Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aggie:)

Śmieszne są te wszystkie rzucające się zwolenniczki aborcji.

Polecane posty

nie wiem czy beznadziejne:) mi osobiscie przypadly do gustu. ROzumiem jednak,ze nie kazdy moze skonczyc dziennie i prawo i psychologię naraz, dlatego wybaczam pociski w moją stronę. Niektorzy mają gorzej i są po prostu mniej inteligentni.

Hitler znalazł 100 argumentów za mordowaniem Żydów, podobnie zwolenniczki aborcji.

Gość lkjlkjlklkjl
dla mnie zarodek to zarodek.NAjpierw sa 2 komorki, potem zygota, a potem zarodek. Zarodek, z ktorego w przyszlosci rozwija sie plod. dlaczego mam dzielace sie komorki nazywac czloweiekim? I dlaczego aggie uwazasz, ze to jest prawda obiektywna? na jakiej podstawie?

Żyje bo żyje...Twoja skóra też żyje i mój kwiatek doniczkowy tak samo (chociaż ostatnio mu się pogorszyło). To czy uznać to życie za człowieka to jest zdanie subiektywne. Co do tego życia i nie życia: jeżeli ktoś nigdy nie żył to chyba krzywda mu się nie stała kiedy został przy pomocy tabletek usunięty z organizmu jako krwisty czop.

Gość coatlique
dyskusja o tym, czy płód to dziecko jest po prostu śmieszna. jak się zgniecie gąsienicę, to czy nie zabiło się motyla? gadanie o tym, czy lenistwem, tchórzostwem i wygodnictwem można usprawiedliwić zabójstwo, jest naprawdę zbędne. czemu nie można już zabić tygodniowego dziecka? przecież też może przeszkadzać i w ogóle. a 2 tygodnie wcześniej to przecież był płód, pasożyt i nie wiadomo co jeszcze. dziwne.

Gość lkjlkjlklkjl
slusznie, po 6 tygodniu

Gość coatlique
"Twoja skóra też żyje" tiaaa, codziennie z nią rozmawiam i pytam, czy kremik jej przypasował :o kurwa, co za idiotki...

Gość lkjlkjlklkjl
nie, nie 2 tygonie wczesniej. Aborcji wolno dokonywac tylko w bardzo wczesnym etapie rozwoju ciazy, co juz tu zostalo wielokrotnie wspomniane. to cale sugerowanie zabijania dzieci to czysta manipulacja... taniutka.

lkjlkj - popatrz na swój post. Właśnie o to mi chodziło, wszystko jest "dla mnie to, dla mnie tamto". No cóż Ci poradzę że tak to już jest w naturze, najpierw jest zygota, później płód, później noworodek i tak cały czas do późnej starości, jeśli nic złego się po drodze nie stanie. Tak już natura wymyśliła, taka kolej rzeczy. Więc jeśli w któryms z tych momentów następuje śmierć to człowieka nie ma. Dlaczego lekarze walczą o przeżycie wcześniaków. Przecież jakby nie urodziły się zbyt wcześnie to byłyby tylko płodami, tak więc nie ludźmi.

Różnica polega na tym, że tygodniowe dziecko ma wykształcone zmysły i odczuwa ból. Płód nie. Sama krzywo patrzę na bardzo późne aborcje, ale bardziej ze względu na to, że się kobiety tyle zastanawiały. Poza tym skoro dyskusja jest bezsensu to po co ten temat i Twoje wypowiedzi na nim? :)

Swoją drogą, zarodek jest mniej więcej tak samo złożoną struktura jak skóra (jak nie mniej), więc z tymi idiotkami to bym przystopowała ;)

Gość coatlique
"Aborcji wolno dokonywac tylko w bardzo wczesnym etapie rozwoju ciazy" skoro dla ciebie 6 miesiąc (jak w UK) to dla ciebie "wczesna faza" :o

Gość coatlique
"Swoją drogą, zarodek jest mniej więcej tak samo złożoną struktura jak skóra" wow, jesteś pierwszą na świecie osobą, której skóra posiada serce. nerki, ręce, nogi, oczy i wiele innych narządów... http://landfall.blox.pl/resource/japierdole.jpg tyle w temacie. na takim poziomie trudno dyskutować

Tak swoja drogą-co wam cudze sumienie i aborcje przeszkadzają? :) Możemy sobie podyskutować, chociaż nic z tej dyskusji nie wyniknie, ale paru osobą za chwilę zacznie piana z ust lecieć, spokojnie-ja nie mam zamiaru nikogo do aborcji zmuszać :)

te organy są początkowe-bierz każdą przenośnię dosłownie, a zajdziesz daleko :*

żołnierz staje w obronie kraju, a kobitki stają w obronie własnego tyłka więc i bohaterstwo mniejsze:D

Gość lkjlkjlklkjl
fawila, trafilas w sedno . JA juz zadalam to pytanie wczesniej. O co chodzi z tym grzebaniem w cudzych sumeiniach i cudzych macicach? Nikt wam dziwwczyny nie kaze usuwac,jesli nie chcecie, nie akceptujecie itp. Swietnie, chcecie miec dzieci, miejcie. Sa kobiety ktore nie moga, czy nie powinny, niektore z nich usuwaja wczesna ciaze-farmakologicznie czy chirurgicznie. Co wam do tego? Kochaceitak bardzo te slodkie, niewinne dzieciatka? Przygarniecie je?

