Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KateKiss

Spojenie łonowe a ciąża

Polecane posty

Witam, Nie znalazłam tego tematu a jest on dość ważny dla kobiet w ciąży ponieważ rozchodenie się spojenia łonowego jest groźne. Czy są tu może Panie które mają lub miały z tym problem i mogą podzielić się objawami i poradami ? Ja obecnie mam podejrzenie rozchodzenia sie spojenia i szukam ortopedy który wykona odpowiednie usg i dodatkowe badania.

sama chetnie sie czegos dowiem, bo mysle, ze tez mi to dolega :-/ czytalam, ze nie jest to grozne dla dziecka, ale moze byc wskazaniem do cc. Poki co boli mnie glownie jak stoje na jednej nodze i podczas snu jak sie przewracam z boku na plecy. Mozesz mi napisac jak ci to gin. wykryl? podczas usg?

Gin mi tego jeszcze nie wykryl ale mowi ze jest dosc duze prawdopodobienstwo ze to mam. Bola mnie pachwiny calymi dniami i mam bole (tam gdzie spojenie czyli na wzgorku lonowym) jak chodze, siadam, wstaje lub przekrecam sie z bomu na bok. Bol jest dosc nieprzyjemny i z dnia na dzien coraz wiekszy. Podobno ortopeda powinien wykonac jakies specjalne usg ale bylam juz u jednego i mnie wysmial wiec szukam dalej. W ktorym tc jestes ?

Gość Anka3001
Ja mam ból , czasem koszmarny boli mnie spojenie , na razie lekarz , powiedział , ze się nie rozchodzi . Ja jestem w 27 tyg.

Gość ja miałam ............
chodziłam jak kaczka, o bólu nie wspomnę, zwłaszcza pod koniec ciąży, co gorsza myślałam że po urodzeniu od razu minie, niestety ból był jeszcze przez prawie 2 miesiące, podobnie jak chodzenie bujając się na boki

A powiesz nam jak lekarz to rozpoznal i jakie robilas w zwiazku z tym badania ? Musialas cala ciaze lezec w lozku?

Ja w pon mialam usg spojenia i na szczescie sie nie rozchodzi. Musialam niestety pojechac do szpitala bo zaden lekarz nie chcial mi tego sprawdzic