Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaktokurnajest

CZEMU METALE NIE LUBIĄ LUDZI SLUCHAJACYCH MUZYKE ELEKTRONICZNĄ?

Polecane posty

Gość metal - techno
Dyskutujemy czy nie ?

Gość metal - techno
tylko dlatego ze nasza muzyka jest inna? inaczej sie jej słucha? dla klimau,relaksu,pobudzenia wyobrazni..... Jak inaczej ? Włączasz i słuchasz najlepiej na dobrych słuchawkach albo kolumnach. Aha, metal ma większe wymagania sprzętowe. Kolumny muszą być tzw. trzydrożne, dobrej firmy. Metal to odwrotność relaksu. To siła, power, pazur, szybkie analizowanie melodii wymagające inteligencji.

Gość no dobra-jesli
jestes uprzedony do elektroniki to pl co dyskutowac. chczesz zebympadl na kolana? podziwial cie?

Gość metal - techno
Ej przecież w metalu stosuje się klawisze (syntezator) więc jak mogę być uprzedzony do muzyki elektronicznej ? Ale metal ma inny cel. Metal nakręca, house relaksuje.

Gość no dobra-jesli
''szybkie analizowanie melodii wymagające inteligencji. '' teksty kapel metalowych bywaja bardzo madre-fakzet. ale nikt Nie powie MI ze muzyka jest trudniejsza do sluchania-wielu fanow niekomercyjnej muzyki elektronicznej slucha rowniez metalu rocka itd....za to wy w muzyce widicie tylko bas-najmniej wazny element.-samo przezsie to mowi ze muzyka el.jest trudniejsza w odbize.pozatym metale sa bardziej zamknieci. ale jasli chcesz to dobra napise: AH JA TEMPY TECHNOMUŁ PADAM PRZED WIELKIM MAJESTATEM METALI ICH INTELIGENCJA WRAZLIWOSCIA itp.itd....

Gość no dobra-jesli
Metal nakręca, house relaksuje. house malo slucham-tylko tribale. bardziej ide w strone psytrance-ta muza tez mocno nakreca-ale trance trzeba umiec sluchac-jest trudniejszy od metalu (nie kwestionuje inteligentnych textow)-wytwaza w umysle sluchacza psyhodeliczne kształty-jesli ty tam widzisz tylko umc umc-to tylko swiadczy e nie kumasz te jmuzy.

Gość metal - techno
''szybkie analizowanie melodii wymagające inteligencji. '' teksty kapel metalowych bywaja bardzo madre-fakzet. ale nikt Nie powie MI ze muzyka jest trudniejsza do sluchania-wielu fanow niekomercyjnej muzyki elektronicznej slucha rowniez metalu rocka itd....za to wy w muzyce widicie tylko bas-najmniej wazny element.-samo przezsie to mowi ze muzyka el.jest trudniejsza w odbize.pozatym metale sa bardziej zamknieci. ale jasli chcesz to dobra napise: AH JA TEMPY TECHNOMUŁ PADAM PRZED WIELKIM MAJESTATEM METALI ICH INTELIGENCJA WRAZLIWOSCIA itp.itd.... Teksy zależą od gatunku metalu. Black Metal - sławi szatana, jest przeciwko religiom semickim. Death Metal - metal śmierci, Unblack Metal - sławi Boga. Oprócz tekstu masz gitary, klawisze i perke, a linie melodyczne, sama kompozycja jest żeby nie kłamać 100x bardziej zaawansowana i przez to wielu ludzi mówi że metal to bezsensowne przypadkowe szarpanie drutów. Ich proste mózgi nie potrafią ogarnąć skomplikowanej i wysublimowanej kompozycji. Metal jest piękny bo m.in. jest skomplikowany. Muzyka elektroniczna jest prostacka. Jakiś bas, perka i jedna albo dwie banalne linie melodyczne.

Gość kazikess
metal wychowuje psycholi i frustratów. To nie energetyczny przekaz tylko darcie japy przez jakiegoś naćpanego z dużą ilością hałasu.

Gość metal - techno
bardziej ide w strone psytrance-ta muza tez mocno nakreca-ale trance trzeba umiec sluchac-jest trudniejszy od metalu Znam psytrance ( Infected Mashroom, Yahel, Astral Projection). Metal przebija to 10x. Psy jest jednostajne, w miarę szybke, niemelodyjne. Dla mnie nie jest trudne w słuchaniu.

Gość no dobra-jesli
Oprócz tekstu masz gitary, klawisze i perke, a linie melodyczne, sama kompozycja jest żeby nie kłamać 100x bardziej zaawansowana i przez to wielu ludzi mówi że metal to bezsensowne przypadkowe szarpanie drutów. Ich proste mózgi nie potrafią ogarnąć skomplikowanej i wysublimowanej kompozycji. Metal jest piękny bo m.in. jest skomplikowany. Muzyka elektroniczna jest prostacka. Jakiś bas, perka i jedna albo dwie banalne linie melodyczne. i tu cie mam-bo tak jak ty nie potrafis docenic muzyki elektronicznej-tak fani elektroniki sluchaja metalu/rocka/puncka doczego zmiezasz w tej rozmowie-bo narazioe pokazujesz mi ze jestes kolejnym zamknientym fanatycznym metalem

Gość no dobra-jesli
no dobra do czego zmiezasz-do podziwu czy czego?