Gość fdxbnesrhwa
"żołnierz staje w obronie kraju" Taa, szczególnie nasi najemnicy w Afganistanie. :o

NIe, nie przygarniemy (przynajmniej nie ja) i nie kochamy ich (przynajmniej nie ja). Temat nie o tym, czy aborcja dobra czy zła. Temat o tym, dlaczego dziewczyny po aborcji nie potrafią nazwać rzeczy po imieniu i powiedzieć: tak zabiłam zarodek, ale jest mi z tym dobrze tylko mydlą oczy (sobie, komuś innemu...hm nie wiem)....Aha, zapomniałam, bo dla nich to nie zabicie życia, bo przecież nie ma żadnego życia, bo nie ma systemu nerwowego, mózgu i w ogóle niczego więc nie ma życia. Wiec dlaczego kłócą się z biologią klasa szósta, książką mądrą aczkolwiek dość prostą do zrozumienia:) aha, swoje sumienie mam, swoją macice tez mam, a temat zakładam bo tak mi się podoba, tak samo jak niektórym podoba się zakładanie tematu: 'która z nas ma większe tzytzki:D"

Nie nazywają tego zabiciem dziecka bo zwyczajnie tego za dziecko nie uznają. Jeżeli ja usunęłabym płód nie nazwałabym czegoś co całe życie nazywam płodem/zarodkiem/kupką komórek żeby udowodnić wszystkim, że mam sumienie. Teraz rozumiesz?

Oczywiście, że rozumiem, rozumiałam od początku. Czyli mydlenie oczu:) Oczywiście, ze to nie jest dziecko - to jest zarodek przecież - to juz pisałam. A swoją drogą co za różnica czy czuje czy nie czuje ten płód? Jak go chca zabić to skąd nagle takie litościwe i chcą oszczędzić mu bólu.

Gość aggie czy jak ci tam
jestes zwyczajnie popierdolona. nie mozna czytac tych twoich wypocin i tego jak to probujesz udowodnic ze tylko ty masz racje :o kurwa wszystkie jestescie tu zalosne. jedna glupsza od drugiej :o idzcie sie leczyc na nogi bo na glowe juz za pozno.

Gość lkjlkjlklkjl
jesli chodzi o szeroki wybor tematow na kafe to Aggie-zgadzam sie calkowicie. Mozemy podyskutowac o aborcji, lepiej niz oceniac cudze tzytzki. Ja rowniez nie widzialabym powodu, by twierdzic, ze kogos zamordowalam, bo nie uwazam, zeby zarodek w 6 tygodniu byl czlowiekim. Dlaczego wiec mialabym go tak nazywac? I chyba to nie jest mydlenie oczu sobie/innym, bo mi jest naprawde obojetne , co ludzie o mnie mysla. To bybaby tylko moja decyzja. Ic zy aborcja zawsze jest -jak to napisalas-stawaniem w obronie wlasnej dupy?mysle, ze to bardzo uproszczony poglad. a tymczasem w zyciu nic nie jest czarne lub biale.

Czemu zakładasz, że to zaraz mydlenie oczu? Myślisz, że każda kobieta musi sobie wmawiać, ze to nie dziecko? Niektórzy tak sądzą bez tego. Dla mnie zawsze dziwnym było rozmawianie z ledwo co pojawiającym się brzuszkiem i mówienie o tym jak o człowieku. Dlatego mówiłam, że zdanie jest subiektywne.

Gość lkjlkjlklkjl
i jeszcze dodam , ze Aggie nie jest Pop....ona. Jak na razie nikogo nie obrazila, tylko pisze o swoich pogladach. Sa akurat inne niz moje i nie ma problemu. Pojawilo sie natomiast cale mnowtwo innych wpisow "na poziomie", ktore niczego do dyskusji nie wnosza.

NO oczywiście, uważam że żołnierz też jest mordercą. To że przy okazji obronił kraj, kogoś tam to nie zmienia faktu. Temat naszych ludzi w afganistanie to osobna sprawa, tego nie popieram. Chodzi tylko o prostą analogię - zabiłeś - jesteś mordercą, ukradłeś - jesteś złodziejem.

Zabicie kogoś w samoobronie oznacza, że należy całe życie wyrzucać sobie bycie mordercą? Nie sądzę-niestety moralność nie jest prostolinijna.

Dla mnie zawsze dziwnym było rozmawianie z ledwo co pojawiającym się brzuszkiem i mówienie o tym jak o człowieku. Naturalne to jest, nie dziwne;) kochasz od początku, szanujesz jako człowieka od początku. Dziwne to nazywanie zarodka 'fasolinką' ale to już odrębny temat:D. do kogoś tam wyżej, skoro jestem taka popierdolona to nie czytaj, spadaj na topic o ocenianiu cycków:)

Fawila - wiesz, tak jak pisałam....na pewno zabiłabym kogoś kto zagrażałby moim bliskim. Jednak wróciłoby to do mnie i pewnie musiałabym sporą drogę przejść zanim pogodziłabym się z myślą że zabiłam jednak człowieka. Na pewno nie przedsdtawiałabym się per morderca:D ale sporo czasu by mineło:)