Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hippa1

Dziewczyny po ciąży, dieta od marca, motywujmy sie!!

Polecane posty

Tez musze mojemu kupic niekapek i herbatki, bo narazie to wode pije tylko mineralna dla dzieci przegotowana. Dzis sobie pozwolilam dziewczyny na Bake rolls pizzowe, czyli 360kcal i jeszcze pol jogurtu mailonowego 250kcal. Razem 610kcal i juz koniec jedzenia na dzis. Zmiescilam sie w 1000kcal, ale nie jestem z siebie dumna z powodu tych bake rollsow:-( No nic chwila slabosci mnie naszla jak bylam na miescie, za to spacerowalam 3 godziny dzis takze troszke sie rozgrzeszam. Ja kwiatkow nie dostalam, za to dostalam gotowke na zakupy kobiece:-) Pozdrawiam i mielgo wieczoru!!

hippa12,tez wolalabym gotowke...;) Nie musisz miec wyzutow sumienia bo zjadlas......,wazne,ze zmiescilas sie w 1000ckal!A na spacerze i tak to spalilas! Ja mam zachciewajki,@ ma byc,czekam i czekam....Oprocz banana zjadlam miseczke brukselki.Na szczescie nie ma duzo kalorii,pozatym tez zaliczylam dzis mega dlugi spacer! Milego wieczoru laseczki.papa aaaaa,zapomnialabym,zmienilam nicka,bo pojawila sie kolejna Davidziula,ktora podszywa sie pode mnie! nienawidze tego,i nie rozumie celu,ale co tam!:) To do poklikania!

Czesc dziewczynki. chyba bede musiala cos zmienic w swojej diecie, bo dzis sie zwazylam i od poniedzialku waga ani drgnie!!! Nie wiem moze przejde od poniedzialku na warzywa same??Chociaz na tydzien i zoabcze co sie bedzie dziac. Jesli nie bedzie 1kg w poniedzialek to tak zrobie!! A jak u Was kochane?? Ja dzis zjadlam na snadanko 4 chlebki chrupkie z ricotta tradycyjnie czyli 160kcal i szklanka kefiru truskawkowego 120kcal.Razem 280kcal. Potem mam zamiar zjesc jeszcze jablko. A na obiad fasolke i jajko sadzone i salatke z pomidorow:-) Piekna pani jak sie czujesz?? Davidziula Ty cos mowilas ze bedziesz przechodzic na warzywna tez co?? Jak bedziesz to daj znac to moze razem przejdziemy;-)

Witam. Wczesniej pisałam ze umówiłam sie z dietetykiem i zaczynam odchudzanie. Na diecie jestem od piatku więc dzisiaj mój 6 dzień i schudłam 2,3 kg. Dieta jest w miare smaczna i nie chodzę głodna.

hej dziewczęta! ja już z wami bo mój facet w pracy!!! Zjadłam jogurt naturalny bez cukru (bakoma) do którego wrzuciłam 5 malin. pyyycha i kawka rozpuszczalna z mlekiem 0%. jeszcze nie znalazłam wagi ale spoko opanuje to... dziś jadę na przymiarkę sukni..(muszę się zaraz wykąpać i nogi ogolić :)) Balnea witam, no to pochwal się co musisz jeść, a czego nie i ile masz nadwyżki kilogramowej. hippa ja dawałam mojemu oskarkowi z niekapka jak skończył 4 mc a kubek avent mam i też taki polskiej firmy akuku za 12zł i woli akuku. Atak z innej beczki pytanie: jakiej firmy jogurty najbardziej lubicie i co sadzicie o bakomie?

hej dziewczęta! ja już z wami bo mój facet w pracy!!! Zjadłam jogurt naturalny bez cukru (bakoma) do którego wrzuciłam 5 malin. pyyycha i kawka rozpuszczalna z mlekiem 0%. jeszcze nie znalazłam wagi ale spoko opanuje to... dziś jadę na przymiarkę sukni..(muszę się zaraz wykąpać i nogi ogolić :)) Balnea witam, no to pochwal się co musisz jeść, a czego nie i ile masz nadwyżki kilogramowej. hippa ja dawałam mojemu oskarkowi z niekapka jak skończył 4 mc a kubek avent mam i też taki polskiej firmy akuku za 12zł i woli akuku. Atak z innej beczki pytanie: jakiej firmy jogurty najbardziej lubicie i co sadzicie o bakomie?

