Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiosenna kuracja

OD WIOSNY DO LATA - NAJLEPSZY CZAS NA ODCHUDZANIE 21.03

Polecane posty

Jak ja nie lubie takiej pogody, wiem ze nie moge zdjac szalika i sie rozebrac,bo dostane anginy(ucze sie na bledach),a w kurtce jest za goraco :( No ale kwestia przestawienia :D Dzis na obiad zrobiłam sobie omlety, musiałam uzyc malej patelni wiec zamiast zrobic jeden omlet, rozlozylam to na 3 razy,cienko. Nie wiedziałam, że tyle moze wyjsc z dwóch jajek i 2 łyzek mleka:D Niby tyle samo co jeden omlet,ale mózg widzial caaaałą fure jedzenia mmm, będę tak robic częsciej:) Na podwieczorek dwie kromeczki z serem,a na kolacje sledz w sosie pomidorowym i kromka chleba. Troche za duzo tego chleba,ale juz od jutra wracam do jogurtow i owsianki :)

dziewczyny jestem z siebie taka dumna! dzisiaj byłam wystawiona na największą pokusę i przetrwałam!!!! pojechaliśmy do centrum handlowego a tam aż roiło się od zapachów kolorów i jedzenia McDoland KFC lody słodycze!!!!!!! a ja dałam rady i na nic się nie skusiłam! normalnie aż sama się nie poznaję!!! szczerze Wam też tego życzę żebyście dały radę przetrwać takie trudne sytuacje ;-) ja jestem bardzo szczęśliwa zaraz kąpiel i do wyrka ;-) buziaki serdeczne ;-) i do jutra ;-)

Wiosenko gratuluje silnej woli :) ja w sumie mam blisko od pracy Mc Donalda, ale omijam go wielkim łukiem :P Ferrara - gratuluję ubytku 1,5 kg. :) A ja dziś miałam pierwszy psychiczny kryzys :(. Zadałam sobie pytanie po co mi to wszystko, no ale udało po jakimś czasie mi się otrząsnąć. I nie skusiłam się na żadne cukierki mimo, że w pracy co chwilę ktoś częstuje :/.

Wcieło mi post który napisałam z godzine temu :( Cóż ja tam pisałam... nie pamietam. W kazym badz razie zjadłam dzis za duzo chleba,od jutra powrot do jogurtow i owsianki. Ahaaaa juz wiem, na obiad zrobilam sobie omlet,a wlasciwie z 2 jajek i 2 lyzek mleka wyszly mi 3 cienkie omlety :) zjadłam z dzemem i jagodami pyyychaa i wizualnie było tego mnostwo, bede jadła czesciej. Wiosenna - gratulacje, takie powstrzymywanie sie jest bardzo trudne!! :) Ferrara - gratulacje:D

Gość cleo_natalia
witam :) a propos efektu jo-jo to dobre są takie tabletki w aptece błonnik z ananasem do ssania lub łykania, sprawdzone przeze mnie i moją mamę

Hej laski, mnie nie było pare dni zaprzepasciłam swoją diete na dobre :P Do tego przyczynily sie moje problemy z facetem, z nim juz wyjansione i jest ok ale do diety powracam dopiero dzis ;P Nie chce patrzec ile waze, pewnie 56/57kg. Znowu :( Biore sie za siebie bo zle sie w tej wersji czuje, wole chodzic glodna i czuc sie lekko . Niz tak jak teraz :P Dzis zjadlam latki tylko poki co, na obiad rybke z salatka. A co to za omlety? jak sie je robi? mam wrazenie ze musza byc przepyszne i chetnie bym zrobila

