Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CC czy SN

Gdyby ktoś dał wam wybór, co byście wybrały: CC czy SN??

Polecane posty

sn ale ze znieczuleniem rodziłam 2 razy sn bez znieczulania no i coz bol niesamowity cc bym nie chciała bo boje sie operacji

Gość proszęęę
TYLKO SN ! RODZIŁAM sn i cc i tylko sn!!!!! Po sn kilka h po porodzie mogłam wstać do córeczki,a po cc tydzień chodzić nie moglam,nie mówiac o zajmowaniu sie dzieckiem!

Gość gosc1212
tylko i wyłącznie wybieram cc. Na szczęcie lekarze juz raczej nie robia problemów. Kazdy powienien miec wybór, ja nigdy nie zdecydowalabym sie na porod sn. Za dużo znam przypadków komplikacji. Co do bolu, wole pomęczyć sie kilka dni "po" niż mieć krocze zmasakrowane i nie wiadomo co poźniej z nietrzymaniem moczu... Pewnie i są dobre porody sn, ale ja wole nie ryzykować. Zobaczycie, że za jakis czas cc będzie robione bez łaski.

Gość mama juz dwojeczki
Dwa razy rodzilam sn, chociaz mialam wybor. NIGDY W ZYCIU nie zdecydowalabym dobrowolnie na cc. NIGDY!

Gość t4genbrs
ZDECYDOWANIE PORÓD NATURALNY. Dlaczego? owszem kiedy zaczeły sie skurcze i to krzyzowe-nie było lekko... męczyłam sie dwie doby,przez mysl wtedy przeszło,ze fajnie pewnie miec cc-a nie męczyc sie ze skurczami... JEDNAK.. kiedy urodziła... i wiedziałam.. ,,czym pachnie,,poród naturalny cieszyłam sie ze rodzialam naturalnie.Po pierwsze nie peklam,ale dzidek mnie ,,tam ,,obtarł więc mnie lekko zszywano-nic nie bolało! faktycnzie po urodzeniu dziecka momentalnie przestaje bolec :D nie wierzylam w to jak mówiły to inne kobiety :),godzine po porodzie siedzialam :), chwile potem prysnzic i sama funkcjonowalam... mialam naprawde lajtowy połóg.. jedynie szwy zanim sie rozpusciły powodowały ze mnie piekło podczas toalety,ale to były sekundy pieczenia,bo wiadomo,ze zaraz po sie obmywalo rane i było ok. Uważam ze nie warto dac sie ciac i cierpiec potem dluuugo po operacji cc.ale jak kto woli!

Ja urodzilam dwoch synow sn i naprawde polecam . W zyciu bym sie nie zdecydowala na CC z wlasnej woli. Przeraza mnei zwlaszcza podawanie znieczulenia... Pierwsze rodzilam 5h drugie niecale 2 przy czym samego bolu bylo 15min ale mialam naprawde super polozna 👄 W ogole polecam szpital w Nowym Saczu - super opieka. aha co do rozepchanych pochw, roznych pekniec, hemoroidow itp strasznych rzeczy mnie to ominelo i powiem wam , ze po drugim porodzie w lozku jest duuuzo lepiej niz nawet przed pierwsza ciaza.