Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajaja

PAŹDZIERNIK/LISTOPAD 2011 łączcie się :)

Polecane posty

Gość olgggaa
MyszkaP. - a po jakim czasie od brania luteiny przeszy Ci plamienia??? Mi lekarz tez kazał odpoczywac ale nic nie mowil, ze mam ciagle lezec. Strasznie sie przerazilam na poczatku... ale mam nadzieje, ze te leki pomoga Pozdrawiam!

Gość pola19_19
Cześć dziewczyny. Mój test już 20 lutego pokazał 2 kreski,obecnie jestem w 8 tygodniu,jednak ciąża jest troszkę młodsza i dopiero kilka dni temu zobaczyłam na usg tętno maluszka.Termin mam na 6-8 listopad. Jestem po jednym poronieniu (w zeszłym roku) dlatego okropnie się o wszystko boję,jednak jestem dobrej myśli.Cały czas jestem na podtrzymaniu-najpierw luteinka dopochwowa 2x1 ale potem wystąpiły brązowe plamienia i lekarz zmienił na duphaston 2x2. Co tydzień muszę kontrolować betę i za każdym razem jak odbieram wyniki to cała drżę. Fajnie,że jest już forum dla nas :) Możemy wymieniać się swoimi spostrzeżeniami.

Gość olgggaa
pola19_19 - witaj! fajnie ze do Nas dolaczylas:) Wspolczuje bardzo poronienia.... ja tez 2 dni temu bylam juz bliska temu...:( Ale maluszek zyje :) Tez jestem na podtrzymaniu luteina 2 razy dziennie po 1 tab. Wiec bedziemy sie wzajemnie wspierac!! Musi byc dobrze! :)

Gość Asia:::
Witam :) wczoraj zobaczyłam dwie kreseczki , dołączę do Was , bardzo się ciesze bo staraliśmy sie półtora roku a mam już 38 latek więc czas goni

Gość olgggaa
Asia::: - gratuluje!! :) bardzo fajnie:) dopisz sie do naszej tabelki:)

Gość karolciaaaaa
Czesc Dziewczyny:)ja tez do Was dołączam,termin mam na 10.11,ale moze sie uda 11.11.11:) Dużo zdrówka zycze wszyskim przyszłym mamusiom!to moja druga ciąża,pierwsza straciłam w 9 ms:(...dlatego teraz jestem pełna obaw i najchetniej zamieszkałabym w gbinecie u mojego lekarza;p...ale wierze ze wszystko bedzie ok i sie uda ... Pozdrawiam

Gość Asia:::
🌼 olgggaa wpiszę sie napewno ale jeszcze nie teraz - boję sie żeby nie zapeszyć , sporo stresów miałam przez te staranka- mam problemy hormonalne i nie ukrywam że obawiam się o tą ciążę🌼

Gość olgggaa
karolciaaaaa - przykro mi z owodu straty ciazy :( Ale gratuluje kolejnej! Fajnie ze dolaczasz do nas :) kazda z nas boi sie o maluszka to normalne ale musimy byc dobrej mysli :) Pozytywne myslenie to polowa sukcesu! :)

Gość pola19_19
Olgaaa powiedz kontrolujesz może betę? Ja w poniedziałek miałam 59 tyś a w piątek 93 tyś. Mąż mówi że ok,ale on się zna tak jak ja :D czyli wogóle hihih Martwię się tylko że bardzo powoli rośnie,na innych forach pisze że 96 godz i beta powinna się podwoić.Jednak to są już takie ogromne wartości że chyba trudno tak szybko już piąć się w górę.Jak myślicie dziewczyny? Kurcze,ja to zawsze sobie znajdę coś do przemyśleń...

Gość olgggaa
pola19_19 - moze wlasnie dlatego, zeby nie zwariowac nie kontroluje bety... chociaz moze powinnam.. mi pewnie progesteron spadł dlatego plamilam... bo dzieciaczek zyje, widzialam serduszko :) zadnych krwiakow nie mam Dzis juz jest ok,plamienia ustapily. A jak u Was kobitki??

Gość PrzyszlaMamusia:)))
Cześć dziewczyny! Dołączam do waszego topiku:) Aktualnie jestem w piątym tygodniu. Zaczęliśmy starania miesiąc temu i od razu w pierwszym cyklu Nam się udało!:) Korzystając z okazji, że jestem tutaj i mam możliwość wymiany zdań na pewne tematy, chciałabym zapytać, czy Wy też macie/miałyście tak wcześnie objawy, takie jak: drażliwość, prowokowanie kłótni, płacz z byle jakiego powodu? A do tego myśli czy damy sobie ze wszystkim radę, jak to się ułoży, czy dziecko będzie zdrowe? Pomijając bolesność piersi. Od jakiegoś czasu jestem nie do zniesienia, aż sama się dziwię , że mąż ze mną wytrzymuje:) Gratuluje Wam wszystkim i życzę miłej nocki! :) Dobranoc 🌼

Gość MyszkaP.
olgaaa ja już od 2 tygodni brałam 2x1 luteine, teraz mam 2x2. Zaczęłam plamić w środę rano, od razu podwoiłam dawkę i plamieni z ciemno różowego zmieniło się na ciemno brązowe, w czwartek rano było blado brązowe a po południu już czysto. Lekarz mi powiedział, że jak plamienie jest już brązowe to nie trzeba już tak się strasznie bać bo to oznacza ze nie ma świeżych krwawień ale oczywiście niczego nie wolno lekceważyć!!! A za pierwszym razem od razu plamiłam na brązowo. karolciaaaa ja mam właśnie termin na 11.11.11 fajnie było by wtedy urodzić :-) Już widzę pesel dziecka 111111..... :-O

Gość pola19_19
PrzyszłaMamusia,ja swoje objawy widziałam jeszcze zanim zbliżał się termin okresu.Jakimś dziwnym przeczuciem,wiedziałam że to TO. a jak już test pokazał dwie kreski to najpierw była ogromna radość,potem płacz czy damy radę i tysiące innych rzeczy. Tamte objawy już ustąpiły-teraz tylko ciągle jestem senna. A jak tam dziewczyny u Was? Jak dzisiaj samopoczucie. Ja już byłam na spacerze z synkiem bo taka piękna pogoda że szkoda w domu siedzieć.

Cześć dziewczyny, Witam wszystkie dziewczyny, które dołączyły i serdecznie gratuluję... Ogólnie - dziewczyny dbajcie o siebie... Mnie męczą mdłości:(, a że pracuję na pełnych obrotach, to nie jest mi niestety łatwo, tym bardziej, ze w pracy nie zdradzam się na razie z "odmiennym stanem"... W środę jadę w delegację..., muszę jakoś przetrwać... Pozdrawiam Was serdecznie

Gość olgggaa
PrzyszlaMamusia:))) - witaj! :) ja tez bylam i nadla jestem strasznie nerwowa i czesto sie kloce z moim...z byle powodu... samej jest mi juz z tym ciezko... mam nadzieje ze to minie:) wpisz sie do naszej tabelki! :) MyszkaP. - no mi juz plamienia ustapily, faktycznie byly brazowe, potem nawet lekko czarne az w koncu calkowicie zniknely pola19_19 - ja tez dzis pospacerowalam ale bardzo szybko sie mecze niestety.... Mama Urwisa - dosc ciezko pewnie pracowac skoro nikt jeszcze w pracy nie wie... mnie tez mecza mdlosci i to nie tylko "poranne" ale w sumie calodniowe :( Powodzenie na delegacji:)

Gość pola19_19
A ja właśnie się obudziłam! Dopadła mnie taka śpiączka,że nawet synuś nie mógł mnie dobudzić i zrezygnował zasypiając :D Przesypiam1/2 całego dnia,nie mówiąc już o nocy. Dolegliwości ciążowe poza tym prawie żadne, no może piersi są takie jakieś dziwne,nie tyle większe co takie nabrzmiałe. W piątek mam wizyte u lekarza,aż jestem ciekawa czy moja kruszynka dużo urosła. Zmykam odgrzać mężowi jakąś kolację bo zaraz z pracy wróci Dobranoc wszystkim!

Gość Asia::::
Ziółka są na tej stronce na allegro http://allegro.pl/ciaza-owulacja-300-gram-ziola-sroki-nr-3-i1512460586.html , musi być taki skład jak tu , lecz możesz kupić wszystko w zielarskim i sama wymieszać.:) Podaję skład jakby sie stronka nie otwierała lebiodka (oregano) { Origani Herba} koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} macierzanka {Serpylli Herba} pokrzywa {Urticae Folium} dziurawiec {Herba Hyperici} rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} ruta {Herba Rutae} nagietek {Calendulae flos} nostrzyk {Herba meliloti}

odnośnie postu powyżej to sorki nie na tym wątku go dałam :) zakręcona ciężarna ze mnie :D

Mama Urwisa 👄 damy radę ja też w pracy siedzę cicho i nic nie mówię :)

dziewczyny a propos bety to po 6tc beta juz nie przyrasta tak szybko i do tego potem juz zaczyna spadac, wiec pozostaja wizyty i sluchanie siebie. Ja tez listopad obstawiam, ale wychodzi mi 2-3.II zobaczymy. Na razie chce dotrwac do II trymestru.

laski co do pracy w ciazy to pracodawca nie moze nas wysylac w delegacje ani wznaczac nadgodzin. A chronione jestesmy od poczatku ciazy a nie od momentu poinformowania szefostwa. To tak informacyjnie, bo to kazdej z nas indywidualna sprawa kiedy i kogo poinformujemy;) Ja musialam wczesniej i sie ciesze bo mialam krwawienia i zglosilam sie do szpitala gdzie mnie przetrzymali 5 dni;)) teraz juz nawet brazowe plamienia znikaja a jutro wizyta:) a i tak wezme wolne do swiat;)

no nie wiem, z tego co ja wiem, to kobieta w ciazy jest chroniona dopiero od zakonczenia 3 miesiaca, do tego czasu pracodawca nawet wiedzac ze kobieta jest w ciazy ma prawo ja zwolnic. u mnie w pracy byla taka sytuacja, ze dziewczyna powiedziala ze jest w ciazy i stracila prace. tzn, nie zwolnili jej, ale akurat jej sie konczyla umowa i nie przedluzyli, ja tam lepiej wole nie mowic, a ze jestem nal4 z powodu zagrozenia to nic nie moga zrobic, bo nal4 czy ciaza czy nie wypowiedzenia dac nie moga. teraz zpraca nie ma lekko, wiec lepiej 2 razy pomyslec niz powiedziec za wczesnie.

nieprawda, przepisy sa teraz inne. Tak samo z becikowym, nie trzeba miec juz zaswiadczenia ze przed 10tc bylo sie u gina ale trzeba miec udokumentowane prowadzenie ciazy. Gdyby od 3ciego miesiaca ciaza sie liczyla to lekarze nie wypisywali by zaswiadczen o ciazy w 7tc:)

Celina - ale na L4 literka B oznacza ciaze:) stad masz wyliczane srednie wynagrodzenie z ostatnich 6 miesiecy:) jesli umowa na czas okreslony, to do konca ciazy powinna byc przedluzona, potem wygasa. Jesli na nieokreslony to nie wolno zwolnic kobiety w ciazy. Poczytajcie o tym dziewczyny, zeby miec wiedze i walczyc z ewentualnym nieuczciwym pracodawca. Jestesmy chronione przez cale 9 miesiecy.

wiem o kodach na L4, ja mam sytuacje pewna na dzien dzisiejszy, a o ochronie kobiet w ciazy od samego poczatku nie slyszalam. ale dobrze wiedziec. a co do becikowego tez jestem zaskoczona, bo rok temu znajoma rodzila i gdyby nie miala potwierdzenia ciazy przed 10 tyg to nie otrzymalaby becikowego. szybko sie to zmienia.

no szybko...podobno w przyszlym roku chca zrezygnowac z becikowego natomiast nie wiem tego na 100%. A co tu taka cisza? Co u Was? Jak sie czujecie? Ja non stop glodna a po jedzeniu i piciu mdlosci:/ hehe trzeba to przezyc;)

Gość olgggaa
Hej:) Ja tez sie z mdlosciami mecze....:( niby chce cos jesc ale zaraz w ogole nic nie chce... nie moge sie juz doczekac kiedy bede miala apetyt bo jak narazie to chudne.. ale wielu kobieta na poczatku spada waga Pozdrawiam!

Gość olgggaa
Hej:) Ja tez sie z mdlosciami mecze....:( niby chce cos jesc ale zaraz w ogole nic nie chce... nie moge sie juz doczekac kiedy bede miala apetyt bo jak narazie to chudne.. ale wielu kobieta na poczatku spada waga Pozdrawiam!

czesc dziewczynki. dopadl mnie bol kosci ogonowej. cos okropnego, jak zmieniam pozycje, jak sie dlugo zasiedze, jak stara babcia, ostroznie sie przekrecam, podnosze i wstaje. auuu.

ach dziewczyny:) przez hormony wszystko nam sie rozluznia sensie stawy, miednica sie przygotowuje:) mnie bolal krzyz TERAZ JUZ NIE BOLI:) CO DWIE GODZINY BYM JADLA;) wczoraj mialam usg, wlasnie wlazlam w 8tc. Trzeba sie oszczedzac mocno:)