Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martinaaaaa

ABORCJA, czyli wara od naszych tyłków!

Polecane posty

Gość pro-life zabija lekarzy
USA: biskupi o zabójstwie aborcjonisty Biskupi Stanów Zjednoczonych stale w publiczny sposób potępiają wszelkie formy przemocy występujące w tamtejszym społeczeństwie. „Dotyczy to tak samo aborcji, jak i uciekania się przez jej przeciwników do przemocy oświadczył kard. Justin Rigali w związku z zabójstwem lekarza aborcjonisty Georgea Tillera. Arcybiskup Filadelfii, który przewodniczy komisji episkopatu USA ds. obrony życia, powiedział: „Takie morderstwo jest sprzeczne z tym wszystkim, czego bronimy mianowicie z respektowaniem życia każdego człowieka od poczęcia aż do naturalnej śmierci. Modlimy się za dr. Tillera i jego rodzinę dodał purpurat. 67-letni George Tiller był najgłośniejszym w Stanach Zjednoczonych chirurgiem przeprowadzającym tzw. późne aborcje. Jego klinika w mieście Wichita w stanie Kansas jest jedną z trzech w tym kraju, gdzie dokonuje się przerwania ciąży na płodach, które, gdyby się urodziły, mogłyby przeżyć jako wcześniaki. Amerykańskie prawo zezwala na to, gdy zagrożone jest zdrowie matki, jednak zdaniem organizacji antyaborcyjnych klinika tego warunku nie przestrzegała. Tiller był luteraninem. Został zastrzelony przy wejściu do swego kościoła parafialnego 31 maja podczas nabożeństwa. Jego prawdopodobny zabójca, 51-letni Scott Roeder, również jest luteraninem. Amerykańskie grupy pro-life od razu potępiły zabójstwo. „Nie chcemy, żeby aborcjoniści ginęli, ale żeby się nawracali powiedział Jim Hughes z Kampanii Koalicji Życia.

Gość Jestem za tym, by każde
dziecko miało prawo do życia.

Gość katolik na codzień
pro life zabija lekarzy? co to za lekarz, który zabija zamiast leczyć? lekarz ale w cudzysłowiu ten morderca uratował wiele dzieci przed śmiercią przed narodzeniem z rąk p. Tillera

Gość martinaaaaa
A ja jestem za tym,żeby KAŻDA KOBIETA mogla mieć aborcję na życzenie.

bo to psychiczni dewianci :p

"A ja jestem za tym,żeby KAŻDA KOBIETA mogla mieć aborcję na życzenie" - zupełnie, jak liposukcję :-o

zarodek jest wart więcej niż gineklog :classic_cool:

Gość a jam cos ciekawego
ludzie sa gorsi od zwierząt bo zabijaja tylko by zjesc i nie zabijają własnego potomstwa

Gość katolik na codzień
Pastafarianka reaktywacja jest to dla mnie zrozumiałe, ze w gimnazjum czy liceum trzeba kolegom pokazać jakim to się jest cool, no bo śpi się na filmie na religii. No ale zapewne choć kilka osób obejrzalo z uwagą ale się nie przyznalo, a kumplom mowiło "ale nuda, prawie zasypiałam". Wielka z Ciebie bohaterka. Taka antysystemowa, anty-wszystko bo na religii olała filmik. Jesteś super!

