Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jamrozka zielonooka

POZNAJMY SIĘ - mamy!

Polecane posty

Dziewczyny! Mój pediatra przepisał małej 3 krople wit. A+D i 4 krople cebion multi. Mnie się wydaje, że to spora dawka a karmię pokarmem mieszanym.

hermisia, mnie też się wydaje że to trochę dużo, ale codziennie masz tak dawać czy co 2 dzień?

jak tak przepisał to podawaj i już... ten cebion multi ja też podawałam przy karmieniu mieszanym, teraz sobie przypomniałam...

tak, blisko Krakowa :). A z witaminami nie chce przesadzić. Zwłaszcza z wit.A

Mussa30, a propos odchudzania. Ja mam 175, ważę 72, a chciałabym 63, jaką dietkę stosujesz? Ja mam z tym problem. Mam tzw. słabą silną wolę:)

hermisia --- ja tez jestem z malopolski:) a co do wit A to ja nie pamietam zebym podawala mojemu synkowi karmilam piersia wiec napewno wit K i D i cebion multi ale A nie musze ci sie pochwalic juz prawie 5 kg schudlam w prawie 4 tyg nie stosuje jakiejs specjalnej diety po prostu MŻ - mniej zrec:) ja tez mam slaba silna wole ale w koncu powiedzialam dosc moj maly ma juz prawie 17 miesiecy a ja nadal wygladalam jak slon w ciazy przytylam 25 kg pom porodzie zostalo mi 10-13 za duzo od 24 stycznia schudlam juz prawie 5 kg i nadal chudne wiec jestem bardzo szczesliwa ztego powodu a zrezygnowalam z jedzenia pieczywa makaronow ziemniakow i pzredewszystkim slodyczy i przezucilam sie nawet na picie kawy bez cukru co jeszcze nie tak dawno wydawalo mi sie niemozliwe ateraz mi bardzo smakuje:) a wiec trzeba tylko chciec i sie udaa:) zapraszam na topik wiewióreczki33 tam sie wspieramy w odchudzaniu:) zapraszam:)

powiem Wam, że ja to raczej powinnam przytyć, ciągle mi to mama powtarza, jem wszystko wcale sobie nie odmawiam nic, ale jakoś nie tyję, ja jednak jestem taka że nie usiedzę na tyłku, tylko latam, też mam tak że nie lubię jeść późno, 18-19 jak zjem kolacje to potem choćbym nie wiem jaka głodna była to nie zjem. Nie jestem za wysoka mam 167 cm i ważę 52-53 kg. Ale mussa pełen podziw dla Ciebie, szybko Ci ta waga leci:)

an.na ja chozę spać ok 23 . zamnim uśpię rodzinkę i ogarnę dom po zcałym dniu to mi trochę zejdzie

No właśnie to najlepsza metoda MŻ, tylko że ja mam zawsze kryzys ok. godz.17, zwłaszcz jak pogoda przygnębiająca.

hermisia --- ja tez tak myslalam wiele razy podchodzilam do tego aby w koncu sie pozbyc tego zbednego tuszczyku ale zawsze trwalo to chwile i znowu jadlam co popadnie tym bardziej ze siedze z synkiem w domu wiec moge jesc do woli i kiedy chce ale w koncu powiedzialam sobie STOP!!!!!!!!!!!!!!! i daje rady a jak juz widac efekty to jeszcze bardziej cie to motywuje:) polecam jak mi sie cos bardzo chce to podgryzam sobie pieczywko chrupkie i pije zielona cherbatke gorzka i jest ok:)

:) właśnie weszliśmy do domu, byliśmy na spacerze, ale śnieg sypie taki drobniutki prosto w oczy, Wojtek mi się wścieka... eh

co tam mamuśki porabiacie ? pewnie obiadki szykujecie ja juz zrobilam:) maly mi spi :) takze teraz czas na kafeterie:)

Ja właśnie zakończyłam prace kuchenne , mały śpi i mam chwilę wolnego :) pewno nie na długo bo mój mały kiepsko dzisiaj śpi , ząbkuje i cały czas na mnie siedzi,

Moja już śpi drugą godzinę po spacerku, wreszcie spokojnie posprzątałam. Bo jak nie śpi to domaga się noszenia, a miałam nie przyzwyczajać,ech....

mój też non stop na rękch:( a ja już nie mam siły go nosić bo sobie trochę waży😭

Ciekawe jak mój kręgosłup to wytrzyma. Na razie to tylko 4 kg do noszenia a potem..., ale jakoś zawsze mnie płaczem "przekona" i biorę ją na ręce.

mój uczepi się nogi i ciągnie za spodnie :) już zaczyna sam wstawać i nie ma na niego siły , niestety waży już 10 kg:( hermisia przywykniesz nie masz wyjścia:classic_cool: no chyba że mała zmieni zdanie:D

Trochę się odzwyczaiłam:) Starszy syn ma 9 lat. Był bardzo grzecznym niemowlakiem.Jego siostrzyczka to mały diabełek.

Gość s0nia
Cześć dziewczyny. Marysia kończy dzisiaj dwa tygodnie i zaraz jadę z nią do szpitala:(.Zaczęła pokasływać.Płucka ma jeszcze czyste,ale lekarka mówi,że u maluszków to może zmienić się z godziny na godzinę:(.Napiszę do Was za parę dni.Trzymajcie się cieplutko.

Gość s0nia
Cześć dziewczyny:) Byliśmy z małą w szpitalu.P.doktor zbadała Marysię i przepisała syrop eurespal,odkurzacz do nosa i sól morską.Mam oklepywać córcię i obserwować ją.Jak wszystko będzie oki to jedziemy w niedzielę do szpitala na kontrol.Gdyby jednak stan malutkiej pogarszał się to czekają na nas nawet w nocy.Jestem dobrej myśli,ze jednak nastapi poprawa.Do dzisiaj nie wiedziałam co to jest sól morska i odkurzacz :).Gdy moje dzieci były małe to w aptekach mozna było kupić jedynie gruszkę.Z odkurzacza jestem zadowolona.Wyciagnęłam dzięki niemu sporo zalegajacej wydzieliny,a Mania oddycha dużo lepiej-nie ma chrobotów w nosku:).Oklepywania uwielbia,bo usypia jak jej oklepuję plecki:). Pisałyście z jakich jesteście stron z Polski.Ja jestem z Kołobrzegu:).Morskiej wody mam w brud :)