Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

brail

presja na malzenstwo - temat otwarty

Polecane posty

Jak do tej pory bez wyjatku wszystkie Polki jakie poznalem chcialy wczesniej czy pozniej zawierac zwiazek malzenski ze swoim ukochanym partnerem. Skad ta presja u Polek na malzenstwo i zawarcie slubu ? Juz pedze z wyjasnieniami dlaczego Polki. Ano tak sie sklada iz mieszkam poza granicami polski juz prawie dekade i zdazylem poznac sporo kobiet innych narodowosci i okazuje sie iz spora czesc z nich az takiego parcia na malzenstwo nie ma. Dla przykladu: obecnie pracuje z kobieta ktora od 10 lat jest w zwiazku z facetem maja razem dziecko ale jak sama twierdzi wcale jej owa ceremonia do szczescia nie jest potrzebna.

nie zgodze sie z Toba - myslisz stereotypowo. co prawda ja jestrm po slubie, ale zdecydowalismy sie na niego tylko ze wzgledu na chcec posiadania dzieci. a dzieci bez slubu nie chcialm miec. a na cala ta ceremonie bardziej nalegal maz wzielismy slub po 6 latach bycia razem i jakos nie przyspieszylo gadanie i pytania rodziny kiedy to bedzie

Gość nie kocha go
.

Gość nie dojrzales do malzenstwa
to nie masz pojecia czym ono jest i bawia mnie te uogolnienia bo w moim otoczeniu to faceci bardzo zbaiegali o slub z kobietami

Skad ta presja u Polek na malzenstwo i zawarcie slubu ?" bo mama z babcią naciskają bo kolezanki z Naszej Klasy mają już foty z mężami bo nie chcą zostać starymi pannami a przez to nie chcą być wytykane palcami w swoich wioskach bo naiwne myślą że chłopak po ślubie będzie inny:D itd :D

Gość fadsha
u niektorych kobiet jest jeszcze naturalna potrzeba zalozenia rodziny:)

w jakiz to sposob "Ja" mysle stereotypowo ? Jak wspomnialem jest to moja obserwacja Polek ktore w swoim zyciu poznalem, i podkresle iz kazda bez wyjatku nawet te ktore nie byly w zwiazkach podczas podejmowania tematu twierdzila iz malzenstwo MUSI byc. Zawarte wczesniej czy pozniej ale nie ma opcji aby go nie bylo jesli sie mysli o domu/rodzinie etc. Nie neguje rowniez faktu ze sporo facetow chetnych do zawarcia przysiegi sie znajdzie, jednak tutaj juz mozna zauwazyc wyjatki bo wsrod poznanych polakow poznalem facetow ktorzy uwzaja iz malzestwo do szczescia konieczne nie jest a wystarczy udany zwiazek i zdrowe podejscie do siebie miedzy obojgiem partnerow.

fadsha "u niektorych kobiet jest jeszcze naturalna potrzeba zalozenia rodziny" Dlaczego RODZINA = MALZENSTWO ? Jak wspomnialem znam kilka par ktore sa bardzo szczesliwe mimo iz w zwiazku malzenskim nie sa. Za to z cala pewnascia sa rodzina posiadajac dzieci, wspolny dom, zwiarzaka etc. etc.

Gość smmjset
Wsrod moich znajomych osoby obu chca tak samo slubu i nie ma tu roznic. Czasami bardziej chca chlopacy, czasami dziewczyny. Zalezy w jakim towarzystwie sie obracasz.

Gość smmjset
obu plci*

no tak sie składa :) z czego bardzo sie cieszę bo trafiłem w koncu na kobietę której zawsze szukałem :)

Gość smmjset
Zdziwilabys sie, a czego maja sie bac? Jesli spotkaja swietna partnerke to im wtedy bardziej zalezy.

Jesli spotkaja swietna partnerke to im wtedy bardziej zalezy." Ale to nie jest tak ze jak spotykamy świetna partnerkę to nam zalezy na małżeństwie z tą kobietą to nie odbywa sie tak wszystko tu musi byc rozeznanie tematu Ożenić sie to nie sztuka, sztuką jest wytrwać w takim małżeństwie Kobieta musi spełniac wiele warunków i aspektów by móc zostać żoną :D

Alicja to trochę przedwczesne gratulacje ale i tak Dziękuję :D w swoim i narzeczonej ( jeszcze) imieniu :D

Z pewnością musi spełniać wiele aspektów żeby zostać żoną " uwierz mi że spełnia :) Jestem z nią prawie 3 lata :D

Kobieta musi spełniac wiele warunków i aspektów by móc zostać żoną Regres, ja nie wiedzialam, że okazałes narzeczonej tyle łaski :D zuch!

Cześć Ala, hej Regres. Suknia z welonem już gotowa? Krawat wyprasowany?

Regres, ja nie wiedzialam, że okazałes narzeczonej tyle łaski zuch!" czis :D hahahaha oczywistą oczywistością jest to że owe warunki i ja spełniam dla niej :D :D:D brumka wiesz krawat , garniak to kwestia dnia bym kupił ;) MOja natomiast walczy z wyborem sukienki bo nie ma sprecyzowanego modelu jeszcze ;)