Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość listopadziA

LISTOPADÓWKI 2011 - kto dołączy?

Polecane posty

can do mój na USG spokojny był jak aniołek , wyszlismy to zaczął szalec i licze ze teraz cos sie tam ruszy na usg i pokaże buzke z przodu bo teraz tylko z profilu było widac... Aniu jaka masz spacerówke ze taka nie zniaszczalna??:)

A moja córcia dziś wyjątkowo spokojna, ale nie ma się co dziwić, skoro całą noc szalała. I zgadzam się, że ciężko w tym kraju się czegokolwiek dorobić. Can_do a czemu od razu zakładasz, że zostaniecie na stałe? Chociaż to bardzo prawdopodobne, bo większość znajomych, którzy wyjechali "na jakiś czas" ułożyło sobie życie za granicą i nie myśli o powrocie.. A ja zrobiłam sobie godzinny spacerek - do Biedronki i z powrotem i troszkę połaziłam z małą po osiedlowych sklepach. Kupiłam małej do fartuszek ochronny do przedszkola, teczkę na rysunki, jakieś malowanki, a sobie kwiatka doniczkowego - krotona. Zawsze jak wychodzę z supermarketu to muszę kupić sobie kwiatka, wprawdzie nie mam już miejsca, ale nie mogę się powstrzymać :P Julianna czekamy na wieści z usg!!

MOi sa bezwstydni jesli chodzi o pokazywanie instrumentow az sie lekarz smial ze to im pasi sa dumni i chetnie pokazuja klejnoty :) mial racje rozlozone nozki centralnie i piekny obrac tego co miedzy nogami :) ciekawe po kim oni tacy chyba po tatusiu :D

Hey dziewczyny:) Widzę, że zmienne nastroje to prawie wszystkie nas dopadają. Wczoraj miałam taki dzień, że szok.. jak mąż poszedł na noc do pracy to pół nocy przepłakałam i w sumie sama nie wiem dlaczego :) Od jakiś 3 tyg mam małe problemy z brzuchem- byłam 2 tyg na zwolnieniu i się trochę uspokoiło ale jak wróciłam do pracy to brzuch znów mi twardnieje i napina się choć już nie boli i tak się zastanawiam czy dalej iść na zwolnienie.... Pozdrawiam:)

ho ho chwile mnie nie bylo i juz tyle lektury;-) a ja dzisiaj wybralam sie poogladac wozki na zywo- co myslicie o mutsy transporterze? co do wyjazdow za granice- my tez chcemy sie stad ruszyc, ale nie w celach zarobkow, bo przez to ze moj jest marynarzem i tak nie plywa u polskiego armatora mamy mozliwosc wyjazdu gdziekolwiek- chociaz w gre wchodza pld. stany albo hiszpania moze singapur... Mam dosc Polski bo tu poprostu jest beznadziejnie- nie podoba mi sie miasto, nie podoba mi sie klimat, nastawienie ludzi,szkolnictwo, a juz o tym co sie dzieje w polityce a przez to w calym kraju nie wspomne. Mnie tu trzyma tylko rodzina i sentyment;-) Julianna daj koniecznie znac czy sie udalo dostac, trzymam kciuki!!

Lusiunia a nie myślałaś żeby tam urodzić ? :) ja ugotowałam sobie zupki ogórkowej wyszła pyycha :D:D pojadłam jak szalona odpocznę i pewnie znowu będę zupę jadła. Mnie ostatnio strasznie chęci na słodycze nachodzą czasami to aż w szoku jestem bo odkąd jestem w ciąży to jakoś nie chciało mi się słodkiego a teraz się chce no ale nie dziwne, że ciążę nazywają odmiennym stanem :) Kurcze u mnie wszystko tak się poprzesuwało, że u Was znowu początek miesiąca i idziecie na usg a ja muszę czekać aż do 26 sierpnia mój gin jest na urlopie al ei tak kazałby mi przyjść za 4tyg jeśli wszystko będzie ok. Moge iść do innego ale póki jest dobrze to się nie wybieram. Ale moje maleństwo się rozpycha o matko jak szalone :D xdaisyx z Twoim nastawieniem aż dziwne że w Polsce jesteś hehe :):) Julianna coś się nie odzywa może jeszcze w kolejce albo ogląda swoja fasolkę :)

w kolejce od 13;30 do 15 siedziałam. ALE MAM!!! :D:D od głowy do stópek 31 cm waga 1046g wiek ciążowy z USG bp= 26t hc= 27t abt= 24t ac= 26t fi=26t Po 20 minutach maltretowania mojego brzucha dzidzia łaskawie rozłożyła nóżki i.... Okazuje się Aleksandrem :)!

Julianna gratulacje synka a juz bałaś się, że się dziewczynką okaże :P

dzięki kochane :)! Zabrałam ze sobą rodziców- ich pierwsze USG w życiu- to też do ostatniej chwili mówili, że na pewno dziewczynka. Miny mieli bezcenne jak gin powiedział " ooo... a tutaj widać jak mocno zacisna nóżki, żeby nie pokazać siusiaka. Ale my go już widzimy!" hehehe :) niesamowite przeżycie :) no i jak usłyszałam wielkość i wagę, to zdębiałam lekko :P Gdzie on się mieści, to ja do teraz nie mam pojęcia ;) Ale tak mi gin wymęczył ten brzuszek, że teraz boli. I krzyż też :( Ale warto było :):):)!

no mój chyba nie będzie taki mały :P Gin powiedział, że mam się oszczędzać, bo mam łożysko przodujące. To dość duże utrudnienie w donoszeniu do terminu??

nie pisalam przez weekend bo mialam gorsze dni... ale w koncu napisze Julianna-gratuluje! tez chce juz wiedziec. Idac Twoim tropem tez chce zrobic usgpolowkowe bo moja gin da mi skierowanie po 28tc a to pozno. Narazie szukam jakiegos dobrego

julianna gratulacje z synka :) może mi też sie uda i potwierdzi chłopca :) karolciaa ja mam spacerówke "4baby" spacerówki super nie moge narzekać na tą spacerówke bo z taką można wszędzie moja ma 3 lata jedziłam z nia wszędzie do miasta (2 km ) i nawet kółka ma w stanie dobrym.

E tam, dasz radę :) Moja mała miała 3800 i 61 cm, a że drugie dziecko przeważnie jest większe, ja już szykuję się na 4 kg :P Fajnie, że już masz imię ustalone. Ja myślę i myślę i żadne już mi się nie podoba..

Ja mam termin na 20 listopada, to moja druga ciąża pierwszy był synek i już we wrześniu idzie do pierwszej klasy. Jejku jak ten czas szybko leci;-) to na początek a teraz żale, byłam wczoraj na usg bardzo wyczekiwanym przeze mnie i mojego męża, już na początku się podłamałam bo lekarz u którego byłam wcześniej jest na urlopie i musiałam iść do jakiejś niemiłej z wyglądu pani, niestety wrażanie nie myliło badanie (samo) usg trwało około 3minut, mąż był w gabinecie ale pani doktor nic mu nie pokazała nic nie powiedziała, przez cały czas tylko milczała, ale to pikuś nawet raz ja nie zobaczyłam swojego dzidziusia bo nie była łaskawa odwrócić monitora w moja stronę, nie pytała czy chce zobaczyć nic kompletnie, no po prostu dramat, a kiedy spytałam o płeć to powiedziała że za wcześnie ( 24 tc!!!). Wyszłam zaryczana i wkur...ona na maksa. Dla porównania poprzednie usg miałam w 15 tc i wiedziałam wszystko, lekarz zajmował się moim brzuszkiem prawie pół godziny, badał wszystkie narządy dzieciaczka, powłoki brzucha, żołądek, pęcherz no i wogóle wszystko. No i zrobił mi chyba 10 zdjęć. Przepraszam że tak zanudzam na początku ale do tej pory jak pomyśle to mi sie chce wyć!!!!

W ramach pocieszenia umówiłam się prywatnie na usg na czwartek, wcześniej nie czułam potrzeby chodzić prywatnie bo wszystko było super i lekarz prowadzący i ten od usg też. Mam nadzieje że juz nigdy nie spotkam tej baby

No nie dziwię się, że chce Ci się płakać. Może idź jeszcze gdzieś indziej na usg? A na 20 listopada miałam termin w 1 ciąży :)

Niestety z usg na nfz często tak bywa :( A masz jakieś przeczucie odnośnie płci?

Mój synuś urodził się z wagą 4420g i 57cm długości. Wg USg miał mieć w granicach 4900-5100g. Teraz ponoć mała też szykuję się duża, zobaczymy.

Juliana GRATULACJE!!!!! widzisz tak sie martwiłaś małym brzuszkiem a tam taki duży chłopak mieszka:) kaska Witaj:) współczuje,ze trafiłas na takie babsko bez serca...oby w czwartek udało Ci sie dłużej poogladac maluszka:) Ja dostałam jakiejs mocy i zabrałam sie za małe przemeblowanie i mam juz uszykowana cała komode dla syncia:)