Ja juz po sniadanku - owsianka na slodko :) weszlam po cichutku na wage i pokazala 76.9 :D :D No ale zobaczymy w poniedzialek :D Cleo - ja kiedys, lata temu bralam aplefit i nic mi nie dal, teraz jem rozne otreby, platki owsiane itd praktycznie codziennie i blonnika mam mnostwo, trzeba uwazac z takimi tabletkami, bo za duzo blonnika bez wody powoduje wzdecia i bóle brzucha. Megasnagrubasna - nie chodz głodna :( Jak tak bedziesz chodziła to sie znow rzucisz na jedzenie :( A omlety robie tak - 2 jajka, zoltko do szklanki a bialko ubijam mikserem, do zoltka 2 lyzki mleka/wody, mozna tez dorzucic mąke, ale ja sie przekonalam ze nie jest potrzebna. Przyprawiasz zoltka jak chcesz (na slodko lub slono), wlewasz do bialka, mieszasz i wylewasz na patelnie, wczesniej rozgrzana i na malutkim ogniu. Ja zawsze przykrywam od gory zeby gora tez sie scinala powoli, trzeba uwazac i po jakichs 3-4minutach obrocic na druga strone, a druga strona smazy sie z minute - dwie. Ja dzis zrobie na ostro, z przyprawami, ugotowanymi paskami kurczaka, szynka z indyka,troche sera i keczupu - bedzie jak pizza :)

witam dziewczyny! ...fabetka - gratki! waga idzie w dół ;-) i bardzo dobrze! fajny ten przepis z omletami też będę musiała spróbować po mojej diecie ;-) wiecie co dziewczyny, dzisiaj byłam na takim bazarku i jak przechodziłam koło warzyw i owoców to normalnie napatrzeć się na nie nie mogłam! takie piękne i tak smacznie wyglądały, ogólnie to tak dieta kefirowa nie jest zła bo nic nie trzeba przyszykowywać nie trzeba stać nad garami ani myśleć co tu zrobić do jedzenia ale nie ukrywam jest monotonna - coś kosztem czegoś jak zawsze ;-) ale w każdym bądź razie już nie mogę się doczekać jej końca jeszcze tylko niecałe 4 dni ;-) a później dieta ewy dąbrowskiej ;-) ale mnie dzisiaj głowa boli ;( jeszcze sobie nakręciłam włosy na wałki na gorąco i tak mi łepek ciąży że chyba zaraz je zdejmę ;( cleo_natalia - ja nigdy nie próbowałam tych tabletek ale jak pomagają to chyba sięgnę ;-) meggasnagrubasna - witaj z powrotem na pokładzie ;-) powodzenia dzisiaj ;-)

no własnie wtedy co sie poddałam faktycznie glodna bylam i sie poddalam nawpychalam sie czego dalo, moze nie az tak duzo, ale no dietetycznie nie bylo. Och ok od dzis obiecuje poprawe bo uczucie jest zupelnie inne czulam sie juz taka lekka a wczoraj to mialam taki wielki brzuch jak bym w 3 miesiacu ciazy lazila :D Zaraz zrobie sobie zielona herbatke, wezme witaminki i bedzie dobrze. Pozniej zjem jabuszko :) Wam tez dzisiaj zycze powodzenia, bez żadnych pokus:)

Przepraszam za nieobecność już sie będe meldowała waga spadła do 60,7 cieszę się jak nie wiem . Wiecie co moim zdaniem jak ktos raz zacznie zdrową dietę to to zamienia sie w zdrowe żywienie juz na dłuugi czas przynajmniej myslę , że tak będzie u mnie bo już nawet mnie tak nie kusi :) A Wam gratuluję wytrwałości !!:* Napisze jeszcze później bo niedawno weszłam do pracy i musze trochę poudawać,że coś robię:D:D

Gość aniutek263
Ja tez zamierzam zgubic sporo kilogramow, dokladnie do sierpnia poniewaz wychodze za maz no i mam zamiar utrzymac wage dla lepszego samopoczucia. Zaczelam wczoraj mam w planach jesc 3 mmniejsze posilki,ostatni do 18.00. Zaczynam rownierz uprawiac jakis sport dzis sprobuje z bieganiem:), comyslicie o kijkach trekingowych?

