Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia 5 miesięczniaka

MANNA - GLUTEN, JAK TO ZROBIC ???;-)

Polecane posty

Witam, powiedzcie mi, jak przyrzadzic kasze manne na wodzie? na opakowaniu jest ifno , ze lyzeczka na 100 ml wody i zagotowac i calosc nalezy podac ? przeciez niunia mi tego nie zje ;-) czy dodac np do zupki, ale co calosc? wode z kasza??????

nikt nie podaje dziecku glutenu ???? prosze o pomoc

Gość aniiula
normalmie gotujesz kasze manną na wodzie, ja gotowałam mojemu maleństwu na mleku, i łyzeczka może starczy, ponieważ jak jej za dużo dasz zrobi się baaardzo gęsta. Taką kaszkę podajesz małej. Spróbuj gotowac zjedną łyżeczką, zobaczysz czy Ci wyjdzie rzadka czy gęsta, wtedy albo dodasz wiecej kaszy lub mniej. Pozdrawiam

Gość aniiula
A ma uczulenie na gluten, jeśli nie to mozesz sróbować dać małą porcję i zobaczysz czy wyskoczy jakieś uczulenie lub ból brzucha. Ostatnio wyczytałam w poradniku dla kobiet w poradach jak jeden lekarz kazał od 5 miesiąca podawać po łyzeczce kaszę manną, jeśli nic się nie będzie działo to można podawać

maly ma skaze bialkowa, tzn bylo takie podejrzenie jak mial 2 miesiace, wiec pediatra przepisal bebilon pepti, ale ostatnio powiedziala, ze mozemy sprobowac powolutku sprawdzac czy ma dalej skaze. wiec kupilam kaszke manna na mleku. po 1,5 tygodnia zaczely mu sie robic czerwone policzki, ale nie ma krostek, wiec nie wiem czy to od bialka mleka kroweigo, czy od glutenu, czy od czegos innego i juz sama nie wiem o co chodzi. czytalam , ze jak jest nietolerancja glutenu to raczej nie ma uczulenia, ale sa inne objawy, ale jesli to skaza, to po takim czasie dopiero by sie pojawila i objawila czeronymi policzkami tylko?????

w schemacie zywienia niemowlat jest ino, ze nalezy dawac pol lyzeczki na 100 ml wody i kaszke dodac np do obiadku, ale wszystko ?? to przeciez wyjdzie razem jakies 250 ml ;-)

a mial czerwone policzki czy krostki?

podnosze...

jak gotujesz dziecku zupke to po prostu dosyp na ostatnie 5minut łyzeczke kaszy manny i juz co w tym skomplikowanego?