Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doloreska!

Czy tego chłopaka cokolwiek usprawiedliwia!!!!

Polecane posty

Gość czarna beemka
zazdroszcze i gratuluje:)

Gość czarna beemka
telemelecośtam - nie zapominamy, a Ty nie zapomninaj,ze gnebiacy to takie same dzieciaki.

nijak:D żaden ze mnie prawnik nawet nie wiem czy chce nim zostać;) nie ma sensu wgłębiać się w to czy zdawał sobie sprawę czy nie, czy słusznie postąpił czy nie bo nie znamy szczegółów. może to prowo ten topik. ale metoda przyniosła więcej złeego niż dobrego. w sumie nic dobrego nie przyniosła. wybrał NAJGORSZĄ opcję. czy miał wybór? nie wiemy.

Gość ten temat to wymyślona
prowokacja, zaczerpnięta m.in z takich telenowel jak cud miłości oraz przyjaciółki i rywalki tam były podobne przypadki zemsty.

Gość telemelecośtam
Dlatego gnębicieli też mi szkoda i to bardzo. Mimo wszystko jednak gnębionego bardziej.

Gość telemelecośtam
Doskonale wiemy, że nasze rozważania są czysto teoretyczne. Nie jesteśmy pelikanami, ale dyskusja jest całkiem ciekawa, skoro nawet ja dałam się w nią wciągnąć, mimo, że już 5 lat temu zlikwidowałam swój czarny nick na kafe. :D

Gość czarna beemka
jest jest:) chciałabym być już po aplikacji i nie miotać się jako niby prawnik a w zasadzie nie-prawnik. dobra, wracam do protokolu,bo ani nie skoncze,ani sie poucze. jeszcze tylko jedno pytanie mam - jaka działka? mimo wszystko karne mi jakos tutaj nie pasuje:)

oj ludzie telenowel sie naoglądają a potem wymyślają podobne brednie :P a głupcy im wierzą bo również zapatrzeni w seriale że nieodróżniają już rzeczywistości od fikcji.

" 04:27 [zgłoś do usunięcia]ten temat to wymyślona prowokacja, zaczerpnięta m.in z takich telenowel jak cud miłości oraz przyjaciółki i rywalki tam były podobne przypadki zemsty." być może dlatego rozważania były raczej abstrakcyjne, ogólne odnośnie takich zjawisk. tu nie znamy żadnych szczegółów, konkretów ale takie sytuacje możemy sobie wyobrazić i wcale nie są aż tak nieprawdopodobne

Gość czarna beemka
telemelecostam - tez juz dawno zlikwidowalam, a teraz dopisuje na pomaranczowo.

Gość telemelecośtam
czarna beemko, proponuję gg albo czat. :)

Gość czarna beemka
dziekuje za troske:)

Do autorki/autora Masz talent, naoglądasz się seriali a potem zmyślisz jakąś historie. I powiedzmy że historia ma swoje dobre zakończenie 5 villan poniosło karę :D. Owszem takie sytuację mogą miec miejsce ale forum to nie jest miejsce by o takich sprawach pisac.

a o jakich? :D i gdzie jest w takim razie takie miejsce?:D nie rozumiem cie. nikt tu chyba nie brał tych wydarzeń na serio jako pewnych. często prowokacja,lepsza czy gorsza, rozwija się w ciekawy topik i dlugą dyskusję.

Gość poskmpkm
Przecież to są młodzi ludzie, praktycznie dzieci! Po czyjej stronie jest wina tego zajścia? Po stronie tej czwórki? a może gnębionego? A może to wina rodziców i pedagogów? i systemu? Rodzice gnębionego chłopca powinni przeczuć, że cos jest nie tak, powinni umiec z nim rozmawiać. A tamta czwórka skądś takie wzorce wzięła. I jeszcze jedno, czy wy nie bierzecie konsekwencji za swoje pisanie tutaj? A jeśli jakiś nastolatek to przeczyta i zamiast konkretnych wskazówek co może z problemem zrobić, załatwi sobie broń i wybije pół szkoły? Skąd w was taka nienawiść? Proszę, pomyślcie zanim coś napiszecie.

