Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aggie:)

Śmieszne są te wszystkie rzucające się zwolenniczki aborcji.

Polecane posty

Od razu na wstępie zaznaczam. Te rzucające się przeciwniczki, wklejające poematy płodów czy wyzywające od kurew, szmat i innych też są śmieszne....ale nie o nich temat. Piszę o zwolenniczkach. Usunęly płód, zarodek. Ten zarodek był już życiem ludzkim, tyle tylko że w bardzo wczesnym stadium rozwojowym. Wszak każdy był nastolatkiem, dzieckiem, niemowlęciem w wcześniej właśnie zarodkiem. Więc zmierzam do tego, ze zamiast spojrzeć prawdzie w oczy że zabiły rozwijającego się człowieka, one mydlą swe oczęta i używają frazesów w stylu: kijanka, to jescze nie człowiek, usunięcie, zabieg i tym podobne. Na wszelakie próby dyskusji, że jednak nie jest tak jak myślą: wyzywają ludzi od moherów, zwolenników rydzyka, chodzących inkubatorów i innych takich:) Tak jakby dwie skrajne drogi tylko istniały. Tak więc, drogie dziewczynki które usunęłyście dziecko. Skoro Wam się dobrze po tym żyje, czujecie się świetnie, nie żałujecie to droga Wam wolna. Ale łaskawie popatrzcie prawdzie w oczy, że zabiłyście człowieka a nie posługujcie się usprawiedliwieniami: 'dla mnie to nie człowiek - to kijanka'.....bo to jest żenujące:)

Gość 236326235623
Aborcja powinna być legalna.

Tego nie wiemy czy nieszczęśliwe. Wiele z nich twierdzi, że są zajebiście szczęśliwe i nie mamy prawa tego negować, może faktycznie tak jest. Zrobiły to - ich sprawa - to one będą z tym żyły. Mnie tylko zastanawia dlaczego podstawowych rzeczy do mózgu nie dopuszczają. Teksty w stylu 'dla mnie to nie życie' normalnie są żenujące. Dla mnie np słońce to nie gwiazda i co:O mogę sobie tak uważać do usranej śmierci, ale fakty mówią same za siebie:)

that's true Tylko wkurza mnie, że niektórzy są takimi tchórzami, że boją się sami przed sobą przyznać, że a mordercami.

Jest to dla mnie rzecz niewyobrażalna dokonać aborcji :O Ja osobiście nie potrafiłabym, dla mnie to jest życie (nie kijanka).

Gość Agentka csi
Aggie 100 procent racji,

po prostu wolą oszukiwać sumienie. Ja pójdę do sklepu, zwinę czekoladę i powiem wszystkim że wcale nie jestem złodziejem, bo żeby być złodziejem musiałabym kraść miliony:D Albo one faktycznie mydlą oczy albo są na tyle tępe że tego nie pojmują. Jeszcze nie było tu takiej, która powiedziałaby: 'zabiłam własne dziecko, ale uważam że dobrze zrobiłam, wybrałam mniejsze zło' czy tym podobne. Wszystkie pieprzą tylko o zygotach, kijankach i dodają że na pewno będą kiedyś wspaniałymi matkami:p

Gość Lóiz
Widzę, że katolicka indoktrynacja działa. :D

Gość milka fioletoowa
Dla mnie to też jeszcze nie człowiek. to zalążek życia. Nie wiem jakie mam stanowisko w sprawie aborcji. Nie jestem ani na tak ani na nie. O czlowieku podobno mowi sie wtedy, gdy rozwija sie mozg, ktory jest odpowiedzialny za utrzymywanie czynnosci zyciowych. Czyli chyba cos kolo 3 miesiaca. Do tego czasu to male cos, wyglada faktycznie jak kijanka. No ale mniejsza z tym. A skoro jestescie takimi wielkimi obronczycniami zycia, to zapewne wszystkie jestescie wegetariankami i nie jecie miesa ZABIJANYCH zwierzat 🖐️

Gość Agentka csi
i przestancie we wszystko mieszac religie, tu nie chodzi o jakas doktrynacje tylko o czlowieczenstwo!!

Gość milka fioletoowa
Poza tym jak coś nie ma ukladu nerwowego, to jak moze cokolwiek czuc? Wiec nie chrzancie bzdur jaki to straszny bol dla usuwanego plodu 🖐️

Gość P8896
Dlaczego przeciwnicy aborcji nie mają problemu z wysyłaniem ludzi na wojny? Tak robi konserwatywna prawica, więc i ich wyborcy, czyli WY.

i już religia wmieszana....no a nie mówiłam? mówisz - masz:) Fizycznie to może faktycznie wygląda jak kijanka, ja tam nie wiem bo w ciąży nie byłam, ale łatwo się domyślic. W każdym razie plemnik + komórka jajowa = się życie, w dodatku w tym wypadku jest to życie ludzkie i nieważne czy ma już mózg czy jeszcze nie. Jeśli zaprzeczacie tym rzeczom to macie poważne braki w wiedzy biologicznej z klasy chyba szóstej (bo wtedy był człowiek tak?) Mięso jem, dzisiaj mam nawet placki ziemniaczane po węgiersku na obiad:D

Gość milka fioletoowa
To przykladowo podany przez was wyrostek obaczkowy pewnie tez sie zwija z bolu jak go lekarze usuwaja. Dla mnie zycie zaczyna sie wtedy kiedy wyksztalcony jest mozg i uklad nerwowy. wtedy mozna mowic o zyciu. Wczesniej tylko o jego zalazku.

Wobec tego to zagłuszanie musi być gdzieś głęboko w podświadomości, na zewnątrz jest tylko gadanie bzdur i agresja. Przykre to.

Gość milka fioletoowa
I lasnie tak odzywaja sie nawiedzeni przeciwnicy aborcyjni. milo :o ^^ Ja powiedzialam wyraznie, ze nie mam stanowiska w tej sprawie. staram sie podejsc do tego bez emocji.

Z tym wyroskiem robaczkowym milka to dałaś mi do myślenia czy Ty w ogóle jakąś szkołę zrobiłaś dziecko:) A o system nerwowy tu tez nie chodzi, nigdzie nie pisałam ze zarodek czuje ból.

SZkoda że nie można normalnie popisać tylko zaraz są wyzwiska

Gość milka fioletoowa
Moze Ty nie pisalas, ale wiele osob powiela takie bzdury :o wiec powtarzam cos, co nie ma wyksztalconego ukladu nerwowego - nie czuje bolu. I dlatego wlasnie aborcje przeprowadzane sa do maks 12 tygodnia. Choc pewnie mozna spotkac sie z jakimis wyjatkami... i to juz jest dla mnie barbarzynstwo.

I dlatego wlasnie aborcje przeprowadzane sa do maks 12 tygodnia. Tak, właśnie po to, żeby nie czuł bólu. I nie czuje (chyba), ale tak czy inaczej jest to zycie, bo dzisiaj nie czuje, jutro już będzie czuł i tak dalej. Jest to człowiek, nie ma co do tego wątpliwości.

Gość Piękniebędzie
Dobrze, że na Zachodzie mają liberalne podejście do aborcji. Za jakiś czas również w Polsce. :D

Gość milka fioletoowa
W Polsce? Nie żartuj. W Polce panuje pojęcie ZERO TOLERANCJI :) I nie mówię tylko o aborcji. A swoją drogą szkoda, że podwiązywanie jajowodów nie jest legalne. Wtedy może byłoby mniej aborcji i mniej niechcianych dzieci w domach dziecka. Ale wychodzi na to, że w Polsce nie mamy prawa decydować o własnym ciele :o

Rząd ma liberalne podejście jeśli już, niekoniecznie poszczególni ludzie. Bo ludzie są różni na całym świecie. Ja bym chciała tylko jedno: przeczytać kiedyś na forum o kobiecie, która to zrobiła i mówi o tym wprost. Tak jak gdy (wracając do tej czekolady) ktoś zwinie czekoladę ze sklepu i powie: TAK, ukradłem bo chciałem, więc jestem złodziejem. A nie pieprzycie o kijankach, układach nerwowych jak potłuczone jakieś.

autorko, ale czyz to nie jest oznaka glupoty na najwyzszym poziomie? jak ktos jest przeci aborcji to musi byc koniecznie zdewocialym katolem, heheh no po prostu smiech przez lzy, ja wcale np nie jestem religijna a jestem przeciwna aborcji bo to jest zabijanie zycia, bardzo sluszna uwaga, zwolennicy aborcji pieprza o kijankach srankach bo tak im latweij, wygodniej a faktem jest ze to mordercy i fajnie ze podnosisz taki temat ale nie ma za bardzo sensu bo oprawcy zawsze beda bronic swojego, no przeciez nie przyznaja sie ze robia cos zlego bo straca takj fantastyczne rozwiazanie na problemy z niechciana ciaza jakim jest aborcja

Gość coatlique
Aggie - piszą, że są szczęśliwe, ale jakoś w niewytłumaczalny sposób muszą zakładać takie topiki, szukać wsparcia im podobnych i starać się wmówić sobie, że dobrze zrobiły. wierzą w to, że kłamstwo tysiąc razy powtarzane staje się prawdą. ale przecież robią to wszystko po to, żeby pozbyć się wyrzutów sumienia. ja mogę iść, zabić np. gwałciciela i tłumaczyć sobie, że to zły człowiek był i nikogo już nie skrzywdzi. ale jak tłumaczyć samemu sobie zabicie niewinnego dziecka? przecież zatłuczenie kilkuletniego dziecka to już wg nich morderstwo. może to też te panie popierają. w końcu dzieciak mógł być niechciany i mieć kiepskie warunki do życia - a taka jest ich argumentacja :o

Podwiązanie jajowodów faktycznie powinno być legalne. Ba! dla niektórych nawet przymusowe.

Gość milka fioletoowa
Otóż to :o

Gość 3y3y4
"Ale wychodzi na to, że w Polsce nie mamy prawa decydować o własnym ciele" Bo Polska to kolonia Watykanu, a my nie jesteśmy Watykańczykami.