Czesc dziewczyny/ witam nowa dietowiczke:-) Dziewczyny motywacja mi spadla ponizej zera dzisiaj. Nie wiem co sie ze mna dzieje, ale caly czas jestem glodna i w ogole to bym zjdala konia z kopytami, wiec dzis zjdalam jeszcze 4 kromki chrupkiego pieczywa z ricotta co daje 160kcal i nektarynke co daje 80kcal razem 240kcal. no i musze sie powqstrzymywac zeby dalej nie jesc bo musze cos na obiadokolacje zostawic, a chce zjesc fasolke i jajko i pomidory z cebulka i jogurtem naturalnym co daje jakies 300kcal wszytsko. Niewiele, ale ja juz dzis zjadlam ponad 600kcal a jeszcze pol dnia nie minelo. Dziewczyny zmotywujcie mnie, bo zaraz rzuce sie na czekolade i wszytsko co jest slodkie!!! co do jogurtow to niestety nie mam duzego wyboru w polskich produktach wiec praktycznie jem tylko jogobelle lub actiwie. Bakomy sprobuje w Polsce jak bedzie:-) Piekna pani pisalas kiedys ze Twoj maly sie budzi w nocy i dajesz mu herbatke, i co zasypia po niej??Bo moj maly wlasnie od dwoch nocy zaczal sie o 2 budzic i dzis tez chyba mu herbatke dam to moze zasnie. Ehhh ale fatalnie sie czuje noooo niech ten dzien sie skonczy a njalepiej tydzien zebym zobaczyla mniej na wadze i poczula sie troche lepiej!!!! Pozdrawiam Was!!!

To jest 1 z dni mojej diety. śniadanie Kanapka z wędliną. Warzywa krojone w słupki. Sałata10g2 liście Pomidor50gmały Szynka z indyka30g2 plastry Ogórek100gśredni Papryka czerwona130g1 papryka mała Chleb razowy ze słonecznikiem25g 1 mała kromka II Śniadanie Deser Deser twarogowy, termizowany, kakaowy60g 1 opakowanie np. monte Przekąska Owoc Jabłko100g małe Obiad Risotto 1 Mieszanka warzywna z przyprawami, mrożona 225g 1/2 opakowania Olej rzepakowy uniwersalny10g1 łyżka Pieczarka uprawna, świeża120g 6 dużych sztuk Mięso z piersi kurczaka, bez skóry150g mały filet Pietruszka, liście50gdo woli Ryż brązowy50g1/2woreczka suchego Kolacja Sałatka z wędliną. Makaron gwiazdeczki40g4 łyżki suchego Pietruszka, liście10g1 łyżka Kukurydza, konserwowa45g3 łyżki Majonez Winiary10g1 łyżeczka Szynka z indyka45g3 plastry Olej lniany 5g

Jak widzicie głodna nie chodze. A co do wagi to ważyłam 81,5 kg w piątek - wczoraj waga pokazała 79,2 kg. Przygotowanie posiłków nie zajmuje duzo czasu. Narazie trzymam sie choc nie ukrywam że zjadłabym sobie pizze itd

czesc Wam! Ja ma dzis leniwy dzien,brzuch mnie boli jak cholera,na wadze kilogram w gore,ale wymiary bez zmian,wiec to woda sie zbiera przed @...:( hippa12,jak jeden dzien wciagniesz cos slodkiego nic sie nie stanie!Ja wczoraj o 11 w nocy pochlonelam 3 wafelki!:(Nie moglam sie powstrzymac,ale zawsze tak mam przed @:( Jednak nie mam wyrzutow sumienia!Nie przytyjemy zaraz 10kg od 1 czekoladki czy ciacha!;) Wiec dzis sobie pozwol,a jutro zero grzechow! Co do jedzenia samych warzyw i owocow mozemy zaczac od poniedzialku jesli chcesz! Zatrzymaniem wagi tez sie nie przejmuj,to normalne! Witam nowa dietujaca! aaa,moj maly tez budzi sie ostatnio w nocy,al jemu ida zabki.Ogolnie jest marudny i caly czas wpierdziela piastke!