Gość wszyscy sa szczesliwi
Aborcja a Ojciec Pio Zaloguj się E-mail OnetHasło Niepoprawne dane Objaśnienia Loguj się bezpiecznie Zapomniałem hasła Anuluj Pewnego dnia Ojciec Pellegrino spytał Ojca Pio: - Ojcze, dziś rano odmówiłeś rozgrzeszenia kobiecie, która dopuściła się aborcji. Dlaczego jesteś taki rygorystyczny w przypadku tego złego, godnego pożałowania postępku? Ojciec Pio odpowiedział: - Dzień, w którym ludzie, zatroskani o ekonomiczny rozwój, z powodu cielesnych defektów lub z powodu poświęcenia się dobrom materialnym, zagubią się w horrorze aborcji, będzie najstraszniejszym dniem ludzkości. Aborcja jest nie tylko zabójstwem, lecz również samobójstwem. Czy tym ludziom, których my widzimy na krawędzi popełnienia dwóch zbrodni chcemy pokazać naszą wiarę? Czy chcemy ich bronić? - Dlaczego samobójstwo? - spytał Ojciec Pellegrino. - Musisz zrozumieć to samobójstwo ludzkiej rasy, jeśli spojrzysz rozsądnym wzrokiem, będziesz mógł zobaczyć świat zaludniony starymi ludźmi i wyludniony z dzieci: wypalony jak pustynia. -----

Lepiej zamiast kłócić się o prawo do aborcji, zapobiegać niechcianym ciążom. Rozsądna edukacja seksualna w szkołach (nie jak jest teraz, prowadzona przez katechetki), dostęp do taniej antykoncepcji, najlepiej bez recepty i tabletek "po". Bez względu na to, czy aborcja jest legalna, czy nie, ilość wykonywanych zabiegów jest mniej więcej stała. Tylko jeżeli nie można usunąć ciąży legalnie, kobieta szuka innego sposobu i płaci jakiemuś konowałowi za zabieg w tzw "podziemiu aborcyjnym", albo jedzie za granice. Przypominam, że w Polsce mamy "kompromis" aborcyjny. Po Irlandii najbardziej konserwatywny. Wg mnie można by poszerzyć go jeszcze o trudną sytuację socjalną rodziny i co najważniejsze! przestrzegać. Bo jeśli jest jakiś problem, to właśnie z tym. Kobietom odmawia się wykonania zabiegu.

Gość co do tego kto jest fajny
No to być może zachowanie gimnazjalistów bywają infantylne, ale można to usprawiedliwić tym, że włąśnie są to dzieci, a nauczyciel ( w tym katecheta o dziwo) powinien umieć dotrzeć do nich mimo tego, że nie rozumują jeszcze na jego poziomie osoby dorosłej, dojrzałej emocjonalnie, która ukończyła studia wyższe, a przynajmniej powinien próbować. Wszyscy wiemy, jak radzą sobie z tym zadaniem katecheci: bardzo średnio. W lekcjach religii nie chodzi o to, żeby przekonywać już przekonanych, ale o to, żeby nauczyć te dzieci czegoś.

Gość martynaaaaaa
czyli martyno jestes zwolenniczką mordowania dzieci. " skoro tak uważasz to nie przeczę.JESTEM ZWOLENNICZKĄ ABORCJI,nieważne czy ktos to nazwie wyborem, czy morderstwem.

Gość misia-a
a ja uważam że aborcja jest usprawiedliwiona tylko wtedy, gdy ciąża jest wynikiem gwałtu, dziecko ma jakąś poważną wadę genetyczną i będzie cierpiało całe życie lub zagrożone jest życie/zdrowie kobiety. W innych wypadkach aborcja to po prostu wygodnictwo.. A hasło "moja macica, mój wybór" i tym podobne to tylko wykręty.. Jeśli uprawiasz seks zwłaszcza bez zabezpiecznia powinnaś mieć świadomość, że może to się zakończyć ciążą

Gość nbghvhjh
JA JEST ZA ABORCJA ALE SAMA TEGO BYM W ZYCIU NIE ZROBILA. MAM CUDOWNE DZIECKO I JAK POMYSLE ZE MOGLOBY JEJ NIE BYC TO MI SERCE SCISKA

Gość ciąża zagraża zdrowiu
praktycznie zawsze: kiedy jestem w 1-3 miesiącu ciąży żaden, ale to żaden lekarz nie da gwarancji, że mnie to nie zabije. Kiedy jestem ogólnie zdrowa i badania nie wskazują żadnych przeciwskazań można mówić, że taka szansa jest mniejsza niż u innych, ale zawsze jest. A co dopiero mówić o mniej poważnych dolegliwościach, jak odklejenie siatkówki, problem z trzymaniem moczu, żylaki (niekiedy bardzo niebezpieczne, to nie tylko defekt kosmetyczny) - jaką mi dasz gwarancję, że mnie to nie spotka? Ergo: każda kobieta powinna mieć prawo do aborcji, bo każdej ciąża bezpośrednio zagraża.

Gość biedaczysko_to_ja
gdyby kazdej kobiecie dac takie prawo, to by sie dopiero dzialo hoho!.

Gość misia-a
teraz chyba przesadzasz.. przeczytaj samą siebie: każda ciąża jest zagrożeniem dla zdrowia kobiety? śmieszne.. to już twoje ryzyko gdy bzykasz się bez zabezpiecznia. Jeśli jesteś dorosła powinnaś brać odpowiedzialność za własne czyny. I nie uważam, że zarodek paromiesięczny jest człowiekiem i że odczuje jakiś "ból" czy inne takie gdy zostanie usunięty ale w ten sposób pozbawiasz kogoś szansy do życia. pomyśl o tym w ten sposób

Gość mozecie wrzycic film z
nbghvhjh JA JEST ZA ABORCJA ALE SAMA TEGO BYM W ZYCIU NIE ZROBILA. MAM CUDOWNE DZIECKO I JAK POMYSLE ZE MOGLOBY JEJ NIE BYC TO MI SERCE SCISKA to jest nie logiczne sama cieszysz sie ze masz dziecko a inym kobietom pozwalasz zeby nie poznały tego szczęście

Gość ciąża zagraża zdrowiu
W paru krajach dano już takie prawo kobietom i jakoś nic nadzwyczajnego się tam nie dzieje :) Nie każda ciąża? Czy w takim razie, zaoferowałabyś kobiecie, która właśnie się waha usunąć, czy urodzić, że jeśli na skutek ciąży spotka ją jakikolwiek uszczerbek na zdrowiu, dasz jej rentę na poziomie średniej krajowej? Nikt jak dotąd (wliczając w to prywatnych ubezpieczycieli) nie porwał się na coś takiego. Nie widzę w tym nic śmiesznego. Rozumiem, że kobieta, która pragnie dziecka jest w stanie się poświęcić, nie martwi ją ból, pęknięte krocze, nawet te zylaki. Może i powinno tak być, że każdy bierze odpowiedzialność za swoje czyny i nie uprawiać seksu, jeśli nie chce mieć dziecka, ale jak wiemy, nie jest tak w tym wspaniałym świecie. Czy niebezpieczna ciąża i poród, że nie wspomnę już o wieloletnim macierzyństwie, co jest opcjonalne, nie jest Twoim zdaniem zbyt wysoką karą za taki czyn, jak lekkomyślny seks? Moim zdaniem zbyt wysoką.

Gość martynaaaaaa
misia, a co to do cholery znaczy POWINNA??? może ty powinnas urodzic,ALE TO,ZE TY TAK UWAŻASZ NIE ZNACZY,ŻE KAŻDA KOBIETA POWINNA! To ja ci tez powiem,że POWINNAS się wysterylizować BO JA TAK CHCĘ.No i co???Nie podoba ci się,że narzucam ci swoją wolę,to TY NIE NARZUCAJ SWOJEJ!!!

Gość kllklkkjjhhj
Każdej przeciwniczce aborcji bóg powinien dać urodzić dawna na próbę. Skoro są takie silne to niech one dostają chore dzieci, a nie te co usuwają bo czują się za słabe. Jestem za tym, żeby chore dzieci trafiały do łona przeciwniczków aborcji, które uważają, że płód to już człowiek wtedy nikt ich nie usunie i będą bezpieczne.

Gość prinzesska27
Niektore wypowiedzi...brak slow...