Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba mialam racje

Kolezanka chciala odkupic wozek ode mnie i sie obrazila jak podalam cene

Polecane posty

Gość chyba mialam racje

Kolezanka chciala ode mnie odkupic wozek Emmaljunge, za ktory zaplacilam ponad 2500zl. Nie planowalam sprzedazy ale od poczatku zachwycila sie wozkiem i podkreslala ze chce go kupic. Wozek jest w stanie idealnym, wczoraj jeszcze ogladala, powiedzialam, ze sprzedam za 1800zl. Na co ona sie zdziwila z oburzeniem zapytala czemu tak drogo i czy dla kolezanki nie moge taniej. To powiedzialam, ze jasne, ze w sumie moge obnizyc i za 1500zl nich bierze. To uslyszalam, ze wredna jestem, ze chce zarabiac na kolezance. Wiecie, nie chce zarabiac na niej, ale jak mam oddac za darmo to dam szwagierce, bo nie dawno oznajmila, ze jest w ciazy. A jak juz mam sprzedawac to chcialam sprzedac za konkretna cene. Spytalam ile ona by zaproponowala to uslyszalam, ze maks 1000zl bo na wiecej jej nie stac. Nie wiem dlaczego mi glowe zawracala w takim razie, bo wiedziala ile wozek kosztowal i wie w jakim jest stanie. Gdy odmowilam jej to sie doslownie obrazila. Glupia troche sytuacja, ale chyba mialam racje, prawda?

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Miałas racje pewnie, łudziła sie ze Cie na litośc weżmie?? Niech kupi taki na który ja stac

Gość oczywiscie ze
mialas racje a kolezanka myslala, ze trafila na frajerke :-0 nie wiem skad sie biora tacy ludzie bez wyobrazni i poczucia jakiegos wstydu :-0

Jak tak sobie czytam podobne wpisy, to chyba wybiorę się w końcu do jakiegoś "firmowego" sklepu i obrażę się, że tak drogo :)

Gość chyba mialam racje
wlasnie tez mi sie wydaje, ze mialam racje. Tym bardziej, ze wozek i model jaki posiadam kosztuje obecnie 3000zl co sprawdzalam az z ciekawosci. Uwazam, ze 1500zl to nie jest tak duzo jak za wozek w idealnym stanie. I tak przeciez zeszlam jej z ceny. A jak wiedziala, ze na drozszy niz 1000zl nie bedzie jej stac to po mi glowe zawracala i prosila by jej sprzedac?

Gość nie bylam tam, ale bylam w
z tym 1800 to przesadzilas. za uzywany wozek liczy sie 50%, czyli 1200 powninien kosztowac (no w porywach 1300) i tak wlasnie kosztuje najczesciej na Allegro. za 1500 to tylko cwaniaki wystawiaja (komisy, ktore skupuja je za pareset zlotych mniej i licza na zysk).

a jaki model jesli mozna spytac?

Gość jesli dziecko
a jaką masz?? Jak się sprawował i w ogóle. Strasznie mi się te wózki podobają i zastanawiam się nad ozon city albo nitro city

tym 50% to chodzi oczywiscie o wozek uzywany w idealnym lub bardzo dobrym stanie (najczesciej po jednym dziecku)

Gość chyba mialam racje
Model duo combi classic. Teraz kosztuje 3000zl, wiem bo sprawdzalam, ja kupilam za 2788zl. Wozek jest w stanie idealny dlatego uwazalam, ze 1800zl bedzie ok, ale ze po znajomosci to zeszlam te 3 stowki z ceny. Nie mam ochoty dawac wozka idealnego komus za pol darmo. Rownie dobrze moge oddac szwagierce, bo wole dac jej niz obcej osobie sprzedac za smieszna cene

ja mialam cerox city (dawna nazwa tego co sie teraz nazywa nitro city) i bylam bardzo zadowolona. one sa bezawaryjne. wydaje mi sie jednak ze autorka przesadza albo temat jest glupia prowokacja dla zabicia czasu lub wzbudzenia taniej sensacji. ja nawet nie dalam za swoj 2500 wiec niech nie przesadza. a modele edge i classic byly wtedy nawet tansze od ceroxow lub w porownywalych cenach. liczenie wiecej niz 50% za uzywana rzecz jest nie fair i tyle.

Gość chyba mialam racje
sprawowal sie swietnie. Ogolnie polecam, bo dobrze sie prowadzil, ale nie polecam jak ktos mieszka na wysokim pietrze, gdyz wozek nie nalezy do najlzejszych

Nawet jakby chciała za niego 1.250, to koleżanka pewnie i tak by go nie wzięła, bo chciała przeznaczyć na wózek 1000 zł. Szukała okazji, jak każdy, ale obrażać się nie miała prawa. Każdy chce zarobić, zwłaszcza jak wydał tyle kasy na wózek. Do Emaljungi jest wiele podobnych modeli, na pewno kupi coś w przedziale cenowym do 1000 i w dodatku nówkę.

