Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pablinka

ZACZYNAMY STARANIA 2011/2012

Polecane posty

witam dziewuszki już po pierwszym dniu w pracy :) praca super o wiele lepsza i lżejsza od poprzedniej. Jestem bardzo zadowolona :D gwarno się zrobiło i coraz nas więcej super :D Jeśli o mnie chodzi to byłam pewna że tylko odstawimy zabezpieczenia to bach i będę w ciąży a tu prosze nie dość że się nie udało to jeszcze okazało się że mam problemy z tarczycą i zajście w ciąże może nie być takie proste heh anvers a co z Tobą? robiłaś tego testa??

NICK.......CYKL STARAŃ........WIEK......DATA NAST @......MIASTO tygrysek333....przerwa........25........18.02.11.....warm ińsko-mazurskie pablinka.........2.................27........18.02.11.... ....MANCHESTER monia_aa......3/przerwa.......23........22.02.11......... . ..OK/KALISZA anvers...........3.................26.........24.02.11. .......ANTWERPEN ANUSIA86........1.................25........30.02.11.... ........zielona góra Nikea82..........28...............28........1.03.11... ..........ŚLĄSKIE ada111..........4.................23.........06.03.11 .... ......SZCZECIN klara1984..........6...............27.........11.03.11... .......lubelskie *Juliette*........1.................23................... ........WROCŁAW poprawiłam i wpisałam po kolei będzie wiadomo kiedy kto testa robi :D

Gość ANUSIA86
wITAM WITAM:))U nas pogoda okropna,pada śnieg///A już było tak ciepło. Pozdrawiam Was dziewczyny:) Ja mam dziś wolne od pracy:))))

Dziewczyny życzę wam powodzenia żebyście szybko ujrzały piękne grube 2 krechy :) wiem jakie to rozczarowanie kiedy przychodzi @.. ja miałam problem z prolaktyną ale szybko mi się udało ją zniszczyć a dzidzia przyszła w najmniej oczekiwanym momencie :) trzymam mocno kciuki POWODZENIA :) 🌼 ❤️

To ja się wpraszam na herbatkę :) Anusia86 ja też dzisiaj leniuchuję :) pablinka widzisz jak to mówią nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :) a jak u Ciebie z @ robiłaś testa?? mnie to brzuch przestał bolec piersi też przestają więc wszelkie objawy na @. U mnie prześliczna pogoda słoneczko świeci co prawda jest jeszcze śnieg ale jest ciepło:)

Hej kobietki :) tak sobie czytam różne rzeczy i wyczytałam o problemie serologicznym słyszałyście coś o tym ?? taki artykuł znalazłam Do konfliktu serologicznego może dojść w przypadku istnienia niezgodności serologicznej pomiędzy rodzicami dziecka. Gdy przyszła mama ma grupę krwi Rh ujemną a ojciec dziecka Rh dodatnią to mówi się wówczas o istnieniu tzw. niezgodności serologicznej. Do konfliktu serologicznego dochodzi wówczas, gdy dziecko odziedziczy Rh ojca i jego krwinki w czasie ciąży przenikną do krwioobiegu matki. Dochodzi do tej sytuacji najczęściej podczas porodu lub poronienia. Wówczas organizm matki zaczyna wytwarzać przeciwciała przeciwko krwinkom płodu. Do konfliktu bardzo rzadko dochodzi podczas pierwszej ciąży, gdyż organizm matki nie posiada jeszcze tych przeciwciał. W pierwszej ciąży konflikt może pojawić się w sporadycznych przypadkach. Najczęściej przyczyną jest przebyte niezauważone przez kobietę poronienie zarodka o dodatnim czynniku Rh, zabiegi wykonane podczas ciąży tj, amniopunkcja, kordocenteza czy inne, incydenty krwawień podczas ciąży. Wytworzone przeciwciała stają się groźne najczęściej w kolejnej ciąży i mogą doprowadzić do choroby hemolitycznej u noworodka pod warunkiem, iż dziecko ponownie odziedziczyło dodatni czynnik Rh. Konflikt może doprowadzić do silnej niedokrwistości u płodu a w konsekwencji nawet do jego obumarcia. Konflikt serologiczny może dotyczyć nie tylko czynnika Rh, ale również grup głównych czy rzadkich grup krwi. Może pojawić się, gdy matka ma grupę krwi np. 0 a dziecko dziedziczy A lub B. Obecnie coraz częściej prowadzi się profilaktykę konfliktu serologicznego podając ciężarnym około 28 tygodnia ciąży 300 mikrogramów immunoglobuliny anty-D. Podobno też jak się ma ten konflikt to ciężko zajść w ciążę