Piękna pani,mam nadzieje,ze lepiej sie czujesz. Jesli chodzi o jogurty to jem activie,polskich niestety nie jadam!Ale podobnie jak Hippa nadrobie w Polsce!

Sowkroneczek no i masz, zjadlam trzy batoniki dietetyczne o lacznej wartosci kalorycznej 380kcal!!!!! Z wyrzutami sumienia zaraz potem poszlam na spacer godzinny z nadzieja ze troche spale. Dzis juz oczywiscie nic nie jem bo i tak wyszlo juz 1000kcal. Mam nadzieje ze do jutra wytrzymam. a co do diety warzywno owocowej jestem za tym zeby zaczac od poniedzialku, bedzie mi razniej z toba Davidziula. I mam nadzieje ze dam rade chociaz troche na tym wytrzymac!!! Ja sie zabije przez te batony dzisaj!!!!!

aha Belnea faktycznie duzo tego w ciagu dnia, ja nie wiem czy ja bym na tej diecie nie przytyla czasami:D Bo same dobre rzeczy!

hippa12,czyli postanowione,od ponedzialku startujemy!Ty zjadlas ciasteczka,ja tez!!i zaraz zjem nastepne!!!A co tam!!wymowka jest @!:)pozdrawiam,lece robic kawke i biore sie za ciacho,az mi slinka leci!!!:) Takie male swieto z okazji -10kg!(prawie)!

Dziewczyny musze zaraz isc spac bo juz nie wytrzymam taka jestem glodna!!!!!A jak zjem jeszcze cos dzis to sobie nie daruje!!!!

a czasem nie zbliza Ci sie @?Ja dzis przegielam na maksa i dopadl mnie dol!Caly dzien wcinam slodkie,az mnie mdli.....fuuuuuu Na wage wlaze dopiero w poniedzialek,zeby wiedziec dokladnie z jakiej startuje z warzywkami,teraz chowam wage,bo sie boje cyferek,ktore moge zobaczyc!:(Czasem mam juz dosyc tego calego odchudzania......

Witam laseczki wieczorową porą. oprócz jogurtu jeszcze zjadłam pół pomarańczy. byłam na pierwszej przymiarce sukni ślubnej- wybrałam! w katalogu i w necie podobaly mi się całkiem inne ale po założeniu wybrałam klasyczną księżniczkę mega rozkloszowaną i do tego ecru gorset z koronki wyszywanej kamieniami także jest przezroczysty i widać brzuch. fajna jest ciągle oglądam ją na zdjęciu w necie i się zachwycam, nigdy nie lubiłam skromnych sukienek, to nie mój charakter. hippa ja dawałam przez 3 noce mojemu herbatkę, zasypiał zaraz po niej, a teraz już się nie budzi bo uznał chyba że jak nie ma mleka to nie warto. te przymiarki dzisiejsze tylko mnie utwierdziły i zmobilizowały do odchudzania, spadam już bo muszę zmyć zieloną maseczkę którą mam na buzi...

Czesc dziewczyny! Dzis zjalam na snaiadanko: twarozek ze szczypiorkiem i pomidorkiem i 4 chrupkie pieczywa co daje razem 230kcal. Davidziula raczej to nie @, bo ja po porodzie jeszcze nie dostalam ani razu, a nie czuje sie zle nic mnie nie boli wiec nie wiem, chyba ze po porodzie mi sie przestawilo i bede przechodzi @ bez bolu....w kazdym razie dzis czuje sie o wiele lepiej:-)Wlazalam oczywiscie z rana na wage i pokazala cale 0,2kg mniej hehhe ale juz mi lepiej ze ubylo a nie przybylo!!Pomimo tych zrytych batonikow!!!Ale nie ma co od poniedzialku warzywa i owoce bo do siwat musze wygladac lepiej i wazyc 66kg!!! Davidziula a Ty od jednego dnia ze slodyczami to wiele nie przytyjesz kochana nie martw sie!!!Czasami trzeba sobie odpuscic, zoabcz ze kazda z nas miala taki dzien, co prawda Piekna pani jadla makaron pod przymusem:D Takze dziewczyny lecimy dalej z naszymi dietami i nie ma co sie ogladac za siebie!!!Ja od dzis postanowilam 50brzuszkow dziennie robic wieczorem, moze to nie duzo ale na poczatek zawsze cos! Pozdrawiam!!

