeszcze?

no wiesz zemsta jest bardzo słodka :)

Gość albo cos z tym zrob albo
Ludzie co wy piszecie? Nic nie usprawiedliwia przemocy! Ani psychicznej ani fizycznej. Należy myśleć o innych rozwiązaniach, pomóc takim osobom. Psycholog w szkole, nauczyciel który widzać ze ktos jest gnebiony powinnien zareagować. Tutaj na forum chyba same matoły sie wypowiadają;/\ Myślicie jeszcze? Nauczyciele i pedagodzy mają w dupie ofiary mobbingu szkolnego- to raz, dwa- nie mają żadnych praw to jak mają bandę przywrócić do porządku? A nawet gdyby na lekcjach nie było dokuczania, to prześladowcy robiliby to w innych miejscach (tak żeby nauczyciele nic nie wiedzieli). Myślisz jeszcze?? Czy tylko głupoty nie mające pokrycia w rzeczywistości umiesz wypisywać??? :o

Gość nastkaaok
słodka dla kogo? dla chłopaka którego będą gnębic w poprawczaku/więzieniu?

No nie wiadomo jaki byłby wyrok sądu:P może łagodzący:P

Gość nastkaaok
albo cos z tym zrob albo wiem jaka jest rzeczywistość. To Ty nie myślisz. Trzeba szukać rozwiązań, a nie wypisaywać na forum że dobrze zrobił, że ta czwórka zasłużyła. Nie zasłużyła! Wina naprawdę leży po stronie systemu, wychowania rodzicielskiego i pedagogicznego. o to mi chodzi, pomyśl zanim napiszesz.

Gość nastkaaok
łagodnie będą mu wkładać w kiciu.

no niestety nie myslisz ani troche, to ze jest znieczulica to chyba nie wina ofiary, no nie? a ja swoje zdanie na ten temat wyrazilam, troszke roznilo sie od wiekszosci ktora sie tu wypowiada i jakbys myslala to bys wiedziala ze jedyne rozwiazania dla ofiary to wlasnie przemoc (oko za oko), inaczej gnoje sie nie uspokoja i nie mam tu na mysli trwalego okaleczania przesladowcow, tylko zwykle pobicie na opamietanie dla gnojow

Gość ffferee
Te bezbronne dziewczynki tez mialy zostac pobite?

poza tym autorka nie napisala czy oni znecali sie psychicznie czy fizycznei- wez to pod uwage

ffferee Te bezbronne dziewczynki tez mialy zostac pobite? :D to żart z Twojej srony, prawda?

Gość nastkaaok
albo cos z tym zrob albo To nie jest wina chłopaka, ani wina tej czwórki. Moje zdanie jest takie, że taki chłopak powinien porozmawiać o tym z rodzicami( niestety tak jak piszesz w szkole nie ma z kim o takich rzeczach pogadać). Prawo "oko za oko" kochana obowiązywało 4 tys lat temu. Wiem, że niektórych inteligencja oraz poglądy zatrzymały się w rozwoju ewolucyjnym, ale apeluję żeby takich radykalnych poglądów nie wyrażać na forum PUBLICZNYM. Chyba że chcesz żeby dziecko zostało mordercą. Ja uważam że trzeba się upominać o swoje, czasem nawet "dać w mordę". Ale trzeba mieć zdrowy rozsądek. Nie dziwie się, że ten chłopak go zatracił, i naprawdę sercem jestem po jego stronie i dlatego wcześniej odradziłabym mu takie postępowanie. ps. dobrze zrozumiałam twój post, to jest raczej wypowiedź do ogółu.

Gość nastkaaok
sprostuje, "to nie jest wina tej czwórki" mam na myśli, że ktoś wcześniej powinnien w odpowiedni sposób zareagować, wina całego zdarzenia leży po stronie dorosłych. ta czwórka bardzo źle postąpiła, co do tego nie mam wątpliwości.