Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

brail

presja na malzenstwo - temat otwarty

Polecane posty

Regres - Gratki :) Alicja fajnie ze "nie czujesz" tego cisnienia na malzestwo ale czy wyobrazasz sobie zalozenie rodziny bez tego sakramentu ? I jeszcze jedno, pragne wyjasniec jedna rzecz jako ze nie chce byc zle odebrany. Nie mam na celu krytyki idei malzenstwa jako iz ma ona swoje plusy jak i minusy o ktorych wie kazdy kto sie na nie decysuje. Ciekawi mnie bardziej dlaczego nie sa dopuszczane przez Polki inne opcje tak jakby malzenstwo bylo ta jedyna droga prowadzaca do szczescia.

wolę nie mówić ile ja,i ani mi się śni" Alicja Chyba ani jemu się śni :P

Ala - to być może, że żoną Twoją miałam być. :D Nie wypieram się tego. :D Sukienka to ważna sprawa. Na zdjęciach zostaje na zawsze. :)

Brail - bo małżeństwo, to jedynie słuszna droga do szczęścia rodzinnego. :D

Sukienka to ważna sprawa. Na zdjęciach zostaje na zawsze" no jakby nie było :) gumką z niej jej nie zmażę :P

brumka nie zawsze :D czasami ludzie są szczęśliwi latami ze sobą bez papierka z orzełkiem :D

owe warunki i ja spełniam dla niej Oczywiscie Regres, oczywiscie, nie smialabym watpic :D

O garniturze "młodego" się nie dyskutuje ale o stroju "młodej" - owszem.

czesc Brum :) dyskutuje sie o stroju mlodej jak nie ma nic lepszego na weselu do roboty, ja tam zawsze sobie znajduje inne rozrywki :)

Gość smmjset
Sluszna i praktyczna. Jedyny model ktory istnieje i daje wiele ulatwien, w szczegolnosci jesli sa dzieci. Swoja droga te osoby, ktore sie nie decyduja na slub, to zazwyczaj nie kochaja lub maja uraz.

Czizas - przecież po weselu można swobodnie dyskutować. :D Na weselu się konsumpcji dokonuje. :D A na takie weselicho to bym sobie poszła. :D Z bigosem, flakami, schabowym. :D

broom "bo małżeństwo, to jedynie słuszna droga do szczęścia rodzinnego." Brzmi jak wycinek z plakatu propagandowego.

Kobiety prą do ślubu bo chcą tego wszystkiego, co się z weselem wiąże. :D

Gość wychodzi na to, że nie jestem
polką, a całe życie o tym byłam przeświadczona! nie uznaję instytucji małżeństwa! uważam, że w większości przypadków to kretynizm! żyję z moim nie mężem masę lat , mamy fajnego dzieciaczka i nawet przez myśl by mi nie przeszło iść legalizować związek przed jakimś urzędasem albo co gorsza pedofilem w sutannie

Brail - żartuję. Wydaje mi się nawet, że wokół mnie więcej jest par, żyjących bez legalizacji. Do ślubu idą po kilku latach spędzonych razem. I nie jest to rok czy dwa ale 5, 6 albo więcej. Pojawiają się dzieci i łatwiej jest przedstawiać pana "tato" niż "to jest pan, który będzie odbierał moją córkę z przedszkola". Ślub nie jest gwarantem szczęścia. Choć Regresowi, życzę żeby szczęście zakwitło w pełni. :)

A na takie weselicho to bym sobie poszła. Z bigosem , flakami, schabowym. mnie sie szykuje niedlugo :) A! nie moje oczywiscie! za mloda jestem na wiezienie :P

Czizas - może potrzebujesz "osoby towarzyszącej? :D Ja się bardzo dobrze zachowuję w takich sytuacjach. :D

Brum musialabys utworzyc trojkat z parówą :) i bigosem! o god, to juz wielokat nieforemny

Czizas - parów mi nie będzie przeszkadzał. :D Ani ja jemu. Chyba. :D A pomyśł - jakie wrażenie byśmy zrobili. :D :D :D Parówa i dwe lady u jego boku. :D

Brumko czerwiec niedługo myślę że Regres nas zaprosi jak bedzie robil na krakowskim przedmiesciu to na pewno :D

broom Wyczuwalem lekka ironie dlatego powstrzymalem sie przed uzywaniem jakichkolwiek kontr argumentow :) Ciwszy mnie ze widze glosy kobiet ktore obalaja moje poczatkowe zalozenia. Co do stwierdzenia "Pojawiają się dzieci i łatwiej jest przedstawiać pana "tato" niż "to jest pan, który będzie odbierał moją córkę z przedszkola" Uwiez mi iz nie ma tego typu watpliwosci w zwiazkach ktore malzenstwem nie sa. Ojciec jest ojcem a matka matka (om-nie mam polskich znakow). :P

A pomyśł - jakie wrażenie byśmy zrobili. Parówa i dwe lady u jego boku. obawiam sie, iz byloby to wrazenie falliczne :D

czizas Brumko czerwiec niedługo myślę że Regres nas zaprosi jak bedzie robil na krakowskim przedmiesciu to na pewno Zawsze się można przebrać za Lajkonika i wbić się na wesele :classic_cool:

Brumko czerwiec niedługo myślę że Regres nas zaprosi jak bedzie robil na krakowskim przedmiesciu to na pewno" raczej będzie to w innym mieście :D Oczywiscie że was już dzisiaj zapraszam :D

broom Kobiety prą do ślubu bo chcą tego wszystkiego, co się z weselem wiąże." brumka coś w tym jest :D wystarczy poczytać trochę forum ślubnego;)