dzis zjadlam jeszcze: capuccino 200kcal, stek z karkowki pieczony w folii 270kcal, fasolka 50kcal, mizeria z ogorka i jogurtu ok 80kcal. razem 610kcal. zostalo jeszcze troszke na owoc wieczorkiem:-)

i zjadlam jeszcze jablko i nektarynke, wiec chyba zamknelam sie w 1000kcal

hej! Ja dziś zjadłam- małą miseczkę sałatki greckiej bez sosu i z tylko kilkoma kostkami sera feta (4 kosteczki), 1 szklankę zupy ogórkowej- ok 70 kcal i na wieczór 3 truskawki i jedno jajko na twardo z jedną kromką pieczywa chrupkiego więc całość dała ok 400kcal ale piję teraz wino różowe półwytrawne więc musiałam w dzień zjeść trochę mniej aby był zapas na winko. DAVIDZIULA I HIPPA czy nie sądzicie, że cos szybko wykruszają się nam te nowe dietowiczki? niby pytaja czy mogą się przyłączyć i na drugi dzień już się nie odzywają...

Czesc dziewczyny.Ja nadal nie mam @,moze przez to moje malo zdrowe odchudzanie.Dzis powinnam dostac...hmmm Ja dzis zjadlam jablko,zupke fit i pomidora.To tyle na dzis,po wczorajszym jeszcze mi nie dobrze...bleee Wiecie co?Moj maly nie chce pic mleka!!!!Napisalam do pediatrow online,zobaczymy co mi poradza!Najchetniej jadlby kaszke lub owocki!:(Dzis nie pil mleka!rano ok 11 zjadl kaszke,potem o 15 po sloiczku zupki i owockow,po kapieli zrobilam mu mleko,nie chcial,zjadl sloiczek bananow z jogurtem,teraz zasnal,ok 22 zje kaszke ,potem o 7 rano mleko,i tyle!!Czy Wy tez myslicie,ze za malo mleka?

i opisali mi,ze maly powinien jesc 4 posilki mleczne+zupa+sok lub owocki.kaszki raz dzinnie od 7 mz,banany od 8mz,a na moje pytanie nie odpowiedzieli!!!Dziwne z tymi kaszkami i bananami,bo jest na nich napisane od 4mz!!A Wy co dajecie swoim pociechom? Jak wyglada ich dzienne menu? Wiem,ze powinien pic wiecej mleka,pytalam ich co zrobic zeby wiecej pil,to mi odpowiedzieli,masakra!

słuchaj byłam dziś z Oskarem na wizycie kontrolnej u neonatologa i ona mi się pyta jak wyglada jego dzienne menu, no to ja mówie, że rano po przebudzeniu kaszka owsiano-pszenna na mleku, później obiadek, mleko, jeszcze jedno mleko i kaszka na dobranoc- no i mówie że obiadek daje zamiennie z deserkiem, jeden dzień to a jeden to. a ona mi mówi, że mam jedno mleko wykreślić z jadłospisu i ta poranną kaszkę- którą nazwała zamulaczem zastąpić deserkiem, czyli wychodzi na to, że ma zjadać w ciągu doby dwa posiłki mleczne- raz mleko i raz kaszkę, a on dwa dni temu skończył 6 mc. a w nocy jak sie obudzi mówi, że broń boże nie dawać mleka tylko wodę albo herbatę, bo on już nie potrzebuje w nocy jeść. ona twierdzi, że dziecko w wieku 6 mc nie potrzebuje tyle mleka diś mi to tłumaczyła więc jestem na bieżąco i mówi, że żadnych przegryzek typu chrupki, ciastka, biszkopty nie dawać tylko np jabłko bo po co faszerowac cukrem

aha,a powiedz mi dajesz juz banany?miesko?od kiedy wprowadzic gluten?Moj maly ma 5 miesiecy. Ja planuje za jakis tydzien wprowadzic miesko,bo niemal wszystkie warzywka juz jadl,co myslisz?

