Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam być silna

Moja babcia ma raka jak jej powiedzieć????

Polecane posty

Gość mam być silna
Witam, Bylismy dzisiaj w centrum onkologii. Jestem zła,ze ciagnęłam tam babcię. Naczekałyśmy sie w kolejce, babcia nie dostała sie na konsultację termin jej wyznaczyli na koniec marca!!!! Po konsultacji jeszcze będzie niewiadomo ile czekała na chemie albo na śmierć jak nie dadzą zgody. Dlaczego szpital,który dał mi skierowanie nie powiedział że tak to wyglada? że mogę sama ją zapisać na konsultacje bo i tak jej z miejsca lekarz nic nie powie?? Niepotrzebnie tylko dziś patrzyła pół dnia na bardzo chore osoby, dzieci...Pielęgniarka z którą dziś tam rozmawiała była w szoku o braku takich informacji, podobno tak tam jest zawsze bo ludzie z całej Polski przyjeżdzają. Była kobieta pociągiem z gdańska, ledwo chodziła i też ma czekać tyle samo a dziś ją odprawili:-( Babcia z jednej strony cieszy się,że wrócila do domu ale boli ją bardzo a ze szpitala z którego wczoraj wyszła nie dostała recepty na silne leki przeciwbólowe. Musze tam jeszcze raz jechać. Przecież ona do końca marca moze nie przeżyć.

Gość mam być silna
na szczęście nic sie dzis nie dowiedziała prawdy o swoim stanie. Pielegniarka patrząc na badania tylko popatrzyła na mnie i zapisała na liście coś bez słowa.

Gość mam być silna
dodam,ze niknie w oczach od trzech tygodni schudła 16 kg. Twarz ma szarą, nie może jeść, piję tylko wodę. Dziś ledwo co w nią wcisnęłam pół miseczki zupy. Martwie się bardzo.

Gość co u Ciebie Margot?
witaj! bardzo Wam współczuje, tak własnie wygląda polska służba zdrowia:O traktują człowieka jak gówno... strasznie się tam musiałyście napatrzeć na te wszystkie chore osoby co?:( to straszne...słuchaj musisz coś pokombinować bo ona naprawdę moze nie dożyć do tego marca...

Gość mam być silna
ale co ja mam zrobić???? Jak się zatrzęsłam na ten termin to pielegniarka do mnie ,że przecież nie wykreśli innego chorego aby moją babcię przyjąć bo tu i dzieci czekają. Pokazała mi cały zeszyt z datami i nazwiskami:-( co ja mam robić???

Gość co u Ciebie Margot?
może masz jakiegoś znajomego w służbie zdrowia? popytaj wszystkich znajomych, może oni znają kogoś kto mógłby pomóc, coś przyspieszyć? wiesz jak to jest....czasami jakiś znajomy poleci znajomego i można po nitce do kłębka dojść do jakiegoś lekarza po znajomości albo coś...

Gość mam być silna
pytałam, wczoraj jedna znajoma mi powiedziala,ze tam nawet chora na raka pielęgniarka musi czekać bo tak było z kims z jej rodziny. Może pojadę na Banacha tam maja onkologię. Ale nie wiem czy mnie samą z jej wynikami skonsultują czy muszę ją zabrać. I boję się,że jak jej nie wezmą to się zorientuje że nie jest dobrze jak nie chcemy czekać tak długo. Juz nie wiem co robić:-(?

Ostatnio babci dokuczały bóle brzucha, zrobili jej podstawowe badania - wyszły bardzo dobrze ale to kurcze dziwne że zrobili jej badania podstawowe i dobre wyniki były nawet ob nie podwyższone? kurcze to dziwne

Gość co u Ciebie Margot?
to swują drogą, ze nie można mieć raka z przerzutami i niepodwyższonego ob...to nie możliwe:O a w morfologii nie wyszła leukocytoza i anemia? dziwne

Gość mam być silna
bardzo dziwne, przy trzustce tak chorej powinna mieć cukrzyce a nie ma! cukier w normie. Nikt by sie nie spodziewał. Gdyby nie ten ból brzucha taki silny to nawet nie było podstaw do dalszych badań. Nawet w szpitalu jak jej robili badania moczu i morf były super.

