Gość lubię gotować Napisano Marzec 3, 2012 zupa cebulowa z grzankami,dorsz pieczony w warzywach,surówka z kiszonej kapusty, ziemniaki gotowane, kompot wiśniowy.Jutro zupa z suszonych grzybów,zrazy wołowe w sosie ,kasza gryczana,buraczki,owoce w galaretce(trzeba opróżnić zamrażarkę :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość u mnie dzis sałatka z Napisano Marzec 3, 2012 kapusty pekiństkiej, kukurydzy, cebuli czerwonej, zielonego ogórka, pomidora z grillowanym indykiem i sosem czosnkowym :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sałatka może być na Napisano Marzec 3, 2012 śniadanie:), kukurydza, szynka, jajko, ser , pomidor, majonez, wszystko wymieszać i do lodówki zupy -krem robicie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nastawiłam fasolę do Napisano Marzec 4, 2012 namoczenia, a teraz się gotuje z boczkiem wędzonym. Jutro fasolówka, taka ala lecho. Dodam paprykę i kiełbaskę. U mnie też opróżnianie zamrażarki, bo wczoraj były jagody z ryżem i śmietaną :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Marzec 4, 2012 Rosół, mięso z zupy , ziemniaki z sosem chrzanowym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja dzisiaj robiłam pyszne Napisano Marzec 4, 2012 roladki z piersi z kurczaka nadziewane mięsem mielonym wieprzowym w sosie pieczarkowym z ryżem i sałatka z brokułem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wolę oglądać normalny Napisano Marzec 5, 2012 Rosół, ziemniaki z pieczarkami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kto widzial i wie????/ Napisano Marzec 5, 2012 dzisiaj biednie, zupa pomidorowa z makaronem i zapiekanka chlebowa z resztkami z lodowki (szynka, boczek, papryka czerwona, ser zolty) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Marzec 5, 2012 duszone plastry karkówki kasza pęczak surówka z kapusty kiszonej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nastawiłam fasolę do Napisano Marzec 5, 2012 Uwielbiam pęczak... U mnie było wyjadanie fasolówko-lecho do dna. Na jutro duszą się żeberka, ale w jakim sosie to jeszcze nie wiem, chyba musztardowy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kapuśniak, naleśniki z Napisano Marzec 6, 2012 truskawkami mrożonymi i jogurtem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość u ewki jak Napisano Marzec 6, 2012 zwykle karkowka:D a takie polaczenie z peczakiem i kapusta ? "godne podziwu" :D:D:D:D:D:D:D:D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Marzec 6, 2012 dobrze, że dowiedzialaś sie o tym rano, bo tak to cała noc nieprzespana by była :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
LICENCJA:) 0 Napisano Marzec 6, 2012 jak widzę ewa jesteś " kontrowersyjna " na wielu polach :D Nawet karkówka w twoim wykonaniu wzbudza w ludziach emocje :D czasmi zagladam tutaj i jak nie mam pomysłu na obiad - to tutaj zawsze znajdę choć inspirację . Co by tu na czwartek ugotować , tylko żeby póżniej szybko podgrzać ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cfvbn Napisano Marzec 6, 2012 jak trzeba miec zryty beret aby meldowac wszem i wobec, co u kogo na talerzu sie znajduje? moze zacznijcie pisac od dzisiaj o ktorej chodzicie sikac, srac, i opiszcie caly przebieg stosunkow plciowych z dokladnoscia co do sekundy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cfvbn Napisano Marzec 6, 2012 jak mnie mój stary bije kutachem po ryjcu to znaczy, że też mam pisać o tym tutej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość rozalinda zielona Napisano Marzec 6, 2012 do tej powyżej-a co-kręcą Cię taki tematy? bloga załóż, może ktoś Ci będzie komentarze pisał, to sobie poczytasz.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość rozalinda zielona Napisano Marzec 6, 2012 a w temacie-u nas dzisiaj naleśniki z białym serem i z dżemem wiśniowym-co kto woli, zupy nie będzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cfvbn Napisano Marzec 6, 2012 co tutej wejde zawsze o jedzeniu i karkówkach i innych pierdołach. O książkach pogadajcie wkońcu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość taka jedna madrala Napisano Marzec 6, 2012 do tej wyze- temat jest o gotowaniu , tepaku!