aniutek263 wiesz z kijkami to nie jest tak prosto, bo przy niewiedzy można sobie więcej krzywdy zrobić niż tego warte ;( tak słyszałam, ja byłam raz na kijkach i do tego nie wrócę mnie np bardzo bolą nadgarstki ja dzisiaj bardzo kiepsko się czuję i myślę nad szybszym końcem tej diety ;( ale nie na zaprzestaniu w ogóle tylko po prostu chyba przejdę na coś innego. Dzisiaj tak strasznie boli mnie głowa z przodu nad oczami, a z tego co wiem to takie bóle są od żołądka :( nie wiem sama nie wiem ;( a może Wy mi coś poradzicie>??

Wiosenko ja kiedys czytałam ,że w trakcie diety jak Cie boli głowa tzn ,że organizm spala i przestawia się ale nie wydaję mi się aby to bylo wiarygodne źrodlo . Dlatego moim zdaniem powinnaś zacząć od witamin co rano ja biore Max wit i to są dość duże różowe tabletki ale dostarczają w 100 % prawie wszystkie potrzebne wit i minerały . Dlatego może spróbuj tak sie wspomagać. Moim zdaniem powinnaś już zaczać dietę na limit kaloryczny - czyli jesz wszystko ale do np 1300 kcal. Gwarantuję Ci ,że liczysz kcal przez pierwszy tydzień potem juz wiesz co jak z czym ewentualnie przy nowinkach zerkasz na metke i dodajesz najlepiej w nd usiaść i zaplanować cały tydzien wtedy jestes pewna :) Może zdrzemnij sie -mi na ból głowy zawsze pomaga :* buziaki

na kryzys najlepiej jest przypomniec sobię wage z poranka ! :) nie ma nic bardziej motywującego niż swiadomosc osiagnietego sukcesu nie warto tego zmarnowac dla uczty podniebienia . wierzę w Ciebie -wszystkie wierzymy :):*

Wiosenko - a nie boli cię tak na przeziebienie? Ja zawsze jak bede chora to ropoznaje to po takim "mrowieniu" na wysokosci oczu. A czy wiesz jak wyjsc z tej diety? Bo ja mam zakodowane ze to jest bardzo wazne,że nie mozna robic szoku dla organizmu. Moze zacznij dodawac inne jedzenie, niskokaloryczne przez np. dwa kolejne dni, np kefir z owocami i otrebami i musli na sniadanie itd. Aniutek - ja na fali nordic walking kupilam kijki kilka lat temu,podejrzewam,ze sa to zwykle trekkingowe. Chodzilam z nimi duzo razy, podejrewam ze niezbyt dobrze,ale kazdy ruch jest dobry,a faktycznie z nimi nabierasz tempa, ja nie moglam isc z nimi wolno tylko porzadnie maszerowalam. Na youtube jest pełno filmikow o tym,jak dobrze chodzic z kijkami. Aha i pamietaj zeby je ustawic na dobra wysokosc!! Na obiadek zjadłam mojego pizzowego omleta,z miesem i serem i przyprawami, pychotka:D na podwieczorek zjem pomarancze albo dwie, a na kolacje nie wiem. W niedziele sie zmierze, bo w poniedzialek rano nie mialabym czasu :)

dziewczyny jak Wy jesteście kochane ;-) ja musiałam się najeść bo na prawdę tak źle już dawno się nie czułam, może pogoda, może mnie coś rozbiera a może faktycznie coś się zaczęło przestawiać ale nie mogłam wytrzymać z bólu ;( jutro z powrotem na dietę i do wtorku będę na mądrzejszej diecie ;-) a na kefir już długo nie spojrzę ;-) fakt faktem że dzisiaj na wadze było ciut poniżej 74kg! ale jeszcze schudnę;-) zobaczycie do lata będziemy jak laski z nebraski ;-)

