Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 2 latki pomocy

chore dziecko-jechac dzisiaj do pediatry

Polecane posty

Gość mama 2 latki pomocy

Moje dziecko ma 2,5 roku, w sumie pierwszy raz ma gorączke-na chwile obecna prawie 38 stopni, katar i kaszel-teraz spi i oczywiscie brak apetytu kupilam jej leki dla dzieci, ale choroba trwa juz od piatku rana i w sumie poprawy nie widac-moze czasem ma wieksza ochote na zabawe albo bajki chce poogladac napiszcie, czy warto wybrac sie z nia dzisiaj prywatnie do pediatry poniewaz wiem ze ten lekarz by nas w niedziele przyjął moze za bardzo panikuje, ale dziecko mam pierwszy raz chore;( piszcie drogie mamy

Gość mama 2 latki pomocy
doradzcie mi prosze

Gość hhhdssdfhhmjn
a jaki ten kaszel. jeśli nie duszący to poczekaj do jutra spokojnie. nie panikuj. a co podajesz???

Ja bym chyba pojechala. No chyba, ze jutro rano polecisz do pediatry a dzis daj malej te lekarstwa co masz.

Gość nie przesadzaj
podaj ibufen na goraczke 5ml a posciel srop olejkiem olbas to powoli mu oddychac swobodnie i mucosolvan na kaszel ale nie przed snem, 2 razy dziennie po 2,5 ml

Gość mama 2 latki pomocy
ibufen dla dzieci, syrop malinowy od kaszlu, otrivin do nosa teraz spi i ani razu nie zakasłała, tylko ta goraczka i brak apetytu mnie martwi

Gość nie przesadzaj
a pewnie ma zapalone gardło to dawaj tez tantum verde 3 x dziennie po 3 psikniecia

Gość hhhdssdfhhmjn
mukosolvan na mokry kaszel się tylko podaje nie później niż 4-5 h przed snem

Gość też mama malucha
Wazne, żeby dużo piła- herbatki, wody i ew. soczków. Nie panikuj, a do lekarza wybierzcie się jutro :)

Gość hhhdssdfhhmjn
zajrzyj do gardła. leki przeciwgorączkowe podaje się przy gorączce czyli 38,5, mniej to stan podgorączkowy. Ibuprofen ma działanie przeciwzapalne więc można śmiało dawać gdy jest niższa temp. Podaj też witaminke C i wapno -zmniejszy obrzęk błony śluzowej i pomoże zmniejszyć katar. Leków obkurczających naczynka-do noska nie powinno się podawać dłużej niż 3 dni.

Gość A ja bym pojechała
dzisiaj.Na spokojnie dziecko Ci zbada,porozmawia.Jutro pewnie wybierzesz się do przychodni gdzie będzie pełno matek z chorymi dziećmi.Będziesz męczyć siebie i dziecko czekając na swoją kolejkę.