http://majawider.blog.onet.pl/ to jest stronka dziewczyny która była na tym forum i również starała się i dzidziusia pisała na "co pomaga zajśc w ciążę" udało się jej urodziła cudowną dziewczynkę jednak los sprawił że jest chora:( zobaczcie, przeczytajcie i jeśli możecie oddajcie jeden jedyny % dla przesłodkiej Mai :)

hej :) pablinka robilam ale nic nie wyszlo z testu sadzeze to owulacja mi sie przesunela, zobaczymy co bedzie dalej

Witam witam :) ostatnio rzadko, ale pracuje ciągle teraz na 2 zmianę i zanim wstanę śniadanie , obiad i zaraz do pracy trzeba po pracy to kąpanie i spanie nic z dnia nie mam, ale to nic ważne że fajna praca. Ktoś pytał czym się zajmuje to taka duża firma która prowadzi na amazonie i jeszcze na jakiejś stronie sprzedaż i kupno używanych i nowych płyt cd dvd gier filmów i czego tam jeszcze :) NO i ja albo zbieram zamówienia albo już pakuje na wysyłkę albo rozkładam płyty na półkach ogólnie luz blues! a jeśli o moje objawy chodzi to niestety na mnie nie ma co liczyć ;/ dziś rano temperatura spadła całkowicie do mojej podstawowej tak więc czekamy na @ heh i wszystko od nowa Tygrysku ja mam grupę rh- ale konflikt zazwyczaj uwidacznia się przy 2 ciązy ponieważ przy pierwszej ciąży gdy krew matki ma styczność z krwią płodu wytwarza przeciwciała które później mogą szkodzić następnej ciąży ale po to na początku ciąży oznaczana jest grupa krwi żeby lekarze wiedzieli i zaraz po porodzie podaje się takiej matce specjalną szczepionkę która ma zapobiegać temu konfliktowi i wiadomo taka ciąża jest bardziej nadzorowana :) tak że myślę że da się z tym żyć

pablinka witaj :) u mnie też @ nadchodzi. Ja też mam grupę krwi rh- no cóż co mam być to będzie :) Faktycznie nie masz za dużo czasu w ciągu dnia ale coś za coś. przynajmniej nie masz za dużo czasu na myślenie niepotrzebne i się zamartwianie :) Prace też masz fajną i nie zbyt męczącą :)

hej dziewczyny, czy po owulacji jak dochodzi do zaplodnienia wystepuja jakies objawy?

anvers z tego co czytałam to u niektórych kobiet występuje plamienie i piersi bolą ale wiesz każdy organizm jest inny i każdy inaczej reaguje. Niektóre kobiety nic nie czują nawet do 2 miesiąca nawet piersi ich nie bolą tyle że okresu nie mają . Wiem że to trudne ale najlepiej poczekaj do @ i jak nie przyjdzie a oby nie przyszła to zrób testa :) bo i tak się wcześniej nie dowiesz w żaden sposób, tak mi się przynajmniej wydaje.

dzis tydzien po owulacji, caly dzien boli mnie brzuch i zle sie czuje, rano bylo mi niedobrze przez pare godzin i wiecej zadnych objawow, i tak se pomyslalam ze moze cos z tego bedzie

anvers ja tez tak miałam i dziś mam termin @ a jej nie mam chociaż się tak czuje jak bym maiła już dostać @ tez mnie bolał brzuch i było mi nie dobrze. Trochę nie wierze w to że mogło by się udać więc się nie nakręcam. :) Ale za Ciebie trzymam kciuki :) ciekawe jak tam u pablinki ??? też ma termin na dzisiaj @

mnie tak brzuch nigdy nie bolal, zawsze bolal mnie doslownie kilka godzin przed okresem, nigdy kilka dni, zawsze malam tylko bolace piersi jakies 2 tyg, a teraz wogole mnie nie bola, juz sama nie wiem co mam myslec

niestety musisz cierpliwie czekać bo w żaden inny sposób się nie dowiesz mnie też jeszcze tak nigdy nie bolał brzuch. Piersi mnie przestały bolec i wszystko już teraz jest tak jak zawsze mam przed @ czasami ciało nam płata kawały i miejmy nadzieję że tym razem to będzie bardzo miły kawał :)