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość rozalinda zielona Napisano Marzec 6, 2012 wybralam z menu lyk kociej spermy. Nie omieszkam zaznaczyc, iz sperma pochodzi z kota Ewy 33 smak karkowkowy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kantarella Napisano Marzec 6, 2012 Witaski:) Ja do tych leniwych naleze, wiec na obiad zupa rybna z czosnkowymi grzankami. Krotki przepis: dwa filety z dorsza, dwa z lososia, 1 por, bulion rybny, troche smietany i ostre przyprawy - papryka i pieprz. Na goracy bulion wrzucam ryby pokrojone w kostke, po zagotowaniu zaprawiam smietana i przyprawami, a na koniec dodaje pokrojony por i natychmiast podaje. Sztuka polega na tym, zeby nie gotowac za dlugo - to zupa chwilowka:)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
axxk 0 Napisano Marzec 6, 2012 witam ja wlasnie gotuje rosolek taki prawdziwy z wiejskiej kury:) na drugie mielone + marchewka z groszkiem. robie jeszcze sałatke ryzowa na kolacje i jutro:) mam zamiar nie gotowac przez 3 dni:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Marzec 6, 2012 Zupa z kluskami lanymi, makaron z pieczarkami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jcvghbjn Napisano Marzec 6, 2012 Kantarella od kiedy to gotuje się oryginalna zupę rybną na filetach samych ?:) oj wy kuchareczki:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wytlumacze ci, kuchareczko: Napisano Marzec 6, 2012 nie na SAMYCH filetach, tylko filetach i bulionie rybnym. czyli tak, jakby na calych rybach, ale w ramach oszczednosci czasu kupujesz gotowy bulion lub wywar rybny i filety. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jcvghbjn Napisano Marzec 6, 2012 "w ramach oszczednosci czasu kupujesz gotowy bulion lub wywar rybny i filety." o ja pierd...... :D czy ty w ogóle czytasz co sama piszesz????????? :D:D:D:D:D: i ty to jesz ?????????? i jeszcze karmisz wlasną rodzinę tym ???:D:D:D wiesz ty co ? nie wypowiadaj się w ty dziale :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wytlumacze ci, kuchareczko: Napisano Marzec 6, 2012 ja nie karmie tym swojej rodziny, tylko tlumacze, co miala na mysli autorka tamtego posta o zupie rybnej, a tobie o co chodzi? nastepny popis blazenstwa i wulgaryzmu? ale gdybym miala robic zupe rybna, to tez bym kupila wywar rybny w kartoniku, ktory nie jest az tak idealny w smaku jak wywar rybny zrobiony samemu, ale jest to przyzwoity, naturalny produkt. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 6na9 Napisano Marzec 7, 2012 Mój obiad z tych kombinowanych, co tam w lodówce: a tam jajka, trochę jogurtu nat., kawałek sera i trochę warzyw w pojemniku, z czego część już nieźle podsuszona, cholera - nawet mleka nie ma - ktoś pusty karton wsadził do lodówki!!! Temat obiadu: wegetariańskie krokiety pod pierzynką. Usmażyłam naleśniki "z wody z mąką i jajkiem - bardzo dobre, kto powiedział, że musi być mleko!- dodałam trochę jogurtu. Nadzienie krokietów to podsmażona cebula, kawałek papryki, trochę pieczarek, sporo kapusty pekińskiej i pomidor, przyprawy: sól, pieprz, majeranek, oregano. Zrobiłam sos beszamelowy i wtarłam do niego sera tyle co miałam. Na naleśniku układałam trochę nadzienia, na tym sporą łyżkę sosu i składałam jak typowy krokiet. Przysmażałam na patelni na rumiano, bez żadnego panierowania - rodzina zachwycona, polecam. Bardziej wyraziście będzie z kapustą kiszoną. Czasami coś z niczego wychodzi lepiej niż planowane dokładnie danie, pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do pani powyzej: Napisano Marzec 7, 2012 super pomysl :) smacznie i oszczednie, a nawet zdrowo ... a przy tym smakowa niespodzianka ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach