śliczniotka 0 Napisano Kwiecień 3, 2012 Zupa ryżowa, żeberka z kaszą gryczaną Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mi mała niezalogowana Napisano Kwiecień 3, 2012 tapas, mmm:) a paellę lubisz? dzisiaj mąż znów gotował;) ja mam zapieprz w pracy, a on urlopował się 2 dni. zrobił pyszne danie - duszone kawałki polędwicy wieprzowej w sosie porto, podsmazone talarki ziemniaków, i surówkę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nic wielkiego, to hiszpań Napisano Kwiecień 3, 2012 ska potrawa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do poprzedniczki: Napisano Kwiecień 4, 2012 a co jest twoim zdaniem wielkie, na przyklad? bo gadasz tak bez sensu ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mała pieprzy trzy po trzy Napisano Kwiecień 4, 2012 o żarciu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ona nie pieprzy Napisano Kwiecień 4, 2012 a pierdoli i to marnie pierdoli :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ej ty no, Napisano Kwiecień 4, 2012 ty za to tam u gory wypowiadasz sie bardzo merytotycznie i produktywnie :P w przeciwienstwie to tych, ktorych krytykujesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pipik Napisano Kwiecień 4, 2012 ej ty no, znalazla sie ta co wypowiedzila sie na temat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dzisiaj na obiad grochówka Napisano Kwiecień 4, 2012 jw :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Kwiecień 4, 2012 Zupa cebulowa z grzankami, kotlet drobiowy, ziemniaki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Kwiecień 4, 2012 gotuje się kapuśniak na wędzonym żeberku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kantarella 0 Napisano Kwiecień 4, 2012 Paelle baaardzo lubie, ale taka oryginalna z owocami morza:) Tappas to nie hiszpanska potrawA, ale jakby styl, bo to caly szereg "drobnych potraw" jedzonych jedna po drugiej i popijanych wspanialym winem. To celebrowanie posilku. A dzisiaj mialam karkowke - Ewa sie ucieszy:) Z brokulami w sosie cafe de Paris i mlodymi ziemniakami. Rano kupilam piekne kotlety wlasnie z karkowki i przyrzadzilam je na orientalny sposob: w polskiej kuchni najpierw sie mieso podsmaza i pozniej dusi, a ja najpierw ugotowalam w przyprawach do miekkosci i odparowania wody i dopiero wtedy dodalam troche oliwy i podsmazylam z cebulka. Takie mieso ma wszystkie smaki przypraw i rozplywa sie w ustach. Dla nowicjuszy rada: wody nalezy dac tyle, zeby mieso sie ledwie przykrylo i po okolo 40 minutach bylo wszysko odparowane - trzeba pilnowac, jesli sie nie ma wprawy, zeby sie nie wygotowalo i nie przypalilo:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tapas a nie tappas, cieciu Napisano Kwiecień 4, 2012 jeden Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kantarella 0 Napisano Kwiecień 4, 2012 W moim kraju nazywa sie to tappas. A zreszta... wazne, ze smaczne, nieprawdaz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wszedzie nazywa sie TAPAS Napisano Kwiecień 4, 2012 w angielskim tez, juz kurwa nie robcie z siebie takich swiatowych skoro nie jestescie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kantarella 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 A jednak nie wszedzie. Cos malo swiatowy sam jestes skoro nie wiesz, a przeciez tak latwo sprawdzic:P Inteligencji tez na to ci nie wystarcza, ale chamstwa na przeklinanie masz w nadmiarze:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tylko u pojebanych niemcow Napisano Kwiecień 5, 2012 jest "tappas"... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kantarella 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 Wiec jednak jest? Podpowiem ci, ze nie tylko u Niemcow. A czy po....nych? Zapewne ty nic z po...banoscia nie masz wspolnego skoro uzurpujesz sobie prawo do oceny. Jakis produkt partenogenezy jestes:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Kwiecień 5, 2012 kapuśniak wyszedł palce lizać :) dobry patent z tym wędzonym żeberkiem szkoda, że nie da się takiego kupić w normalnym sklepie no, ale póki co, mam dostęp do wiejskiego targu, to mogę gotować :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kantarella 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 Ewa, probowalas gotowac zypy na wedzonym kurczaku? Bo ja tak wlasnie robie. Zeberka troszke za tluste dla mnie, a poza tym nie przepadam za smakiem gotowanych, wieprzowych kosci. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Kwiecień 5, 2012 szkoda mi wędzonego kurczaka do zupy, zjadam takowego na poczekaniu :) te żeberka były całkiem "chude", poza tym zawsze można ściągnąć tłuszcz z wierzchu zupy, jak wystygnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dobre teksty Napisano Kwiecień 5, 2012 dobre teksty hehehe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość na wędzonych żeberkach Napisano Kwiecień 5, 2012 kapuśniak jest lepszy ;) Ja np na wędzonych skrzydełkach z kurczaka ostatnio gotowałam barszcz, wyszedł pyszny, do tego ze smakowitą wkładką w postaci właśnie wędzonego skrzydełka ;) Dzisiaj u mnie na szybko kotlety mielone z ziemniakami i buraczkami na ciepło. Ewa - kapuśniak robisz z kapusty kiszonej czy ze świeżej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Kwiecień 5, 2012 zwykle z mieszanki pół na pół, ale tym razem z samej kiszonej, bo mi dużo z surówki zostało i nie miałam też słodkiej wyszedł oczywiście bardziej kwaśny, niż zwykle, ale też bardzo dobry część mięsa z żeberek pokroiłam jeszcze przed gotowaniem w kostkę a część została na kości Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kantarella 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 Tez lubie wedzonego kurczaka, ale zdecydowanie bardziej mi smakuje po ugotowaniu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mam dzis na obiad Napisano Kwiecień 5, 2012 spagetti carbonara tj. sos smietanowy+boczek+cebula+pieczarki....mmmm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość heikik Napisano Kwiecień 5, 2012 w carbonarra nie ma pieczarek ani cebuli...:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Chaczapurrri Napisano Kwiecień 5, 2012 A mnie się dziś nic nie chce gotować. Wyjeżdżam do domu na święta za godzinę, a została mi jeszcze jedna jakaś sałatka węgierska Dega, gotowa do zjedzenia, więc ją wszamam za chwilę :) W rodzinnym domku, będzie czekał na mnie dwudaniowy obiad, a właściwie to pewnie już kolacja ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kantarella 0 Napisano Kwiecień 5, 2012 Heikik, a co ty masz dzisiaj na obiad? Na pewno cos bardzo profesjonalnego:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mam dzis na obiad Napisano Kwiecień 5, 2012 coz, moje carbonara ma cebule i pieczarki,bo lubie takie wariacje i nie trzymam sie scisle przepisow :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach