Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ech te dzieciaki

Jak dziecko ma wstać w kojcu z gładkimi ściankami ?

Polecane posty

Gość ech te dzieciaki

Pytanie jak w temacie. Kojce i łóżeczka turystyczne mają zazwyczaj proste, gładkie ścianki z siatki czy materiału i pogrubioną górną krawędź. Górna krawędź jest za wysoko, żeby dziecko w ogóle mogło do niej dosięgnąć , chwycić się i wstać. Nie rozumiem więc, jak dzieci w ogóle mogą wstać w takim kojcu. Przecież żeby dziecko mogło się podciągnąć, musi mieć się czego chwycić. Taki właśnie problem mam z moim łóżeczkiem turystycznym. Dziecko nie sięga do górnej poręczy i nie może wstać. W łóżeczku drewnianym wstaje bez problemu, bo są szczebelki, których można się chwycić. Dokupiłam specjalne uchwyty do kojca, które można doczepić, czy one faktycznie pomogą ? Jakie macie doświadczenie z wstawaniem dzieci w kojcach i łóżeczkach turystycznych ?

Gość lopae
kup mu czekan i raki :)

Gość Triinitii...
a oglądałaś "Spidermana"?

Gość ech te dzieciaki
Ale proszę bez głupich żartów, te mnie nie interesują:-)

Gość troszkę cierpliwości
nie od razu rzym zbudowano!! dzieckos ie nauczy;) mój syn załapał po tygodniu jak to zrobić;)

Gość Marta35,.,.
Moje dziecko miało boki kojca z siatki i dodatkowo dwa uchwyty w narożnikach. Wstawało trzymajac sie siatki i tych uchwytow.

Gość ech te dzieciaki
No ale jak ma się podnieść, kiedy wyciąga rękę do góry, a tu nie ma czego się złapać ? Wydaje mi się, że te kojce są za wysokie.

a no widzisz, może mój nie ma z tym problemu bo ma dodatkowy materac, który dodaje mu jakie 5-7 cm;) masz dodatkowy materac, czy tylko ten z łóżeczka??

Gość camerun
wybierz się do marketu budowlanego. powinnaś bez trudu kupić drabinę :D🖐️

Gość ech te dzieciaki
dodatkowy materac to nie sztuka, wtedy sięga bez problemu, już próbowałam, ale wtedy moje dziecko stojąc jest za wysoko nad górną krawędzią i może się przekiwnąć poza kojec.

to jaki ten materac jest gruby??

dziwne to ... jak moze (na materacu co ma 7 cm ) wypaść ? Skoro bez tego materaca czyli 7 cm mniej nie sięga rączką do brzegu łóżeczka ? Juz bez przesady , dziecko co mu wystaje głowa ponad brzeg nie wypadnie z niego , zważywaszy na to ze samo nie potrafi sie podnieść jeszcze wiec jest trochę gramtone ...

Gość ch te dzieciaki
teneryfa, Ty najpierw czytaj dokładnie, zamiast plaskać bzdurami. Piszę, że podwójny materac to za wysoko dla stojącego dziecka.Jak wstanie, ma wtedy barierkę łóżka za nisko na piersiach, jest ryzyko że wypadnie. Ręką nie sięga do poręczy będąc w pozycji siedzącej ( nie stojącej ) i próbując sięgnąć do tej poręczy, by się jej schwycić i wstać. Poza tym piszę, że dziecko wstaje bez problemu np. w łóżeczku drewnianym, więc skąd wysnułaś wnioski, że dziecko nie umie samo wstawać ? Trochę inteligencji kobieto.

Gość ch te dzieciaki
poza tym ja mając na myśli 2 materace, mówię o 2 grubych materacach łóżkowych, a nie o tym twardym materacu z łóżeczka plus na to normalny materac.własnie mając ten materac z łóżeczka plus na to gruby materac piankowy, dziecko nie sięga.

Gość grrrrrrr...............
przy tych siatkowych kojcach sa zazwyczaj takie kulkina sznurkach do zawieszania na gornej krawedzi .... pasuja do raczki i wlasnie za to sie dziecko podciaga i wstaje :)

Gość ch te dzieciaki
No właśnie takie uchwyty dokupiłam specjalnie, bo wydaje mi się, że niemożliwe, by dziecko siedząc dosięgnęło krawędzi łóżka, skoro jest tak wysoko, no chyba że człowiek wrzuci na dno łóżeczka dwa grube piankowe materace.