i Jak się najadłaś to pomogło ? i super postanowienie a dlaczego tylko do wtorku i co tzn mądrzejsza dieta ? Pewnie że schudniesz /schudniemy :) Lato będzie nasze dziewczyny !!:):D

cześć laseczki ;-) Ewelinko - pomogło, pomogło, tylko że dzisiaj znów od rana na tabletkach głowa boli ale dzisiaj nie czuję się tak okropniaście jak wczoraj ;-) czemu do wtorku? we wtorek mam swoje święto, więc na ten wyjątkowy dzień odpuszczam dietę a od środy chcę wejść na dietę dąbrowskiej 6tygodniową ;-) mądrzejsza dieta to na pewno nie same kefiry ;-) więcej warzyw troszkę owoców pełne ziarno i orzechy - takie zdrowe żywienie ;-) a dziewczyny miałam już się wcześniej spytać i zapomniałam ;-) robicie sobie i jecie kiełki?? ja w tamtym roku kupiłam sobie cały zestaw i kiełownicę taka zadowolona byłam że tyle witamin będę miała a tu mi gniły i nic z tego w końcu sprzedałam zestaw ale znów o nim myślę może coś źle robiłam ;( jadłyście w ogóle kiedyś kiełki? bo ja nie i jestem ciekawa jak one smakują ;-)

wiosenko - kto ci nagadal tych bzdur ze jak boli glowa z przodu nad oczami to to od żołądka ? :D:D To są zatoki i musiało cie najzywczajniej przewiac :) Ale ogolnie zle samopoczucie powinnaś miec, jak mozna tyle dni na kefirach, moim zdaniem i tak wytrzymala jestes bo nie dostarczasz zzadnych witamin ja bym po dniu juz słabła. Ja wczoraj zjadlam nieregulaminowo dorsza na kolacje :P ale byl dobry w sumie to samo bialko troche tlusty byl ale swiezutki prosto wylowiony z morza mmm :D A dzis na sniadanie platki a potem cos pokombinuje moze zrobie sobie te omlety. Milego Dnia kochane;*

wiosenka a może to przesilenie wiosenne teraz tak dużo osób jest chorych co do kiełków dla mnie rewelka :)ja najbardziej lubie te brokuła rozdkiewki i soczeiwcy pycha dodaje je do sałatek kanapek twarożka wszystkiego :)a smakują troche jak rzezucha :d ale nie tak intensywnie kup takie pudełko za ok 3 zł i posmakuj sobie :) megaśnalaseczko :)- ryba na wieczór to samo zdrowie białko ze zdrowym tłuszczem który wcale sie nie odkłada na udach :) więc na zdrowie:* ja dzisiaj zjem: Ś- owsianka z suszonymi śliwkami morelą gruszką bananem i szklaką mleka , kawa zbożowa 2Ś-kanapka z tuńczykiem i 2 plastrami szynki z indyka na chlebie orkiszowym + pomidor P-pomarańcz + jogut ananasowy 0,1 % tłuszczu O-warzywa po tokańsku (ryż kurczak warzywa na parze) to Hortexu z mikrofalii REWELACJA wysmienite tj K-twarożek wiejski 3% z kiełkami (zapomniałam troche o nich ale juz nadrabiam !:) podwieczorek zamieniony z obiadem bo dopiero o 17 będe w domu buuziaki :*

meggasnagrubasna - rybki są dozwolone dostarczają niezbędne witaminy dla organizmu i nie ważne czy to są ryby tłuste czy chude. A co do dorsza to jest to jedna z najmniej kalorycznych ryb. Więc śmiało mogłaś go zjeść :) A ja niedługo wybieram się na przejażdżkę rowerem. W końcu muszę zmobilizować się do sportu :P Pozdrawiam