Czesc dziewczyny. schowalam wage znowu do poniedzialku bo sie waze codziennie i tylko trace motywacje. Dzis jeszcze nic nie zjadlam, bo sie zastanawiam czy sobie dnia na jablkach samych nie zrobic? A jutro tez bede jadla niewiele bo wieczorem ide na parapetowke i pewnie jakies winko wypije tudziez drina:D Sluchajcie co do jedzenia naszych mlodych to ja dopiro wprowadzam malemu nowe smaki bo dopiero niedlugo 3 tydzien sie zacznie jego jedzenia w ogole. A w nocy herbatke zaczelam dawac i pije troszku i zaraz zasypia:-) A tak to narazie daje tylko ziemniaka z marchewka jeszcze do konca tygodnia i kleik ryzowy a od poniedzialku wprowadze cos nowego tylko nie wiem co wlasnie??Jakis owoc chyba jabluszko. Dziewczyny no i nie wiem obciac te wsloy czy nie, troche mi szkoda ich, ale tak mi lecą...no sama nie wiem:D Pije sobie herbatke rumiankowa wlasnie:-) A nowe dietetyczki to widocznie slomiany zapal maja...... Ale dobrze ze jestesmy we 3!!!! Pozdrawiam i milego dnia!!!

dziewczeta jednak nie wytrzymalam na jablkach!! Zjadlam 3 jablka malutkie wiec cos ok 180kcal, i 5 chrupkich chlebkow z philadelfia light wiec 200kcal. Razem 380kcal:-) Narazie nie jestem glodna wiec nie wiem co jeszcze zjem, ale do 1000 jeszcze troche brakuje. Jutro chce zjesc mniej troche ale nie wiem jak dam rade, kurde jak jem mniej to zaraz sie slabo czuje, nie wiem dziewczyny jak Wy to robicie ze caly dzien o jednej kanapeczce albo owocu dajecie nieraz rade?? Od poniedzialku warzywa i owoce Davidziula ja juz mam plan, zeby nie bylo tak ze 1 dzien wytrzymam, to musze jesc duzo tego, wiec postanoiwlam ze rano bede jadla jedno Mango(bo uwielbiam), po 3 godzinach jakis owoc jeszcze. Pozniej na obiad cos gotowanego np. kalafior czy brokul czy cos takiego, a na kolacje salatkie jakas!!rano owoce bo dodaja energii. .

Hey laski.Ja dzis od rana sprzatam,piore,prasuje,zaraz koncze...bllleeee Dzis zjadlam garsc suszonych bananow i wypilam kubek fit.Pozatym 2 Red Bulle,bo cos mnie sily oposcily!Potem zjem jeszcze jablko i to wszystko.A @ dalej nie ma.... hippa12,ja bedziesz dawala owoce dzidzi ,podawaj tez warzywka.:)Wyczytalam,ze owoce nie zastepuja posilku,sa jako deser,ale do 5 posilkow na dobe nie wliczaja sie. hippa,ja tez sie nie waze,nie ma sensu przed @,ale wagi nie chowam,bo moj P sie wazy!!! Jesli chodzi o poniedzialek,to proponuje nie zaczynac od owocow,bo to sie moze skonczyc dluzszym posiedzeniem w....:)A moze to i lepiej,przeczysci Cie porzadnie... Lece rozwiesic pranie,papa:)

No to Davidziula wlasnie niech przeczysci, bo osttanio tez na kibelku rzadko siadam:-( Zjadlam jeszcze 3 kroki chrupkiego z serekiem wiec 120kcal kolejne. Zjem jeszcze pol jogurty zaraz jogobella duzy wiec 250kcal, razem bedzie 370kcal. Buziaki dziewczyny!!

Dziewczyny ale mam dola....Dzis przgladalam ciuchy zeby powyrzucac te co juz nie nosze no i zaczelo sie przymierzanie:-( Masakra. Tak sie spasłam ze szok, przeciez ja niektorych spodni przed ciążą nawet za przeproszeniem na dupe nie moge wcisnac, a co dopiero dopiąć sie. chce juz miec 6 z przodu na wadze, bo doslownie mam dola. I mam nadzieje ze nie w ten ale w przyszly poniedzialek zoabcze te 6!!!Musze!!!!! Bo jak nie to nie wiem co juz zrobie, mam z powodu wagi coraz wiekszego dola i musze szybko cos z tym zrobic. Od poniedzialku jedziemy z warzywami i owocami Davidziula i nie ma zmiluj!!!!! No a jutro postaram sie z tymi drinami ograniczyc, no zjesc w domu jakies 500kcal tylko, zeby az tak bardzo nie nadwyrezyc tego 1000kcal.