Gość metal - techno
To nie energetyczny przekaz tylko darcie japy przez jakiegoś naćpanego z dużą ilością hałasu. Metal to metal, ale nie zawsze jest to darcie mordy.Często złowrogi diabelski wokal bez darcia, jakieś ryki itd Zapomniałeś o perce, gitarach i klawiszach. Wiesz jakie tzeba mieć umiejętności żeby grać na perkusji ? Człowieku perka nieraz zasuwa na 350 bpm :)

Gość kazikess
każdy lubi co innego ale obiektywnie rzecz ujmując wolę muzę relaksującą/klubową jak trance/progresive niż agresywnej sekciarskiej łupaniny jakkolwiek nie byłaby trudna

Gość metal - techno
i tu cie mam-bo tak jak ty nie potrafis docenic muzyki elektronicznej-tak fani elektroniki sluchaja metalu/rocka/puncka doczego zmiezasz w tej rozmowie-bo narazioe pokazujesz mi ze jestes kolejnym zamknientym fanatycznym metalem Nie słucham ani rocka, ani punka :) Słucham metalu. Nie pierdol że jestem zamknięty. Wymieniłem ci 5 "zespołów" muzyki elektronicznej: van Burena, Stonface and Terminal, Yahel, Infected Mashrooms, Astral Projection. Znam jeszcze Carl Cox i stwierdzam że metal przebija to pod każdym względem. Po drugie mam tylko długie włosy, nie chodzę w glanach, ciuchy mam normalne, przeważnie czarne bez logo związanego z metalem.

Gość metal - techno
każdy lubi co innego ale obiektywnie rzecz ujmując wolę muzę relaksującą/klubową jak trance/progresive niż agresywnej sekciarskiej łupaniny jakkolwiek nie byłaby trudna Metal to też śpiew kobiety :) Czy ta polska kapela w której śpiewa polka ci się ie podoba ? http://www.youtube.com/watch?v=2O2Aec2o-4w Metal musi byc ciężki i agresywny.To muzyka do nakręcania się. Oczywiście to jak jest ciężki i agresywny, jakiego wokalu się używa zależy od gatunku metalu.

Gość wielu ludzi
slucha wlasnie metalu zeby sie przechwalac-jacy oni to nie sa wrazliwi inteligentni i lepsi-a tylko sie zamykaja na inne gatunki

Gość metal - techno
slucha wlasnie metalu zeby sie przechwalac-jacy oni to nie sa wrazliwi inteligentni i lepsi-a tylko sie zamykaja na inne gatunki Ja słucham metalu bo go lubię.

Gość kazikess
a ja tam się wolę nie nakręcać a fakt faktem metal ma różne odłamy a że 'marketingowo' kojarzy się z kurczakami zarzynanymi to co innego.

Gość metal - techno
a ja tam się wolę nie nakręcać a fakt faktem metal ma różne odłamy a że 'marketingowo' kojarzy się z kurczakami zarzynanymi to co innego. Gdybym lubił relaks to bym słuchał muzyki prostej i relaksującej. Ja wybieram nakręcanie się i intelektualne analizowanie skomplikowanych kompozycji metalowych :)

Gość metal - techno
Metal jest droższy w słuchaniu. Trzeba mieć kolumny trzydrożne, albo słuchawki za 300zł. Słuchanie tej muzyki na zestawach komputerowych mija się z celem.

Gość wielu ludzi
poco na siłe do tej wypowiedzi wstawiles ''intelektualne''

Gość kazikess
to się nazywa indywidualizm :-) przez co rozmowa na temat wywyższania jakiegokolwiek trendu muzycznego jest bez sensu

Gość metal - techno
poco na siłe do tej wypowiedzi wstawiles ''intelektualne'' Bo to jest na miejscu... i nie na siłę

Gość wielu ludzi
Metal jest droższy w słuchaniu. Trzeba mieć kolumny trzydrożne, albo słuchawki za 300zł. KURWA ALE POZER! ja man senki cx300ii czy jakostak za 250zl;)

Gość metal - techno
Ja mam akg i nie pozuje

Gość wielu ludzi
Bo to jest na miejscu... i nie na siłę w takim razie intelektualne jes sluhanie trance/ambientu/elektronicznej klasyki itd.

Gość metal - techno
w takim razie intelektualne jes sluhanie trance/ambientu/elektronicznej klasyki itd. Te gatunki są proste jak budowa cepa. Nie ma nad czym się wysilać

Gość wielu ludzi
Te gatunki są proste jak budowa cepa. Nie ma nad czym się wysilać czemu? :)

Gość metal - techno
A co tam masz takiego skomplikowanego ? Na prostą perke i stope typu umc umc umc nałożona jest prosta melodia.