Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość thaisse80

posiew z szyjki macicy w ciazy

Polecane posty

Gość thaisse80

Dziewczyny, czy wy bedac w ciazy robilyscie posiew z szyjki macicy? Pytam sie gdyz pare dni temu przeczytalam no innym forum, ze powinno sie go robic i to nawet pare razy w ciazy gdyz na szyjce macicy moga sie znajdowac rozne bakterie ktore moga byc zagrazajace dla dziecka. W zwiazku z tym zadzwonilam do mojego gina (jestem w 20 tc) pytajac sie czy nie powinnam zrobic takiego posiewu a on prawie na mnie nakrzyczal, ze do 36 tc nie bedzie mi nic grzebal. dopiero w 36 tc zrobi mi posiew na streptococus. natomiast do tego momentu nie bedzie mi nic ginekologicznie sprawdzal bo w ten sposob moze wywolac wczesniejszy porod. dodal tez ze nawet gdybym cos miala to antybiotykow w ciazy brac nie moge. No i nie wiem co o tym myslec. Z jednej strony naczytalam sie tam roznych wypowiedzi nawet bardzo tragicznych gdzie dziecitka nawet zmarly na wskutek zakazen wewnatrzmacicznych natomiast z drugiej strony ryzyko przedwczesnego porodu tez mnie przeraza. Moj ginekolog uchodzi za bardzo dobrego, wiele dziewczyn go sobie chwali i poleca jako tego co ma prowadzic ciaze wiec jestem w kropce. co wy o tym myslicie i jak jest u was?

Gość deszczowa piosenka :)
U mnie nie zdążono zrobić, bo urodziłam w 34 tc. A szkoda...bo gdyby posiew został wykonany to moje dziecko nie miałoby wrodzonego zapalenia płuc którego nabawiło się podczas porodu... A wystarczyło zaaplikować mi podczas porodu antybiotyk...

Gość niunia maniunia
u mnie wzieli posiew w 15 tc, teraz cekam na wyniki. nastepna wizyta 7 marca.

a to lekarz nie bada Cię na fotelu przez całą ciążę? Dziwne, że na Ciebie nakrzyczał, przecież masz prawo nie wiedzieć, a on jest od tego, żeby Ci odpiwiedzieć... ja nie miałam robionego jeszcze wymazu, jestem w 25tc. A totalną bzdurą jest to, że nie można brać antybiotyków w ciąży!!! Jest wiele leków bezpiecznych w ciąży powyżej 12 tygodnia.

ja posiew mialam robiony w 36 tc