Gość jesli dziecko
ja myślę, że autorka ma rację. Jeśli coś sprzedaję mogę zażyczyć sobie za to ile mi się podoba i nie ważne czy ta rzecz jest używana czy nie a jak ktoś nie chce to niech nie kupuje. Jak sama piszesz te wózki są bezawaryjne więc są bardzo dobrej jakości do tego autorka pisze, że jest w stanie idealnym więc nie chce go oddawać za małe pieniądze i w tym przypadku woli oddać komuś z rodziny więc w pełni ją popieram

Gość chyba mialam racje
nitro city nie ma takich kolek jak ten moj model, a mi zalezalo na duzych i pompowanych kolach

Gość szuszufla
Idiotka z niej. Spytala, ok, mogla nie znac ceny, ok, ale jak poznala, to przeciez zawsze sa 2 mozliwosci - mozna kupic albo nie kupic. Nie przejmuj sie, takich glupich znajomych to nawet nie szkoda stracic

Gość jesli dziecko
a mi właśnie chodzi o przednie skrętne z blokadą do jazdy na wprost :)

Gość też jestem zdania
że miałas pełne prawo chcieć za wózek 1800zl a kupująca miała prawo odmówić kupna ale po co sie od razu obrażać! liczyła na to,że jej sie uda za smieszne pieniądze kupić drogi wózek. Wózek jest świetny!!!!

a no tak myslalam ze classic (dawna nazwa smart, ale model ten sam). nowe sa warte okolo 2000 wiec ktos cie ladnie orzezbil przy zakupie i ty teraz robisz to samo.. (3000 to kosztuja na chromowanym podwoziu jak w mondialu, a nie zwyklym i szczerze watpie ze akurat je masz). przesadzasz.

Gość chyba mialam racje
wiem jaki mam wozek i akurat posiadam ten sam co podalam w linku. Tak, tak na chromowanym podwoziu. Za wozek zaplacilam taniej, bo promocja byla akurat w tym czasie co kupowalam. Nikt mnie nie oszukal.

oczywiście, że autorka ma rację. Koleżanka chyba jakaś niepoważna jest i tyle i uważam, że nie ma co sie przejmować. Normalne osoby najpierw pytają o cenę a potem się napalają albo nie. Strzelenie focha to pokazanie jakim sie jest niedojrzalym i tyle. Jak sie idzie do sklepu to albo sie kupuje cos w takiej cenie, za jaką jest wystawione, a jeśli jest za drogie (nawet po rabacie) to się szuka czegoś tańszego i tyle. Jak mnie wkurzaja tacy ludzie którzy by wszystko za darmo niemal chcieli to szok 😡

Gość szuszufla
Co to znaczy, ze przesadza? Ona moze podac cene jaka chce, nawet i 5 000, a jak komus nie pasuje, to niech nie kupuje, przeciez nikt nikogo nie zmusza. A jak wozek jest jak nowy, to cena o 700 zl nizsza niz cena zakupu to naprawde zaden powod do narzekania. Zreszta kto jej kaze kupowac drogi wozek, jak ja stac na tanszy? Niech sobie poszuka tanszego, na pewno znajdzie. To tak, jakbym miala 100 000 zl, kolezanka by sprzedawala dom i ja bym sie obrazala, ze mi go nie sprzeda za te 100 000, tylko chce 400 000, bo ja w mieszkaniu w bloku to mieszkac nie chce

Gość chyba mialam racje
ty piszesz o modelu smart, one sa tansze owszem, ale to nie moj wozek. Nie rozumiem dlaczego chcesz mi wmowic, ze posiadam inny wozek

no tak wlasnie myslalam :o dalas link do modelu mondial. a mondial jest na sztucznych skorach, chromie i ma biale opony wiec nie porownuj swojego modelu do mondiala. mylisz modele i ceny i na sile zawyzasz wartosc swojego. daj spokoj. nie chodzi o to zebys sprzedawala z 1000 zl ale 1200 to cena fair, a 1500 to max (komisowa). ktos zarobil na twojej naiwnosci i teraz chcesz sie odegrac na kims innym.

Gość szuszufla
nie bylam tam - co ty pierdolisz? Czy ona te kolezanke zmusza do zakupu? Ona podaje swoja cene, a kolezanka moze kupic albo nie kupic

smart to to samo co classic (zmieniono w tym roku nazewnictwo i dodano do wyboru stelaze, w zaleznosci od ktorych ZMIENIA SIE CENA) tak samo jak dawny cerox (z dwoma malymi kolkami z przodu) to dzisiejszy nitro ten co ty dajesz za przyklad to mondial - wyzsza polka, a ty masz przeciez zwykly classic

Gość chyba mialam racje
ty chyba masz problem z czytaniem. Podalam link do mojego wozka, a nie podobnego. Jak nie wierzysz to twoja sprawa. Wozek byl zakupiony, a raczej zamawiany ze sklepu a nie z hurtowni. Mam paragon i gwarancje na niego