Gość poskmpkm
I jeszcze beznadziejne podejście "prawa ziemi : "Natomiast jak ktos łamie zasadę wobec mnie musi sie liczyć ze dostanie po stokroc- tylko dlatego ze ja za wszelką cenę chce spokoj i nikomu nie przeszkadzać." Koleś trzymam za słowo jak zdarzy mi się stłuczka samochodowa z Tobą z Twojej winy zapłacisz mi po stokroć. Za dużo TV się naoglądaliście. Takim ludziom należy pomagać. Szkoła ma na celu wychowywać, a nie doprowadzać do takich sytuacji. To jest na 90% prowokacja, ja natomiast spotkałem się w rzeczywistości z podobna sytuacją już wiele lat temu i znałem szczegóły i wg mojej oceny wina leżała po stronie wychowawcy, który wiedział o gnębieniu i nic kompletnie z tym nie zrobił. Wbrew pozorom stosunkowo czesto takie sytuacje mają miejsce w szkołach, przypadek Ani z Gdańska, notabene chłopcy którzy ją krzywdzili byli z gimnazjum, to są jeszcze dzieci! Się rozpisałem, pewnie wszyscy śpią;p

Gość jestem kobietą i to czego
dopuścił się ten chłopak jest straszne. A wiecie dlaczego bo doprowadził do tego że Ci ludzi nigdy nie ułożą już sobie życia, skazał ich na kalectwo, bezplodnosc, oszpecenie i jesli chodzi o ta zgwalcona dziewczyne to strach przed kontaktami z mezczyznami.

Gość bloodmarie
bardzo dobrze zrobił !! miałam przykre sytuacje w przeszłości i nigdy tego nie zapomnę, gdybym miała możliwość zrobiłabym to samo ! nawet jak to minie to psychikę masz spapraną do końca życia !! bardzo dobrze tym szmatom, tak się nie robi !!

Gość bloodmarie
Ty przede mną nie wiesz co mówisz, nie wiesz jakie piętno po sobie pozostawia znęcanie psychiczne, jestem jak najbardziej za tym chłopakiem, powinni go uniewinnić

Gość kjopiknokn
bloodmarie... Na pewno oni tak wpłynęli na jego psychikę, że zrobił coś takiego. Myślę, że nawet zlecenie takiej zbrodni było w afekcie. Ale gdzie byli rodzice, wychowawca, inni uczniowie? I nie mów, błagam Cię, niech nikt nie pisze że dobrze im się tak stało, bo mam wrażenie, że nie wiecie co piszecie.

Gość ja sobie jakoś nie wyobrażam
Ten chlopak mial racje ze tak postapil, ale kara byla za ostra. Wystarczylo by po kwasie dla kazdego na twarz.

Gość ja sobie jakoś nie wyobrażam
Ten chlopak mial racje ze tak postapil, ale kara byla za ostra. Wystarczylo by po kwasie dla kazdego na twarz.

Gość na coś takiego nie ma
usprawieldiwienie, jestem ciekawa jakby wasze dzieci zostaly pobite, oszpecone, pokaleczone i zgwalcone jakbyscie sie zachowywali?

Gość na coś takiego nie ma
TEN CHLOPAK DOPUSCIL SIE PRAWIE MORDERSTWA!

Gość głupie porównanie........
zrobił źle.

bardzo źle bo stał się taki sam jak jego oprawcy.

i to co oni mu robili było dziecinne ale to co on już zrobił przechodzi ludzie pojęcie.

W dodatku zastosowal przemoc wobec kobiet, to mnie w tym wszystkim najbardziej boli.

Gość to kara od Boga oni sami
są sobie winni.