Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelka-rewelka

Chce kupić chomika, jakiego?gdzie?jaka klatka?

Polecane posty

Gość to i ja sie dolacze
ewelka - ja miałam i chomika i myszoskoczka. szczerze powiem że chyba bardziej polecałabym myszoskoczka z tego względu że one nie smierdzą. naprawdę. chomika czuc w pokoju nawet 2 dni po sprzatnieciu klatki, a myszoskoczka nawet po 7 tygodniach nie czuc. moze troszke mniej dają sie oswoic ale tez sa super, bardzo żywe i czasami hałasujące, ale to jak kazdy gryzoń :P ja miałam jednego myszoskoczka, choc teoretycznie powinno ich byc wiecej. ale moj na brak rozrywki nie narzekał :P

Gość to i ja sie dolacze
haha :D czy po SIEDMIU tygodniach nie czuc to niewiem :d az tak dlugo nie trzymalam nigdy :P miałam na mysli 2 (DWA) tygodnie :P

Gość ewelka-rewelka
czy myszoskoczki dają mleko ?

Gość ewelka-rewelka
to o mleku nie podszyw to ja

Gość ewelka-rewelka
Oczywiście ze to o mleku to PODSZYW! Dziękuje za poważne odpowiedzi :) Co do myszoskoczków, nigdy nie miałam z nimi do czynienia, ani nie znam osób które by je chodowały więc chyba byłoby mi ciężko podjąć się takiego zadania:) Narzeczony namawia mnie na szczura, bo sam kiedyś miał, ale jakoś nie jestem przekonana, bałabym się że może być agresywny. Choć on mówi że szczury to inteligentne zwierzęta i swojego opiekuna by nie zaatakowały, no ale chyba wolę chomika :)

Gość xcvcvx
był kiedys u mnie samiec syrysjski - zdechł wiec zakup nowego potem kolejny po 2 latach też zdechł oba nie gryzły . Nastepnie była samica i samiec . Samic gryzła moje palce i atakowala tez samca . Moze jakas wscieklizna ?

Gość offerka
gdzie kupić chomika to nie wiem - bo nie wiem skąd jestes, a zwierząt internetowo bym nie kupowała. Natomiast gdzie i jaką klatke? Dobrym sklepem i co wazne tanim jest klatki.org. Wybór klatek to full serwis, szybka przesyłka itp itd. Zamawialismy tam juz 3 klatki i każda była okej:)

Gość karszanka
swoja klatkę też na klatki.org brałam i faktycznie szybko, spory wybór i w dobrej cenie, więc również mogę polecić. Co do zwierzątek - kupować od sprawdzonych hodowców, którzy profesjonalnie się tematem zajmują, zwierzaki z marketów i sieciówek to często duży problem;/

Gość chomikarz
Dla syryjskiego klatka będzie za mała. Dokup drugą podobnych rozmiarów i połącz (ale tak, żeby nie miał możliwości uciec - ja tak zrobiłem) albo kup większą, 60x40 wystarczy ale wiadomo, im więcej tym lepiej. Zwróć uwagę na wysokość, bo chomik dla zdrowia kręgosłupa powinien biegać prosto w kołowrotku, a więc ten powinien być duży - bo i chomik syryjski może urosnąć duży, zwłaszcza samiec. Co by tu jeszcze...:) co do oswajania to różnie bywa, mój ma pół roku i jeszcze się nie oswoił do końca :(, chociaż dotknąć się da i nawet (z oporami) wziąć na ręce, a i pamiętaj, żeby puszczać go parę minut dziennie po podłodze np. w pokoju. :)