Gość mam być silna
a w morfologii nie wyszła leukocytoza i anemia? dziwne ja sie na tym nie znam ale lekarz mówił że badanie ma dobre więc nie doszukiwałam się. Ona brała leki na ciśnienie więc co kilka miesięcy robiła dla własnego spokoju badania moczu i morf nigdy nigdy jej lekarz nie mówił ze cos go niepokoi.

kurwa aleś mnie teraz nastraszyła ja co pół roku robię rutynowe badania zawsze mam super wyniki a co ja i u mnie tak jest że niby ok a jak co do czego to nie wesoło jest

Gość mam być silna
a w szpitalu teraz podawali jej potas bo podobno jego miała troche za mało.

Gość mam być silna
no i wyobraźciew sobie,że dopiero rezonans (nie wiem czy dobrze piszę) pokazał to wszystko. Bo na USG brzucha nie doszukali się, wyszło że to jelita a to gówno prawda. Co za pierdolone konowały nas leczą!!!!!!!!!!!!1

Gość co u Ciebie Margot?
to faktycznie bardzo dziwne...nic z tego nie rozumiem...skoro ma przerzut na nerki to mocz tez powinien być mocno nieprawidłowy...ojejku:( powinni jej zrobić ob i crp ( z naciskiem na to drugie)-tutaj nie ma siły, wyszło by grubo ponad 200 podejrzewam. ale jak zwykle chcieli zaoszczędzić...

ani mnie kurwa nie dołuj bo zacznę odkładać kasę na badanie PETA a to w chuj drogo

Gość co u Ciebie Margot?
campari ja tam tez zadnym badaniom nie ufam do końca poza crp-zawsze sobie rób (padanie z krwi tak jak morfo i ob), koszt ok.15-20 zł w każdym laboratorium. tutaj nie ma przebacz-jak wyjdzie ponad 3 cyfrowe to mozna się spodziewać nowotworu, ale jak jest w normie (do 6 ) to na bank raka nie ma (ani stanu zapalnego). ob czasami przekłamuje ale crp nie!

Gość co u Ciebie Margot?
oj konowały, konowały...moim zdaniem większość polskich lekarzy to tragedia:( są zorientowani na kasę a nie na leczenie!

Gość mam być silna
sprawdzę w jej badaniach czy robili te badania, napisze później. Teraz to pewnie ona ma anemię po tym szpitalu, dostała tam taka dietę że płakac sie chce a teraz jak wróciła nic nie może jeść tak ma zaciśnięty żołądek. Nie może sie też wypróźnić. Jutro jadę do tego lekarza co ja wypisał i niech daje mi leki bo nie moge patrzeć jak ja boli. Przecież no-spę to mogę sobie wsadzić w ... przepraszam

Gość co u Ciebie Margot?
oni nie moga jej tak zostawić, przecież z każdym dniem będzie gorzej...rak z przerzutami to takie cierpienie że tylko morfina...kurwa jak trzeba to opierdol porządnie bo jest ubezpieczona i leczenie jej się należy, co to ma być? po składki złodziejskie to wiedzą gdzie przyjąć ale jak człowiek chory to mają gdzieś...tak im powiedz

margot ani nie gadaj co ja już kasy na te nieszczęsne badania wywaliłam markery itd.szlak by to trafił ale co zrobić już tak mam

Gość mam być silna
licze się z tym że tylko morfina:-( miałam jechać dzis ale ordynatora już nie było a z nim chcę porozmawiać. Więc jutro rano tam jestem.

Gość co u Ciebie Margot?
dlatego Ci mówię, nie wydawaj kasy bo większość tych badan i tak gówno daje...mnie to zawsze interesuje czy jestem zdrowa-robie crp i wiem że jestem. jakby wyszło podwyższone to wiadomo ze wtedy się szuka przyczyny ale jak jest ok to można lulać spokojnie

Gość mam być silna
campari34 ale miałaś kiedys raka czy tak zapobiegawczo?

wolontariusze do nie powinni przychodzic pomagac jej morfinę musi dostawać

Gość co u Ciebie Margot?
niech dają morfinę i nie pieprzą! po co ma kobieta cierpieć... to będzie dla niej naprawdę duża ulga. powiedz mu że ona już z bólu chodzi po ścianach i MUSZĄ coś zrobić...

nie nie byłam nigdy chora na raka ja tak mam po prostu mam chopla na punkcie badań hipochondria !!!

nie musisz nic mówic oni wiedzą że ma dostawać morfinę to ich zasrany obowiązek jest

Gość mam być silna
uciekam na razie, bo przyjechał ktos z rodziny i chcę porozmawiać co robic dalej. dzięki Wam.

Gość co u Ciebie Margot?
wpadnij później i pisz jak sytuacja wygląda