Gość wenb Napisano Maj 14, 2012 u mnie fasolka po bretońsku ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Maj 14, 2012 U mnie to samo :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość desperatka.................... Napisano Maj 15, 2012 ja mam grochowke Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kantarella 0 Napisano Maj 15, 2012 U mnie tez dzisiaj grochowka na wedzonych nogach kurczakowych. I duuuuzo majeranku, pycha. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość trykam Napisano Maj 15, 2012 A ja dziś zrobię makaron z krewetkami :) Tutaj znalazłam inspirację: http://owocemorza.blogspot.com/2012/05/owoce-morza-z-makaronem-ryzowym.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Maj 16, 2012 Obiad skromny, zupa jarzynowa, parówki z sałatką Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Maj 16, 2012 u mnie dzisiaj coś gotowego będzie, bo wczoraj nei mialam czasu na gotowanie albo pierogi, albo nie wiem, co... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wenb Napisano Maj 16, 2012 Obiad u mamy :p Bitki w sosie własnym z kluskami śląskimi i buraczkami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Styczniowy przyjaciel 0 Napisano Maj 16, 2012 Gulasz tak jak wczoraj. Dziś zrobię albo z gotowanymi ziemniakami lub z plackami ziemniaczanymi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Maj 16, 2012 jeszcze mielone jednak zostały i trochę kurczaka poimprezowego na kolejne dni - młoda kapusta z ziemniakami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Maj 18, 2012 pieczony kurczak na blaszce, pieczone ziemniaki do niego, surówka z sałaty lodowej, rzodkiewki, pomidorków i cebuli/szczypioru Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mi mała niezalogowana Napisano Maj 19, 2012 dzisiaj na szybko przed-urlopowo, żeby wyczyścić lodówkę z resztek. makaron penne, do tego podsmażony na oliwie tuńczyk z czosnkiem i ziołami + pesto. na kolację (bo to lekkie danie) sałatka z fetą. taki przedsmak wakacji;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Maj 19, 2012 Pierogi ruskie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Oliwka29 Napisano Maj 20, 2012 U mnie dziś na szybko pieczone ziemniaczki z ziołami do tego nuggetsy i gotowa sałatka warzywna z fasolą meksykańską ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Proszek do prania 0 Napisano Maj 20, 2012 pieczone ziemniaczki z rybką i colesław Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Maj 20, 2012 Pomidorowa z ryżem, kurczak z mizerią Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Brionny Napisano Maj 20, 2012 Podczytuje Was czasami wiec sie dolacze. Dzisiaj poszalalm na calego, gosci na obiedzie 4 sztuki i nas trojka domowych. A byla pomidorowa z makaronem, male ziemniaki z cebula i koperkiem, zrazy w sosie pieczarkowym, kulki drobiowe w warzywach, buraczki, fasolka, coleslaw a na deser tarta ze sliwkami... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Brionny Napisano Maj 20, 2012 Aha no i pozdrawiam Ewe 33... Juz dawno mialam to zrobic;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wenb Napisano Maj 20, 2012 Ja dzisiaj ugotowałam rosół a na drugie miałam łazanki wczorajsze ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nceownvjce Napisano Maj 20, 2012 Brionny jak raz sie "wykosztowala", to postanowila zablysnac:D do tej pory tylko podczytywala:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bogdań z krakowa Napisano Maj 20, 2012 Ziemniaki, kurczak i ogórki które kisiłem w pantalonach Ewy 33. 2 dni się kisiły Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Maj 20, 2012 właśnie mam go na działce i nie wiedziałam, co z nim począć... wygląda całkiem do rzeczy, po kurczaku będzie ratatuj/a a potem ten szpinak wg powyższego przepisu zobaczymy, czy to się da zjeść bez tłumaczenia sobie - że chociaż zdrowe... ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Maj 20, 2012 doczytałam poprzednią strone, Brionny, pozdrawiam również, chociaż bezpieczniej jest mnie nie lubić, a najlepiej - nie znosić w przeciwnym przypadku można narazić się na złośliwości mojej kafeteryjnej powsinogi, która wiernie mi towarzyszy juz od chyba kilku lat a może od kilku miesięcy, nie skupiam się, więc nie pamiętam tym bardziej - pozdrawiam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość i jak ten szpinak z makaronem Napisano Maj 21, 2012 dobry był? :) dla mnie najlepsze połączenie do szpinaku to cebula, czosnek i ser feta. mmmm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Maj 21, 2012 wg ww grafika to na koniec tygodnia wypadnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Wuwuzelka Napisano Maj 21, 2012 Ryż, kurczak upieczony z przyprawą do gyrosa, sałatka z kalafiorem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wenb Napisano Maj 21, 2012 krupnik, kotlety mielone z ziemniakami i kapustą zasmażaną :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość maggie....32 Napisano Maj 21, 2012 zapiekanka ze skarbnicy przepisów rodzinnych - makaron+mięsko+pomidorki+ser http://homesweethome.blox.pl/2012/05/Zapiekanka-z-makaronem.html a jutro przymierzam się do kurczaka, tylko jeszcze nie wiem jak ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wenb Napisano Maj 21, 2012 Też mam szpinak w ogródku :) pierwszy raz zasiałam i już całkiem spory jest ale nie mam pomysłu co z niego zrobić. Myślę o sałatkach ze świeżym szpinakiem ale co jeszcze? Ogólnie to tylko ja lubię takie warzywka, domownicy wolą polską zwykłą kuchnie czyli mięso, ziemniaki i coś do tego ale nie koniecznie, ja lubię eksperymentować :) Jeśli macie pomysły na świeży szpinak to bardzo chętnie skorzystam :) Posiałam również cukinię ( w zeszłym roku było jej sporo i rozdawałam bo naprawdę nie miałam już z niej co robić) , pomidory, fasolkę szparagową, kapustę (zawsze sie przyda :)) ogórki, rzodkiewki i brukselkę :) Co do tego szpinaku to naprawdę nie mam pomysłów, raz kupiłam mrożony i przygotowałam jak pisało na opakowaniu ale nie smakował nam, kiedyś jadłam pyszne piersi z kurczaka nadziewane szpinakiem ale nie wiem jak zrobić, może ktoś z Was ma przepis? Pozdrawiam ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bocian który nie śpi Napisano Maj 21, 2012 Dziś na obiad ziemniaki, kurczak marynowany w pantalonach Ewy 33 do tego kiszone ogórki też marynowane przez Ewę 33 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach