Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość m.a.m.a

jak odstawić dziecko od piersi

Polecane posty

Gość m.a.m.a

mam 15 miesięczną córeczkę cały czas karmie ją piersią, oprócz piersi dostaje mleko modyfikowane i inne dania. nie chce tego zrobić drastycznie (powiedzenie kategorycznego "nie") boję się ze tak mogę ja skrzywdzić... poradźcie coś

Gość amp;quot;
posmaruj sutki magii albo pieprzem raz dwa sie oduczy

Gość m.a.m.a
naszego listonosza też będę musiała odstawić od piersi, bo mąż coś podejrzewa

Gość m.a.m.a
moje dziecko lubi przyprawy zrobi kilka min i zacznie znowu poza tym to zbyt drastyczne....

Ja pierw zmniejszałam, raz na jakiś czas odstawiałam całkiem np godzinę usypiałam bez piersi gdzie przy piersi wystarczyło 5 minut, poczekałam na wiosnę i spędzałam całe dnie na dworze, karmiąc w doskoku normalnym jedzeniem, a usypiała w wózku wracając do domu... problem był w tym że moja pamiętała że po prostu to lubi, to jak już wiedziałam że ogólnie potrafi "poradzić sobie" bez piersi posmarowałam sutki musztardą i pokazałam jej jaką mam "bube", mogła dotknąć a nawet spróbować - ale nie chciała ;) Głaskała mnie i mówiła że tam "buba", oczywiście było czasem że bardzo chciała to ja jednak uparcie że no przecież "buba" i jak jej pokazywałam że brzydko wygląda to "przyznawała" mi rację i czekała... czekała... czekała... aż w końcu całkiem przestała się dopominać i chcieć. Teraz ( w zeszłą wiosnę odstawiłam) jak np podczas przebierania zobaczy kawałek piersi to mówi " o cycy mniam mniam" a jak zapytam dla żartu "chcesz?" to mówi że nie bo jest już duża :P

Gość misia2324
maggi nie bo magi niszczy malym dzieciaczkom nertki. powoli z dnia na dzien mniej ja karm piersia jak dojdziesz do 1 dnia to szybko już pójdzie

Gość m.a.m.a
wiem. wysmaruję sobie cyce kwasem siarkowym :)