Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liliputkaa

mocno nawilzajacy podklad - jaki?

Polecane posty

Gość liliputkaa

witam czy mozecie polecic jakis dobry, nawilzajacy podklad do cery suchej?? tak do 70 zł cera dosc jasna, ale nie porcelanowa, bez problemow (procz tych z przesuszaniem ;))

Gość katrina912630
ja kiedys uzywalam krem z podkladem nawilzajacy nivea visage young be beautiful! byl bardzo dobry dla mnie i kosztuje ok 20zl/75ml. na twarzy wyglada jak podklad a zarazem nawilza skore jak krem. polecam

Gość liliputkaa
oo dziekuje :)

nie nie nie i jeszcze raz nie nivea visage young, jeden z gorszych podkładów które kiedykolwiek miałam :o podkład nie ma zadania nawilżać, od tego są kremy, maseczki :) na tej formie pielęgnacji się skup:)

Gość katrina912630
zalezy od rodzaju skory, pzreciez kazdy ma inna cere. ja polecam bo dla mnie byl bardzo dobry.

Gość liliputkaa
no wlansie nie musi byc mocno kryjący itp :) chcialabym zeby wygladal naturalnie i zeby byl nawilzajacy...

Gość flądra...
sephora ma nawilzajace, ok 50 zł

Gość wy sie mylicie ja mam racje
ja ci polecam affinitone (ale uważaj na odcien bo odrobine ciemnieje na twarzy, wiec o ton jasniejszy lepiej wziac), i prawda jest, ze do nawilzania to kremy a nie podklady

nivea visage youung to krem koloryzujący i najgorszy jakiego używałam. zostawia okropne smugi, nie dopasowuje się do kolorytu skóry. straszny bubel. jedynie zapach na plus, bo jesli chodzi o nawilzanie i pielegnację, to bez szału. w rezultacie pozbyłam się prawie pełnego opakowania.

nivea visage young mnie koszmarnie uczulił. ale to było parę lat temu, teraz to nie wiem, może zmienili formułę, ale na pewno nie spróbuję, nie będę ryzykować

Gość liliputkaa
ale ja wiem o kremach :) podklad nawilzajacy chce dodatkowo. mam 26 lat zawsze mialam sucha skore, jednak 0,5 roku temu urodzilam i juz nie mam tyle czasu na peelingi i nawilzanie...

najlepsze to...Dewy Smooth Clinique, ale tu koszt ponad 100 zlotych, z tanszych Lumene Hydra Drops, rozswietlajacy oraz La Roche Posay okolo, 70 zlotych...tez dobrze nawilza mineralny z maybelline...

Gość liliputkaa
czesniej pisalam jedyna wadą mojej cery jest przesuszenie, wic nie potrzebuje kryjących, chce wygladac naturalnie. moze byc lekki :) ale nawilzajacy dzieki za info o tym kremie w rossmannie go dostane? ile kosztuje? naprawde nadaje sie pod makijaz?

studio wizazu a co polecasz dla cery mieszanej w strone tlustej naczynkowej? raczej kryjacy + dośc ciemna karnacja

wszystkie te ktore podalam maja bardzo lekka, delikatna konsystencje, sa to kosmetyki dosc ekskluzywne juz...dostaniesz je w perfumeriach douglas albo w sephora, takich firm nie ma w rossmanie, jedynie maybelline, ale nie wiem czy Ci pomoze skoro mowisz, ze problem z tym przesuszaniem jest spory...no chyba ze ten maybelline a pod niego baza nawilzajaca aa albo olay emulsja odzywiajaco-nawilzajaca

ja bym ci raczej polecała alterra aloesowy na dzień, kosztuje około 15 zł i jest tylko w rossmannie i świetnie się nadaje pod podkład, np ja używam affinitone i daje to dobry efekt, też miałam problem z sucha skórą. i najważniejsze to na noc dobry krem odżywczy

Gość liliputkaa
studio a co sadzisz o nawilzajacym marki sephora??

czesc smrodek :)czesto mam to pytanie :)powiem Tobie tak, bo moze nie wiesz...cere naczynkowa chron przed goracem, nie rob sobie parowek o myj pod chlodna woda, uzywaj tylko kremow z filtrem, staraj sie nie wystawiac na slonce...jesli uzywasz kremow to tylko z przeznaczeniem do skory naczynkowej to tak z dzialu pielegnacji na tyle na ile wiem...co do podkladow, to pewnie chcialabys kryjacy, zeby zakryc naczynka?Vichy, Dermablend Corrective Foundation SPF 11 Clarena, Perfect Finish Line, Fluid Long Lasting Couperose (Kryjący fluid dla cery naczyniowej i wrażliwej)Clinique, Dewy Smooth Anti-Aging Makeup SPF 15 (ale nie wiem ile masz lat :))fajny byl tez z tanszych Astor 24h, nie za ciezki, kryjacy

affiniton niestety zapycha i wysusza, ja juz go nie uzywam wole mineralny, ale to jest moje stwierdzenie, pracuje z makijazem na codzien, spotykam roznych ludzi i tyle co wiem z doswiadczenia moge wam powiedziec kochane :)

wiesz co z sephory akurat nie probowalam...ciezko mi powiedziec, nie mam doswiadczenia, ale slyszalam cos tak o nim i zdania sa podzielone...na sobie nie probowalam

mam 23 lata ostatnio uzylam revlon colorstay i jestem nawet zadowolona (matuje, pokrywa) ale z tego co wiem nie bede go mogla uzywac latem bo jest "za ciezki" co myslisz o revlonie?? moze mozesz polecic cos lepszego?? za dobry podklad jestem w stanie dac ok 200 zł nie chodze do sauny, nie robie parówek, demakijaz mleczkiem, ale kocham plażę :( kremow uzywam, ale zadko trafia sie na taki z przeznaczeniem dla naczynkowcow i jednoczesnie dla cery tlustej....

Clarena, Perfect Finish Line, Fluid Long Lasting Couperose (Kryjący fluid dla cery naczyniowej i wrażliwej) to jest jeden produkt? czy kilka? ;P ile kosztuje? dobrze kryje? jak z paleta odcieni? zalezy mi na brązach, nie beżach, pomarańczach czy różach...

właśnie affinitone (ale podkład, nie puder) nie wysusza w ogóle i kompletnie nie zapycha, a mam i do jednego i do drugiego tendencje. ogólnie każda cera może inaczej reagować. np u mnie świetnie się sprawdził so matte perfect stay miss sporty który ma bardzo złą opinię. więc każda buzia inaczej zareaguje.

aa intensive therapy cala gama dla skory naczynkowej, revlon nawet soczas :)ten colorstay jest naprawde dobry, tez ten Beyond Natural, Skin Matching Makeup (Podkład dopasowywujący się do cery)

i co sadzich kochana o zamykaniu naczynek? (moze jestes tez kosmeczyczką ;P) czy jest warto w to inwetowac (utradzwieki, laser) skoro wiem ze latem nie powstrzymam sie od plazy??

smrodek dla tłustej to nawilżaj, a dla naczynkowej to najlepiej samemu sobie robić maski z różowej glinki, na necie znajdziesz mnóstwo przepisów