Gość frycia.1987
Witajcie! Tez mam podobny problem co wy, tzn walka z czasem i myslami. W pazdzierniku poronilam w 5 tyg ciazy i od stycznia tego roku staramy sie z narzeczonym o "cud". Ostatni raz mialam @ 05.01.2011 wiec juz troche czasu sie spoznia:) wydaje mi sie ze mam objawy , tzn. bol podbrzusza-od 3 tyg, bol sutkow od tyg, draznia mnie zapachy, wiecej sluzu, i te ciagle zmeczenie i spuchnieta twarz, jak bym nie spala pare dni..boje sie robic testu , aby nie wyszla tylko jedna kreska, a i dodam ze bylam u lekarza 02.02.2011 i nie zauwazyl plynu w macicy, ale powiedzial ze jezeli nie dostane do 15.02.2011 to prawdopodobnie moge byc, a dzisiaj jest juz 18.02.2011

Gość frycia.1987
NICK.......CYKL STARAŃ........WIEK......DATA NAST @......MIASTO tygrysek333....przerwa........25........18.02.11.....warm ińsko-mazurskie pablinka.........2.................27........18.02.11.... ....MANCHESTER monia_aa......3/przerwa.......23........22.02.11......... . ..OK/KALISZA anvers...........3.................26.........24.02.11. .......ANTWERPEN ANUSIA86........1.................25........30.02.11.... ........zielona góra Nikea82..........28...............28........1.03.11... ..........ŚLĄSKIE ada111..........4.................23.........06.03.11 .... ......SZCZECIN klara1984..........6...............27.........11.03.11... .......lubelskie *Juliette*........1.................23................... ........WROCŁAW frycia.1987.....1.................24..........08.02.11...........słupsk Trzymam kciuki za wszyskie kobietki ktore tak pragna tego pieknego "cudu"

hej wszystkie dziewczyny, tygrysek i pablinka jak tam? co z @? hej frycia zrob test jak najszybciej bo ciekawosc juz zzera:)

hej :) u mnie nic ciekawego @ nadal nie ma i nie ma żadnych objawów anie na @ ani na dwie kreseczki. Testu nie robiłam i na razie nie zamierzam. Nie boli mnie brzuch nie jest ni nie dobrze piersi bolą ale tylko troszeczkę. poza tym strasznie chcę mi się pic. Raczej się nie nastawiam na dzidzię.

ciekawe jak tam pablinka nic się nie odzywa do Nas. Ja to nawet plamienia nie mam. Ależ tu cisza pewnie odpoczywacie :) w końcu sobotę mamy :) A ja wróciłam ze szkolenia a owe szkolenie prowadziła kobieta która za dwa tygodnie rodzi ma taki śliczny brzuszek :) oh nawet tak przez chwilkę pomyślałam jak bym ja wyglądała z brzuszkiem:)

Gość frycia.1987
Hej, wlasnie zrobilam pierwszy test poniewaz bylam ciekawa no i tylko jedna kreska:( ale jutro rano powtorze, nie znechecam sie bo wiem ze na kazda z nas przyjdzie czas. Moje dwie kolerzanki probowaly mniej wiecej rok i chociaz mialy dopiero 23 lata nie wychodzilo a gdy kazda z nich przestala tak czesto myslec i kochac sie tylko z przyjemnosci i tylko kiedy mialy ochote niespodziewanie sie udalo:) pare dni temu dowiedzialam sie ze moja znajoma lat 33 ktora miala problemy z jajowodami zawsza dzien przed miesiaczka , tak wyliczyl jej lekarz. Wiec dziewczyny gdy tylko bedziecie mieli ochote zapalcie swiece,zrobcie sobie relaksujaca kompiel, kupcie szampana i zrobcie niespodzianke swoim mezczyzna..:) ja zaczynam od dzis :)

Frycia przykro mi :( ale masz bardzo dobre nastawienie:) Ja właśnie dlatego nie chcę robić testu bo nie chcę na nim zobaczyć jednej kreseczki :( wiem że kiedyś będę musiał go zrobić ale jak na razie nie jestem gotowa na to :(