Dziewczyny a ja mam mega problem w piątek o 4 wyjeżdzam i będe 15 godzin w samochodzie ;( co ja mam jeść ? moje pomysły sa takie 4:00 - owsianka z suszonymi owocami kawa 7:00- kanapka z warzywami 10:00 banan + kefir owocowy 0% tl 13:00 4 ciastka razowe + jogurt 0,1% tluszczu 16:00 pierś wędzona z kurczaka + fasolka szparagowa 19:00 twarożek + warzywa 21:00 2 jajka co Wy na to ? musze pogadać jeszcze z rodzicami gdzie zatrzymamy sie n aobiad i mniej więcej o której i jak to będe wiedziała to jeden z posiłków zamienie na ciepły obiad gdzies w restauracji Juz na sama myśl o tej drodze boli mnie wszystko

meggasnagrubasna - no troszkę latek, nie ukrywam, że mam i wiem co niekiedy mi dolega ;-) ja ogólnie jestem migrenowcem i ból głowy jest u mnie dość częsty boli mnie wtedy oko albo skroń albo lewe albo prawe i na drugi dzień przechodzi ból na drugie oko a na trzecie po tabletkach jest już ok, zatoki są czyste skąd wiem że od żołądka? no tak jakoś się u nas w rodzinie przyjęło i mamy na to sposoby ból głowy pośrodku czoła to zawsze wiemy że coś z żołądkiem nie tak albo coś stanęło albo jest jakiś zastój takie wiecie domowe rodzinne mądrości i faktycznie najczęściej pomaga wtedy gorąca herbata i poduszka elektryczna na żołądek, ewentualnie soda oczyszczona z wodą, octem i cukrem żeby wzburzyć żołądek albo wódka z pieprzem - ale ja tego nie polecam dla mnie nie do przełknięcia bo nie cierpią żadnych alkoholi pod żadną postacią ;-) wiecie co zjadłam płatki te co reklamują że po 14 dniach się schudnie zapomniałam nazwy a nie chce mi się lecieć do kuchni sprawdzać ;-) z mlekiem sojowym i mam taką niemiłosierną gorycz w ustach że masakra ;( na obiad chyba też jakieś warzywa z pary i ryż ciemny jeszcze nie wiem ;-)

no niby tak ale tyle godzin na takich zagrychach to ja chyba nie dam rady :( ahh ta droga mnie przeraża jakie plany na weekend ? ja jutro robię grilla więc zobaczymy jak moja silna wola będzie reagowała na chlebem z masłem czosnkowym i kiełbache :D

Ale sie rozpisałyscie :) Wiosenko - ja jem rzeżuche ostatnio,bo moja brat zasial w doniczce i caly "łan" wyrósł, więc dodaje do wszytskiego :) Megaśna - zazdroszcze rybki prosto z morza!! Jakbym mogła to bym jadła codziennie, niestety najblizszy sklep rybny mam baaardzo daleko i nie po drodze,w sklepie same mrożone filety. Ewelinko - pochwal sie gdzie jedziesz?? Na wczasy? :) JA bym jadła jakies lekkie rzeczy po których, że tak powiem, nie bedziesz musiala korzytsac często z toalety :) Tez pare razy spedzalam kilka dni w samochodzie jadac za granice, ale nie bylam wtedy na diecie i jadłam zwykle kanapki, pogryzalam ciastka. Moze zrob sobie jakies razowe kanapeczki, serek wiejski plus dodatki, tego wedzonego kurczaka tez mozesz zjesc w chlebku. Ja planow nie mam zadnych,katar mam straszny i sie kuruje w domu, Ale zrobie sobie dzis mini-spa, piling z kawy,rozne balsamy itp :) Aaa w ogole moja waga chyba zwariowala, pokazala dzis 76.1 !!!!!

Fabetko jade na kilka dni do Paryza z rodzinką i boje się tylko własnie kilki dni ,że wszystko zmarnuje :( ale naleśników z czekolada i bananem na sankrake sobie nie odmówie!:* z reszta postaram się ograniczać :)